Регулаторът иска обяснение от "Софийска вода" за сметки в хиляди левове

Регулаторът иска обяснение от "Софийска вода" за сметки в хиляди левове

© Цветелина Белутова, КапиталКомисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е поискала информация от "Софийска вода" за случая, при който жители на блок в "Красно село" получиха сметки от по няколко хиляди лева. Това показа в репортаж "Нова телевизия".


Според потребители от блок №200 в столичния квартал "Красно село" за 5-месечен период "Софийска вода" АД е фактурирала на домакинствата суми от 1000 до 3800 лв. за ползвани ВиК услуги. В информацията се посочва, че след извършена наскоро подмяна на водомерите в блока от служители на ВиК дружеството новите сметки на потребителите са в нормални граници.


По този повод с писмо до ръководството на "Софийска вода" АД КЕВР изиска след приключване на извършваната от дружеството проверка регулаторът да бъде информиран за резултатите от нея, се казва в съобщение до медиите.
След получаването на доклада от проверката и необходимата документация в съответствие със своите законови правомощия комисията ще се произнесе за спазването на Общите условия на "Софийска вода" АД и дали във фактурите е приложена одобрената от комисията пределна цена на ВиК услуги.


Регулаторът смята, че обективното изясняване на подобни случаи е в интерес както на потребителите, така и на самите дружества.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK