Министерският съвет разпредели над 700 млн. лв. за едно заседание (допълнена)

Министерският съвет разпредели над 700 млн. лв. за едно заседание (допълнена)

© Георги КожухаровНа днешното си заседание Министерският съвет разпредели разходи в размер на над 700 млн. лв., се вижда от съобщението на правителствената пресслужба.


Най-голямото перо - общо 513.8 млн. лв., е за пътно строителство догодина. По-късно от Министерството на регионалното развитие обявиха, че на практика със сумата се увеличава стойността, до която ведомството има право да сключва договори (поема ангажименти) през 2017 г., а не реално допълнително отпуснати средства по бюджета на министерството.


Допълва се и че промяната в бюджета на министерството е свързана с необходимостта от поемането на ангажименти за изграждане на значими пътни проекти, сред които е обходният път на Ахелой и 16-те км от АМ "Хемус". Изпълнението им ще започне в началото на 2018 г., а разплащането по тях ще бъде съгласно договорените условия в рамките на утвърдените разходни тавани на министерството за периода 2018-2020 г.
Със 120 млн. лева се увеличават средствата за превенция на екологични опасности. Парите се дават за увеличение на капитала на държавното "Еко Антрацит" ЕАД като акциите ще бъдат придобити от държавата чрез бюджета на Министерството на икономиката. "Компанията работи по по много проекти, свързани с екологична опасност, между които мониторинг и поддръжка на хвостохранилища, изграждане на хидротехнически съоръжения, управление и мониторинг на водите на рудниците, техническа рекултивация на нарушени терени и др.


Министерството на отбраната получи 19.970 млн. лв. за ремонта на изтребителите МиГ-29. В бюджета за тази година е планирана сумата от 30.5 млн. лв. за целта, но досега са похарчени едва 9.6 млн. лв., а одобрената днес сума е вторият транш.


Притежатели на дългогодишни жилищно-спестовни влогове ще бъдат компенсирани с 14.5 млн. лв. Парите са от промени в бюджета на Министерството на финансите. Така общият размер на средствата по бюджета на Националния компенсаторен жилищен фонд става 35.6 млн. лв.


Съдебната власт получава 12.1 млн. лв., защото не е изпълнила планираните приходи, а има вече одобрени разходи.


България ще финансира 55 проекта на стойност 3.542 млн. лв. в страните от Западните Балкани и от Източното партньорство, реши правителството. Подкрепата е за 21 проекта в Сърбия за неправителствени организации, омбудсмана, образователни институции и малък бизнес. В Босна и Херцеговина ще бъдат реализирани 12 проекта, основно свързани с ремонти на детски градини и нови площадки за игри. Пет проекта ще бъдат финансирани в Македония – в областта на здравеопазването и за децата със специални потребности. В Албания ще се развива капацитетът на омбудсмана. Финансиране ще получат и проекти в Молдова, Украйна, Грузия и Армения.


Отделно за хуманитарна помощ за Албания са одобрени 62 хил. лв.


С две правителствени постановления общини получиха 6.2 млн. лв. за изпълнение на националните програми "Осигуряване на съвременна образователна среда", "Без свободен час", "Обучение за IT кариера", "Оптимизация на училищната мрежа" и "Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование". Отделно на общини със защитени училища се дават 1.17 млн. лв. за издръжката им до края на календарната година. От икономии на централния бюджет и на просветното министерство към общините ще бъдат прехвърлени и допълнително 9 млн. лв. за безплатен транспорт на децата.


Министерството на външните работи е спестило 1 млн. лв. и ще ги даде за българските дипломатически мисии в чужбина.


Екоминистерството ще преведе допълнителни 2 млн. лв. в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Средствата са от преизпълнение на утвърдените приходи по Закона за водите.


Правителството одобри допълнителни разходи по бюджетите на министерства и трансфери към общини в общ размер на 39.518 млн. лв. Министерският съвет получи 23.188 млн. лв. за поддържка на програмни продукти на "Майкрософт". Министерството на образованието и науката получи 10 млн. лв. за подходящи транспортни средства за децата в задължителна предучилищна възраст и за учениците от населени места, в които няма детска градина или училище. Държавната агенция "Разузнаване" получи 620 хил. лв. за издръжка на задграничната си дейност. По-малки суми за конкретни проекти, свързани с реставрация, археология и ремонти получават общините Брезово, Търговище, Видин и Сливен.


Министерството на правосъдието получи 60 хил. лв. за изплащане на обезщетения по сключени споразумения за нарушени права на разглеждане и решаване в разумен срок на съдебни дела и 662 хил. лв. за обезщетение на пенсионирани служители от съдебната охрана и затворите.


МВР получи 8042 лв. С 6173 лв. ще се плати престой в санаториуми на военноинвалиди, а 1869 лв. се дават за спортни дейности в Академията на МВР.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 504 Весело

  Коледа е!

  Спечелихме битка, но не и войната!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4651 Гневно

  МАЗНА пица за обръчите !!!
  ГЕРБ, Сър !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Напълниха чорапите на КОЙто трябва.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4651 Неутрално

  До коментар [#3] от "Рол":

  И гушките !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 561 Неутрално

  50% да биваха похарчени смислено и по предназначение, пак щеше да е добре.

 6. 6 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 537 Неутрално

  "България ще финансира 55 проекта на стойност 3.542 млн. лв. в страните от Западните Балкани и от Източното партньорство, реши правителството. Подкрепата е за 21 проекта в Сърбия за неправителствени организации, омбудсмана, образователни институции и малък бизнес. В Босна и Херцеговина ще бъдат реализирани 12 проекта, основно свързани с ремонти на детски градини и нови площадки за игри. Пет проекта ще бъдат финансирани в Македония – в областта на здравеопазването и за децата със специални потребности. В Албания ще се развива капацитетът на омбудсмана. Финансиране ще получат и проекти в Молдова, Украйна, Грузия и Армения."

  Оправихме ли си кочината, че тръгнахме да оправяме и другите кочини? Или ББ се взе за император на Балканите.

 7. 7 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  Като чуе човек "министерски съвет" и види на снимката, че около трапезата на която се раздават порциите са седнали, от едната страна видни ксенофоби, а от другата активни борци срещу приватизацията и радетели за строежа БелЯне, го обхващат смесени чувства... Но като допълним фигурата на едно познато охранено полуграмотно лице което ръководи седянката става ясно, че трябва да се готвим за предсрочни избори май...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 8. 8 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Заделили и едни 19млн. за имперска рента , с кодово название РСК-МиГ.

  SHADOWS of SOFIA
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4651 Неутрално

  До коментар [#6] от "danubian.whale":

  БОЦЕ С ЧУжда пита помен прави !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 450 Неутрално

  бойчу уреди колледата, че може и за нова година да му стигнат...

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4651 Неутрално

  кОЙТО бАЦЕ СЛУШКА
  ЩЕ НАПЪЛНИ ГУШКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 698 Весело

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете , пак си се "накокържил" здраво. Не ми отговори тоА път Че го бутаме ли Баце?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 13. 13 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2389 Разстроено

  Не сме парламентарна република, а премиерска. Направо да си го запишат в конституцията, и името на премиера да запишат – натам вървят нещата – Бойко завинаги и навсякъде.

 14. 14 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Министерският съвет получи 23.188 млн. лв. за поддържка на програмни продукти на "Майкрософт". "

  При средна цена на нов лицензиран Уин 10 от около 200 лв, това прави 116 хил. лиценза.
  Министерски съвет да не става акционер с Бил?

 15. 15 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Иде Коледа и нова Година трябва да се захранват офшорните сметки - я яхта я вила на Лазурния бряг - пари нямя за всичко...

 16. 16 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7621 Неутрално

  Не трябваше ли преди това актуализация на бюджета.

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4651 Весело

  До коментар [#12] от "todor._89":

  той е самосвал. На ръба е .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4651 Весело

  До коментар [#14] от "ludiakolio":

  плащат непълен лиценз - само за обновяването . нали винаги купуват с пълен лиценз.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Отново тъпи коментари на едни и същи хора.
  Бе вие нямате ли работа, бе? Как си плащате сметките бе, с това вечно висене в този форум??

 20. 20 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 698 Весело

  До коментар [#17] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#12] от "todor._89":той е самосвал. На ръба е .
  —цитат от коментар 17 на КМЕТ В СЯНКА


  ЧаЙ сЯ , нали Кури ША го сваля , или това е само за стягане на редиците?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 21. 21 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  "Министерският съвет разпредели над 700 млн. лв. за едно заседание"

  Това лошо ли е? Щото май нещо такова намеквате.

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4651 Весело

  До коментар [#20] от "todor._89":

  ти нали знаеш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  "Притежатели на дългогодишни жилищно-спестовни влогове ще бъдат компенсирани с 14.5 млн. лв. Парите са от промени в бюджета на Министерството на финансите. Така общият размер на средствата по бюджета на Националния компенсаторен жилищен фонд става 35.6 млн. лв. "

  Това е добре!

 24. 24 Профил на kingston
  kingston
  Рейтинг: 395 Разстроено

  А за хуманитарна помощ за Алабания - 60 000 лв ... браво бе, а Боко се хвали колко сме помогнали .. ще им оправим 2 покрива някъде

  Общо взето разпределиха си бюджета през пътното строителсво - най-лесния ресор за крадене.

 25. 25 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#20] от "todor._89":ти нали знаеш.
  —цитат от коментар 22 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, партията любима веч няма сила за такива народоугодни дела. Единствено силна ДЯСНА партия или коалиция е в състояние да смени Боцко.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#13] от "Fiji":

  Не сме премиерска! Бацева сме.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4651 Неутрално

  До коментар [#26] от "tribiri":

  Ето я и цялата стенограма от днешното заседание в МС: Точка 10 Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2017 г. БОЙКО БОРИСОВ: Каракачанов! КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: Проектът е изготвен с цел осигуряване на допълнителните разходи в размер на 19 милиона 900 хиляди лева по бюджета на Министерството на отбраната за 2017 година в съответствие с Решение №231 от 2016 година на Министерския съвет – проект за инвестиционен разход, осигуряване на летателна годност за самолетите МиГ-29, който е с времеви обхват 2016-2017 година, тоест това е по бюджета на Министерството на отбраната. БОЙКО БОРИСОВ: Искам да се съберем с военния и с финансовия министър най-скоро, защото се оказва, че има много голям дисбаланс през годините в парите, които са отпускани за трите рода войски. Нещо повече – купени са 12 „Кугър“-а, транспортни хеликоптери. Повтарям, транспортни. В изправност да летят днес са четири. Така са купувани – нито поддръжка, нито е смятано колко пари ще струват… И не мога да си обясня, министър Радев, защо са 12 транспортни хеликоптера! После, три „Пантер“-и – пак хеликоптери и пак транспортни, и три „Спартан“-а – самолети, но също транспортни. Сиреч 98-99 процента… колко, Радев, процента от бюджета за техника на отбрана през годините отива за авиация? От 12 „Кугър“-а, понеже не се поддържат, скъпа е поддръжката, защото не е достатъчно само да ги платим, осем не летят. Но и на никой не му прави впечатление, че не летят, защото те нямат функции. И трите „Спартан“-а на 31 декември спират да летят, а сега лети само един от тях. Това ми докладва Каракачанов днес след направената от него проверка. Никой не можа да ми обясни от военните защо само транспортни средства и само за авиацията е отишла такава огромна сума от бюджета на държавата. Второ, след като имаме 12 такива най-съвременни хеликоптери, от които осем са на земята и не летят, дали да не помислиш, Ананиев, да вземем от тях да предислоцираме два или три към здравеопазването – да ги оборудваме и при катастрофи, аварии и бедствия реално да вършат някаква работа, защото те са на огромни цени, а така си седят. Но така или иначе, Горанов, ми се иска до края на годината да подпишем договори за поддръжка, да платим поне по това, което имаме. Защото всеки ден слушам още нови самолети да купуваме, а никъде и никой не говори за поддръжката колко ще струва след това. Най-вероятно по същия начин ще останат на летищата да си стоят така, както „Спартан“-ите и хеликоптерите. Затова, да видим какви са ни възможностите и до края на годината да се направи. Както и за ремонта на сградите в поделенията, това, което армията заслужава. Пак повтарям, искам да направите сметка и да убедите – не само мен, а и колегите си – защо само за авиация и то транспортна авиация? За сухопътните войски какво предвиждаме? Какво е предвидено и… Кажи, Радев. ВАЛЕНТИН РАДЕВ: Нашето първо правителство изплати 576 милиона точно за „Спартан“-ите и за „Кугър“-ите. И освен това, ние сключихме договора за поддръжката, не беше предвидено за „Спартан“-ите, който изтича сега. Нашето правителство тогава, когато нямаше пари и бяхме в криза, го направихме. Никой не беше помислил за жизнения цикъл, както Вие казахте преди малко – за поддръжката. БОЙКО БОРИСОВ: За целта днес това да се подготви, за да може до края на годината да се подпишат договори, Каракачанов, всичко да се подготви. Като сме дали милиарди, поне да знаем, че транспортни - транспортни, но пак за нещо да ги ползваме. КИРИЛ АНАНИЕВ: Между другото, това е много добра идея, защото аз искам да вкарам за „Спешна помощ“ два хеликоптера, обаче парите не стигат. БОЙКО БОРИСОВ: Не два, а три ако искаш. Четири ползваме, а осем, за стотици милиони платени, стоят. Първо ще ги ремонтира Каракачанов и ще ти ги дадем ремонтирани. КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: Това няма, както казва министърът на финансите, това няма да намали разходите по тях за поддръжка, но могат по целесъобразност да се използват. Тази посока е правилна. БОЙКО БОРИСОВ: Отработете го. КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: Хем пилотите ще летят. ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: Част от плащанията не са на полетен час, а са на годишна база. Тоест, ако имаш актива и той е в годно за експлоатиране състояние, трябва да плащаш. В този смисъл няма нужда и няма смисъл да се прехвърлят към друго ведомство, а по-скоро може да се направи един рамков договор с Министерството на здравеопазването, например за една или две машини, в зависимост от нуждите при транспортиране на тежки пациенти и при катастрофи, и да изпълнява тези функции стои дежурна част. КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: Няма как да се прехвърлят, защото няма кой да ги кара тези хеликоптери. Трябва пак да са военни пилоти. ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: Това е едно. И в проекта все пак имаме шест броя Ми-17, от които, доколкото разбирам, наличен и в състояние да лети е един, което отваря темата, че колегите от Министерството на вътрешните работи почти всяка година пращат подобна техника да гаси пожари. И след като се възстановява летателната годност, редно е принципно един рамков договор с Министерството на вътрешните работи да уреди принципно как тези машини се ползват и за гасене на горски пожари, и за други нужди. Две или три машини от всички, които притежаваме общо – 18 машини, ако не броим Ми-24. КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: Идеята е да минават през „Терем летец“, което е дружество на Министерството на отбраната, и да влизат в употреба, защото и там след известно време ще стане като с „Кугър“-ите – имаме ги, не са отделени необходимите средства за поддръжка и ремонт, и няма да летят. Това е същото, което каза и вицепремиерът Дончев. ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: Или планираме национален капацитет да поддържаме и седемнадесетките, и осмиците. БОЙКО БОРИСОВ: Сумата, Горанов, ще е около 130 милиона, да свикваш с нея. До следващото заседание да отлежава. Това е толкова скъпа… Въпросът е не само да се купуват, но и да се поддържат. И когато се купуват, да има смисъл за какво. КИРИЛ АНАНИЕВ: Ако станат за медицински цели, трябва да се предвиди и медицинска екипировка. БОЙКО БОРИСОВ: Тъй като сутринта ми докладваха какво е правено през годините и каква е летателната годност на това, за което сме дали милиарди, се оказа, че от 12 – четири, а от три „Спартан“-а – нула. Приемаме точка 10

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Министерският съвет разпредели над 700 млн. лв. за едно заседание"
  ***
  Това обикновено се прави на прощание.

 29. 29 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2389 Весело

  :той е самосвал. На ръба е .
  —цитат от коментар 17 на КМЕТ В СЯНКА

  Не можем да разчитаме на това, защото в момента Самосвала се изживява като Тир от международния превоз, натоварен с много ценна западнобалканска стока, която ако не достави в Брюксел, Европа ще загине. Живее с тази мисия и изобщо не го интересува какво става тук.

 30. 30 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#3] от "Рол":

  И не само чорапите, но и гушите - отгоре до долу!

 31. 31 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#13] от "Fiji":

  Бойко - форевър, наникъде!

 32. 32 Профил на ynx53574781
  ynx53574781
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Петстотин милиона за пътно строителство. Сякаш досега сме нямали пътища и тепърва си правим инфраструктурата в страната. На думи приоритетите му бяха образованието, здравеопазването и др. подобни. Да не се оплакват, че няма пари защото за едно измислено саниране дадоха 2 млрд. Бива крадене, но тези се оливат.

 33. 33 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#28] от "МАТРЯЛОВ":

  "Не плачи, майко, не тъжи...", че съм такъв Самосвал!

 34. 34 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  От "На прощаване" - Христо Ботев!

 35. 35 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 624 Неутрално

  За пореден път чрез манипулации в бюджета Рапонът и неговата банда се разпореждат със стотици милиони от НАШИТЕ ПАРИ както намерят за добре.
  Докога ще ги търпим, бе братя?
  Докога ще търпим това пладнешко крадене?
  Няма ли най-сетне да ни просветне, че сме си избрали възможно най-разбойническата банда да ни "управлява"?

 36. 36 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  Крадците от ГЕРБ похарчиха още 120 000 лв за уж спрения проект "Бургас-Александруполис". Угоени червени и милиционерски задници продължават да получават 4 и 5-цифрени заплати
  http://www.mediapool.bg/novi-120-hil-lv-glatna-spreniyat-proekt-burgas-aleksandrupolis-news273011.html

 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2389 Весело

  До коментар [#33] от "ИванКар":

  Не плачи, майко, не тъжи, че станах ази АЙДУК!

 38. 38 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 506 Гневно

  МВР получи 8042 лв. С 6173 лв. ще се плати престой в санаториуми на военноинвалиди, а 1869 лв. се дават за спортни дейности в Академията на МВР.


  "Дневник"!!!!!!!!!!!!!!!
  това са простотии!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Не може да сте толкова ТЪпи!!!!!!!!!!!!!!!
  УЖАС!!!!!!!!!!!!!!

 39. 39 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#6] от "danubian.whale":

  Изцяло за НАША сметка

 40. 40 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Ципов Ангелогласний защо се е снимал с правителството?Да не би да е станал министър и аз да не съм разбрал?

 41. 41 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 255 Неутрално

  локуми, локуми,локуми! Лъжливото овчарче, за това сме на това дередже. В место да лъже д а ходи да целува Меркел и Терезка!!!

 42. 42 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Весело

  Правилното е "едни 700 милиона лева"...

 43. 43 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1961 Весело

  До коментар [#27] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Смях! Още едно поредно доказателство, че от това правителство не става и чеп за зеле! Значи, ще използват бойни хеликоптери за нуждите на здравеопазването, защото видите ли, (според титана на мисълта Борисов) нямало средства за поддръжка! Значи, в Министерството на болното здраве, може да летят, без да се подържат! Тогава ксенофобът Каракачанов трябва да поиска от "здравния" преоборудване на определен брой линейки, така че да станат бронетранспортьори! А Спартаните може да се дадат на другаря Пеевски за да може по-лесно да си превозва контрабандните цигари до Близкия Изток. Умници...!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 44. 44 Профил на Just Бахур
  Just Бахур
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#14] от "ludiakolio":

  Тези пари са окрадени с цел ПОДДРЪЖКА на продукти, не закупуване на нови продукти! Т.е. тези милиончета са директно в офшорните сметки на Мастър Тиквун!

  ДА на АЕЦ Белене! Ядрената енергетика е гарант за безкарбоново бъдеще! Потомствен антикомунист!
 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1675 Любопитно

  тва на глава от солидарния добитък по колко се пада... колко кинта годишно се преразпределят от МС?

 46. 46 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 356 Неутрално

  "Със 120 млн. лева се увеличават средствата за превенция на екологични опасности. Парите се дават за увеличение на капитала на държавното "Еко Антрацит" ЕАД като акциите ще бъдат придобити от държавата чрез бюджета на Министерството на икономиката. "Компанията работи по по много проекти, свързани с екологична опасност, между които мониторинг и поддръжка на хвостохранилища, изграждане на хидротехнически съоръжения, управление и мониторинг на водите на рудниците, техническа рекултивация на нарушени терени и др."

  Само 120 млн. ли?

  Кражба на годината!

  I shave with Occam's razor
 47. 47 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Крадците от ГЕРБ похарчиха още 120 000 лв за уж спрения проект "Бургас-Александруполис". Угоени червени и милиционерски задници продължават да получават 4 и 5-цифрени заплати...http://www.mediapool.bg/novi-120-hil-lv-glatna-spreniyat-proekt-burgas-aleksandrupolis-news273011.html
  —цитат от коментар 36 на historama


  партийни хранилки

 48. 48 Профил на smartforfour
  smartforfour
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Ужас! И нито лев за красивите и умните? Останаха Дарт Намкойси и сие без коледни...

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK