Ресторант на годината на "Бакхус" е софийският Niko’las 0/360

Ресторант на годината на "Бакхус" е софийският Niko’las 0/360

© Надежда Чипева, Капитал



Софийският ресторант Niko’las 0/360 стана ресторант на годината в конкурса на "Бакхус" "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino". Наградите бяха връчени на 29 март в официална церемония, придружена от гала-вечеря с 6-степенно меню, подготвено в партньорство с престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu London, най-успелият български готвач в чужбина - шеф Емил Минев и млади наши готвачи с международен звезден опит.


Победителят бе предпочетен в силна конкуренция тази година, заради силния и сполучлив авторски почерк на главния готвач, добрата селекция на качествени продукти и видимия стремеж за надграждане в посока устойчиви практики. Той взе награда и миналата година като тогава беше в категорията "Дебют 2016". Собственикът Цветомир Николов, е един от двамата шеф-готвачи, отличени и с приза за Авторска кухня, като другият отиде при шеф Андре Токев, ресотрант ANDRé.


Наградата в категорията "Дебют 2017" отиде при aEstivum, Zornitza Family Estate. Той бе отличен и в категорията "Винена листа и напитки DiVino". Победителят тази година се избира от професионалния екип на списание DiVinо, официални партньори на конкурса.

Ресторант на годината на "Бакхус" е софийският Niko’las 0/360

© Надежда Чипева, Капитал


Ресторант "Космос" получи най-високата оценка на журито за модерна българска кухня. За "Нова вълна - Гастробар" наградите отидоха при Grape Central и Jasmine.




В категорията вкусно място най-високи оценки получиха L’Étranger и Da Massimo.


Пловдивският ресторант "Паваж" спечели в категорията "Ресторант на читателите", победителят в която се определя от читателския вот.


Като най-добро през изминалата година бе определено обслужването в "Преди 10" и Este. В категорията "Най-добър екип" бе отличен софийският ресторант Cinecittà Osteria Italiana , а в "Устойчиви практики Metro" - "Багри".


Kонкурсът "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & San Pellegrino" се провежда вече 17 години. Ресторантите, които участват, са селектирани от екипа на "Бакхус" и са оценявани от журито на конкурса, което се състои от опитни кулинарни журналисти и сътрудници на екипа с богат опит и знания. Ресторантите са оценявани чрез професионално-разработен стандарт, който покрива 20 критерия. Те обхващат цялостното клиентско преживяване: менюто, продуктите, ястията, напитките, обслужването, съотношението цена/качество, хигиената и интериора.

Коментари (13)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10772 Неутрално

    На печелившите, честито!
    Поздравления и за организаторите от Бакхус, които заместват липсващите споменавания и звезди в справочника Мишлен за България :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  2. 2 Профил на sashkow
    sashkow
    Рейтинг: 12 Неутрално

    Традиционно - с пториворечиви награди.
    В конкретния случай: "Най-добър екип" бе отличен софийският ресторант Cinecittà Osteria Italiana.

  3. 3 Профил на Незнайко в Слънчевия град
    Незнайко в Слънчевия град
    Рейтинг: 5076 Любопитно

    А къде е "Сръбска скара"?

    "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
  4. 4 Профил на xkz38522096
    xkz38522096
    Рейтинг: 255 Неутрално

    Честито на заплатилите!
    Голям смях. Смешно, ОП платено решение!

  5. 5
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  6. 6 Профил на vat69
    vat69
    Рейтинг: 477 Неутрално

    Игнорирам всичко свързано с бранда "бакхус" след фиаското от миналата година на StrEAT Fest. Разбираемо е да се осереш, на всички се случва, но след като си се покаял и си обещал компенсация, а после мишкуваш и не уважаваш собствения си ангажимент е малко педераско си мисля аз....

  7. 7 Профил на Lemmy
    Lemmy
    Рейтинг: 3261 Любопитно

    Кой е Бакхус? А кой е Niko-лашката?

  8. 8 Профил на Baldzhi
    Baldzhi
    Рейтинг: 466 Неутрално

    Браво на Паваж'а!
    Поздравления за усилията и успехите!

    когато забранят чалгата със закон, България ще просперира
  9. 9 Профил на Българи- йонаци!
    Българи- йонаци!
    Рейтинг: 225 Неутрално

    Много е скъпо там.

    Всеки човек има право да бъде глупав, против това нищо не може да се каже, но и правото трябва да се използва с известна мярка.
  10. 10 Профил на philologist
    philologist
    Рейтинг: 495 Неутрално

    Поздравления на братовчеда!

    Защо не е забранена, за престъпленията си срещу българския народ, регистрираната на 5.IX.1945г. комунистическа партия, преименувана на БСП на 3.IV.1990г.?!
  11. 11 Профил на kiro1234
    kiro1234
    Рейтинг: 252 Неутрално

    Щом Видя, че онова недуразумение Багри е отличено с нещо, повече не чета :).

  12. 12 Профил на mlmirow
    mlmirow
    Рейтинг: 488 Неутрално

    В София има наистина хубави ресторанти. Лошото е че човек трябва да ги намери сам... И не винаги най-известните са най- добрите. Далеч съм от мисълта, че Бакхус са неподкупни...

  13. 13 Профил на mlmirow
    mlmirow
    Рейтинг: 488 Неутрално

    В София има наистина хубави ресторанти. Лошото е че човек трябва да ги намери сам... И не винаги най-известните са най- добрите. Далеч съм от мисълта, че Бакхус са неподкупни...





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK