Домусчиев ще съди Валери Симеонов за клевета и обида

Кирил Домусчиев

© Надежда Чипева, Капитал

Кирил ДомусчиевСобственикът на Български морски флот и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците Кирил Домусчиев обяви, че е наредил на адвокатите си да заведат дело срещу вицепремиера по икономическите и демографските въпроси Валери Симеонов.


В профила си във "Фейсбук" Домусчиев пише, че Симеонов води по медиите "с голяма арогантност поредната си клеветническа кампания срещу мен и БМФ. В същото време с колеги работодатели отчетохме, че не виждаме нищо полезно свършено за бизнеса в България от този човек в новото му амплоа на вицепремиер".


"Некомпетентността и арогантността му са отчайващи, а опитът му да бъде специалист по всичко, обикаляйки множество телевизии, буди усмивки. От турове по медии и плажове остава ли му време да свърши нещо практически полезно за държавата?!" пита иронично Домусчиев.
Реакцията му идва след като миналата седмица Симеонов подаде в прокуратурата сигнал срещу решение на арбитражния съд към Българската търговско промишлена палата, което допуска облекчения в приватизационния договор за БМФ, които са в полза на собственика. Според Симеонов арбитражът се е позовал на неверни експертизи. Сигналът до прокуратурата идва преди Върховния касационен съд да се произнесе по същия казус по искане на правителството.


На свой ред Домусчиев казва, че търпението му е изчерпано и адвокатите му ще заведат дела за всичките клевети, внушения и обиди, изказани нееднократно от Симеонов. "Тези неверни твърдения не само вредят на моя имидж, но и на целия бизнес климат в България. Също така това на практика е сериозен натиск от страна на Симеонов върху независимия български съд, на който предстои да се произнесе по арбитражно решение", пише Домусчиев.


По повод твърдения на Симеонов, че собствениците на БМФ са си купили 120-метрова яхта, той иронично предлага да я подари на вицепремиера, ако тя съществува.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK