Как Данаил Папазов и Христо Ковачки ще получат 52 млн. лв. за няколко месеца

Как Данаил Папазов и Христо Ковачки ще получат 52 млн. лв. за няколко месеца

© Юлия ЛазароваОт началото на август потребителите на ток плащат четирицифрени суми на всеки час на двама собственици на централи - транспортният министър в кабинета "Орешарски" Данаил Папазов и Христо Ковачки. Причината за това е, че двамата са собственици на тецове, които са избрани да бъдат студен резерв, а и междувременно държавата повиши цената за него.


Електроенергийният системен оператор (ЕСО) плаща на ТЕЦ "Варна" на Папазов и на ТЕЦ "Бобов дол", "Топлофикация Русе" и ТЕЦ "Марица 3", свързани с Ковачки, за неработещи мощности, които обаче да са в готовност в случай на нужда да бъдат включени в енергийната система на страната, съобщава "Капитал".


Сумите, които двама ще получат до средата на идната година, са общо 52 млн. лв.
Така към печално известния вече енергиен магнат Ковачки, чиито централи от години печелят тези търгове, сега се присъединява Папазов, измествайки държавната ТЕЦ "Марица-изток 2", посочва изданието.


От публикуваната на сайта на ЕСО информация за проведените търгове за студен резерв се разбира, че най-съществено ще бъде увеличението на разходите в периодите 1 август - 30 октомври 2018 г. и 1 март - 31 юли 2017 г.


Това обаче са точно сезоните, в които търсенето на електроенергия е изключително слабо, а производството от ВЕИ - голямо. Така е изключена вероятността да се стигне до недостиг на ток и включване на резервните мощности.


Освен че са увеличени обемите, е повишена и цената, която ЕСО плаща за студения резерв. Промяната с цели 20% нагоре е само за тарифите през по-топлите месеци, докато за зимата, когато има реална необходимост от резервиране на електроенергийната система, цените са без промяна.


Ковачки отново е сред печелившите, въпреки че през януари 2017 г. две негови централи не успяха да заработят. Тогава той беше глобен и пак реализира добри печалби. Същият хазарт ще се играе и след няколко месеца, когато застудее.


Само за няколко месеца Данаил Папазов успя да превърне затворената от години ТЕЦ "Варна" в истинска златна кокошка. До 20 декември миналата година дружеството беше собственост на ЧЕЗ и не работеше, тъй като според анализите на чехите бе икономически необосновано. Още през декември Папазов обяви, че ще възстанови дейността на централата, подкарвайки я на природен газ, а впоследствие обясни за "Капитал", че ще се бори в търговете за студен резерв.


Няколко седмици след сделката ръководството на ЕСО е сменено, а новото веднага иска повишаване на обема на студения резерв. По-късно ТЕЦ "Варна" получи бързо ново комплексно разрешително от Изпълнителната агенция по околна среда, което позволява 4-и, 5-и, и 6-и блок да работят на природен газ вместо на въглища.


С друг неочакван ход в края на април държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" се отказа от спечеления още през миналата година търг за предоставяне на студен резерв от 1 май до 31 юли.


Така за година и половина ТЕЦ "Варна" ще донесе близо 30 млн. лв. приходи на Папазов, който освен това успя да си разпредели още 30 млн. лв. дивидент от дружеството - платен с наследения от времето на ЧЕЗ кеш от над 40 млн. лв., пише "Капитал".

Ключови думи към статията:

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5241 Гневно

  И това ако не е подкупност и мафия......здраве му кажи!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 2. 2 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  С част от парите за студен резерв не може ли да се подобри регионалната свързаност и да се намали потребността от голям резерв? И ще е по-сигурно, и няма да обясняват на потребителите, че въглищата били замръзнали и т.н.

 3. 3 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  Така се прави! Подкарването на ТЕЦ Варна на газ нито е нещо ново нито нещо ефективно - гориш скъпо вносно гориво за неефективно производство, което няма нищо общо със съвременна газова централа. В същото време увеличава консумацията на газ, т.е. грижи се да не спадне дела на газпром.

 4. 4 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5149 Неутрално

  Никой не се занимава с мафията в енергетиката. Там няма прошка, директно ги копаят.

 5. 5 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  Така се печелят по законен начин пари. Въпросът защо всичко е така добре подредено. А това, че е необходимо да има студен резерв е безспорно.

 6. 6 Профил на ofq21311242
  ofq21311242
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Много е тъжно как толкова възрастни хора и работещи бедни си събират стотинките да плащат сметки за ток, в чиято цена са калкулирани милионите за голям брой такива свине. И всички ние сме безсилни...

 7. 7 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 4061 Неутрално

  Хе-хе-хе-е-е-е-е-е...! Пък ГЕРБ-аджиите се тръшкат, че били алтернатива на БСП...! Хе-хе-хе-е-е-е-е-е-е...! И едни шарани зяпат и им вярват. Хе-хе-хе-хе-е-е-е-е-е...!

  Бивш tww09306483.
 8. 8 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Няколко седмици след сделката ръководството на ЕСО е сменено, а новото веднага иска повишаване на обема на студения резерв. По-късно ТЕЦ "Варна" получи бързо ново комплексно разрешително от Изпълнителната агенция по околна среда, което позволява 4-и, 5-и, и 6-и блок да работят на природен газ вместо на въглища.

  Нещо интересно за прокуратурата?

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5834 Гневно

  герб !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Кой им подари на тия строените с десетилетия мощности? И не ми обяснявайте, че държавата е лош стопанин - ако държавата стопанисваше и централите, и мрежата, щеше да намери начин да си оптимизира разходите. С добри мениджъри, разбира се.

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9137 Неутрално

  Ореваха върталъка чена американските централи плащали за студен резерв, а тя каква била работата. Айде сега да излязат и да обясняват.

 12. 12 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Излишните енергийни мощности в България родиха така наречения "студен резерв", който , както се вижда , излиза през носа на потребителите. В нормалните страни, където няма "студен резерв" в пиковитепериоди на потребление се внася електроенергия от чужбина.
  Четири големи топлоцентрали стоят и бездействат , а ние искаме да строим АЕЦ Белене, която ще прати като "студен резерв" всички останали електроцентрали в България или , което е по-вероятно , ще ги закрие, като остави на улицата стотици хиляди безработни.

 13. 13 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Вината за това е на ДПС, БСП и ГЕРБ!!!И всеки, който гласува или е гласувал за тях е идиот!!!Днес любезна подкрепа им оказват разните му там патриоти и Воля, а цялата тази мафия избуя от Царя!
  Жалкото е, че заради подобни глсоподаватели-идиоти, страдаме и мислещите хора!

 14. 14 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Хе-хе-хе-е-е-е-е-е...! Пък ГЕРБ-аджиите се тръшкат, че били алтернатива на БСП...! Хе-хе-хе-е-е-е-е-е-е...! И едни шарани зяпат и им вярват. Хе-хе-хе-хе-е-е-е-е-е...!
  —цитат от коментар 7 на tww09306483  Не гласуваш за ГЕРБ - получаваш БСП!!!
  Гласуваш за ГЕРБ - пак получаваш БСП!

 15. 15 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1706 Весело

  Така се печелят по законен начин пари. Въпросът защо всичко е така добре подредено. А това, че е необходимо да има студен резерв е безспорно.
  —цитат от коментар 5 на stedim


  Амии не. Въпросът е: към кои черни каси отиват печалбите, нали?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4155 Неутрално

  " Как Данаил Папазов и Христо Ковачки ще получат 52 млн. лв. за няколко месеца"

  То със сегашното статукво само това се случва - десетки милиони в джобовете на успели хора, които " пазят етническивя мир" и " стабилността" на управлението. ГЕРБ поиска официална подкрепа от Доган и я получи. А тя струва пари ! Много пари ! Нормалните хора, дето се борят за всеки лев, са заплаха за стабилността ( разбирай организираната престъпност !).

 17. 17 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  Може ли да уточним някой дребни подробности?

  "....и ТЕЦ "Марица 3", свързани с Ковачки...."

  ТЕЦ "Марица 3" не беше ли едната от двете американски?

  "..най-съществено ще бъде увеличението на разходите в периодите 1 август - 30 октомври 2018 г. и 1 март - 31 юли 2017 г...."

  Предполагаме, че става дума за 1 март - 31 юли 2019 г. Не, не че се заяждаме, ама и ако условията за търговете си ги пишем както статиите да не се чудим после.

 18. 18 Профил на sega_007
  sega_007
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#13] от "chinaski":

  Колега, по метода на изключването, за кого остана да гласуваме, я кажи.

 19. 19 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  До коментар [#17] от "Един препатил":

  Не е Тец Марица 3 е в Димитровград но ползва въглища от източномаришкия басейн!

 20. 20 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3603 Неутрално

  ".....транспортният министър в кабинета "Орешарски" Данаил Папазов"

  По коректно е да се напише транспортният министър в кабинета "КОЙ" Данаил Папазов"

 21. 21 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 324 Неутрално

  За това когато дойдат избори ГЛАСУВАЙТЕ, защото след БСП=ДПС, ГРОБарите съвсем ще ни съсипят!!!

 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 4061 Неутрално

  До коментар [#14] от "chinaski":

  Не бе...! Той Радан Кънев не бил харизматичен, а пък Трайков бил грозен, затова хората не гласуват за тях...! Друго си е, харизматичният Бойко и още по-харизматичният Цветанов, да ги стрижат и да им събуват гащите. Ама, хората са доволни... Харизмата на Бойко ги храни и им плаща сметките! :)

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 443 Неутрално

  На всички вече им а пределно ясно, че лица като този Ковачки са подставени лица. Парите само минават през тях и техни фирми, а оттам отиват в офшорките и после в джобовете на Руската/Кремълска енергиина мафия.

  Това което ние плащаме като данъкоплатци на тези пиявици по цялата мафиотска линия се нарича ДАНЪК АСВАБАЖДЕНИЕ. Докога??!!

 24. 24 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  До коментар [#13] от "chinaski":

  и аз си мислех нещо в тая посока да кажа,
  ама то ти си го казал вече.

 25. 25 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#10] от "Лео":

  ....- ако държавата стопанисваше и централите, и мрежата, щеше да намери начин да си оптимизира разходите. С добри мениджъри, разбира се.
  —цитат от коментар 10 на Лео


  За какво стопанисване, за каква оптимизация, за какви мениджъри ни говорите? Вие не разбрахте ли, че цялата история е пладнешки хайдуклък? Централите на Ковачки и Папазов въобще не работят. Нито ще заработят ако потрябва. Получават си парите, разходи никакви, ако се издънят - плащат неустойка 5 -10%. Пей сърце! А Вие сте седнали да ги учите на оптимизация!

 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Доколкото си спомням в договорите на американските централи имаше клаузи за студения резерв. Да не би да са посегнали на светия граал и заради това да е този вой!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 631 Неутрално

  И това ако не е подкупност и мафия......здраве му кажи!
  —цитат от коментар 1 на Messerschmitt


  Спокойно! Важното е че котрабандата на цигари е намяляла. Питай Бойко, той за друго и не говори...

 28. 28 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Теменужка само мига на парцали, докато дебелаците си делкат едни пари. Нито един от гербаджийските министри няма думата за каквото и да било опре ли въпроса до стригане на матряла в полза на дебелаците.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 29. 29 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  До коментар [#14] от "chinaski":Не бе...! Той Радан Кънев не бил харизматичен, а пък Трайков бил грозен, затова хората не гласуват за тях...! Друго си е, харизматичният Бойко и още по-харизматичният Цветанов, да ги стрижат и да им събуват гащите. Ама, хората са доволни... Харизмата на Бойко ги храни и им плаща сметките! :)
  —цитат от коментар 22 на tww09306483


  Не че нещо ами тия двамата убавци от статията за кои черни каси работят а?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4155 Неутрално

  "Няколко седмици след сделката ръководството на ЕСО е сменено, а новото веднага иска повишаване на обема на студения резерв. По-късно ТЕЦ "Варна" получи бързо ново комплексно разрешително от Изпълнителната агенция по околна среда, което позволява 4-и, 5-и, и 6-и блок да работят на природен газ вместо на въглища."

  т. е сегашното управление се грижи едни хора или по - точно престъпни групировки, да печелят милиони на гърба на всички нас, а тези, които създават БВП на обществото ни, да потъват в кредити и борба за оцеляване, където единственото нещо, което им гарантира същото това управление е , че ще им става още по - трудно .....
  Някой съгласен ли е на такъв обществен договор, освен олигархичните кръгове около властимащите ?

 31. 31 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Хе-хе-хе-е-е-е-е-е...! Пък ГЕРБ-аджиите се тръшкат, че били алтернатива на БСП...! Хе-хе-хе-е-е-е-е-е-е...! И едни шарани зяпат и им вярват. Хе-хе-хе-хе-е-е-е-е-е...!
  —цитат от коментар 7 на tww09306483


  Те това са "Видими резултати!"

 32. 32 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  До коментар [#10] от "Лео":

  Ми тя държавата стопанисва Марица Изток 2. Която както четем се е отказала от далаверата със студения резерв. Толкоз по въпроса добър стопанин ли е държавата.

 33. 33 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Докога бре, еййййййййй !

 34. 34 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Ореваха върталъка чена американските централи плащали за студен резерв, а тя каква била работата. Айде сега да излязат и да обясняват.
  —цитат от коментар 11 на Роси


  орталъка...............

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 35. 35 Профил на Атанас
  Атанас
  Рейтинг: 8 Неутрално
 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  И това ако не е подкупност и мафия......здраве му кажи!
  —цитат от коментар 1 на Messerschmitt  Колега,
  ами не я разбираш голямата политика и това си е ....
  Това не е подарък за мафията ( в България правителството не работи за мафията ), а пари, които се отпускат на двамата другари с уговорката, че те ще ги разделят между майките на деца с увреждания, както и между деца, които имат нужда за лечение в чужбина .
  Е, сега разбра, ли ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Много е тъжно как толкова възрастни хора и работещи бедни си събират стотинките да плащат сметки за ток, в чиято цена са калкулирани милионите за голям брой такива свине. И всички ние сме безсилни...
  —цитат от коментар 6 на ofq21311242  Безсилни сме не всички ние, а само ние, които НЕ ГЛАСУВАМЕ за дъщерните фирми на БКП - ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени Идиоти, както и за някаква " Воля " на някакво си руско ченге .
  За тези НЕГЛАСУВАЛИТЕ ме е жал, а за онези, които гласуват за горните БКП-подразделения ( нарекли себе си партии ) - пет пари не давам !
  Да плащат простаците и да не забравят на следващите избори, да гласуват за същите !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 38. 38 Профил на Дългия
  Дългия
  Рейтинг: 1762 Разстроено

  Мъчно ми е за мен си, не ми се четат НИКАКВИ новини, еле пък такива. Не съм сигурен, че са останали истински мъже на тая опоскана територия, които да се вдигнат и с оръжие, повтарям САМО с ОРЪЖИЕ да я върнат тая страна на нормалните хора. Защото разберете, с избори, законни и легални НИКОГА България няма да се върне в руслото на развитите, нормални държави...

 39. 39 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  До коментар [#38] от "Г.Е.М.":


  Прав си - наистина няма мъже между нас . Ако имаше такива, до сега все някоя българка щеше да зачене от истински мъж и щеше да роди един български Аугустино Пиночет !

  ++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 40. 40 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Доколкото си спомням в договорите на американските централи имаше клаузи за студения резерв. Да не би да са посегнали на светия граал и заради това да е този вой!
  —цитат от коментар 26 на tribiri  " Американските централи ", не бяха ли на руски и български другари ?
  Питам за баджанака .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 41. 41 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Преди 7-8 г написах: "Тока ще стане 3 лв преди бензина!" Е?
  Глей пъченето на ББойко, 50 млн от контрабанда, 200 млн от незнам какво си... и ето къде потъват парите... А шефа на държавен ТЕЦ да отстъпи договора си на Папазов.....Гешев-тов не го касае! Важното е да разхождат окована Иванчева, болния ББенчев да сдъвкат..... Кво стана с банковия съюз, със зоната?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 42. 42 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  До коментар [#38] от "Г.Е.М.":

  ми значи малко повече мислене
  като се гласува. не вайкане
  кво би било станело, ако еди какво
  си не било станало еди как си.
  на тея им се виак с простата сентенция:
  след дъжд качулка или
  кой ми сра в гащите.

 43. 43 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Мине не мине малко време и хоп Ковачки с нова сума "от банички". Орешарски му разсрочи (разбирай-опрости) 82 млн. ДДС и след само още един ден, още 81 млн. Винаги е потребен на властта. Защо не вкарат направо в бюджета едно перо - данък за Ковачки. Сумата ще си я определя той. Направо да си му дават колкото иска и стига с тази куртоазия....

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 44. 44 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 959 Неутрално

  50-60 млн... джоб пара за stand-by дейности. Но няма проблем, вие си работете. Трябва да си изкарате заплатите, че има сметки за плащане.

 45. 45 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Винаги съм мислил тези хора за не много умни...все пак на единия челото му е точно един пръст...но уви, трябва да призная че са големи играчи, а ние данъкоплатците уникални идиоти...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 46. 46 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4260 Гневно

  Поредното скандално държавно решение в полза на Бг олигарсите

 47. 47 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4260 Гневно

  До коментар [#1] от "Messerschmitt":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Държавата "работи" в полза на БГ олигарсите и във вреда на редовите граждани!

 48. 48 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4782 Весело

  До коментар [#40] от "niksan1":
  " Американските централи ", не бяха ли на руски и български другари ?
  Питам за баджанака .

  Ми нитай баджанакта си кат не знаеш, повече не ти обяснявам

 49. 49 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4782 Весело

  До коментар [#11] от "Роси":

  ,,Ореваха върталъка чена американските централи плащали за студен резерв, а тя каква била работата. Айде сега да излязат и да обясняват.,,

  Вие го оревахте, не се извъртай

 50. 50 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#17] от "Един препатил":

  ТЕЦ "Марица 3" не беше ли едната от двете американски
  —цитат от коментар 17 на Един препатил

  Не, ТЕЦ Марица 3 е до Димитровград и е различно от Марица-Изток 3

 51. 51 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4782 Неутрално


  ,,Как Данаил Папазов и Христо Ковачки ще получат 52 млн. лв. за няколко месеца,,

  Ми докато има такива комунистически недомислия като студен резерв, а има още много такива недомислия, все ще се намират тарикати които да се възползват. никъде в простите държави няма такова дживотно в енергетиката студен резерв. Тока го произвеждат частни централи, разпределят го частици и те са длъжни те да си осигурят студен резерв ако искат да са на гребена на вълната на производители на ток. Не държавата купува ток от други страни при недостиг на ток, това го правят търговците на ток в държавата. Това ви го обяснявам и повече не искам да пишете глупости. Да ви пусна и малък джокер, да има и държавен студен резерв, питайте за какво е този държавен студен резерв, дедо ви ще ви обясни

 52. 52 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Значи всяка централа може да излезе на печалба, като стои просто за студен резерв. И ако случайно се наложи да се ползва резерва, се оказва, че я въглищата замръзнали, я нещо друго. Но е най-лесно да се наплаши матряла, че без студен резерв ще настане колапс или ще купуваме ток от Турция, нищо че когато се наложи, така и не можахме да ползваме резерва и се оправихме без резерв и само с малко внос на ток от Румъния.

 53. 53 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1833 Гневно

  До коментар [#18] от "sega_007":

  Няма ли за Вас други партии освен ГЕРБ, БСП и ДПС? Затова и вечно те ще управляват!

 54. 54 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4782 Весело


  ,,Как Данаил Папазов и Христо Ковачки ще получат 52 млн. лв. за няколко месеца,,

  Прочетох всички постове и разбрах, че нито един не разбира що е това пазарна икономика. Всичките пишете глупости, кой бил виновен, кой бил невинен. Наместо да обясните с думи прости, че ако вземете властта, този студен резерв няма да го има и повече не обяснявам

 55. 55 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  Гепи когато има а не кога ти трябва! И си споделяли и споделяли...

  SHADOWS of SOFIA
 56. 56 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  До коментар [#54] от "сидер":

  Абе, образ, а статията прочете ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 57. 57 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 466 Весело

  ако държавата стопанисваше и централите, и мрежата, щеше да намери начин да си оптимизира разходите. С добри мениджъри, разбира се.
  —цитат от коментар 10 на Лео


  Папазов не беше ли точно държавен мениджър, министър! ЕСО не е ли държавно? ТЕЦ-2? Правителството и прокуратурата не са ли пак държавни структури. Държавата работи безотказно за интереса си, точно както мечтаеш.

 58. 58 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9377 Неутрално

  И предполагам е платил 1 милион на ЧЕЗ за ТЕЦ Варна, която е била с касова наличност от 40 милиона :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 59. 59 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4782 Весело

  До коментар [#56] от "Darth Plagueis":

  Ето какво съм писал относно статията, а иначе си личите дедовото колко сте умни. Нито един е писа тази корупционна схема как може да се неутрализира

  ,,...Ми докато има такива комунистически недомислия като студен резерв, а има още много такива недомислия, все ще се намират тарикати които да се възползват. никъде в простите държави няма такова дживотно в енергетиката студен резерв...,,

  И така повече на такива като тебе не обяснявам, дори и сто минуса да ми сложите

 60. 60 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4782 Весело

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ,,герб !!!,,

  Кмете пиши по статията ве. Например ти като земеш властта ша го остаиш ли тос студен ризерв или ша го дадеш на свои авери, или ша го затвориш съвсем

 61. 61 Профил на След Герб и пустиня
  След Герб и пустиня
  Рейтинг: 1491 Весело

  при герп няма корупция ве:)

 62. 62 Профил на След Герб и пустиня
  След Герб и пустиня
  Рейтинг: 1491 Весело

  и кат се наложи да се пусне ток от студеният резерв тази зима се оказа че въглищата са замръзнали:))цирк балкански но пък лятото няма как да замръзнат,това трябва да ни успокоява:))

 63. 63 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#19] от "telqk":
  До коментар [#50] от "kumcho___valcho":

  Благодаря за пояснението. Не го знаех. Виноват!

 64. 64 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 385 Неутрално

  До коментар [#13] от "chinaski":Колега, по метода на изключването, за кого остана да гласуваме, я кажи.
  —цитат от коментар 18 на sega_007


  На теб досега са ти казвали з акого да гласуваш ли?!!Ако нямаш наблюдения и мисловната ти дейност е на оцеляваща твар, нищо не може да ти помогне!За жалост, такива са повече от половината българи!
  Комунистите неведнъж и след 89-та се доказаха, като некадърни и ни доведоха до глад, студ и мизерия в буквалния смисъл.ДПС не е партия, а шайка за крадене, а ГЕРБ за 10 години доказаха, че действат като първите две, но по-меко.Никакви реформи, а само забогатяване на своите си хора.

 65. 65 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1206 Любопитно

  .....До 20 декември миналата година дружеството беше собственост на ЧЕЗ и не работеше, тъй като според анализите на чехите бе икономически необосновано........

  Браво, добро утро. Реално всички ВЕИ са икономически необосновани, вижте цената на борсата за ток и я сравнете с тази на която те продават по Н-годишни договори. Ако вземем отклонение примерно от 20%, всички договори над тази цена, по нищо не се различават като схема на крадене от описаната. Естествено и всички под тази цена правят скрито субсидиране на големите консуматори, за сметка на тяхната печалба.

 66. 66 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Пожелавам им за лекаства и по доктори да ги дадат.
  Ама съвсем откровено и от цялото си сърце!

 67. 67 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Браво! Така се богатее. Получават се пари, без да се правят почти никакви разходи. Ако се наложи да се включат тези централи за производството на ток, може да се окаже, че те не могат да работят.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK