Геополитическата несигурност и киберзаплахите са основни притеснения за бизнеса, сочи проучване

Геополитическата несигурност и киберзаплахите са основни притеснения за бизнеса, сочи проучване

© Цветелина Белутова, КапиталГеополитическата несигурност и киберзаплахите са основните притеснения на изпълнителните директори у нас. Това показва проучване на PwC сред бизнес лидерите у нас, което е част от 21-ото ежегодно глобално проучване на PwC.


Миналата година едва 45% от българските изпълнителни директори са посочили, че се притесняват от киберсигурността на компаниите си, докато сега това е втората най-сериозна заплаха, посочена от 80% от запитаните.


В същото време обаче притесненията за бъдещето на еврозоната намаляват. През миналата година то е било определено като втората най-притеснителна тема за бизнес лидерите, а сега е на седмо място и представлява тревога за 72% от запитаните.
По-големи страхове са липсата на ключови умения, промяната в демографските характеристики на работната ръка, свръхрегулация, несигурен икономически растеж.


Общо 71% от българските бизнес лидери вярват, че глобалната икономика ще расте с по-бързи темпове през следващите 12 месеца, 91 са уверени във възможностите за растеж на бизнеса през следващите три години, се посочва в проучването.


Според изпълнителните директори глобализацията влияе на улесняване на движението на капитал и хора, за свързаност и създаване на класифицирана работна сила, но не и за справедливост и преодоляване на климатичните промени.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK