Проверки не установиха отклонения в обявения грамаж на пакетирани варива

Проверки не установиха отклонения в обявения грамаж на пакетирани варива

© Юлия ЛазароваДържавната агенция за метрологичен и технически надзор не е установила отклонения от обявеното количество върху проверени от нея пакетирани продукти - сухи варива. Това съобщават от ведомството, след като са проверили такива продукти като превантивна мярка.


Проверени са общо 2655 хил. броя опаковки продукти, взети на случаен принцип от общо наличните за продажба в търговските обекти. На извадков контрол са били подложени 318 партиди сухи варива, пуснати на пазара от 53 български производители.


Инспекциите са били осъществени в 66 търговски обекти от различен мащаб в цялата страна – големи национални вериги, регионални вериги, супермаркети и малки квартални магазини за хранителни стоки. Те се извършват с цел проследяване на спазването на разпоредбите на Закона за измерванията и Наредбата за предварително опакованите количества продукти от лицата, които произвеждат (пакетират) и предлагат за продажба тези продукти.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 7214 Неутрално

    Тия да вземат да оеднаквят цените на определен грамаж! Какви са тия цени на 100 гр. месо?! Кой купува 100 гр.месо?! Цени на 280, на 320, на 480 грама са повсеместни и грамажа е написан с едни дребни цифри, че клиента трябва да си носи електронен микроскоп да може да го види. Всички цени трябва да са на 1 килограм, за да може и най-невежия да направи сравнение! И който не си носи очилата...

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах