Работодателите се обявиха против административното увеличение на минималната заплата

Бюджетът за догодина е разчетен при минимална заплата от 510 лв., с близо 11% по-висока от тазгодишните 460 лв

© Велко Ангелов

Бюджетът за догодина е разчетен при минимална заплата от 510 лв., с близо 11% по-висока от тазгодишните 460 лвНа днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество представителите на работодателските организации се обявиха против административното увеличаване на минималната работна заплата, съобщи БТА.


Бюджетът за догодина е разчетен при минимална заплата от 510 лв., с близо 11% по-висока от тазгодишните 460 лв., а днес тристранката трябваше да обсъди проектопостановление на правителството с този размер.
Предложението се подкрепя от синдикатите, но всички представители на бизнеса очаквано се обявиха против.


Министърът на труда Бисер Петков отбеляза, че работник, получаващ минимална заплата, ще взима чисто 397 лв. след като плати данъците и осигуровките си. Сумата превишава с 23% линията на бедност, която е 321 лв.
Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев отбеляза, че половината от работещите в ЕС са в страни, в които няма месечна минимална работна заплата. По данни, цитирани от Велев, средната заплата в страните без минимална заплата е с 60 процента по-висока от тези, в които я има. Където има по-зрели индустриални отношения и се договарят минималните заплати, има и по-високи доходи на трудещите се, заяви той.


Велев направи сметка, че ако се добавят и начисления като клас прослужено време към минималната заплата, то съотношението минимална - средна заплата ще е над 51 на сто при средно 42 на сто за ЕС. В България над 400 000 души са на минимална работна заплата.


Председателят на АИКБ прогнозира, че с това темпо на нарастване в области като Видин, Благоевград и Кюстендил съотношението минимална работна заплата към средна ще достигне към 85-90 процента.


Според синдикатите увеличението е наложително. Те отказаха да участват в дискусии, които според тях се водят вече повече от двайсет години. От КНСБ посочиха, че минималната заплата в страната продължава съществено да изостава от другите страни -членки на ЕС.


Работодателите и синдикатите подкрепиха предложението за ратификация на Конвенция 131 на МОТ, която да стане основа за договаряне на механизъм, по който минималното възнаграждение да се определя занапред. се очаква да даде възможност за договаряне на механизъм за определяне на минималното възнаграждение. Предстои уточнение по превода на един термин в конвенцията.


Тристранката подкрепи приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС и предложения за промени на Наредбата за отпускане и изплащане на парични обезщетения за безработица и на Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж.

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3451 Неутрално

  Абсолютно правилно е, че след като сме приели да има минимална работна заплата тя трябва да се определя по съгласувана формула, а не с поглед в тавана и празни пазарлъци всяка година.

 2. 2 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1931 Разстроено

  кумонисти и назначени КАПИТАЛИСТИ ПАРИ НЕ ДАВАТ.....!!!!!!........после да не се чудят ,че не могат да си набавят необходимия персонал и хората избягаха в ЧУЖБИНА......!!!!????...а ако мислят , че от МОЛДОВА и ОТ УКРАЙНА НЯКОЙ ШЕ ДОЙДЕ ДА ИМ РАБОТИ БЕЗ ПАРИ............НЕ СА ПОЗНАЛИ........!!!!!!.......тепърва проблема със липсата на КАДРИ ШЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 3. 3 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 901 Весело

  Работодателите направо да се обявят против работната заплата и да се спре с този цирк наречен Тристранка. Нали бачкерите бачкат, за какво са им пари след като работодателите са им осигурили работа!

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 4. 4 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  Естествено...! Ако чакахме на работодателите и досега щяхме да имаме МРЗ, около 200 лева...! И не само това. 200 лева са много...! И персонала им щеше да се води на 4 часа, че да се икономисва от осигуровки...!
  Стане ли въпрос обаче, за представителни автомобили и млади любовници, родните бизнесмени, пари не жалят...! :)

  Бивш tww09306483.
 5. 5 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#2] от "kesh":

  Парите НЕ СЕ ДАВАТ - ТЕ СЕ ЗАРАБОТВАТ.
  Произвеждаме боклуци, които са с ниска принадена стойност или работим на ишлеме
  Съответно нищо не заработваме. Ситуацията с общинските болници.
  Най-слабите ще почнат да фалират. Особено в краищата където няма чуждестранни инвестиции.
  България не е СОФИЯ, където заплатите са над 1000 лв и никой не му пука колко ще е МРЗ

 6. 6 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Пак редовните мнения за лошите работодатели, които ДАВАЛИ малки заплати.
  Никога не съм получавал отговор, що некой от тези разбирачи не започне да дава заплати - големи и щедри.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 7. 7 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1931 Весело

  До коментар [#5] от "ЙЕИ":

  така де.....така......те ЩОТО ВСИЧКОТО ЧОРБАДЖИЯ РАЗСЪЖДАВА КАТО ТЕБЕ ..-затова народа се изнесе от СТРАНАТА....-кай в ГЕРМАНИЯ, кой на ОСТРОВА, кой в ИСПАНИЯ.....и ПО$ НАДАЛЕЧЕ.......тука не останаха ДОКТОРИ, УЧИТЕЛИ и ШАФИОРИ НЕМА ДАЖЕ.....справка ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ..........САМИ ШЕ СИ РАБОТИЕ ПИЧ.....!!!!!!.......нема кой да ВИ СЛУГУВА ЗА БЕЗ МЪНГИЗИ.......!!!!!!........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 8. 8 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4384 Гневно

  Аман от тези нагли БГ работодатели у нас!Искат да им се работи съвестно,упорито и без пари!На капак на всичкото отгоре имат огромни изисквания към своя персонал като квалификация и опит!

 9. 9 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#7] от "kesh":

  Сори ама съм работник. И хич не искам да съм на дереджето на "чорбаджията"
  И всичките сме на МРЗ и ако изкараме има нещо отгоре.
  И има и при нас такива които кат стане 17 и си тръгват, ама кат доде време за фишовете питат що другия има повече.
  То не е кат в държавната администрация. Работиш-неработиш заплатата си тече

 10. 10 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4384 Неутрално

  До коментар [#2] от "kesh":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Точно такава ситуацията/за наше съжаление/

 11. 11 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4384 Неутрално

  До коментар [#4] от "tww09306483":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  На 100% съм съгласен с вашето мнение

 12. 12 Профил на OCTAVIAN
  OCTAVIAN
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Бизнеса в България поддържа картелно ниски заплати, превръщайки работниците в роби. Бачкаторите вече се осъзнаха, че ги клатят и редица кадри станаха дефицитни. Предстои закриване на фирми и бизнеси поради нереално ниско заплащане и липса на балъци. Най- добре е да се въведе минимално почасово заплащане, като в белия свят, който не може да плаща да затваря. Никой не се нуждае от бизнес основан на ниски заплати или дори безплатен труд.

  OCTAVIAN
 13. 13 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#12] от "OCTAVIAN":

  ДАЛИ?
  И ние кво да праим, да мрем ли?
  Ти ако в СОфия получаваш 5000 някои за 500 се борим

 14. 14 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#6] от "Darth Plagueis":

  Момко, преизчислявал съм производителност на труда и възвращаемост на инвестициите споерд данни на Евростат, като за база взех немската. Та значи, производителност - 41%, възвращаемост - 232%. Така че БГ работодателите имат много малко поводи да реват. Пък след като им е толкова трудно да правят бизнес в БГ, живеем в свят свободен, никой не ги спира да си изнесът бизнеса в Холандия или Дания!

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 15. 15 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1931 Гневно

  До коментар [#11] от "bat_plamen":

  в КАЧЕСТВЕН ПЕРСОНАЛ ТРЕБВА ДА СЕ ИНВЕСТИРА .......да го ХВАНЕШ ОЩЕ ОТ УЧЕНИЧИСКАТА СКАМЕЙКА ...ако се учи ДОБРЕ ДА МУ ДАДЕШ СТИПЕНДИКА ХУБАВО ДА СЕ ИЗУЧИ....и после да си го ВЗЕМЕШ ДА СИ ГО ДОУЧИШ да се ПРОФИЛИРА и ДА СИ ГО КЪТКАШ......щото ТОЯ ЧОВЕК ТИ СЪЗДАВА СТОЙНОСТ и РАБОТИ ЗА ТЕБЕ.......ама КЪДЕ ТОЛКОВА АКЪЛ в МИЛИЦИОНЕРИ И СПОРТИСТИ......./с цялото ми уважение към ПОЛИЦИЯТА /.........вижте летото какъв ЦИРК Е С ПЕРСОНАЛА ПО МОРЕТО......а и САМО ТАМ ЛИ ........започнете НЕКАКЪВ ЕЛЕМЕНТАРЕН РЕМОНТ И СИ ПОТЪРСЕТЕ ЧИТАВ МАЙСТОР............ше разберете ЗА КАКВО ГОВОРЯ......!!!?????.....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 16. 16 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 901 Неутрално

  ИзнесАт, съжалявам допуснал съм грешка.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 17. 17 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#15] от "kesh":

  Та значи напълно съм съгласен с вас. Персонал се създава като инвестираш в обучение на знаия и умения. След това за да не загубиш хората си, трябва да ги стимулираш да останат при теб, финансово и чрез най-различни бонуси. Тука при мене, работодателят плаща целогодишна карта за спортен комплекс който включва басейн, фитнес зала, зали за аеробика и други. По закон не е длъжен да го прави, но това е вид бонус.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 18. 18 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1819 Любопитно

  До коментар [#2] от "kesh":Парите НЕ СЕ ДАВАТ - ТЕ СЕ ЗАРАБОТВАТ.Произвеждаме боклуци, които са с ниска принадена стойност или работим на ишлеме
  —цитат от коментар 5 на ЙЕИ

  Е, работниците ли са виновни, че т.н. предприемач се е насочил към такова производство? Работниците ли да започнат да менажират фирмите?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 19. 19 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#18] от "the_flea":

  Правилно, организацията на производството, продуктовата гама, оптимизацията, производителността както и продажба на продукцията са отговорности на мениджърските екипи. В нормалните държави с развито пазарно стопанство, когато работите в една фирма се закучат, първи си тръгват управителите с екипите си. Уволнения на персонал ( ако се стигне до там ) има след като новият мениджър си е назначил екип и е направил обстоен анализ на фирмата. В БГ, управителите стоят до откат, заминават си след като всичко е продадено и нарязано на скрап.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 20. 20 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1931 Весело

  До коментар [#17] от "tsyrvulan":

  ЕВВАЛА........това да управляваш ПРОСПЕРИРАЩ БИЗНЕС си е ЦЕЛА НАУКА плюс КУП ДРУГИ КАЧЕСТВА.......хората с години го учат ,но малцина са успешните РАБОТОДАТЕЛИ.....че ДАЖЕ И НА КУРОРТИ СИ ВОДЯТ ПЕРСОНАЛА......т.н. ТИМБИЛДИНГ.......да мое да се стиковат хората да се отпуснат и ДА ЗАРАБОТЯТ КАТО ЕДИН ОРГАНИЗЪМ и да ДАВАТ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ ЗА ФИРМАТА.......ама къде толкова АКЪЛ У НАШИТЕ ЮНАЦИ....?????!!!!!....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 21. 21 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3451 Неутрално

  Може би ще бъде интересно да се види репортажа на Нова телевизия от фабрика за чанти в Димитровград (дано правилно съм копирал линка):

  https://www.vbox7.com/play :4e96dec323

 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  До коментар [#6] от "Darth Plagueis":

  Нито работодателите, са само лоши... Нито работниците са, само добри... Има от всичко.
  Работодателите не дават заплати. Работодателите плащат заплати, които работниците изработят, след като са се разбрали, за заплащането...
  Обаче, да ме извиняват! Сядаме, говорим, договаряме се, работим... После, пари нямало! Как така? Стига с тия постановки...! Хора не останаха в България, работодателите все им е скъпо...!

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3451 Неутрално

  До коментар [#21] от "Един препатил":

  Не, извинявайте - не съм се справил. Съжалявам.

 24. 24 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#2] от "kesh":Парите НЕ СЕ ДАВАТ - ТЕ СЕ ЗАРАБОТВАТ.Произвеждаме боклуци, които са с ниска принадена стойност ....
  —цитат от коментар 5 на ЙЕИ


  Ами работодателите са захванали такъв бизнес,нали?-:)))))

 25. 25 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 334 Неутрално

  В нормалните страни с нормална пазарна икономика няма място за административни мерки!

 26. 26 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#22] от "tww09306483":

  Пич не им а скъпо, просто са скъперници. Искат за една нощ милионери да станат. Нормално излизаш на печалба на третата или четвъртата година. В БГ обаче за толкова време така наречените бизнесмени вече са вдигнали огромна къща. По горе съм публикувал две числа. Лично си направих трудът да преизчесля спрямо Германия, щото Евростат дава стойности усреднени за ЕС.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 27. 27 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2067 Неутрално

  Парите не се изкарват.
  Работодателят ти дава заплата колкото и да е тя затова че ти ангажира времето всеки работен ден по осем часа.
  А всичко останало като организация на работа стимули контрол е негова грижа.
  Затова му викат работоДАТЕЛ.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 28. 28 Профил на OCTAVIAN
  OCTAVIAN
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#13] от "ЙЕИ":

  По твоята логика всички да работят за жълти стотинки, да ама здравеопазването отдавна не е безплатно. Работата за 500 лева на месец може да застраши живота ти и този на близките ти, като те лиши теб или тях от възможност да се лекувате. Когато отидеш в болница здравната каса ти покрива минимум манипулации, за всичко останало трябва да доплащаш, какво правиш след, като изкарваш пари само за насъщния? Взимаш заем? Или продаваш имущество?

  OCTAVIAN
 29. 29 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#28] от "OCTAVIAN":

  Синът праща :-)
  А иначе трябва да се гътна веднага, това по-добре ли е според теб?
  И да останете само тея де можете да заработвате по много. Останалите нали сме Ви ТОР, да се махаме. То така и за пенсионерите расъждавате. Ама кат станете на 55 ще ви питам как изглежда палачинката от другата страна.
  ВСЕКИ ДА РАБОТИ ЗА КОЛКОТО МОЖЕ ДА ИЗКАРА. Ако Вие изкарвате по 5000 хала да са Ви. Ама аде оставете и ние да изкараме нашите 500. Да се чувстваме полезни в това общество. Иначе ако и не работим да си слагаме въжето и ...

 30. 30 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#24] от "xmm":
  До коментар [#18] от "the_flea":

  Той си е наследен от Времето, това можем това правим. Ако някой може по-такива неща нека заработва повече. Щото и на нас ни се чини че италианците, германците и унгарците де дават поръчките са експлоататори. Ама ако не искаме могат и в Украйна и в Китай да произвеждат. Насила никой не дава работа. Всеки се бори за парчето хляб


 31. 31 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3451 Любопитно

  До коментар [#6] от "Darth Plagueis":

  Приятелю, не сте ли забелязали, че стане ли въпрос за заплати всякакви разумни доводи биват заглушени от залповете на "Аврора"?

 32. 32 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  Абсолютно порочна е практиката да се увеличава минималната работна заплата административно. Тези които искат това практически искат да увеличат собствената си заплата. Това са депутатите и министрите чиито заплата се определя като коефициент към минималната работна заплата. Обикновено този коефициент е двуцифрово число. Примерно ако условно минималната работна заплата е 400 лева и стане 500 лева и коефициента е 10 , то заплатата на министъра или депутата ще стане от 4000 на 5000 лева. Работникът едва ли ще забогатее със 100 лева , но 1000 лева допълнителен доход към депутатската заплата месечно си е солидна прибавка.

 33. 33 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 901 Весело

  До коментар [#31] от "Един препатил":

  Да знаеш един такъв залп ме запокити в чуждестранство в края на царуването на мадридския дядка. Е, не съжалявам!

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 34. 34 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#25] от "Cara Mia":

  Има, нарича се минимално почасово заплащане. В други държави има административно определена минимална работна заплата, В трети, браншовите профсъюзи водят преговори със съответните работодателси организации и след дискусии и каквото там още се полага се определя минималното заплащане за съответната индустрия. Дивият запад отдавна вече не съществува.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 35. 35 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  Що се отнася до средната работна заплата тук трябва да имат думата синдикатите. Нека да организират стачки с искания на работниците за увеличение на заплатите. Въпреки ,че у нас заплатите са най-ниски в ЕС не съм чул до сега скоро да е имало стачки за увеличение на доходите.Никога работодателя няма сам да иницира увеличение на заплатите. Това трябва да става с натиск от синдикатите, но у нас няма истински синдикати.

 36. 36 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#35] от "tacheaux":

  Пич, България е тотално олигархична държава. Да си чувал за стачки в подобни държави? Няма и да чуеш. В такива държави стават революции а не напълно нормални взаимоотношения между бизнес-синдикати-служители.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 37. 37 Профил на OCTAVIAN
  OCTAVIAN
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#29] от "ЙЕИ":

  Не ми вменявай вина, не принадлежа на бг елита, и аз пращам пари от чужбина. За да изчезнат ниските заплати трябва да се бойкотират робовладелците. Друг начин няма. По-добре работи година две в чужбина отколкото да правиш някой комсомолец милионер. В събота автобусните шофьори в София протестираха за ниски заплати, ако напуснат вкупом от общината ще им се молят да работят на два-три пъти по-високи заплати, ама трябва да напуснат а не да стоят в ,,Стабилната Мизерия" , докато парашутистите дето са им шефове взимат по 4000-5000 лева на месец. Като няма кадри да си вкарат от Германия или Франция или друга ,,високо-производителна" държава от ЕС. Ама родните бизнесмени не искат да плащат, ако може за без пари да им се раздаваш, че после трябва да има за ботокс и силикон за палавниците или за нови лимузини и яхти. БАСТА!

  OCTAVIAN
 38. 38 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#37] от "OCTAVIAN":

  Абе и ти ли си дебил като синът ми?
  ЗА да изчезнат ниските заплати, трябва да имаме собствени марки, да продаваме качествени стоки като германците.
  Да си обновим оборудването, че нашето е на 30+ години.
  Да се научим да работим. Идва един дебил цял ден си гледа телефонът вместо да сии гледа стругът, натвори един куп брак. Работниците го изгонихме, не "чорбаджията". Щото стоката де порази, са нашите премии, айретен трябваше да се остава извънредно, щото поръчката не чака. Кат не я пратиш навреме и заплати няма.
  Има няколко нарко търговци в българия с яхтите и лимузините и вие си мислите че всички нормални бизнесмени са кат тях. Търчи момчето по Европата, жена му е намразила заводът. Ама наследство, ще си носи хомута.


 39. 39 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1596 Любопитно

  който не може да плаща да затваря. .
  —цитат от коментар 12 на OCTAVIAN


  АБСОЛЮТНО!
  К'ъв е тоя бизнес дето не може да изкара по 250 евро на месец от работник??
  Закривай!

  В Русия съм! В Русия съм!
 40. 40 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#38] от "ЙЕИ":

  Та значи бих искал да те запитам, кой аджеба трябва да направи тези марки? Кой аджеба трябва да привлече или създаде кадърен персонал? Кой аджеба трябва да се стреми да бъде иновативен? Аз също от чужбина пиша и не съм си сменил професията, то ест работя това което зная и мога. Един от най-преуспелите българи който е започнал като беден имигрант - Фил Филипов, е казал: В 90% от случаите работниците нямат вина, ще направят това което се изискава от тях ако намериш начин да ги стимулираш, за сметка на това съм се нагледал на мениджъри които като че ли ги е страх да адресират проблемите директно и да слязат при персонала.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 41. 41 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Това не са работодатели, а робовладелци. И мафиоти!

 42. 42 Профил на OCTAVIAN
  OCTAVIAN
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#38] от "ЙЕИ":

  Ако в твоето семейство дебилизма е семейна черта, то при моето не е. Идеализма, с който говориш за модерно и високотехнологично производство означава, че не си наясно с ролята на България, която е отредена от ЕС - Периферна обслужваща икономика с ниски заплати и слаба промишленост. Колкото за яхтите и лимузините повярвай ми нещата са точно така, ама ти си следвай мейнстрийма на родните медии, там такава, ,дразнеща" робите информация няма да срещнеш.

  OCTAVIAN
 43. 43 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 500 Неутрално

  ЕЛАТЕ БЕ. ЕЛАТЕ. И на моя рабирач му викам.
  Парите де ги наля за къща в Сан -Франциско да ги беше вложбил в ново оборудване, нали си доктор по икономика, разбираш как стават работите. Ела напръй го.
  Ама да се лае отстрани е лесно. Изнесохте се в чужбина и си гледате живота.
  А хората които хранят тая държава ги плюете. Да затваряли.
  Ми да я затворим тая държава МАМКА И

 44. 44 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1596 Весело

  Изнесохте се в чужбина и си гледате живота.
  —цитат от коментар 43 на ЙЕИ


  Аууу какво престъпно поведение!

  В Русия съм! В Русия съм!
 45. 45 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4064 Неутрално

  До коментар [#36] от "tsyrvulan":

  Пич, аз нали това казвам. В България няма истински синдикати. А в кои държави няма истински синдикати? В тотално олигархичните , както ти казваш държави.

 46. 46 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#43] от "ЙЕИ":

  То натам вървят нещата, направо закриване на България. Демографската стратегия приета от политиците, която забележи се отнася до темпа за намаляване на населението не работи. Населението намалява по-бързо от колкото е предвидено в стратегията. Изнесохме се в странство щото в БГ не се търпеше, да бачкаш като вол и да мизерстваш. Да се отказваш от елементарни неща за да можеш да си покриеш сметката за ток и вода.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 47. 47 Профил на OCTAVIAN
  OCTAVIAN
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#43] от "ЙЕИ":

  Аз в България затворих 2 бизнеса и за да си поема разноските по детето се наложи да работя в Англия. Не бих посъветвал сина ти да налива пари в държава, където мутрите могат да ти откраднат бизнеса или правителството да те рекетира. Не съм емигрирал просто отказвам да бачкам за жълти стотинки, както казах животозастрашаващо е.

  OCTAVIAN
 48. 48 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4384 Любопитно

  До коментар [#15] от "kesh":

  Ами да си инвестират БГ работодателите в обучение...................какъв е проблема?!Аз от години живея и работя във Великобритания и всичките ми трейниги са били/и ще бъдат/ за сметка на фирмата за която работя!В Бг пари НЕ дават,а само ИСКАТ знания и компетентност!!!!!!!!!!

 49. 49 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Лево-десният общ рев срещу мръсните чорбаджии-изедници, които ограбват трудолюбивият и предприемчив Български народец. Да се разкулачат, омразните кулаци и фабриканти и да дават на мат'ряла заплати каквито мат'ряла им каже, ако не могат да ги изкарват, то чорбаджиите-изедници да се захващат с по-доходен бизнес за да може да задоволи щенията на мат'ряла! От мат'ряла нищо да не се иска да дава освен акъл ('щот мат'ряла това го има, и то най-много) а мат'ряла има само едно единствено задължение, да иска по-високи заплати.

 50. 50 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#15] от "kesh":Ами да си инвестират БГ работодателите в обучение...................какъв е проблема?!Аз от години живея и работя във Великобритания и всичките ми трейниги са били/и ще бъдат/ за сметка на фирмата за която работя!В Бг пари НЕ дават,а само ИСКАТ знания и компетентност!!!!!!!!!!
  —цитат от коментар 48 на bat_plamen  До коментар [#48] от "bat_plamen":

  Ставаш работодател и инвестираш така, както сметнеш за най-добре! Покажи им на тея залупеняци как се прави! Ама докато си заплатаджия и "трейнингите" ти ги плаща фирмата, тоест работодателя, акъл недей да ръсиш! Защото ако беше читав щяха за теб да работят, не ти да работиш за някого другиго, и щеше ти да плащаш "трейнингите" а не да плащат твоите!

 51. 51 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1931 Весело

  До коментар [#49] от "kaka_simitli":

  хе...хе .....като гледам май матряла вече си ги намира по големите заплати........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  Ами прави са. В различните региони средната заплата е различна. Когато административно се увеличава минималната, на някой места тя ще стигне средната. Все пак ,трябва да има разлика между квалифициран и неквалифициран труд.

 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  До коментар [#49] от "kaka_simitli":

  Къде видя десен рев?  До коментар [#14] от "tsyrvulan":

  Много обичам някой да ми е преизчислявал производителност и доходност, ама да не е платил и левче заплата.
  След като ситуацията на работодателите у нас е ОК, давай, стани и ти.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK