Финансовият регулатор прехвърли отговорността за "Олимпик" изцяло върху Агайн

Ралица Агайн вчера подаде оставка, която беше приета от Народното събрание.

© Юлия Лазарова

Ралица Агайн вчера подаде оставка, която беше приета от Народното събрание.Довчерашният зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн не е предупреждавала останалите членове на регулатора за възможен риск от фалит на кипърското застрахователно дружество "Олимпик", което имаше клон в България. Това се казва в изявление на КФН до медиите, с което ръководството се разграничава от днешните интервюта на Агайн.


Вчера тя подаде оставка пред Народното събрание, но подчерта, че в казуса с "Олимпик" КФН е действала без пропуски и съобразно с правомощията си. След фалита на "Олимпик" около 200 хил. души се оказаха без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" и тепърва трябва да чакат развитието на процедурите в Кипър, за да получат евентуално обезщетение. Това доведе до масово недоволство, а правителството призова Агайн да напусне поста си.


"Не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали, представляващи анализ и предупреждения за възможните рискове, свързани със ситуацията около застрахователната компания (ЗК) "Олимпик" - Кипър. Като заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор", Ралица Агайн-Гури никога и по никакъв начин не е предупреждавала останалите членове на КФН и/или председателя на комисията за евентуални рискове относно фалита на ЗК "Олимпик" - Кипър. Не беше предоставен анализ и оценка за възможните неблагоприятни последствия от фалита на кипърската компания", се казва в днешното изявление на регулатора.
В него се подчертава, че фактология за кипърското дружество е била качена в деловодната система на КФН едва в петък - на 17 август, а и до днес регулаторът не разполага с доклада, представен от Агайн в Народното събрание. "Голяма част от изнесените пред народните представители факти бяха абсолютно нови и непознати до този момент и за нас", пишат членовете на КФН. Те напомнят, че с поправките в Закона за КФН в сила от началото на годината зам.-председателите на комисията имат пълна независимост в ресорите, за които носят отговорност, а решенията се взимат колективно, като председателят е "пръв между равни". "Недоумяваме за каква липса на комуникационна стратегия и грижа за потребителите говори г-жа Агайн, след като в разгара на кризата от 1-ви до 15-ти август 2018 година тя беше в платен годишен отпуск и практически доста далеч от обстановката, в която работеше КФН", се казва в изявлението.


Членовете на регулатора заявяват, че единствената цел на изявлението им е да се запази репутацията на Комисията за финансов надзор като институция. Според тях прокуратурата е институцията, която ще определи отговорността на Агайн за действията или бездействията й при прекратяването на дейността на клона на кипърското дружество. На управление Застрахователен надзор е възложено да извърши детайлен анализ на рисковете в сектора, за който отговаря. КФН уверява засегнатите клиенти на "Олимпик", че ще положи всички усилия в рамките на предоставените й от закона правомощия да защити техните интереси и да ги информира своевременно за правата им и процедурите за защита на тези права.


Според членовете на КФН довчерашната им колега е отправяла пред медиите днес внушения по техен адрес.

Ключови думи към статията:

Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 2 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Да внимават да не се окаже, че думите на Агайн могат да бъдат потвърдени. Като се публикуват някои доклади и се изнесе допълнителна информация.

 2. 3 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Всички изявления от вчера и днес - и на Агайн и на КФН показват, че са знаели за ситуацията, премълчавали са я, и в момента са изпаднали буквално в паника.

  седеньето го зголемува задникот
 3. 4 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Кюфтетата са сладки, но дойде време за плащане на сметката и Агайн се оказа далеч от главата на масата

 4. 5 Профил на Nike
  Nike
  Рейтинг: 221 Неутрално

  И какво и прехвърлят като няма нищо !?!?
  Когато КФН Кипър е разбрало за проблема тя Агай веднага е реагирала.... Това е...

 5. 6 Профил на |Y|
  |Y|
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#2] от "12345":

  Трудно, иначе всички ще лъснат.
  Сега ще се разкрие малко информация докато се калят един друг, но картинката няма да се изясни напълно щото нашите " служби за сигурност и правов ред" ще засекретят нещата, редовното извинение.

 6. 7 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1870 Весело

  Мазел тов за другарката Агайн. Машалла другарко все тъй да работите.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 7. 8 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  Не зная какъв е реда по който работи КФН, но от прочетеното и изявленията на комисията излиза, че ако някой, в случая Агайн, не им каже/докладва или ги алармира по съответния начин, те ще си пребивават в шастливо неведение.
  Ако тя не ги е сезирала, те някаква конкретна работа вършат ли, няблюдават ли и ако да как именно наблюдават състоянитео на различните оператори във финансовата сфера, та като дойде време да се вземе някакво решение, те да гласуват информирано, а не според доклада на председателя.

 8. 9 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  "Внушенията" на Агайн са, че всъщност не само тя в комисията е разполагала с известната й информация. Сега е мъка да се докаже, че единствено и само от нея е зависело всичко свързано с "кризата".

 9. 10 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 854 Любопитно

  И???
  Как беше?
  "Бития - бит; останалото го знаете!"
  Огненокосата калинка ще плаща? Не!
  Всички калинки и калинчовци са недосегаеми във финансово отношение!

  Да разлая троловете!!
 10. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4254 Любопитно

  Ралица още ли не е викната в следствието?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 11. 12 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Дежа вю ... Същата сценка я гледахме и при КТБ - отнесе го подуправителят на БНБ, а баш шефът Искров ми обясняваше, че няма нищо общо ... той бил шеф ама не точно шеф на заместника си.

 12. 13 Профил на kopo
  kopo
  Рейтинг: 221 Весело

  Основният принцип на работа на българката бюрокрация: Щом се намери кого да обвинят за проблема - то проблема е решен и няма нужда от други действия.

 13. 14 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 854 Любопитно

  До коментар [#11] от "hamiltonf":


  Ралица още ли не е викната в следствието?
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf


  Че да не е откраднала кокошка или баничка?

  Да разлая троловете!!
 14. 15 Профил на eupartner
  eupartner
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Чудя се, има ли изобщо читава институция у нас с реални правила и процедури...

  eu_partner
 15. 16 Профил на Valeri Gerov
  Valeri Gerov
  Рейтинг: 8 Весело

  Ами да ги осъди за клевета и без друго звучи като да си нямат друга работа освен да се чудят кой да хвърлят по камиона...

 16. 17 Профил на hnm56498548
  hnm56498548
  Рейтинг: 8 Весело

  Ние вече не сме един отбор...вземи тая кал... ;)

 17. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3507 Неутрално

  " Ралица Агайн-Гури никога и по никакъв начин не е предупреждавала останалите членове на КФН и/или председателя на комисията за евентуални рискове относно фалита на ЗК "Олимпик" - Кипър. Не беше предоставен анализ и оценка за възможните неблагоприятни последствия от фалита на кипърската компания", се казва в днешното изявление на регулатора."

  Смешни сте, жалки сте, скрийте се някъде така че никой да не ви вижда, че даже и за " чеп за зеле" не ставате, а получавате тлъсти заплати и бонуси за некадърността си !

  Това е от управлението на олигархията. Толкоз !

 18. 19 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 323 Неутрално

  "Според членовете на КФН довчерашната им колега е отправяла пред медиите днес внушения по техен адрес."
  Я, колко се обидили. Ама и Дневник едни журналисти , не вземат , да кажат кои са.
  Я да се запознаем. Ми тая Ралица , ако е партизанска внучка , май е най-малката калинка.Май поне е учила в чужбина.
  Тази по осигуровките , счетоводителка от Бургас е най-итересна. До 2009 г - частна фирма. - Джапанки на плажа ли е продавала или е контирала фактури в счетоводна фирма , не се уточнява. Но после - ГЕРБ -общински съвет, парламент, комисийки , те ти я и в надзора - на осигуровките. Не случайно доста колеги във форума предричат и фалит на пенсионни фондове.
  http://www.fsc.bg/bg/rakovodstvo/predsedatel/
  http://www.fsc.bg/bg/rakovodstvo/drugi-chlenove/

 19. 20 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Човекът е работел със СИК.
  КФН, както и много други регулатори, е излишна.
  СИК не обичат регулациите.

 20. 21 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  Поредното доказателство, че файдата от подобни държавни структури у нас е равна на нула!
  Тоя казал нещо,
  ония нищо не чул,
  другия не го разбрал,
  ама всички в края на месеца си взимат заплатката!
  Докато такива не почнат да ги вкарват в затвора,
  за престъпна некадърност
  или нанасяне огромни финансови щети на обществото,
  всичко ще си продължава като сега!
  България няма полза тези "паразити" да продължават да съществуват!

 21. 22 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Значи потребителите сами са си виновни, понеже не са оценили сами риска на дружеството, а председателят на КФН целият в бяло, понеже не знае какво се случва в неговата комисия и не е уведомен официално с входящ номер за проблемите на Олимпик. И хич е нямало как да разбере, че проблем има.... но пък от друга страна всеки редови шофьор е бил длъжен да знае и сега като е изгорял - проблемът си е негов....

 22. 23 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3517 Неутрално

  Доколкото разбирам Ралица Агайн-Гури (странни имена) е била работещата в комисията, а председателят е бил калинката (за красота). Но при РЗ на Р. Агайн от 12 000 лв месечно, колко е получавал председателят (калинката)? 29 000 лв.?
  Това живо ме интересува, защото председателят е на бюджетна издръжка, а не в частна фирма!

 23. 24 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 349 Неутрално

  "Коя е Ралица ?: Нейният дядо е прословутият Методи Агайн със зловеща слава в родния Пернишки край – полковник от ДС, изверг, управлявал концлагерите в Белене и Ножарево, после висш служител на МВР в следствения отдел, бияч и крайно жестоко настроен към „враговете на народа”… Разбира се – бивш партизанин!! Полк. Агайн се постарава и осигурява на децата си „светло бъдеще”: синът му и баща на тази Ралица Ненчо е също милиционер, известен в комунистическите среди като „Тъпунгера”, но това не му пречи да се издигне до заместник-министър на МВР преди 1989 г., неговият брат Георги Агайн пък е отговорник в МВР за подслушванията, т.е. както са популярни сега – СРС-тата. С този бек-граунд Ралица влетява в парламентарната група на НДСВ, едва на 25 години и веднага е наречена от зевзеците „Партизанчето”

 24. 25 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  Тази комисия трябва да бъде сменена цялата,щом няма комуникация между председателя и членовште й. А протоколи от заседанията водели ли са,за да се види какво са решавали или и заседания не са правели и тогава за какво са получавали заплати?

 25. 26 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Основният поминък в БГ отново сработва: винаги да се прехвърля вината или отговорността (за нещо си) върху друг (или други) под тържествените звуци на фанфарите на силните на деня. Тушът е пълен, доверие никому, особено в държавните институции. След което завесата пада, а последният гаси лампата.

 26. 27 Профил на the place
  the place
  Рейтинг: 541 Неутрално

  да да да , разбирасе че е точно така

  Значи става ясно , че в нашата държава всички държавни органи са напълно безсилни при проблеми в техния сектор , я някой не разбрал точно какво се е случило , или ресорния шеф не е бил камбаната , защото не сметна че е нужно , обаче направил някакви опити , разбира се в рамките на зкона ...... Много интересно , законът не позлолява КФН да дава изявления относно проблемен застраховател , но когато "коня отиде в реката" КФН вече е бил направил абсолютно всичко , което законът предвиждал ....... Един омагьосън кръг , който много успешно се прилага поголовно при всички проблеми , скандали , катаклизми и т.н.

 27. 28 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 488 Неутрално

  А Искров го наградиха за КТБ?

 28. 29 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  До # 24. Ало ако твоят дядо на времето е рязал глави ,ти каква вина носиш?

 29. 30 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2305 Разстроено

  Е?Какво илиза сега?Ново 20...Или единствения извод който може да си направи един нормално мислещ човек е че Агайн УМИШЛЕНО Е РАБОТИЛА ВЪВ ФИНАНСОВ УЩЪРБ НА УЖИЛЕНИТЕ ВОДАЧИ!

 30. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2305 Любопитно

  Ох ще почина...Тези всеки ден все-повече ме изумяват....Нямам думи!

 31. 32 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5652 Неутрално

  Скъпо платени некадърници.

 32. 33 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5652 Неутрално

  Не знам, ама нещо хич не ми е жал за Ралица Агайн енд Агейн енд Агейн енд Агейн.

 33. 34 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#8] от "tsvetko_51":

  Чиновниците обичат да се обградят с крепостни стени от правилници, наредби, наредбички и прочие.
  В тези документи, ако намерите нещо за носене на отговорност, то ще предполага дълга и бавна процедура по писмено уведомяване между отделните нива. За чиновника нищо не се е случило, ако няма поне десет документа.

 34. 35 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2702 Неутрално

  Само не разбрах, на тази КФН, за какво и е председател...?!? :)

  Бивш tww09306483.
 35. 36 Профил на antons73
  antons73
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#29] от "Toni Ivanov":

  Ела да клъцнем и твоята...

 36. 37 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  ....не знам като професионалист....но иначе е много хубава и стилна ЖЕНА.......!!!!!......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 37. 38 Профил на dimgeorgiev
  dimgeorgiev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Да обърнат внимание и на лицето Елвин Гури-съпруг на Агайн, и той намаза доста покрай нейната позиция

 38. 39 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Хвърлиха я под автобуса значи ;(
  —цитат от коментар 1 на aleks ivan


  На български се казва "избърсаха си задниците".... за да запазят уж авторитета на институцията КаФеНе... Пази, Боже, от управляващи... от другото сами ще се опазим.

 39. 40 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3517 Неутрално

  До 29!
  А каква е вината на останалите, чиито дядовци не са рязали глави, и изобщо не могат и да доближат държавна службичка?

 40. 41 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  Колкото и да е виновна "Партизанчето", да се хвърля изцяло върху нея отговорността ми се струва твърде грозно и омерзително. Но в държавата на шайките това е обичайна практика и всяка "калинка" трябва да е готова да понесе подобни сцени.

 41. 42 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2305 Весело

  До коментар [#35] от "tww09306483":
  Е как ще рабереш като и те самите все още не са наясно с това?

 42. 43 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2305 Весело

  До коментар [#35] от "tww09306483":


  То и аз не знам за какво ни е този правосъден министър ама както виждаш чакам Бойко Борисов да ни обясни

 43. 44 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  Това е грознооо!!!

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 44. 45 Профил на one_1980
  one_1980
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Р Е Ш Е Н И Е № 495 – ОЗ 10.05.2018 г. НА КФН
  КОМИСИЯТА ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР
  РЕШИ:
  Забранява на „Застрахователна компания Олимпик - клон България” КЧТ
  ЕИК 200737120, със седалище и адрес на управление в гр. София 1404,
  Забранява на „Застрахователна компания Олимпик - клон България” КЧТ да
  сключва нови застрахователни или презастрахователни договори по всички класове
  застраховки....
  ПРЕДСЕДАТЕЛ:
  КАРИНА КАРАИВАНОВА

 45. 46 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 701 Любопитно

  Верно ли е че "Олимпик" е извества руска финансова пирамида, която работи САМО в България?

 46. 47 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3180 Неутрално

  До коментар [#29] от "Toni Ivanov":

  Ако лично не живееш в наследствения АБПФК апартамент, а го даваш под наем - никаква отговоеност не носиш

 47. 48 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#15] от "eu_partner":

  Няма, не се чуди.

 48. 49 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3180 Неутрално

  До коментар [#46] от "Петър Иванов":

  Много ще се учудя, те руските мафиоти/бизнесмени, което е едно и също в Русия, хич не обичат да перат пари в Кипър и Австрия.

 49. 50 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2305 Любопитно

  До коментар [#45] от "one_1980":
  И КОЙ НЕ Е СПАЗИЛ ЗАПОВЕДТА?

 50. 51 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3180 Неутрално

  До коментар [#15] от "eu_partner":

  Има как не. Виж младостката кметица на луда я направиха.

 51. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7503 Неутрално
 52. 55 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  До коментар [#54] от "Роси":


  Май е време всички мафиоти да изчезват ...

 53. 56 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 731 Любопитно

  Това чуждо име Агайн или нещо такова ми напомня нещо за полковник от ДС от Перник , като софиянец и емигрант по татово време обаче моите кръвопийци бяха от София.
  Тя тази от снимката може да бъде достойна наследница на дядо си.
  Какво се чудим докъде е стигнал ГЕРБ с калинките от АТАКА и ПАТР. Фронт за така желаната правителствена коалиция.! !

 54. 57 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Р Е Ш Е Н И Е № 495 – ОЗ 10.05.2018 г. НА КФН КОМИСИЯТА ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОРРЕШИ:Забранява на „Застрахователна компания Олимпик - клон България” КЧТЕИК 200737120, със седалище и адрес на управление в гр. София 1404,Забранява на „Застрахователна компания Олимпик - клон България” КЧТ дасключва нови застрахователни или презастрахователни договори по всички класовезастраховки....ПРЕДСЕДАТЕЛ:КАРИНА КАРАИВАНОВА
  —цитат от коментар 45 на one_1980


  Убеден съм, че това решение се е пръкнало след консултацията с гадателя на сънища. Привикали са го веднага след събуждането на КФН от следобедната дрямка. Той им е казал за Олимпик и решението е било неизбежно. Агаин и подопечните и нямат пръст в тази работа. Никого не са предупреждавали, Добре, че там е гадателят за да не изстине мястото на председателя....

 55. 58 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3180 Неутрално

  Това чуждо име Агайн или нещо такова ми напомня нещо за полковник от ДС от Перник , като софиянец и емигрант по татово време обаче моите кръвопийци бяха от София.Тя тази от снимката може да бъде достойна наследница на дядо си.Какво се чудим докъде е стигнал ГЕРБ с калинките от АТАКА и ПАТР. Фронт за така желаната правителствена коалиция.! !
  —цитат от коментар 56 на deutscher._


  Може да се отрекла от баща си с Държавен вестник...

 56. 60 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 698 Неутрално

  След Апостол Апостолов от тази Комисия на става нищо.
  А Раличка - гола вода и кал по гърба, както се казва.
  Доста некадърно и злобно човеченце

 57. 61 Профил на Mila Genova
  Mila Genova
  Рейтинг: 221 Неутрално

  никога не съм харесвал Карина Караиванова. винаги е била злобна и нахакана и години наред съм се чудел защо. после осъзнах, че тя се държи така, за да симулира знание, можене, решителност, но всъщтност това е само една фасада. това че си злобен не те прави добър лидер. с две думи това злобно прессъобщение е точно в неин стил.

 58. 62 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  Гущерът си откъсна опашката.

 59. 63 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  Хора покажете ми един читав червен наследник, от вкараните в политиката покрай Царя.....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 60. 64 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 564 Неутрално

  никога не съм харесвал Карина Караиванова. винаги е била злобна и нахакана и години наред съм се чудел защо. после осъзнах, че тя се държи така, за да симулира знание, можене, решителност, но всъщтност това е само една фасада. това че си злобен не те прави добър лидер. с две думи това злобно прессъобщение е точно в неин стил.
  —цитат от коментар 61 на wip


  Ами, точно това е - какъвто председателят такива и ралиц... калинките...

 61. 65 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1347 Гневно

  "Според членовете на КФН довчерашната им колега е отправяла пред медиите днес внушения по техен адрес."

  Дневник, думата "колега" е в мъжки род.
  "Довчерашната им колеЖКа."

  А нАучете ги тия родове в българския бе, маа му стара!
  То не бяха министри да раждат, то не бяха неясноти относно сексуална ориентация, то не бяха бимбинистански изречения, то не беше чудо!
  Българската граматика НЕ Е политкоректна, разберете го най-накрая!
  Стига се гаврихте с езика, че вече ме е гнус да ви чета!
  А ся ме изтрийте, че не е по темата.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 62. 66 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Чудя се утре какво още ще обере държавата? Например, пенсионен фонд, може пак някоя банка, Централния Кредитен Регистър - изберете си.

 63. 67 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  До коментар [#18] от "samoedin":


  " Това е от управлението на олигархията . Толкоз ! "


  Е, ти сега ще кажеш и, че управляващите ГЕРБ са слуги на олигархията .
  Айде, по-сериозно за управляващите трети мандат, защото, ако не са те - Бълария ще рухне !
  Да ни е жив и здрав Зеленчука !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 64. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  Чудя се утре какво още ще обере държавата? Например, пенсионен фонд, може пак някоя банка, Централния Кредитен Регистър - изберете си.
  —цитат от коментар 66 на arcanum  Каквото и да обере, сметката ще плащаме всички ние, в това число и миризливите и гнусни милиционерски тролове !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 65. 69 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  У тая комисия лявато ръка не знае какво прави дясната а прецесатеА ни лук ял, ни лук мирисал. Високоплатени некадърници

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 66. 70 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#61] от "wip":

  щото па стоян мавродиев не беше
  лайстна на брендо за задгранчините
  му дружества и кво.
  някой нещо направи ли.
  не.
  оня си блъскаше глобите на непослушните
  а борисов и дебелака се смееха ехидно.

 67. 71 Профил на atreu
  atreu
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Едва ли е виновен само един човек. За да се сгафи толкова сериозно, е по-дълбока работата. Дано само хората си получат парите, да не ги лъжат. Щото знаем, че тук всичко може.

  Приказка без край
 68. 72 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#17] от "hnm56498548":

  Тя не е едиснтвената там, с 8, 10, 12К заплата.
  Борба за "новобогаташко" оцеляване е...

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 69. 73 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Финансовият регулатор прехвърли отговорността за "Олимпик" изцяло върху Агайн

  Грешката на Агайн е , че подаде оставка . Ако не беше направила това и по някакъв начин бе освободена против волята й , можеше да си изчисти името чрез съда и да се върне на бял кон на работа . Ако е права , естествено . Ясно е , че срещу мафиотското герберско управление и подмятания от рода на - Знам къде живееш и къде учат децата ти , трябва да имаш здрави гащи и себеуважениеза да поемеш такъв риск ,. Но иначе оставаш използван , сдъвкан и изплют , . И бързо забравен .

 70. 74 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 701 Весело

  До коментар [#65] от "rapidfire":

  По тази логика , да изивисим българския език, като премахнем женския род като напр на учителка , счетоводителка , кметица, продавачка, чистачка, основателка, тъкачка, писателка ?
  В търия немски език има и даже и министър-председателка ; ау колко просташки звучи това у нас ...

 71. 75 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Това се казва в изявление на КФН до медиите, с което ръководството се разграничава от днешните интервюта на Агайн.

  Тази комисия няма ли ръководен орган , та се налага ЦЯЛАТА комисия да се блъска по радия и телевизии за да заяви единодушното си мнение ? Говорител , връзки с обществеността , Пи Ар нямат ли . ? Иват . И сигурно в раздут състав . Но захрахата за коричката хляб вдига цялото вошнство на крак - Пази Боже , да отнемат дори и по лъжица от манната държавна , която кусат . Очертава се госпожата да бъде изручана от канибалите в комисията барабар с кокалите .

 72. 76 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 743 Неутрално

  До коментар [#67] от "niksan1":Е, ти сега ще кажеш и, че управляващите ГЕРБ са слуги на олигархията .

  Обръщаш пирамидата . Че как ще са слуги на олигархията ? Те самите са олигархията А тези дето смяташ за олигарси , са просто привилигеровани слуги .

 73. 77 Профил на Aetius
  Aetius
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#75] от "papуre": не знам дали точно това им трябва.но да видим, историята е интересна.

 74. 78 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  Ма тя е апашката на гущера.

 75. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 81 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Ако другарката Ралица го отнесе за Олимпик, на кого ще намажат ските за второто дружество(спрягано в медиите)? Или Баце пак ще ходи на предсрочни избори като отвлече вниманието с пореден скандал в коалицията...

  I Want To Believe
 78. 82 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3517 Неутрално

  До коментар [#73] от "papуre":

  Боко и Цацата я нарочиха, защо може и да не разберем?

 79. 83 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3517 Неутрално

  До коментар [#17] от "hnm56498548":Тя не е едиснтвената там, с 8, 10, 12К заплата.Борба за "новобогаташко" оцеляване е...
  —цитат от коментар 72 на Андонов


  Карина Караиванова била с РЗ само малко над 13 хил. но имала 3 служебни автомобила - Порше Кайен, Мерцедес, Хюндай. Не знам марката на телефона и на часовника й.

 80. 84 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Това "детайлен анализ на рисковете в сектора" не е ли нещо регулярно в работата на надзора?
  И ако е правено щеше ли да я докараме до кривата?
  Е'а ти и кухите структури, с които е набъкана и хрантутим в тая държава.

 81. 85 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 743 Неутрално

  До коментар [#82] от "historama":Боко и Цацата я нарочиха, защо може и да не разберем?

  Ясно е защо - в една верига изгарят бушоните . Ако не - ще изгори веригата

 82. 86 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 743 Неутрално  До коментар [#77] от "Aetius":: не знам дали точно това им трябва.но да видим, историята е интересна.

  Щеше да е още по - интересна , ако госпожата се беше запънала и не беше подаде оставката . Щеше да се стигне до съд и нещата щяха да загрубеят . Но ... не устиста , все пак има семейство , деца .. А мафиотските похвати не са забравени .

 83. 87 Профил на bdon4eva
  bdon4eva
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#7] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Агайн идва от ага - Агов/Агова един вид. Грешно изписване в община/райсъвет или нещо подобно. За много неграмотници разлика между Й и И няма. Внушения за еврейска връзка в случая са напълно несъстоятелни, няма такава.

 84. 88 Профил на Aetius
  Aetius
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#86] от "papуre": Малко късно се усети.Интересно ми е какво биха и направили като тази драма се разиграва пред очите на всички ни.

 85. 89 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 276 Весело

  До коментар [#37] от "kesh":

  Явно сте извратен.

 86. 90 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Тука историята се повтаря и ми напомня на една кметица...
  Ми хубуу, да я закопчават, съдят и решетки... Щом е толкоз виновна.. Ама на дали, ще я пуснат в дълга отпуска и нокой няма да търси отговорност.. Така както и на оная пача от търговският

 87. 91 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Напълно нормално за една напълно мафиотизирана държава.
  В която, както във всяка уважаваща се мафия, КОГОТО ХВАНАТ ГО ОТСТРЕЛВАТ.
  Само КАПО ДИ ТУТИ КАПИ не.
  Докато и той не си намери майстора, естествено.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK