"Била" заема мястото на "Карфур" в The Mall

"Била" заема мястото на "Карфур" в The Mall

© Надежда Чипева, КапиталТри години след началото на кризата в "Карфур" се намери кой да заеме мястото на магазина в софийския The Mall. До края на годината там ще се настани веригата "Била". Това се разбира от съобщение на компанията, която вече присъства в пет софийски мола.


От веригата в рамките на днешния ден не можаха да кажат дали ще заемат цялата площ на предишния магазин на "Карфур". Тя е общо 15 хил. кв.м и бе придобита след продажба от частен съдебен изпълнител от Уникредит Булбанк. След затварянето на магазина през 2016 г. площта стои празна.


Търговската верига е лидер по брой магазини в България със 120 супермаркета в 37 града. Само в София "Била" има 47 обекта.


В България френската "Карфур" се управляваше от "КМБ България", която бе изцяло собственост на Marinopoulos от 2012 г. и държи франчайз правата на Carrefour за страната, Албания, Босна, Хърватия, Македония, Черна гора, Сърбия и Словения. От 2015 г. обаче гръцката фирма започна да изпитва сериозни финансови проблеми и в крайна сметка поиска защита от кредитори в Атина. След неуспешен опит на обединение между "Карфур" и "Пикадили" в крайна сметката и двете вериги престанаха да съществуват.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK