Фирмата, спряла търга за 400 линейки, действала злоумишлено

Фирмата, спряла търга за 400 линейки, действала злоумишлено

© Юлия ЛазароваФирмата, обжалвала обществената поръчка за доставка на 400 линейки, действа злоумишлено като не внася дължимата държавна такса и така пречи на съда да разгледа оплакването й, се казва в съобщение на Министерството на здравеопазването.


Дружеството със 100 лв. капитал "Вайнман Технолоджи" ЕООД за втори път спира търга, който беше обявен първоначално през април. Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение искането на "Вайман" и поръчката беше подновена през юни. Последва нова жалба от същата компания.


В момента по съдебен ред следва да се връчи призовка за плащане на дължимата такса от фирмата - жалбоподател. Тя все още не е открита на посочения от нея адрес, информира здравното министерство.


Обществената поръчка за купуването на линейките е част мащабния инвестиционен проект за модернизация на системата за спешна медицинска помощ в цялата страна. Общият бюджет по проекта е над 163 млн. лв. като включва и модернизация на 237 обекта от системата за спешна медицинска помощ.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK