Върховен съд потвърди глоба за топлинния счетоводител "Техем"

Върховен съд потвърди глоба за топлинния счетоводител "Техем"

© Юлия ЛазароваВърховният административен съд потвърди санкция от 160 026 лв. за извършено нарушение от "Техем Сървисис" ЕООД, съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията.


Причината за глобата е заключение на комисията, потвърдено сега от съда, че топлинният счетоводител е злоупотребил с господстващо положение на пазара на индивидуални разпределители на топлинна енергия.


Проучването на антимонополното ведомство установи, че "Техем Сървисис" ЕООД е предлагало уредите за дялово разпределение — Techem data III и Techem vario S III с дистанционен отчет за 39 лева в София, Плевен и Русе и за Пловдив - 43 лева. Проверката за периода 1 февруари 2013 г. - 10 февруари 2014 г.
"Техем Сървисис" ЕООД е злоупотребило с господстващото си положение и като е ограничило избора на потребителите като е предоставило възможност на потребителите си в Пловдив, а в последствие и в Русе, да изберат дали да купят или да наемат уредите за дялово разпределение, а на потребителите си в останалите градове не е предложил такава възможност.


В своето решение Върховният административен съд изцяло споделя констатациите на Комисията за извършено нарушение на чл. 21 от Закона за защита на конкуренцията.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK