КРИБ заподозря намеса на "черния сектор" в ограниченията за рекламата на хазарта

КРИБ заподозря намеса на "черния сектор" в ограниченията за рекламата на хазарта

© Надежда Чипева, КапиталКонфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) категорично възразява срещу предлаганите от вицепремиера Валери Симеонов и депутати от партията му НФСБ законови промени за ограничаване на рекламата и на разпространението на лицензираните лотарийни игри в България и подозира, че зад законотворчеството им стоят "неясни интереси".


В отворено писмо до премиера Бойко Борисов и председателите на ресорните парламентарни комисии работодателската организация заявява, че подобни промени противоречат на европейските модели на правна уредба на игралната индустрия, че в България секторът е най-силно регулиран в целия ЕС, а лицензираните корпорации са стриктно контролирани и работят на светло.


КРИБ заявява готовността си да защити българската хазартна индустрия със 177 хиляди пряко или косвено заети "от законодателен волунтаризъм, воден от популизъм, предизборни нагласи и неясни интереси". Работодателската организация предупреждава, че ограниченията за реклама освен хазартния бизнес ще ударят медиите, рекламните агенции, дребните търговци, които продават билетите, спортните клубове и държавния бюджет, който ще се лиши от приходи.
"Ако бъде приет новият законопроект за промени в Закона за хазарта, внесен от депутати от НФСБ, ще бъде нанесен тежък удар на лицензираните хазартни оператори в България за сметка на нелицензираните такива", предупреждава бизнес съюзът. Според него възможността легалните оператори да се рекламират в медиите е една от мерките за борба с нелегалния хазарт.


В становището се казва, че от 2012 г., когато започва мащабната реклама на легалните оператори, до днес данъкът, платен от организаторите на хазартни игри нараства 10 пъти - от 20 на 200 млн. лв. "Тези числа ясно доказват, че чрез средствата на рекламата легалните оператори повишават приходите си за сметка на нелегалните такива, а това е от полза за държавния бюджет", се посочва в отвореното писмо.


Ако законодателните промени бъдат приети, всъщност ще бъде обслужен черният сектор, а може би това е и целта, допуска работодателската организация, която настоява за предварителна оценка на въздействието и широко обсъждане на законопроекта.


"Компаниите, които организират лотарийните игри, са едни от най-крупните данъкоплатци в страната и ограничаването на тяхната дейност ще доведе до сериозни загуби за държавния бюджет, а оттам и за обществото, които се измерват в десетки и стотици милиони годишно", предупреждава КРИБ, която се обявява в защита на своите членове - браншови организации и отделни фирми от хазартната индустрия.


Паралелно с реакцията на работодателската организация частното дружество "Национална лотария", което е неин член, пусна в социалните мрежи видео в подкрепа на хазартния бизнес, в което актьорът Захари Бахаров излага подобни аргументи.Добавен е и нов, че обществото ще загуби едно от своите най-популярни и достъпни забавления и че лотарията е накарала хората да мечтаят.

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Денонощните реклами на всякакви търкащи се и нетъркащи се картончета трябва да спрат да облъчват децата ни.
  Точка.
  Лобистите нека си крякат, затова им се плаща.

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  КРИБ не е в час и не му пука нито за Българската държава, нито за Българското общество, нито за Българите, превърнали се в придатък на една пошла,

 3. 3 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Така е.

  Очевидно КРИБ обожават деградирането на нацията да продължи с ускорени темпове и след това надават рев, че нямало хора в държавата, които да им работели и то за жълти стотинки. Лошото е, че синдикатите ни са слабички. Иначе отдавна да са поставили по местата им подобни "образувания".

  Ако се съди по рекламите за лотариите и тото-то - ние сме едно голямо Елдорадо, където всеки втори и трети трупа в сметките си по 100 000, 500 000, 1 000 000 лв. Врочем статистиката на БНБ в някаква известна степен потвърждава това, защото вече имаме 816 сметки над милион лева в тях, но ако е толкова прекрасно тук, защо няма опашки по летищата и гарите за завръщане на родните емигранти, които са над 3,0 млн.?

 4. 4 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Някой да обясни какъв е този черен сектор на хазартния бизнес у нас, кои са тези нелегални оператори... Че така написана тази декларация си е чист лобизъм в полза на крадците на едро, рекламиращи се навсякъде по медиите.

 5. 5 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 582 Неутрално

  КРИБ абсолютни смешковци!

 6. 6 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Явно, освен от "финикийски знаци", КРИБ не се интересува или просто е в неведение,което би било много жалко за такива МАСТИТИ БИЗНЕСМЕНИ , че ЗАВИСИМОСТТА ОТ ХАЗАРТА е страшен бич за "обикновените" хора,които смятат , че по относително "почтен" начин могат да станат "приказно богати" като другарите от КРИБ!

 7. 7 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#3] от "Читател":

  Точно.
  Както каза и Мая Манолова тези картончета са данък бедност.
  Купуват си 10% от учениците и около 50% от всички граждани според проучване, на което стъпват Патриотите.
  Пенсионерите пък са другите риби, гледал съм ги в пощата, получат 200 лв. и вземат талончета за 10 лв...

 8. 8 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Аз, пък, подозирам КРИБ в "симпатии към черния сектор"

  Спечелихме битка, но не и войната!
 9. 9 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5999 Неутрално

  Домусите с писмо до Борисов ... защо не се засрамят, проглушиха ни ушите с картончета и разни други простотии да обират на глупаците париците.

 10. 10 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Тъжното е че ме съмнява намаляването на рекламата да има ефект ...
  Народа си е беден и глупав и ще продължи да си търка и да избира тъпанари и мафиоти да го управляват.

 11. 11 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 530 Неутрално

  -Желаете ли хазарт, сър? Мога да ви препоръчам добри места, където крупиетата на бляк джек и рулетка са мои хора. Не ви съветвам да се отбивате в "Аризона", там двойките и деветките в колодата са белязани...

 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7790 Любопитно

  Привилегиите с ниското ДДС за хазарта и туризма не са случайни, НАЛИ ?

  [email protected]
 13. 13 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  КРИБ значи Конфедерация на работодателите и ИНДУСТРИАЛЦИТЕ в България.
  Каква индустрия е хазарта, какво благо създава?
  И защо е лошо да се ограничи рекламата на порок? Защо за алкохола може, а за хазарта - не.


 14. 14 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Кво?! Това ми звучи като: "Пеевски заподозря намеса..."
  КРИБ = Пеевски, нещо такова излиза.

 15. 15 Профил на 2011
  2011
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И данъка да им се увеличи.

 16. 16 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  (НЕ)Уважаеми неграмотни от КРИБ, най-големият данъкоплатец в България е "Аурубис". Дейността му няма нищо общо с хазарта.
  За сметка на намалените приходи в бюджета от хазарт, ще намалеят и разходите за здравеопазване и социалните плащания. А идеята ви да имате квалифицирани работници срещу жълти стотинки така или иначе няма да се случи. Зашото няма човек, който да едновременно квалифициран и глупак.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 17. 17 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 688 Неутрално

  КРИБ явно си деградира до параван на бандюги.

  седеньето го зголемува задникот
 18. 18 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 479 Неутрално
 19. 19 Профил на Nike
  Nike
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Колко интересно ... първо БФС , а сега и КРИБ....
  още някой пита ли се кой е печелившия от хазарта?

 20. 20 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 304 Весело

  Ах, мамини златни! Цитат:
  "... данъкът, платен от организаторите на хазартни игри нараства 10 пъти - от 20 на 200 млн. лв. "Тези числа ясно доказват, че чрез средствата на рекламата легалните оператори повишават приходите си за сметка на нелегалните такива, а това е от полза за държавния бюджет."
  1. Така потвърждавате, че приходите от този хазарт са 3 млрд. лева годишно, т.е. над 3% от БВП. Защото той е обложен само с 15%, за разлика от държавното "Спорт тото", което дава още 18% от приходите директно за развитието на спорта.
  2. Увеличението не идва за сметка на пренасочване на пари от "нелегалните такива", а от зарибяване на нови клиенти. Защо? "Нелегалните такива" в огромната си част са международни, базирани в интернет. Необходими са определени познания и умения, както и наличие на съответните сметки за разплащане, за да участваш в тях. Хората, които участват в подобни международни лотарии, продължават да го правят, те не разчитат само на "случаен късмет" и е абсурдно да се мисли, че са пренасочили основните си разходи за хазарт в търкане на билетчета. Камо ли пък 10 ПЪТИ!
  3. Приходите в хазната, за които толкова са се загрижили в КРИБ, няма да спаднат. Тъй като основната част от средствата ще се насочи към потребление на други продукти. Които, както е известно, са обложени с други данъци, само ДДС е 20% - припомням, че "билетчетата" са обложени единствено с 15%, няма ДДС.

  Да, ще загуби един Божков, ще спаднат оборотите на едни "Лафки", ще намалеят рекламните приходи на няколко телевизии. Е, и?

  Да видим дали депутатите и двете големи партии ще удържат на натиска на хазартните лобисти, или ще се развълнуват от тези 3 милиарда аргумента в полза на видиотяването на нацията!

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 21. 21 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  До коментар [#4] от "Deepdish":

  Точно.
  Може би сбирките на покер с комшиите от другия блок, или белота на вързано се водят хазарт на черно. Само гдето ние не го рекламираме никъде.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 22. 22 Профил на azs41314323
  azs41314323
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Демек бабите по лафките ще минат на черно тото и онлайм. Супер логика!

 23. 23 Профил на hes55559736
  hes55559736
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Почна да се надига мафията!Кой нормален човек одобрява това облъчване през 2 минути отвсякъде с призив да купуваме и да участваме в тото и лотария?!!!!!Пуснете си тв и вижте в тоя момент какво се рекламира след 10 мин ще е същото още 10 ще пак и така 24/7.Трябва да се спре тая НАГЛА И ЗАРИБЯВАЩА реклама най-после.Още повече,че хазарта не се забранява само рекламата какво пискат.Няма значение колко хора работят в бранша със сигурност не са 7 000 000 който им гледат пошлоста нон стоп!БРАВО на Валери симеонов и партиите герб и бсп дано го подкрепят!Ще свикнат мошениците както ние свикнахме да плащаме по 6лв за цигари и да работиме за 46олв цял месец!

 24. 24 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Да се забрани на лица до 18 г.

 25. 25 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 479 Весело

  Същите тези назначени бизнесмени постоянно се оплакват, че младите не им се работило, били с ниска квалификация, а искали големи заплати ;).Каква може да е мотивацията на един млад човек, след като най-рекламираното по всички телевизии е "голяма печалба за 1 лев".Ден след ден, година след година, гледаш как с едно "билетче", печелиш 1 милион и си оправяш живота:).
  Рекламата на хазарт и лотарийни игри, неможе да бъде първи рекламодател в една нормална държава.Даже трябва да бъде процентно ограничена спрямо всички останали реклами.

 26. 26 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  В момента, в който КРИБ каже, че нещо не е правилно, тутакси почвам да го харесвам и обратното. Когато каже, че нещо вреди, значи е полезно, ако каже, че нещо е в черното, значи им пречи те да крадат. Хубави хора са КРИБ-чани, праведни, хрисими...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 27. 27 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Забранете целия частен хазарт бе!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7066 Неутрално

  Собствениците на лотарии, казина и други хазартни игри членове на КРИБ ли са? Тогава да плащат данъци , както всички останали.

 29. 29 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 340 Неутрално

  "Работодателската организация предупреждава, че ограниченията за реклама освен хазартния бизнес ще ударят медиите, рекламните агенции, дребните търговци, които продават билетите, спортните клубове и държавния бюджет, който ще се лиши от приходи."

  Ами тогава да разрешат наркотиците, от тях повече се печели.

 30. 30 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 807 Неутрално
 31. 31 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 976 Неутрално

  ох, заболя ме корема от смях. и това само по отношение на рекламата. ако валерката вземе да повдигне въпроса за данъчното облагане не ми се мисли какво носене на вода от девет извора ще падне.

 32. 32 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1321 Гневно

  Ма разбира се бе!
  Как няма да си защитят другарчетат по голф!
  Ка ви не е срам, бе!
  И вие имате наглостта да се наричате работодатели!
  Мутри нещастни!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 33. 33 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Като знаеме кой е шефчето на Криб въобще и не се учудваме. Негова беше идеята "Дръжавата да учреди фонд някакъв, и те, умните бизнисменчите на пазарен? принцип да кандидатствали пред него". Просто неаме думи к'ви лъскави цървули са оси.ат територията...

 34. 34 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Българско село, селската бакалия... Човек плаща сметката : 1:20 за храна 4 лева за билети...

  А сега кажете не трябва ли да се ограничи хазарта...

 35. 35 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Тъжното и забавното е, че единствения начин да събираш данъци от циганите е, като събираш данък върху лотарийните билетчета, които те безуморно търкат :) :) :)

  И въпреки това, мисля че започнаха да прекаляват с рекламата и това вече не е реклама, ами натрапване и пълна досада. И всички предложения на Валери Симеонов са абсолютно адекватни - да се рекламират без показване на "печелившите" и времето за лотарийни игри да се счита за рекламно време.

 36. 36 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Весело

  българската мафия НЕ се нуждае от реклама

 37. 37 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#12] от "karabastun":

  Привилегиите с ниското ДДС за хазарта и туризма не са случайни, НАЛИ ?
  —цитат от коментар 12 на karabastun

  При хазарта няма ДДС, дължи се данък върху прихода от 15% (а при игралните автомати и казина е тримесечна такса за съответното игрално оборудване)

 38. 38 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 775 Неутрално

  КРИБ са една шепа като количество хора от тоя народ. На болшинството от този народ обаче му писна от тая дебилщина с тези малоумни лотарии и техните малоумни реклами по телевизиите, редуващи се една след друга и от глупава по-глупава.
  Ако изобщо в България има някакво значение какво иска болшинството, то КРИБ да си налягат парцалите и да спрат да подценяват общественото мнение.
  Не всичко е пари, макар и КРИБ да ги интересува само трупането на пари.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 39. 39 Профил на wob20544765
  wob20544765
  Рейтинг: 217 Гневно

  Наскоро разбрах, че хазартът е най-тежката форма сред зависимостите (да, преди наркотиците и алкохола).
  В Скандинавия казината са ДЛЪЖНИ по закон да имат голям надпис, който в общи линии гласи, че казината печелят от хората, които играят и а не обратното, но играещите могат да го правят за удоволствие.

  Тук виждаме подлогите на Черепа и Пеевски да излизат с някакви смешни декларацийки, пък и факти набутали вътре. Нещастници!

 40. 40 Профил на vkolev
  vkolev
  Рейтинг: 217 Гневно

  Крупни данъкоплатци били! Огромна лъжа! Не плащат ДДС! Никакви данъци не плащат! Като си купиш хляб и лекарства ти взимат 20%! Хазарта 0% ДДС! Тия дето крякат как било в европа да проверят колко е ДДС-то там за храни и лекарства.

 41. 41 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Лотарийните игри са едни от хранилките на мафията, без никакво съмнение
  очаквайте всички корпулентни бизнеси, медии и т.н. в действие

 42. 42 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "... лотарията е накарала хората да мечтаят..." твърде цинично, с нагли доводи които отновотърсят да приспят много изкривеното от нормалността общество.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 43. 43 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1121 Разстроено

  Разходка по улиците на който и да е град ще ни покаже, че на всеки ъгъл има казино залепено за заложна къща, тя пък лепната за мобилен оператор... тук там по някой зарзаватчия, който да ни продава въпросните талончета. Оскотяхме...

 44. 44 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 302 Весело

  До коментар [#4] от "Deepdish":

  Явно не са идвали в вас. Вечер към 19-20 часа идват 2-3 юнака и 1-2 каки и носят една чанта с подобни като тия дето ги има на всеки ъгъл. Хващат те и щеш не щеш си копуваш билетчета за всеки член от семейството. Аз имах гости мои близки общо 12 човека,и за всяко билетче по 5 лева .Може и да имаш късмет и във вас да дойдат. Е това е черната лотария.
  П.П. Забравих да кажа,че едина билет спечели 10 лева, и ще изплащат печалбите от 25.12. до 26.12.2018 год.

 45. 45 Профил на Aby
  Aby
  Рейтинг: 491 Неутрално

  От 20 на 200 млн. лв. - какви данъци? Преки или косвени? Данък печалба е пряк данък, данъкът върху доходите на ФЛ е пряк данък, мита, акцизи и ДДС са косвени данъци (ако от КРИБ не го знаят го обяснявам). Та нека да уточнят за какви платени данъци става въпрос, за да се съпостави техния размер с оборота от хазартния бизнес!

  Тъй като не знам за талончтата, които се търкат, дали има акциз и какви платени данъци цитират от КРИБ, копирам коментара си от 30.04.2018:
  "Сещам се за традиционната дефиниция за акциз - косвен данък, който се налага върху стоки и услуги вредни за здравето и морала, както и такива с луксозно потребление. За вредните за здравето е ясно - цигари, алкохол. За луксозните, явно в БГ се приемат единствено горивата (въпреки, че в недалечното минало за луксозни се смятаха парфюмите (не дезодоранти) и златото, които в последствие отпаднаха, поради твърде голямата административна тежест и ангажимент на приходната администрация да следи за плащането на акцизите им).
  Идва въпросът за вредни за морала. Тук е и хазартът (пак в недалечното минало към тази категория бяха и порно списания и филми, но отпаднаха поради гореспоменатата причина - административната тежест. Да не задълбавам в конкретика, по-скоро отпаднаха, тъй като на данъчни и митничари не им се занимаваше с тях, като дял от акцизните стоки не бяха съпоставими с другите, но принципа на облагането им е валиден и днес).
  Та, как не може да се наложи акциз върху всички компании, които предлагат лесно забогатяване с лотарии и търкане на билети, при положение, че се знае кои са??? Ако се определи акциз за тях пропорционално на приходите, то този акциз ще влиза директно в републиканския бюджет, още преди да са пуснали в обръщение талоните - плащаш акциз за определен брой талони на определена стойност, едва след това пускаш талоните за конкретната игра в обращение...
  Според мен тези игри са вредни за морала и попадат в обхвата на дефиницията за акцизни стоки и услуги и следва да се облагат с акциз!!!"

  Та толкова с платените данъци...

 46. 46 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 302 Любопитно

  Нещо което ми прави впечатление; Пусната е игра " Сребърните пирамиди на маите" и там пише; 5 печалба от 1000 лева,8 печалби от 800 лева,10 по 500 ...и 5000 по 2 лева. до тук добре; След 30 -на дена по телевизията излиза един уплашен юнак и казват -печели 1000 лева. Да кажем след 2 месеца се обявява нова игра" Сребърните пирамиди на маите 2"и същите печалби. Та какво става с първата игра там са обявени определени пари например 100 000 лева. колко са спечелените, колко са скрити някой знае ли?

 47. 47 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 344 Неутрално

  А сещате ли се на #КОЙ са подлоги наглите КРИБаджии? Май това изяснява всичко!

 48. 48 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Денонощните реклами на всякакви търкащи се и нетъркащи се картончета трябва да спрат да облъчват децата ни.Точка.Лобистите нека си крякат, затова им се плаща.
  —цитат от коментар 1 на НеКой

  Е , сложих ти "+'' , което не се случва често!
  ама помисли над следното :
  ''картончетата'' са авери със същите лица, организации и медии, които плюят срещу Европа, брюксел, ИК, "красиво-умните", "грантаджиите", "соросоидидите"; "демократите''...... ''либерастите"..........
  И подкрепят опитите на Путлер да ни вкара в кочината му!.
  Една мафия са !!!! А ти често си с тях!!!!
  докато "красиво-умните", "грантаджиите", "соросоидидите"; "демократите''...... ''либерастите".......... са против ''картончетата'' и свързаните с тях лица , организации и медии!
  щото искат нормална, демократична държава!
  А ти какво искаш?

 49. 49 Профил на васил козарев
  васил козарев
  Рейтинг: 210 Неутрално

  "...ограничаването на тяхната дейност ще доведе до сериозни загуби за държавния бюджет..."

  Този аргумент просто не е верен.

 50. 50 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 426 Весело

  много скатаджии в този форум,много:)))

 51. 51 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 426 Весело

  децата били облъчвани,чакайте бе хора,това си е въпрос на възпитание,на семейна среда...
  каква е тази грижа кой как да си харчи парите и къде в европа има подобни забрани?

 52. 52 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 304 Весело

  [quote#48:"bgpatriot"][/quote]

  Да де, ама законопроектът е от едни лоши гадни патрЕоти, дето също често се изказват срещу грантаджии, брюкселски бюрократи и умнокрасиви левичаро-псевдолиберали. И се подкрепя от доста други, които в никакъв случай не бихме определили като грантаджии. Нали така?
  С което се опитвам да ти кажа, че това деление - твоето, а и противоположното на твоето - е доста подвеждащо. Човек може да критикува остро Брюксел, защото иска да живее в по-добър Съюз, с по-малко лицемерие и двойни стандарти, а не защото е путински трол и фен на късия самодържец. Може да е против редица грантаджии и техни политкоректни клишенца и левичарски изцепки, но не защото люби Шиши - напротив, мрази го.
  Нормална демократична държава е хубава обща цел - за нормални либерално мислещи и за нормални консервативно-патриотично мислещи. Т.е. за такива, които уважават чуждото мнение и се вслушват в аргументите, макар далеч не винаги да са съгласни с тях. Върховенство на закона не означава да смениш едни слуги на едната мафията с други слуги на по-рафинирани олигарси. ;)
  Но този разговор е встрани от темата. КРИБ стават буквално смешни с "аргументите" си, защото те са абсолютно нелогични - както посочих по-горе.


  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 53. 53 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 945 Неутрално
 54. 54 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#51] от "спас от кочериново":

  Навсякъде

 55. 55 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Ако хазарта е толкова вреден, защо не се забрани? Същото важи и за цигарите и алкохола.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 56. 56 Профил на ksarax
  ksarax
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#27] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Що не направо целият частен бизнес. Както са тръгнали

 57. 57 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  Че по какво се различава тази реклама от всяка друга. Рекламират се предимно стоки и продукти-ментета. И лекарства-ментета. А медиите се издържат основно с реклама. Една такава забрана при действащото статукво изглежда неестествена и противоконституционна.

 58. 58 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 743 Неутрално

  С интерес наблюдавам поведението на избраните кандидатмилионери събота вечер. Реклама за 2 милиона,които за минута се стопяват до примерно 200000 лева,след малко стават със зор 40000.Да не забравим и стандартната екскурзия и накрая ошашавения щастливец забравил за милионите с прегръдка бива изпратен по-живо,по-здраво.Ето това е истинско щастие!

 59. 59 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Някой да обясни какъв е този черен сектор на хазартния бизнес у нас, кои са тези нелегални оператори... Че така написана тази декларация си е чист лобизъм в полза на крадците на едро, рекламиращи се навсякъде по медиите.
  —цитат от коментар 4 на Deepdish


  "Нелегалните оператори"са всъщност световнопопулярни онлайн хазартни оператори, които обаче нямат лиценз в България, поради абсурдните изисквания на Комисията по хазарта, която от своя страна е марионетка на Божков-Черепа и дълги години, бранеше монопола му в хазарта, пречейки на всякаква конкуренция да стъпи в България.

 60. 60 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Единственото което търкам с удоволствие са женски полови органи! Всичко останало на кале!

 61. 61 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 269 Весело

  .Да, ще загуби един Божков, ще спаднат оборотите на едни "Лафки", ще намалеят рекламните приходи на няколко телевизии. Е, и?Да видим дали депутатите и двете големи партии ще удържат на натиска на хазартните лобисти, или ще се развълнуват от тези 3 милиарда аргумента в полза на видиотяването на нацията!
  —цитат от коментар 20 на stem


  Проблемът е, че щом Тиквата е обещал да не закача Черепа и Шиши, значи няма да ги закача.

 62. 62 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Всъщност, ако Държавната комисия по хазарта (ДКХ) си беше на мястото, дори и при сегашните правила на ЗХ (без да се изменя), нямаше да гледаме рекламите (по-точно порнография) по националните телевизии. Или иначе казано - причината да се гледат сегашните реклами от телевизиите е, че ДКХ се прави, че не разбира действащия Закон за хазарта (или го чете прекалено услужливо в полза на НЛ и ЛБ):

  Чл. 10, ал. 1, гласи: "Забранява се пряката реклама на хазартни игри, включително рекламата на такива игри, насочена към малолетни и непълнолетни лица, както и изпращането на непотърсени електронни съобщения на неограничен брой лица, в които се съдържа информация за хазартна игра".
  Заедно с това правило, има и чл. 10, ал. 2, т. 4, която казва: "Допуска се обявяване на резултатите от игрите и спечелените печалби".

  Тук е заигравката: организаторите се правят, че онова, което се излъчва било "обявяване на резултатите от игрите и спечелените печалби". Но пък от ДКХ се правят на идиоти и приемат, че репортажите им от "Долно-нанагорнище", вземани от от спечелили тракторист, или чистачка (задължително "народни" пхорица), не са пряка реклама, а били "обявяване на резултатите от игрите". Което обявяване задължително завършва с въпроса: "Какво ще пожелаете на другите участници?"...

  Но, за да го няма този театър от страна на БКХ (изобщо не са корумпирани, но вероятно са идиоти), то е добре да се приемат въпросните промени на депутата В. Симеонов....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK