Клиенти на фалиралата "Олимпик" вече могат да сключват договори с друг застраховател

Клиенти на фалиралата "Олимпик" вече могат да сключват договори с друг застраховател

© Юлия ЛазароваИзбори 2022

Българските клиенти на фалиралата кипърска застрахователна компания "Олимпик", чиито полици за "Гражданска отговорност" ще бъдат принудително прекратени на 18 август, от днес вече могат да сключват договори с друг застраховател. Това съобщи Комисията за финансов надзор.


Клонът на "Олимпик" в България ще спре да работи на 17 август и от 00 ч на 18-ти полиците, издадени от нея, ще са невалидни. Засегнати са над 200 хил. души, ползвали услугите на кипърската компания.


Вчера се съобщаваше, че те трябва да сключат нов договор едва след като старият бъде анулиран, тоест най-рано на 18-ти. Това предизвика недоволството на потребителите, които, ако претърпят пътен инцидент по своя вина във времето от прекратяването на едната полица и сключването на нова, трябваше сами да покриват щетите.
Междувременно е създадена необходимата организация и Гаранционният фонд е осигурил техническа възможност за сключване на нови полици с други застрахователи от днес 15 август 2018 г., информира Комисията за финансов надзор.


Периодът на покритие по новата полица трябва да започва най-рано от 18.08.2018 г. (събота) от 00:00 ч.


Платените премии за неизтеклата част на застрахователните договори, които ще бъдат прекратени, подлежат на връщане в рамките на последващото производство по несъстоятелност в съответствие със законодателството на Кипър. Клиентите на "Олимпик" ще бъдат уведомени за откритото производство и за реда и сроковете, в които могат да поискат парите си. По същия начин ще бъдат уведомени и лицата, които са завели щети при
застрахователя.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK