Седем петролни компании се оплакаха от "Трейднет" на Марешки

Веселин Марешки на свой ред твърди, че<a href="http://www.dnevnik.bg/politika/2017/11/21/3082787_nad_glavata_mi_visi_prokurorska_buhalka_niama/" target="_blank"> над главата му виси политическа и прокурорска бухалка</a>, а не чадър.

© Юлия Лазарова

Веселин Марешки на свой ред твърди, че над главата му виси политическа и прокурорска бухалка, а не чадър.Седем големи търговци на петролни продукти са подали жалба срещу компания, свързана със зам .-председателя на Народното събрание и лидер на "Воля" Веселин Марешки.


"Лукойл България", "Еко България", "НИС Петрол", "Петрол", "Синергон петролеум", "Ромпетрол - България" и "ОМВ България" са подали оплакване в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за нелоялна конкуренция от страна на варненската компания, управлявана от майката на Марешки и собственост на съпругата му, се вижда от сайта на КЗК.


За намерението на Българската петролна и газова асоциация да сезира КЗК съобщи в края на миналия месец председателят на организацията и шеф на "Лукойл България" Валентин Златев. Пред медиите той заяви тогава, че има съмнения, че при търговията с горива компании на Марешки не плащат всички дължими данъци и осъществяват дъмпинг. Изказа и подозрение, че над дейността на Марешки е опънат политически чадър.

Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6223 Любопитно

  Що реват ?
  Ако имат съмнения, че при търговията с горива компании на Марешки не плащат всички дължими данъци, две години / поне във Варна / те как държаха по бензиностанциите си СЪЩИТЕ ЦЕНИ ???

  karabastun1@abv.bg
 2. 2 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Златев срещу Марешки малко на селско театро мяза.

  Дела трябват, а не думи.
 3. 3 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Седем наведнъж?
  И това е картел!

 4. 4 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Що реват ?Ако имат съмнения, че при търговията с горива компании на Марешки не плащат всички дължими данъци, две години / поне във Варна / те как държаха по бензиностанциите си СЪЩИТЕ ЦЕНИ ???
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Спомням си как преди няколко месеца едни меркантилни идиоти излязоха с една още по-идиотска формулировка - въпросните, жалващи се, компании били не в картел, а в "паралелизъм"!
  Да ги питам, защо където има бензиностанция на Марешки и тези, мрънкащите са смъкнали цените, и това ли е "паралелизъм"?

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1407 Весело

  Как беше !!! ГоУеми гущери а плачат А !!!

 6. 6 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 918 Весело

  Картелът на крадците в акция срещу малкия крадец. Ама той пък е парламентарист и работата е малко трудна... :)
  Циркът дойде в града :)

  Мома, връщай 12 и 12А!
 7. 7 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  Картела се осветли. Наред са прокуратурата и следствието.

  мурзилка
 8. 8 Профил на Дългия
  Дългия
  Рейтинг: 1576 Любопитно

  Да не плачат, а да правят като него, поне хората да са доволни...

 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8418 Неутрално

  Виж ти, нали след поредното разследване не откриха картелни споразумения.

 10. 10 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2750 Любопитно

  Няма такова шоу просто!

  Добива на петрол, преработката му и последващото продаване на горива е доста ясноопределима дейност от гледна точка на разходи и приходи.
  Не съществува никаква пречка да може да се определи има ли дъмпинг (коментираното закононарушение) в случая или не.

  Модератора е неадекватен!
 11. 11 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  Няма такова шоу просто!Добива на петрол, преработката му и последващото продаване на горива е доста ясноопределима дейност от гледна точка на разходи и приходи.Не съществува никаква пречка да може да се определи има ли дъмпинг (коментираното закононарушение) в случая или не.
  —цитат от коментар 10 на ivan_


  Ако беше дъмпинг, Марешки трябваше да е вече колко(?), 2-3 милиарда и нещо под нулата, а не да е на плюс. Щото става дума за процес продължаващ с години и при положение, ако продава под себестойност(което е определението на дъмпинг) фалитът би бил неизбежен. Фалит няма...

  мурзилка
 12. 12 Профил на tnk14543188
  tnk14543188
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Няма такова шоу просто!Добива на петрол, преработката му и последващото продаване на горива е доста ясноопределима дейност от гледна точка на разходи и приходи.Не съществува никаква пречка да може да се определи има ли дъмпинг (коментираното закононарушение) в случая или не.
  —цитат от коментар 10 на ivan_


  Това е така, но все пак производствените разходи са около 50 % от продажната цена. Другите 50 % са акциз, ДДС и печалба. Ако печалбата е 5 %, то акциз + ДДС ще са 45 % И ако можеш да ги "скриеш" тези 45 % (т. е. да не ги внесеш в приход на бюджета), то печалбата ти става 50 %. При такова положение можеш да си "намалиш" печалбата примерно на 10 % и да продаваш с 20 % по-ниска продажна цена.

 13. 13 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1941 Любопитно

  Как се крие акциз, като си свързан пряко с НАП?

  мурзилка
 14. 14 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#3] от "yavooor":

  Абсолютно, те сами доказват наличието на картела.

 15. 15 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  До коментар [#11] от "Маршалов":

  Не е задължително да фалираш ако правиш дъмпинг.
  В статията е намекнато за възможно компенсиране на загубата чрез неплащане на данъци.

  Независимо от горното е смешно да не могат за търговия с горива (защото Марешки не е производител, а е търговец) да направят необходимия контрол.

  Ситуацията е пълно поххо ако ме питате. Целия иск подсказва дълбоки пороци на системата във България.

  Модератора е неадекватен!
 16. 16 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  До коментар [#12] от "tnk14543188":

  И как по-точно го можеш това?

  Това да не ти е продаване на семки пред някой стадион или лятото на плажа?

  Става дума за много конкретно нещо, търговия с горива на дребно.
  Ако държавата не може или не иска да постави подобна дейност под 100% постоянен и непрекъсваем реален контрол не си говорим за дъмпинг, а много други порочни практики.

  Модератора е неадекватен!
 17. 17 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 736 Неутрално

  До коментар [#3] от "yavooor":

  Не е картел в случая, това е минало през петролно-газовата асоциация и който нейн член е искал, се е включил в действията на председателя ѝ - Златев.

 18. 18 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  Щом удариха Прокопиев при вестниците, що да не ударят Марешки с бензиностанциите. В крайна сметка, затова го правим този олигопол, веднъж ние да помогнем с медии, промиване на мозъците на раята и пазаруване на гласове, друг път - тези, които сме ги "фффкарАли у парламенто" ще върнат услугата.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 19. 19 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Нещо се мъти. Почнаха да удрят най-различни бизнеси. Дунарит, Прокопиев, Марешки кой ли ще е следващият. Не ми харесва. Става нещо за което редовият българин си няма и най-малка представа.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 20. 20 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2135 Весело

  Седем наведнъж?И това е картел!
  —цитат от коментар 3 на yavooor


  Тц, "Великолепната седморка" или "Седемте самураи"

 21. 21 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2135 Весело

  До коментар [#4] от "Минас Бахдасарян":

  "Да ги питам, защо където има бензиностанция на Марешки и тези, мрънкащите са смъкнали цените, и това ли е "паралелизъм"?"

  Марешки е паралелна вселена - паралелен износ (лекарства), паралелни акцизни складове. "Тъмната матеря" дори говори за "паралелни осигуровки" на служителите (90% пенсионери и 10% ротищари се безбработни).
  Теорията за "паралелната вселена" набира все повече вярващи поради липсата на отговор откъде е дошъл първоначалния капитал опс взрив.

 22. 22 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2135 Любопитно

  До коментар [#18] от "cinik":

  "В крайна сметка, затова го правим този олигопол, веднъж ние да помогнем с медии, промиване на мозъците на раята и пазаруване на гласове,"

  Ти не беше ли бир парче екоталибан!? Колкото е по-висока цената на горивата, толкова по-малко автомобили и толкова по-чист въздух!
  Вярно е, че по-високата цена може да се постигне и с по-висок акциз (българкият е най-нисък), но ще нарушим "човешките права" на нашия "ОПЕК картел" за реаизация на максималната печалба. И без друго, ако отидат повече пари в Държавата, тя като "лош стопанин" ще вземе да ги похарчи за здравни вноски на пенсионерите ... И уйде пенсионната реформа в реката, когато коефициентът на зависимост (брой пенсионери /брой осигуряващи се) почне да расте и да изсмуква все повече държавна субсидия за пенсиите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK