Пеевски продава 50% от вестникарския си бизнес на "Ню имидж"

Депутатът от ДПС Делян Пеевски

© Анелия Николова

Депутатът от ДПС Делян ПеевскиИзбори 2022

Дружеството на депутата от ДПС Делян Пеевски "Интръст" ЕАД, продава половината от бизнеса си с печатни медии на компанията "Ню Имидж България". Това се казва в съобщение от името на двете компании, публикувано от агенция "Фокус".


Продавачът и купувачът са подписали предварителен договор, с който "Ню имидж" получава 50% от капитала на "Телеграф Медиа" ЕООД - дружеството издател на вестниците "Телеграф", "Монитор", "Политика" и "Меридиан мач", и акционер в регионалната медия "Издателска къща Борба" АД. "Интръст" е едноличен собственик на "Телеграф Медиа".


"Приключването на сделката ще се извърши след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията. Печатните издания, предмет на сделката, са сред водещите в страната, като всекидневникът "Телеграф" е изданието с най-висок тираж и продаваемост на българския вестникарски пазар. "Ню Имидж България" ЕАД създава специално за целта на сделката ново дъщерно дружество, което да придобие дяловото участие", се казва в съобщението.
За "Ню Имидж България" ЕАД в него се казва, че е част от американската компания "Nu Image Inc.", чиято дейност е производство на филми, и собственик на филмовото студио "Ню Бояна филм".


Посредством сделката страните желаят да развият дейността на печатните медии, като ще работят съвместно за създаване на високи журналистически стандарти и утвърждаването на медийния плурализъм", продължава съобщението.

Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK