Кабинетът дава до 26 млн. лева за ремонт на МиГ-овете

Кабинетът дава до 26 млн. лева за ремонт на МиГ-овете

© Велко Ангелов, КапиталПравителството ще даде на министерството на отбраната до 26 млн. лв., с които да се ремонтират самолетите "МиГ-29". Решението беше взето днес на заседанието на кабинета, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.


Средствата са предвидени в централния бюджет за плащания по договори по рамковото споразумение с РСК МиГ. Като мотив се посочва, че със сключването на договорите се създават необходимите условия военновъздушните сили да поддържат и развиват способности за контрол на въздухоплаването и за гарантиране на въздушния суверенитет на страната и за включване в механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.


Неотдавна министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че договорът с РСК МиГ е за следващите четири години, като ремонтите ще се правят в България, с части, купени от Русия. Амбицията е в следващите седем години да летят всичките 15 български многоцелеви изтребители МиГ-29.


Изпълнението на целия договор ще струва 81 милиона лева, така че отпусната сума е само за първата година от него.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK