Фирма, създадена преди месец, обжалва поръчката за 400 линейки

Фирма, създадена преди месец, обжалва поръчката за 400 линейки

© Анелия НиколоваДружество, създадено преди месец, е обжалвало обществената поръчка за доставка на 400 линейки, обявена от Министерството на здравеопазването, съобщи ведомството.


Жалбата до Комисията за защита на конкуренцията е подадена от "Вайнман Технолоджи" ЕООД. Дружеството е регистрирано на 26 април с капитал 100 лв., показва справка, направена от ведомството в Търговския регистър.


Така процедурата, обявена в края на март, спира за втори път след подадена жалба. Първата жалба не е била разгледана от Комисията за защита на конкуренцията поради невнесена държавна такса от жалбоподателя.
Обществената поръчка за покупка на 400 броя линейки и е на стойност 48.7 млн. лв.


Тя е част от по-голям инвестиционен проект за модернизация на системата за спешна медицинска помощ за над 163 млн. лв., който включва модернизация на 237 обекта от системата. Средствата са по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK