Отпада таксата за хигиенно заключение за дрогерия

Досега дрогериите плащаха 65 лв. за документа.

© Надежда Чипева

Досега дрогериите плащаха 65 лв. за документа.Правителството прие промени в Тарифата за таксите, които се събират от органите на държавния здравен контрол и националните центрове по проблемите на общественото здраве.


Отпада таксата за издаване на хигиенно заключение за дрогерия. Досега собствениците плащаха за документа 63 лв.

Отпадат и таксите за предоставяне на информация за регистрационния статус на лекарствен продукт и за нежелани лекарствени реакции, защото информацията е публична. Така се намалява и административната тежест, свързана с получаване на информация за лекарствени продукти.

Въвеждат се нови и отпадат съществуващи такси за извършваните лабораторни анализи и дейности, поради настъпили промени в системата на здравеопазването и въвеждането на нови аналитични методи в дейността на
лабораториите, информира правителствената пресслужба.


Изменят се съществуващи и се въвеждат нови такси за предоставяне на административни услуги по издаване, изменение и подновяване на разрешение за пускане на пазара на биоциди и други услуги, свързани с тях.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK