КЗК отказа на най-богатия чех да купи "Нова телевизия" (допълнена)

Студиото на Нова телевизия.

© Цветелина Белутова, Капитал

Студиото на Нова телевизия.Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани придобиването на контрол от страна на ППФ ТМТ Бидко 2 Б.В., Нидерландия върху дейността на "Нова Броудкастинг Груп" АД, и непряко върху нейните дъщерни дружества "Нет Инфо" АД и "Агенция Ева" ООД, се казва в съобщение на антимонополния регулатор.


Кандидат купувач на медиите е най-богатия бизнесмен в Чехия – Петр Келнер. От ППФ коментират пред "Капитал", че все още не са запознати с решението на регулатора. Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок от получаването му от кандидата.


При анализа си комисията е отчела водещите позиции на придобиваното предприятие в областта на медийните услуги, което повдига у нея опасения за ефекта от сделката върху конкурентната среда на този пазар, както и за хоризонтално припокриване на дейностите на участниците в концентрацията на пазара на онлайн търговия.


КЗК е установила, че придобиваната група разполага със значителен финансов и организационен ресурс, възможност за реализиране на икономии от мащаба и обхвата, и утвърден имидж.
Според антимонополната комисия значителният брой средства за масова информация, с които ще разполага обединената група, ще й даде съществено предимство пред останалите участници, предоставящи медийни услуги. Този извод се прави, въпреки че


кандидат-купувачът няма свои дружества в тази сфера


в България и в този смисъл няма как пазарният му дял да се увеличи от сегашното положение. Единственото изключение е www.pazaruvaj.com.


Комисията посочва, че е поканила всички заинтересовани страни да изпратят свои становища за заявената концентранция, но такива не са получени.


В допълнение се отчита, че кандидатът в България оперира чрез Online Comparison Shopping Kft., Унгария, което осъществява дейност чрез www.pazaruvaj.com, платформа за сравнение на цени и продукти за онлайн пазаруване, подпомагащ магазините с онлайн асортимент и клиентите им при правене на покупки. Изрично се посочва, че делът на компанията е между 0 и 5%. Най-общо сайтовете със сходна дейност, които са част от "Нова" са grabo.bg, ebag.bg, trendo.bg.


За "Нова броудкастинг груп" АД се посочва, че има 35-40% от телевизионния аудитория по данни на "Нилсен" и 40-50% от пазара на реклама.


Общият пазарен дял на всички издания на "Нова Броудкастинг Груп" АД (Grazia, Eva, Joy, Playboy, OK!, Esquire и Forbes) по данни на GARB за 2016 г. е приблизително 7%. Пазарният дял, който включва и дела на "Нет Инфо" АД е 10-20 % за 2016 г., получен на база стойност. Делът на групата в пазар на електронна търговия е под 5% по данни на Euromonitor International.


При анализа комисията установила, че е налице хоризонтално припокриване между дейностите на участниците в концентрацията на пазара на онлайн търговия, тъй като "ППФ ТМТ Бидко 2 Б.В" оперира в България чрез унгарското дружество Online Comparison Shopping Kft., а придобиваното предприятие чрез "Кънвиниънс" АД и "Трендо БГ" АД. "В конкретния случай следва да се отчетат водещите позиции на придобиваното предприятие в областта на медийните услуги, което от своя страна повдига основателни опасения за ефекта от сделка върху конкурентна среда на горепосочените пазари", се посочва в решението.


Какви ще са ефектите за пазара според регулатора


Участниците в концентрацията биха имали стимул и реална възможност да променят своята търговска политика под различни форми, изразяващи се в ограничаване на достъпа, повишаване на цените или промяна в условията по сключените договори, се казва в съобщението на регулатора.


Като се има предвид това, както и значителният опит на придобиващото дружество и неговите инвестиционни намерения, се създават предпоставки сделката да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, което значително би възпрепятствало конкуренцията на съответните пазари, е мнението на КЗК.


Такова поведение би ограничило и нарушило не само конкуренцията на пазара, но и интересите на крайните потребители заради обществената значимост на медиите, е становището на антимонополната комисия


В регулатора са убедени и че пазарното присъствие на предоставянето на медийни услуги пряко влияе и върху пазара на рекламата. Данните за дела на "Нова" на този пазар не са оповестени, защото се смятат за търговска тайна.


Същата компания, собственост на Петр Келнер, иска да придобие и мобилния оператор "Теленор". Тази сделка обаче не подлежи на обсъждане от Комисията за защита на конкуренцията, а от Европейската комисия, тъй като включва поделения на норвежкия телеком и в други страни членки.

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Зори
  Зори
  Рейтинг: 1219 Неутрално
 2. 2 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 525 Неутрално

  "И прасето цяло, и суджука изяден!"

  Или как едно Шиши ще придобие още една медия.

 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Друго си е при тримата шишковци.
  Нема монопол никакъв.
  Пфу.

 4. 4 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 671 Неутрално

  като купува пеевски не е монопол.
  като купува друг е.
  ми продажни са.

 5. 5 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Днес КЗК нищо на никой не дава. Явно за да напомни на който трябва, че тука без пари и мама на тати не дава.

 6. 6 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 935 Неутрално

  КЗК е също толкова безполезна колкото КФН и други псевдо-комисии на превзетата държава.

 7. 7 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 935 Неутрално

  като купува пеевски не е монопол.като купува друг е.ми продажни са.
  —цитат от коментар 4 на mihail_p


  Като купува г-н Пееф, КЗК ще глоби останалите участници на пазара за монопол.

 8. 8 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  Де се бута чехът да се бори в тежката категория с мамин Делянчо.

 9. 9 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  И какво се е променило от предишната продажба на НОВА? Как преди комисията не виждаше проблем а сега вижда? КЗК е само един пробит....балон.

 10. 10 Профил на димитър димитров
  димитър димитров
  Рейтинг: 312 Весело

  Днес всичко е забранено:))

 11. 11 Профил на Prozerpina
  Prozerpina
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Туй се прави, за да може да падне още цената и Шишо да прилапа без пари...

 12. 12 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Не Му барайте телевизията!
  Ако поне една от 3-те водещи телевизии вземе та стане наистина независима, уиде стабилността.

 13. 13 Профил на cosmo
  cosmo
  Рейтинг: 500 Неутрално

  и келнер (като гинка) не се е отчел където трябва.

  както каза ББ: тея гадове ще ги гоня до края ...

 14. 14 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 221 Весело

  Откъде накъде ще я продавате на чужди (не-наши) хора??? Не клатете стабилността!

 15. 15 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  И как до сега Нова груп нямаше концентрация, пък сега изведнъж КЗК видя някакъв монопол или нещо от сорта. Става нещо за което обществеността не е осведомена.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти!
 16. 16 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Тези глупаци само създават работа на съдилищата.

 17. 17 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1078 Весело

  Един е Началника и Пеевски е негов пророк.
  Както се казва в битие 11:22 - Не Му взимайте Каналите (за фалшиви новини) и не Му клатете Стабилността. Възмездието за неразбралите...

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8526 Неутрално

  "кандидат-купувачът няма свои дружества в тази сфера
  в България и в този смисъл няма как пазарният му дял да се увеличи от сегашното положение."
  Неговия пазарен дял може да не се повиши, но на някой сигурно ще се намали и в това е проблема.

 19. 19 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 736 Весело

  Ко? Ко? Няма такива изсмукани от пръстите аргументи.... По същество КЗК е отсъдила, че сама по себе си групата на Нова има господстващо положение?! :D :D

  При това положение не трябва ли да се разбие?

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 20. 20 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Сидеров днес какво каза, друго си е Българския Бизнес (Блок:))

  Например, Гинка е в по-добра позиция в енергетиката.

 21. 21 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Явно договорката на Бойко с чешкия премиер ние вие даваме НОВА ТВ, а вие ни давате ЧЕЗ се разпадна с гръм и трясък.

 22. 22 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#20] от "babalyuga":


  Сидеров днес какво каза, друго си е Българския Бизнес (Блок:))Например, Гинка е в по-добра позиция в енергетиката.
  —цитат от коментар 20 на babalyuga


  Веднага се поправям, чета новините от горе надолу.

  За Гинчето браво.

 23. 23 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Интересно е, че аргумента "хоризонтално припокриване" днес фигурира и в двете решения на КЗК. В това за "НОВА" и в онова за ЧЕЗ. И дори "НОВА' да има господстващо положение на пазара, което само по себе си няма как да е вярно, съгласно Европейските директиви това не е нередно. Ако една компания е монополист, то това не може да се ограничи, но е наказуемо, ако тя от монополното си положение ограничава възможностите на конкуренти да оперират на пазара. Справка - решението на ЕК да глоби Гугъл от вчера :) Сега Келнер, а и Гинка ще обжалват пред ВАС или дори в съда в Люксембург и накрая ще получат сделките си и дори и неустойка за забавата, която обаче няма да дойде от КЗК (респективно от писалия под индиго становището), а от нас...

 24. 24 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 864 Неутрално

  А кога ще се обърне внимание на факта , че Йосифова - Станишева има и тролска агенция , и медийна група !? За Моника и Делянчо може , за независимите от "Кой" чехи - не може !

 25. 25 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 224 Весело

  До коментар [#12] от "Лелка":

  Хахахахаххахах

  ОйдЕ одсекеде.... ;)

 26. 26 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 224 Весело

  До коментар [#19] от "FvH":

  "При това положение не трябва ли да се разбие?"

  Решението на КЗК е- както казва една циганка в едно интервю - При това положение дори и плюс на сестра ми синъ му ....

 27. 27 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Да не би едрото момче да има апетит към Нова ТВ?

 28. 28 Профил на kochoparabellum
  kochoparabellum
  Рейтинг: 253 Весело

  Е, хайде сега - да не би да очаквахте законосъобразно решение на таз комисия?

 29. 29 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3114 Неутрално


  От така формулираното решение на КЗК следва, че "Нова Броудкастинг Груп" никога на никого не може да бъде продадена. Може само да бъде подарена. Защото тогава не се иска становише на КЗК.

 30. 30 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  Нещо не са ми ясни мотивите на Комисията.

  Твърдят, че понеге Нова Груп имали голям пакет медии - онлайн и електронни, можели бъдещите собственици за регулират цените на рекламата.

  Ами къде беше същата тази комисия, когато Нова Броудкастинг купуваше пакета Нетинфо? Къде беше комисията, когато се изкупуваха интернет сайтовете, радиочестотите? Тогава нямаше монополна ситуация явно. Но сега Келнер идва да купи Нова Броудкастинг и веднага комисионерите ревнаха за монопола. Дали този "антимонополен катарзис" не е предизвикан от от нечий интереси?

  Да не забравяме, че един "успял млад човек на 33", собственик на вестници, печатници и разпространители на вестници, вече години наред се бори да "свободата на българските медии". Дори написа цял нов закон за медийните правила. Както беше писал Ботев : "Патриот е, душа дава за наука, за свобода. Но не своята душа, братя, а душата на народа".

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 31. 31 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Три новини днес ме зарадваха:
  1. Тариката от с Крайново дето си скри стадото в Болярово.... зарази и Болярово, сега и там под ножа!
  2. КЗК не дава ЧЕЗ на Гинка
  3. КЗк не дава НОВА на чеха....
  Първата новина ме радва, защото дано прогледнат тъпаците че правилата в епизоотиката трябва да се спазват. А втората и третата за пореден път доказват че живеем в Мафия-държава.
  Честито.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 32. 32 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 705 Неутрално

  От доста време се говори, че двете сделки (Нова и Енергото) са свързани. Явно е вярно

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 33. 33 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 620 Неутрално

  1:1 за Тиквоний, а и след апелативният може да върнат гола и да бие 2:0

 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4086 Гневно

  "...При анализа си комисията е отчела водещите позиции на придобиваното предприятие в областта на медийните услуги, което повдига у нея опасения за ефекта от сделката върху конкурентната среда на този пазар, както и за хоризонтално припокриване на дейностите на участниците в концентрацията на пазара на онлайн търговия..."

  Направо са си казали - "Не желаем конкуренция на Пеевски и Русия! Искаме да запазим техния монопол. Искаме само ние да мътим главите на хората тук."

  После елате и ми говорете за свобода на словото и печата в България!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Токвоний ще си има и телввизия и частен аец и вл разпределител и офцетв ще блееееееят още 325години

 36. 36 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Дневничето па издиша с "пълния" ЧЛЕН на "най богатия бизнесмен"...

  roo
 37. 37 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#32] от "Kaspar":

  Да, финансирането е едно и също.

 38. 38 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1648 Весело

  Момчета, не си правете илюзии. Келнерът е руски чех и парите са му от руската мафия... От биографията на Келнер ,става ясно че е назначен за олигарх на парите на червената номенклатура на Чехия, която да ги върти с руската и китайската мафия.

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 39. 39 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  А защо КЗК не приложи същите мотиви,когато Делян Пеевски изкупуваше вестникарските групи в България?

 40. 40 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 659 Весело

  Виж, ако новият собственик има ПЕЧАТНИ медии, то вече не говорим за "хоризонтално припокриване на дейностите на участниците в концентрацията на пазара на онлайн търговия", а напротив - стъпки към диверсификация и разнообразяване на пазара. :)

 41. 41 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Момчета, не си правете илюзии. Келнерът е руски чех и парите са му от руската мафия... От биографията на Келнер ,става ясно че е назначен за олигарх на парите на червената номенклатура на Чехия, която да ги върти с руската и китайската мафия.
  —цитат от коментар 38 на mitko11


  че ти защо мислиш е тоя вой тука? не само знаят, ами и изпълняват, каквото им се каже

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 42. 42 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Това е същото кзк дето наказа картелчиците, нали? Онези дето ни съдират кожите със скъпите горива.

 43. 43 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4043 Неутрално

  Гарантиране свободата на словото да се запази за правилните хора, запазваме стабилността на управлението, защо ни е таралеж в гащите с нови играчи ? Ами ако се окажат с европейски манталитет......

 44. 44 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2636 Неутрално  Днес България вкара два гола на Чехия.
  Първият беше след дузпа заради фаулиране на Гинка, а вторият от ъглов удар, който вратарят Келнер не успя да улови.

  Краен резултат България-Чехия 2:0

 45. 45 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#38] от "mitko11":

  не е довод.
  явно не е подставено лице на мафиотите от озеро,
  както е пеевски.
  има и друго обяснение. борисов иска да покаже, че и той
  има някой и друг лост за влияние, след приказките му
  за атака от старите ченгета.

 46. 46 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2636 Неутрално  Едни чехи имат трудности да продадат, а други чехи - да купят бълг. фирми.

  Решението би било Келнер да купи ЧЕЗ, а Гинка - телевизията.


 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  Днес България вкара два гола на Чехия. Първият беше след дузпа заради фаулиране на Гинка, а вторият от ъглов удар, който вратарят Келнер не успя да улови.Краен резултат България-Чехия 2:0
  —цитат от коментар 44 на Нинов


  Ама на наш терен.
  А на световната сцена как сме в резултата с чехите?

  п.п. Те затова нашите мафиоти не желаят чуждо, ако и с руски пари, защото колкото и да е от техните, пак не им знае вътрешните игри.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  До коментар [#6] от "Индиана":

  Много е полезна даже. КФН също. Без контролирани от тях действия, дебелите мутри не биха имали предимство. Те си ги назначават, те си ги ползват.

 49. 49 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1223 Весело

  До коментар [#27] от "Cara Mia":

  Цветелина Янева ще сменя Гала. Тамън и чавето ще поотхвръкне - няма да и пречи на телевизионните изяви.

 50. 50 Профил на Руски самолет на въглища
  Руски самолет на въглища
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Всеки е тежкар лека категория когато се изправи с/у Дебелян Пеевски.

 51. 51 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 424 Неутрално

  "При анализа си комисията е отчела водещите позиции на придобиваното предприятие в областта на медийните услуги, което повдига у нея опасения за ефекта от сделката върху конкурентната среда на този пазар, както и за хоризонтално припокриване на дейностите на участниците в концентрацията на пазара на онлайн търговия."
  Голяма веселба с марка "антимонополен регулатор". При това независим.

 52. 52 Профил на tmax500
  tmax500
  Рейтинг: 396 Неутрално

  КЗК ще излезе най-мъжкия орган в тая държава поне докато на правителствено ниво не й спрат трибестана

 53. 53 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 729 Неутрално

  В историята се е случвало мафиотски групи да контролират дадена държава за кратко. Ключовата дума тук е "кратко", защото понастоящем у нас си мислят, че са победили окончателно като са превзели съд, прокуратура, МВР и останалите държавни органи.

  Това, господа, изобщо не е така.

 54. 54 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 937 Весело

  Само хубави новини днес!

 55. 55 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1648 Весело

  До коментар [#45] от "mihail_p":

  По-скоро всичките са от един отбор и разиграват театър, за да смъкнат цената...

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 56. 56 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1913 Неутрално

  Интересно е, че аргумента "хоризонтално припокриване" днес фигурира и в двете решения на КЗК. В това за "НОВА" и в онова за ЧЕЗ. И дори "НОВА' да има господстващо положение на пазара, което само по себе си няма как да е вярно, съгласно Европейските директиви това не е нередно. Ако една компания е монополист, то това не може да се ограничи, но е наказуемо, ако тя от монополното си положение ограничава възможностите на конкуренти да оперират на пазара. Справка - решението на ЕК да глоби Гугъл от вчера :) Сега Келнер, а и Гинка ще обжалват пред ВАС или дори в съда в Люксембург и накрая ще получат сделките си и дори и неустойка за забавата, която обаче няма да дойде от КЗК (респективно от писалия под индиго становището), а от нас...
  —цитат от коментар 23 на BlueBoss


  Точно. И двете решения са безумни.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 57. 57 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2899 Неутрално

  Нещо невиждано , Сензация в един ден , два отказа. Какво ли е мъртвото вълнение под повърхността.

  SHADOWS of SOFIA
 58. 58 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2899 Неутрално

  До коментар [#32] от "Kaspar":

  Комисия за Защита от Конкуренцията.

  SHADOWS of SOFIA
 59. 59 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1974 Весело

  Комай до всички жълти коментари...:)

  Самата Нова от сега си има господстващо положение в рекламата - 40-50%. Собственикът и обаче е публично дружество, търгувано на борса.
  А новият собственик си е Келнер. :) Собствеността му е еднолична.
  Та затова и притесненията на КЗК за промяна на пазарното поведение на Нова са основателни.
  Адмирации за КЗК!

  Из решението:
  "4.1. Върху „ППФ ТМТ Бидко 2 Б.В.” ( PPF TMT Bidco 2 В.V) пряк едноличен
  2
  контрол упражнява - ППФ Груп Н.В. (PPF Grup N.V.), дружество регистрирано в
  Нидерландия, с дружествен номер (КvК) 33264887, което притежава 100% от
  дружествения капитал на ППФ ТМТ.
  Съгласно предоставената от уведомителя информация, крайният контрол се
  упражнява от (…..)*, който притежава пряко (…..)*% от капитала на ППФ Груп Н.В.
  4.2. Пряк контрол върху
  „Нова Броудкастинг Груп“ АД упражнява „Ем Ти Джи Броудкастинг” AБ,
  Швеция, което притежава (…..)*% от капитала на дружеството, с регистрационен
  номер 5563532687, регистрирано съгласно законите на Швеция, с адрес на управление:
  Скепсборн 18, ПК 2094, SE-103 13, Стокхолм. Останалите (…..)*% се притежават от
  Истърн Юропиън Медия Холдинг СА, Люксембург.
  Съгласно уведомлението и допълнително предоставената информация, „Ем Ти
  Джи Броудкастинг” AB е пряко контролирано от „Модърн Таймс Груп Ем Ти Джи” АБ
  (Modern Times Group MTG AB, накратко „Ем Ти Джи”), което дружество е непряк
  едноличен собственик на „Нова Броудкастинг Груп“ АД.
  „Модърн Таймс Груп Ем Ти Джи“ АБ е вписано в Шведската служба за
  регистрация на дружествата (Bolagsverket) с регистрационен номер 556309-9158, със
  седалище и адрес на управление: Скеппсброн 18, Бокс 2094, SE -103 13, Стокхолм,
  Швеция (Skeppsbron 18 Box 2094, SE-103 13 Stockholm, Sweden). „Ем Ти Джи“ е
  публично дружество, акциите на което са вписани за търговия на Стокхолмската
  фондова борса– НАСДАК О Ем Екс Стокхолм АБ (NASDAQ OMX Stockholm AB)."

  Решението може да бъде смъкнато от http://reg.cpc.bg/AllNewResolutions.aspx?dt=1&ot=2

 60. 60 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 525 Неутрално

  От доста време се говори, че двете сделки (Нова и Енергото) са свързани. Явно е вярно
  —цитат от коментар 32 на Kaspar


  Шиши ще се облажи и с двете сделки...

 61. 61 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  Аман от прости хора на властови позиции и купища простотии , които сътворяват . От цялата информация става ясно , по подобие на английските изгъ..ци по темата Скрипал , че новия собственик АБСОЛЮТНО ВЕРОЯТНО МОЖЕ да наруши някакво правила и закони в бъдеще . Ами всеки собственик на кола , ако си купи още една , е АБСОЛЮТНО ВЕРОЯТНО ДА МОЖЕ " да стане убиец на пешеходец . Така че наместилите се на синекурна длъжност в КЗК- то , е АБСОЛЮТНО ВЕРОЯТНО да са функционално ПО-НЕПРИГОДНИ , ЗА РАБОТАТА , отколкото изглеждат .

 62. 62 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Келнер"ът" сигурно е свикнал да получава, а не да плаща бакШИШИ....

 63. 63 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  КЗК са големи идиоти. Дори сделката за ЧЕЗ си личи, че просто са се хванали в буквичката по поръчка. Тук направо вони!

 64. 64 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Спешъл за Гинка! С два парка с няколко кирливи волтаици:) и хоризонтално припокриване;) значи плащаш някви стотици милиони, за да лъжеш и да печелиш от кирливите волтаици;)
  Смешни са. Тази сделка принципно мирише. Но ако заради това се провали ще плащаме всички!

 65. 65 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 790 Неутрално

  ТИКВАТА НЕМА НУЖДА ОТ НЕЗАВИСИМИ МЕДИИ ТУКА , ТРЕБВА МУ СЛУГИНАЖ , ТРЕБВА МУ АВАНТАЖ

 66. 66 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  Как иначе Той да остане без трибуна?

 67. 67 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Направо да закриват този тв канал

 68. 68 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 859 Неутрално

  До коментар [#59] от "plebs":

  Няма как да убедиш който и да е нормален човек в България, че кзк, кфн, бнб работят нормално. Чудесни примери от близкото минало за невероятният им професионализън.

 69. 69 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 859 Неутрално

  До коментар [#65] от "reply":

  Споменатият от теб плодов зеленчук е само един прост съдружник в схемата за източване на България. Алчност и тъпотия са лоша комбинация. Но винаги има справедливост.

 70. 70 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Чеха е руски олигарх с пари от Сатрапията . Така че , много правилно е да не му дават да купи Нова , защото тогава дирекно от Кремлин ще са предаванията без ПееФските посредници . Просто на Сатрапията и излиза по евтино а и печели здраво от реклами .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 71. 71 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Чеха е руски олигарх с пари от Сатрапията . Така че , много правилно е да не му дават да купи Нова , защото тогава дирекно от Кремлин ще са предаванията без ПееФските посредници . Просто на Сатрапията и излиза по евтино а и печели здраво от реклами .
  —цитат от коментар 70 на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ


  П.П. В този смисъл , че ПееФските медий ще останат без комисион от Сатрапията , равняващ се на неколко милиона годишно . Затова НЕМА да все продаде Нова . Не и сега .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 72. 72 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  До коментар [#30] от "Lou":

  сега има чума по свинете колега ,времето е друго

 73. 73 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Само за два дни ни се дадоха две категорични доказателства, че в България корупцията е достигнала застрашителни размери и че мафията владее всички лостове на управлението!
  Първото е законът "Домусчиеви", а второто - това "решение" на КЗК!
  Значи, ако си изградил голяма работеща и печеливша структура и искаш да я продадеш, ще трябва първо да я разбиеш на парчета, да намериш бедни инвеститори, да се допиташ до пеевски и тогава плахо да пристъпиш напред, защото и това може да се окаже недостатъчно ако мафията прецени така!
  Не очаквайте ксенофоби като Симеонов да ви защитят. Това лице е въздух под налягане. Никога няма да подаде оставка и да излезе от властта заради едно или друго мафиотско изпълнение на властта. Това не е Радан Кънев, а ксенофобът Симеонов... Играе театър за лапнишарани. Театър за наивни избиратели...
  И понеже нашите партньори виждат какво става в България, съвсем основателно решиха да възобновят от месец Декември работата на радио Свободна Европа...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 74. 74 Профил на Воден дух
  Воден дух
  Рейтинг: 502 Весело

  Като не дадоха да я купи Келнер, ще разрешат ли на Барман?

 75. 75 Профил на jonson
  jonson
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Доколкото аз разбрах, дадено дружество при един собственик не е монополно, но същото дружество при друг собственик (който няма други активи в страната) изведнъж става монополно. Интересно становище...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK