Изложение за любопитни ценители на виното започва тази вечер

Изложение за любопитни ценители на виното започва тази вечер

© Николай ДойчиновЗа втори път "ДиВино" събира ценителите на вино в изложението, посветено на вносните напитки. Днес в 17 ч. то отваря врати в "Интер експо център".


Discover.Vino World 2018 дава възможност както на професионалистите, така и на любителите да се докоснат до цялата палитра, внасяни в България вина.


Те ще бъдат разположени на 56 маси, а вносителите са 23, като представят напитки от 150 изби. Представители на някои от тях също ще бъдат на място, така че посетителите да могат да разговарят с тях.
Географски погледнато, на така наречения нов свят се падат 20% от вината, които ще могат да се опитат, останалите са европейски.


Традиционно Италия е най-добре представена сред вносните вина, това е и първата дестинация, от която започва вносът в България, следвана от Франция. Това е и втората добре представена страна.


Тази година има отделна зона за ценителите на пенливи вина, за розетата също има отделна маса. Много вносители обаче показват розета и по другите маси, така че любителите на този вид ще могат да опитат около 40-50, казват организаторите.


На практика общо ще бъдат представени 600 вина, като около половината от тях ще могат да се дегустират срещу купения билет за вход. Останалите ще се дегустират срещу купени допълнително електронни билети. Те се зареждат в карта, която получават посетителите и в нея могат да се добавят още билети.


Отделно място е отделено за по-изтънчените вина, както и такова за най-висококачествените и съответно с най-висока цена.


Вината ще се продават в специален магазин на CasaVino, а гурме зоната с различни деликатеси ще допълва цялостното изживявяне.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK