Общо 28 фирми искат да строят трасето по "Струма" в района на тунел "Железница"

Първоначалният план беше "Струма" да е готова за Олимпийските игри в Гърция през 2004 г.

© Цветелина Белутова, Капитал

Първоначалният план беше "Струма" да е готова за Олимпийските игри в Гърция през 2004 г.Общо 28 са постъпилите оферти в откритата процедура за "Проектиране и строителство на автомагистрала "Струма" Лот 3.1 Тунел "Железница", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".


Индикативната стойност на поръчката е 250 млн. лв. без ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.


Обществената поръчка е в 3 обособени позиции - за тунела, който ще е около 2 км и ще бъде най-дългият досега изграждан у нас, и за пътя преди и след съоръжението. Поръчката е обособена на три части, за да може на обекта да се работи едновременно и проектът да завърши в срока на оперативната програма, която приключва през 2020 г., припомнят от агенцията.
Конкретно за позицията, в която влиза тунелът, офертите са 13. Стойността на тази позиция е 194.3 млн. лв. без ДДС.


Пълният списък на кандидатите може да бъде видян на страницата на пътната агенция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK