Държавата позволи на армията и ВМЗ да продадат свои имоти

Държавното дружество ВМЗ получи разрешение да продаде 34 ведомствени жилища и 6 гаража, разположени в Сопот, Карлово и селата Анево и Кърнаре. те се обитават от дългогодишни служители, които многократно са заявили желание да ги купят.

© Надежда Чипева

Държавното дружество ВМЗ получи разрешение да продаде 34 ведомствени жилища и 6 гаража, разположени в Сопот, Карлово и селата Анево и Кърнаре. те се обитават от дългогодишни служители, които многократно са заявили желание да ги купят.Избори 2022

Министерският съвет реши да обяви пет имота - публична държавна собственост, за частна държавна собственост, за да може Министерството на отбраната да ги продаде, съобщи правителствената пресслужба.


Имотите се намират в областите Пловдив, Пазарджик и Хасково като и министерството, и армията вече нямат нужда от тях. Те ще бъдат продадени чрез търг по Закона за държавната собственост. Първите два се намират на ул. "Ген. Радко Димитриев" № 2 в гр. Пловдив, като единият е с площ от 10537 кв. м и с 4 сгради, а другият е с площ от 51 128 кв. м и с 8 бр. сгради. Други два имота са в с. Капитан Димитриево община Пещера - единият е с площ от 14281 кв. м и включва 3 сгради, а другият - с площ от 69 686 кв. м и 12 сгради. Петият имот е в землището на Хасково, местност "Кенана", и представлява вилна сграда със застроена площ 243 кв. м, на 2 етажа.


Държавното дружество ВМЗ получи разрешение да продаде 34 ведомствени жилища и 6 гаража, разположени в Сопот, Карлово и селата Анево и Кърнаре. В преобладаващата част от тях са настанени дългогодишни работници които отдавна са заявили желание да ги купят. Парите от продажбата ще останат на разположение на дружеството.


Министерският реши още "Държавна консолидационна компания" ЕАД да получи два имота в София, които са се оказали ненужни на Министерството на транспорта. Общата им площ е 28 322 кв. м.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK