Близо 4000 фермери получиха 43.9 млн. лв. за агроекология

Близо 4000 фермери получиха 43.9 млн. лв. за агроекология

© Цветелина Белутова, КапиталДържавен фонд "Земеделие" преведе 43 952 530 лева по мярка 10 "Агроекология и климат" от Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от фонда.


Подпомагане получиха 3 896 земеделски стопани.

Изплатените средства са за Кампания 2017, а подпомагане ще получат кандидати с поети ангажимент по направления "Възстановяване и поддържане на постоянно затревени площи с висока природна стойност (ВПС-1)", "Поддържане на местообитанията на зимуващите видове гъски и ливаден блатар в обработваеми земи с орнитологично значение (ВПС-4.1)", "Поддържане на местообитанията на Царски орел и Египетски лешояд в обработваеми земи с орнитологично значение (ВПС-4.2)", "Контрол на почвената ерозия", "Традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм)", "Опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство", "Опазване на застрашени от изчезване местни сортове, важни за селското стопанство",
както и всички бенефициенти заявили повече от едно от посочените направления.
Заедно с изплатените до момента субсидии за опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство общата сума по мярката достигна 53 млн. лева.


Три четвърти от общата сума са от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), а останалото е от националния бюджет.

Ключови думи към статията:

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Малко под 11 хиляди на човек ... не е някаква велика сума ...

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Само дето не се разпределят по равно, а 10-тина човека ще вземат по няколко милиона, а на останалите които не са от "нашите" хора ще остане по хилядарка.

  После се чудим защо цените на имотите са балон, че къде да вкараш милион който така ти е изпаднал.

 3. 3 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1972 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK