През ноември най-голям ръст имат покупките на мебели и битова техника

През ноември най-голям ръст имат покупките на мебели и битова техника

© Юлия ЛазароваПрез ноември търговията на дребно се увеличава с 3.8% в сравнение със същия месец на 2016 г., показват календарно изгладените данни на Националния статистически институт. Спрямо октомври 2017 г. повишението е доста по-скромно - от 0.3%.


Най-голям ръст за година има при търговията на дребно с разнообразни стоки - от 17%. При по-конкретните групи най-голямо повишение има при покупката на битова техника, мебели и други стоки за бита - 11.2%, при храните и тютюневите изделия то е 8.8 %. През предпоследния месец на изтеклата година обаче има спад в търговията с автомобилни горива и смазочни материали.


В същото време в сравнение с октомври най-голямо увеличение на продажбите има при облеклото и обувките - с 3.7%, онлайн поръчките - с 2.4%, докато мебелите, уредите и стоките за бита са с ръст от 1.7%. При храните и тютюневите изделия повишението за месец е 1.4%. При търговията с горива и смазочни материали дори на месечна база има спад от 2.8%.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK