За четвърти път започва Седмица на ресторантите

Част от менюто в ресторант "Кактус".

© Дневник

Част от менюто в ресторант "Кактус".



За четвърти път в София се провежда Седмица на ресторантите. Ценителите на изтънчената храна могат да направят резервация в някое от 29-те места, подбрани да участват в инициативата от организаторите. Това се оказва, че вече не е възможно за някои ресторанти, за които кувертите в рамките на Седмицата вече са изчерпани.


И досега в инициативата са участвали над 20 ресторанта като те са подбрани по критерия да предлагат качествена храна, която не е просто за напълване на стомаха, а да бъде изживяване. През тази година има шест нови места, от които посетителите могат да избират, като два от тях съвсем наскоро са отворили врати. Резервациите се правят през сайта на организаторите.


Повечето ресторанти са разработили две менюта за седмицата, които не са част от постоянните им предложения. На всички места цената е еднаква.


По данни на организаторите броят на посетителите на ресторантите, които участват в инициативата, е около и над 6 хил. души. Тази година Седмицата продължава до 13 май като целта й е да повиши културата на хранене.

Ключови думи към статията:

Коментари (6)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5359 Неутрално

    Добър повод да се посетят нови места, които могат да станат любими :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  2. 2 Профил на Pandipool
    Pandipool
    Рейтинг: 593 Неутрално

    Доста добра практика стана "Седмицата на ресторантите"!

    Само положителни отзиви от моя страна:)

  3. 3 Профил на dma12587967
    dma12587967
    Рейтинг: 545 Весело

    Това на снимката е "основното" и струва 100лв.:))

  4. 4 Профил на neanonimen
    neanonimen
    Рейтинг: 324 Неутрално

    Някои от преводите на менютата са меко казано странни.

    Кули от ягоди е преведено towers вместо coulis.

    Рагу от заек с пушени чушки върху домашна брускета с топено масло --
    Ragout from a rabbit with smoked peppers on a homemade broth with melted butter.
    Каква е връзката между брускета и broth пък съвсем не ми е ясно. И как рагу (или каквото и да е) може да бъде "on" a broth.

  5. 5 Профил на Pandipool
    Pandipool
    Рейтинг: 593 Неутрално

    До коментар [#3] от "npg38547585":

    Не е вярно! Шестстепенно меню струваше 100 лв.

    Аз посетих "Есте", където Димитър Дамянов се беше постарал страшно много. Обслужването беше на много високо ниво, вината ми харесаха много, както и презентацията на ястията. Имаше кратки паузи между различните корсове и това допринася към засищане. Храната ми беше точно!

    Абсолютно никакви забележки нямам!

    Седмицата на ресторантите, за която пише в статията, е за по-нисък клас ресторанти, но има добри попълнения. Със сигурност ще посетя няколко!

  6. 6 Профил на neanonimen
    neanonimen
    Рейтинг: 324 Неутрално

    За всички ресторанти цялостното меню, с изключение на виното е 29 лева.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK