София прекратява поръчка за 46 млн. лева след отказ на "Джи Пи груп" да я изпълни

София прекратява поръчка за 46 млн. лева след отказ на "Джи Пи груп" да я изпълни

© Цветелина Белутова, КапиталСтоличната община прекратява процедурата за избор на изпълнител за реконструкцията на релсовия път по бул. "Цар Борис III" поради получен отказ от класирания на първо място участник "Джи Пи груп" АД. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във "Фейсбук".


Съобщението идва 4 часа след като Фандъкова каза пред журналисти, че строителната фирма се е отказала да изпълни поръчката, в която беше класирана на първо място с оферта за 45.6 млн. лева. В търга "Джи Пи груп" участва заедно с "РВП Илиенци" в обединението "Инфра 2018".


"В най-кратки срокове ще обявим нова процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки", пише още кметът. По-рано днес тя каза, че процедурата все още не е приключила, като "вероятно за изпълнител ще бъде избран класираният на второ място". Според критериите заложени в поръчката именно по-изгодната финансова оферта е основание за класирането на участниците.
Това е обединението "София инфраструктура 2018", в което влизат испанската фирма "Марко Обра публика" АД и "Интегрирани строителни системи", показва справка в Агенцията за обществени поръчки. Офертата на обединението е за 47.5 млн. лева, или с 1.4 млн. лева повече от класирания на първо място.


От февруари 2017 г. собственик на "Интегрирани строителни системи" е Владимир Пилчев. Справка в Търговския регистър показва, че той участва като съдружник в "Агрохолд инвест" с Владимир Владимиров-Житенски - акционер в "Джи Пи холд" - собственик на строителната фирма. Седалището на "Агрохолд инвест" е на адреса на "Джи Пи груп" на бул. "Черни връх". Пилчев е и управител на дружеството Пи Ай, което притежава сградата, в която се помещава строителната група.


В съобщението не се посочват мотиви за промяната на позицията на кмета за процедурата. Потърсени от "Дневник", от пресцентъра на общината казаха, че мотивът е по-високата оферта на "София инфраструктура 2018" спрямо тази на "Инфра груп 2018".


Поръчката вече беше спирана веднъж, след като беше обявена. Тогава обаче причината беше грешка в количествените сметки, а решението дойде, след като бяха отворени техническите оферти на участниците.


В петък премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" да намери форми "още днес "Джи Пи груп" да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране". Малко по-късно от фирмата съобщиха, че се отказват да бъдат строител на най-дългия в България тунел - "Железница", който е част от магистрала "Струма".

В началото на миналата седмица прокуратурата обяви, че е запорирала пари и е блокирала парични преводи на стойност около 14 млн. евро на фирми и търговци около строителната фирма "Джи Пи груп" във връзка със сигнала на вицепремиера Томислав Дончев и сайта "Биволъ" за злоупотреба при разходване на евросредства.
В средата на септември Софийската градска прокуратура възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) проверка на публикация в "Биволъ", във връзка с която двама журналисти - български и румънски, бяха задържани край Радомир, докато работят по разследване за корупционни практики на "Джи Пи груп".

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на J.J.
  J.J.
  Рейтинг: 823 Гневно

  Пълна неадекватност на Столична община. Този проект се проваля за втори път, като втора обществена поръчка се прекратява, ето предишния случай: https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2017/12/13/3096008_stolichnata_obshtina_prekrati_poruchka_za_remont_za_40/

  Госпожа Фандъкова е длъжна да подаде оставка, заради системната си неспособност да управлява администрацията си по отношение на толкова ключов за града ни начин.

  ОСТАВКА!

 2. 2 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Добре, дано в следващите поръчки свързаните свински черва да ги няма.
  Ма съмнявам се.

 3. 3 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  "...На второ място е класирано обединението "София инфраструктура 2018", в която влизат испанската фирма "Марко Обра публика" АД и "Интегрирани строителни системи", показва справка в Агенцията за обществени поръчки. Офертата на обедиението е за 47.5 млн. лева или с 1.4 млн. лева повече от класирания на първо място.

  От февруари 2017 г. собственик на "Интегрирани строителни системи" е Владимир Пилчев. Справка в Търговския регистър показва, че той участва като съдружник в "Агрохолд инвест" с Владимир Владимиров - Житенски - акционер в "Джи пи холд" - собственик на строителната фирма. Седалището на "Агрохолд инвест" е на адреса на "Джи пи груп" на бул. "Черни връх". Пилчев е и управител на дружеството "Пи Ай", което притежава сградата, в която се помещава строителната група...."

  С други думи, състезанието е било на един кон сам срещу себе си!
  А Фандъкова не е знаела този факт и затова е направила неправилното изявление за даване поръчката на втория класирал се.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 4. 4 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Разликата междъ Джипи и "София инфраструктура 2018" е като между ГЕРБ и БСП - различна фасада, а отзад същите олигарси.

 5. 5 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  То който и да спИчели, подизпълнителите ще са същите, а пък майсторите с гумени чукове, дето нареждат плочките - съвсем. Просто кадърните редят плочки в някой немски град. Сега ще се търси начин пак "нашите" хора да вземат парите

 6. 6 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  "Вероятно за изпълнител ще бъде избран класираният на второ място" казва Фандъкова преди 4 часа
  След 2 часа Биволъ пуска това и хоп поручката е прекратена:
  https://www.facebook.com/bivolnews/posts/2045561212162317?__xts__ [0]=68.ARCex_WWZPcqXyWKrFMsHFhF0MLyeVMiqOUDraBfi_Ip-Xg_9QOtEiqLCEmC12Hrey0lUpNodu41MMpz9oqOX-V1f07YeLBTsYPE3hVOVC7ccayB1aTUNqYuE2aUMQEyQIlgE2PjAjYLQ7ih92ptoWc_4Tk7POHYaz6Hd9jrp-N-SqkQqTCLmrI&__tn__=-UC-R

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Гневно

  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 263 Неутрално

  По принцип краденето у нас е придобило епидемични стойности. На практика всяка поръчка е корупционна. Вследствие държавата се изнася през терминалите. И нека не си правим илюзии борбата не е между корупционери и некорупционери а между различни корупционни групировки които се борят за "правото" да крадат. Истианта е че системата е тотоано корумпирана и неефективна. Работ само за малцина крадци и техните господари отвън.

 9. 9 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 263 Неутрално

  По принцип краденето у нас е придобило епидемични стойности. На практика всяка поръчка е корупционна. Вследствие държавата се изнася през терминалите. И нека не си правим илюзии борбата не е между корупционери и некорупционери а между различни корупционни групировки които се борят за "правото" да крадат. Истианта е че системата е тотоано корумпирана и неефективна. Работ само за малцина крадци и техните господари отвън.

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Весело

  То който и да спИчели, подизпълнителите ще са същите, а пък майсторите с гумени чукове, дето нареждат плочките - съвсем. ...
  —цитат от коментар 5 на Лео

  То май в случая бива да казваме " сПИЛЧЕли" ...

 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Весело

  "Вероятно за изпълнител ще бъде избран класираният на второ място" казва Фандъкова преди 4 часаСлед 2 часа Биволъ пуска това и хоп поручката е прекратена...
  —цитат от коментар 6 на Наблюдател

  То да се чуди човек що и трябваше на Фандъковата да са прай на умрела лисица, когат сите сме брат'чеди, както знаем и се знаем даже и без Търговския регистър ...

 12. 12 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 279 Гневно

  Ужас - егати схемата..

  www.commcrime.blogspot.com
 13. 13 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5333 Неутрално

  В страна, в която всички са свързани, важната част е да се следват писаните правила, турът да е публичен, прозрачен и да не се компрометира с нагласени предварително условия...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  Да разбираме ли, че парите са били заделени на Джи Пи Груп и за никой друг?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Да разбираме ли, че парите са били заделени на Джи Пи Груп и за никой друг?
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz


  Не се притеснявай, вторият в класирането, който ще вземе сега поръчката е фирма на ГепиГруп.

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  До коментар [#15] от "bobyb":

  "Не се притеснявай, вторият в класирането, който ще вземе сега поръчката е фирма на ГепиГруп."

  Ахаааа, виж ти...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 543 Весело

  Марко Обра република АД...

 18. 18 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 820 Неутрално

  До коментар [#15] от "bobyb":"Не се притеснявай, вторият в класирането, който ще вземе сега поръчката е фирма на ГепиГруп."Ахаааа, виж ти...
  —цитат от коментар 16 на Norman Granz


  http://www.transmedia.bg/2018/10/15/джи-пи-груп-се-отказа-от-поръчка-в-со/

 19. 19 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 673 Весело

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":


  ОСТАВКА !!!
  —цитат от коментар 7 на КМЕТ В СЯНКА


  Така със скандиране "оставка", и то анонимно, не става. След година има избори, кандидатирай се! Народа е с тебе! Спечели изборите и да се маха трази некомпетентна и крадлива шайка.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 20. 20 Профил на whitesnake72
  whitesnake72
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Едно нещо не ми става ясно - Джи пи не би ли трябвало да са представили гаранция за участие, като са подавали оферта? И ако е така, като отказват да сключат договор, не би ли трябвало Общината да им усвои гаранцията като санкция?

 21. 21 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 778 Неутрално

  А Фандъкова не е знаела този факт и затова е направила неправилното изявление за даване поръчката на втория класирал се.
  —цитат от коментар 3 на Храбър


  Кажи и калинка и не я обиждай повече. :)

  Този конкурс май е за прокуратурата, а може и да има други такива където ГЕПИ Груп #1 и ГЕПИ Груп #2 си участват паралелно и на никой не му дреме.

  Чакам с нетърпение новия вятър отвъд океана и да видим Боко, Фандъчка и всички подизпълнители на гости при младостката кметица.

 22. 22 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 856 Весело


  „ДжиПи Груп” се оттегля, за да дойде... „ДжиПи Груп”

  Не вярвате? Ето ви го :

  1. Победител в поръчката за ремонта на трамвайна линия 5 от Съдебната палата до Княжево е консорциум „Инфра груп 2018“. В него влизат „Джи Пи груп“ и „РВП Илиенци“. Офертата за изпълнение е 45.7 млн. лева.

  2. Фандъкова обяви, че поради оттеглянето на "Джи Пи груп" и защото договор още не е подписан, най-вероятен победител ще е класираният на второ място.

  3. На второ място в процедурата е класирано обединението „София инфраструктура 2018“. В него влизат испанската фирма „Марко Обра публика“ и „Интегрирани строителни системи“.

  4. Собственик на „Интегрирани строителни системи“ е Владимир Пилчев. Той участва в управлението на още доста дружества. Сред тях например е „Пи Ай“. Адресът на регистрация на това дружество съвпада с този на „Джи Пи груп“. Мейлът за кореспонденция пък е [email protected]
  5. Довиждане!''

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 23. 23 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 986 Весело

  епа тея испанци моеше малко да поприкрият туй "марко обра публика" в некое ооде или консорциум или квото там... малко ного ачик-ачик иде

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 24. 24 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 719 Весело


  В съобщението не се посочват мотиви за промяната на позицията на кмета за процедурата.
  —цитат от коментар 0 на Статията

  Мотивите са елементарни:
  Парите са... ПОИМЕННИ, не са на приносител!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 25. 25 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 820 Неутрално

  „ДжиПи Груп” се оттегля, за да дойде... „ДжиПи Груп”Не вярвате? Ето ви го :1. Победител в поръчката за ремонта на трамвайна линия 5 от Съдебната палата до Княжево е консорциум „Инфра груп 2018“. В него влизат „Джи Пи груп“ и „РВП Илиенци“. Офертата за изпълнение е 45.7 млн. лева.2. Фандъкова обяви, че поради оттеглянето на "Джи Пи груп" и защото договор още не е подписан, най-вероятен победител ще е класираният на второ място.3. На второ място в процедурата е класирано обединението „София инфраструктура 2018“. В него влизат испанската фирма „Марко Обра публика“ и „Интегрирани строителни системи“.4. Собственик на „Интегрирани строителни системи“ е Владимир Пилчев. Той участва в управлението на още доста дружества. Сред тях например е „Пи Ай“. Адресът на регистрация на това дружество съвпада с този на „Джи Пи груп“. Мейлът за кореспонденция пък е [email protected] Довиждане!''
  —цитат от коментар 22 на onemanband


  Това притеснява ли те? Твоите руски приятели пак ще намажат.

 26. 26 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 719 Разстроено

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":
  —цитат от коментар 19 на todor._89

  Важен е не Който Гласува, а #КОЙ брои!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 27. 27 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Страшен скандал се заформя. Олаф като набарат далаверата и доста народ ще изчезнат в ЮАР, ЦАР или други такива.

 28. 28 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 386 Неутрално

  До коментар [#21] от "abdulhazred":

  То може пък да не е забранено да участват леко свързани лица.
  Проблемът идва от това, че ако се наговорят могат да "надуят" цената и друг участник с по-ниска цена да бъде отстранен поради неприемане на обосновката му. Тук вече трябва и комисията на възложителя да е в играта, но ако тука се разровят много весело ще стане. Жалко че няма кой да се разрови, защото явно системата е "хайде да не се следим, че ще се хванем".
  Тук намирисва на политически чадър и корупция по възложители, комисии, контролиращи органи, АОП, дал разрешение за критерии за оценка 70:30 за техн предложение спрямо цената и т.н.
  Малък жокер, при методика 70:30 в полза на техническото предложение и стъпка 100-50 ... точки, този със 100 точки печели служебно без значение от цената.
  Кой дава 100 точки - ами членовете на комисията, но най-често строителния инженер се занимава с това, щото икономистите и юристите са за друго.
  Кой и защо назначава инженера в комисията и какви указания му дава е въпрос с повишена трудност, който е добре да се задава в някое тъмно мазе и на двамата, придружен с въпроса защо направихте така.
  Впечатленията ми са от преди години, но едва ли нещо се е променило много.

 29. 29 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 995 Неутрално

  абе няма ли прокуратура, ДАНС и КПКОНПИ в тая държава на мутрите бе?!?!?!!?

  оня мозък дето ръсеше за "корупцията в частния сектор" няма ли да си извади главата от за-ника и да се поогледа каква шуробаджанащина и какви стотици милиони усвоява герберовата мафия???????

  минат не минат 5г и тая линия на петицата я спират за три месеца за да сменят основата на релсите. то бива некадърни крадци и общинари, но софийските на от нагли по-нагли!!!!

 30. 30 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 386 Неутрално

  До коментар [#27] от "Kotarak":

  Тя далаверата е ясна, но едва ли ще я набарат.
  Системата 70:30, комисия от "правилни експерти", тайни указания към тях и "всичко е точно", както казва новото лице на българския поп.
  въпросът, който аз от няколко дни задавам, е какво е общото между АПИ, СО и редица други общини, че тия Джи Пи са им тъй симпатични и все печелят.
  Но отговор не чакам ....

 31. 31 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#26] от "Geoimg":


  "Важен е не Който Гласува, а #КОЙ брои!!!"

  Нещо по конкретно? Или така на "ангро".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 32. 32 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 543 Разстроено

  Страшна е работата с т.нар. обществени поръчки в бандитското блато. Наредени като скачени съдове фирми н едни и същи олигарси и политмутри си правят псевдотъргове за милиони и мириарди наши и евро средства с безусловен win-win резултат. Кашата, която е забъркала шайката е мътна и смрадлива, дано да има адекватно разследване от ОЛАФ, защото европейските бандити, които крепят нашия башбаканин не може да не са наясно, но така им е изгоден и за техните мизерии. С тези пари, които са откраднати за 10+ години можеше действително да имаме европейски пътища, инфраструктура и по-високи доходи, но уви...

 33. 33 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3391 Неутрално

  "В петък премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" да намери форми "още днес "Джи Пи груп" да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране". Малко по-късно от фирмата съобщиха, че се отказват да бъдат строител на най-дългия в България тунел - "Железница", който е част от магистрала "Струма"."

  Това е истинския Бос! Щом каза, че ще ги извади и те сами се отказаха. Няма хън-мън, няма мрън-мрън!

 34. 34 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 937 Неутрално

  "...А Фандъкова не е знаела този факт и затова е направила неправилното изявление за даване поръчката на втория класирал се.
  —цитат от коментар 3 на Храбър

  Допускаш ли, че Фандъкова няма да знае тези подробности? Да не говорим, че за обществените поръчки участието с дъщерни фирми е често срещано нещо, реално законът не го ограничава, да не говорим, че тези различни фирми пред закона са различни субекти.

 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  Аз да питам, след като Гепи Груп се оттегля, ще им бъдат ли удържани неустойки, каквито би трябвало да предвижда всяка процедура за обществена поръчка?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Кат не е батко ще е братко.

 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Гневно

  ИМА ЛИ НЯКОЙ, КОЙТО ОЩЕ ДА ВЯРВА НА ДОНДУПКОВА ?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 502 Неутрално

  При такива огромни злоупотреби и схеми вече години наред, се чудя... В пролуратурата, данс и всички други какво правят по цял ден??

 39. 39 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 442 Весело

  нали не намеквате че има корупция в Голямата община,всички знаем че единственото корумпе беше иванчева от младост и тя е в кауша с пранги

 40. 40 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  До коментар [#3] от "Храбър":


  " А Фандъкова не е знаела този факт ... "


  Не знаела, ли ?
  Абсолютно всичко е знаела, за това онзи ден оповести, че е сондирала мнение с премиера, разбирай - взела е разрешение да действа, както ТОЙ намери за добре, а бъди сигурен, че преди това, ТОЙ пък е бил на инструктаж в библиотеката .
  Субординацията трябва да се спазва стриктно, иначе няма " стабилност " ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 41. 41 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До 40
  Някои още си вярват, че той Бибитко нищо не знаел, нищо не би чул, и че е много възмутен...

  До 35
  Гепи груп били спечелили конкурса (обществената поръчка), но договор още не е бил сключен.
  Защо ли са се отказали от "баницата"?

 42. 42 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Докато ни занимаваш с тая фирмичка от центъра се премахват жълтите павета.
  И хората са тревожни, и с право-изчезват в незнайни посоки, а уж са културна ценност. със знак и печат.

 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#39] от "спас от кочериново(тръмпко капут:)":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  Да разбираме ли, че парите са били заделени на Джи Пи Груп и за никой друг?
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz  И за тях и най-вече за онези, които са ЗАД тях . Тук наш Боко няма пръст и всяко съвпадение е случайно, рийш'ли !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  абе няма ли прокуратура, ДАНС и КПКОНПИ в тая държава на мутрите бе?!?!?!!?оня мозък дето ръсеше за "корупцията в частния сектор" няма ли да си извади главата от за-ника и да се поогледа каква шуробаджанащина и какви стотици милиони усвоява герберовата мафия???????минат не минат 5г и тая линия на петицата я спират за три месеца за да сменят основата на релсите. то бива некадърни крадци и общинари, но софийските на от нагли по-нагли!!!!
  —цитат от коментар 29 на хм  ДАНС и КПКОНПИ са заети с престъпната Иванчева и нямат време да се занимават с дреболии ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#3] от "Храбър":
  "А Фандъкова не е знаела този факт и затова е направила неправилното изявление за даване поръчката на втория класирал се."
  ..........................
  Тя Фандъкова по начало нищо не знае. На нея определени хора ѝ поднасят документите с думите: "Како Данче, пОдпиши тука!"

 47. 47 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Марко обра публиката 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀! Имам 6 по български 😁😁😁😁!

  agent
 48. 48 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Глей са какво ги чака Шишман софиянци 😋!

  agent
 49. 49 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Фандъкова много се провали.

 50. 50 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  Призива на Борисов ще ни струва 1 500 000лв..
  Дано информацията на Томислав Дончев е вярна, иначе да ги плаща той тези пари!
  А процедурата не е завършена, така че строителя няма да дължи неустойки.

  Любовта ще спаси света!!!
 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  Борисов вади, Борисов вкарва.

 52. 52 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  До коментар [#49] от "The Island":

  А БОКО , познат под имената "Шенгена" или напоследък "Еврото", назначен от охранител вече в портиер с осигуровки за пенсия на държавна служба с ползване на здравни осигуровки...?

 53. 53 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  А ГЕРБ?
  Тези потомствени комунисти, генетично неадекватни мозъчно?

  Група съчетана изглежда нарочно поради липса на желаещи да последват една тотално некомпетентна политика продължаваща вече много дълго - трети мандат!

 54. 54 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  За да се деконсолидира една нация, един народ и държава, се изисква действително голям талант и желание.
  Няма съмнение в тази истина и тъй като товае трудно да се повярва, че е нарочно, остава само да е от природно обоснована тъпота.

 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  До коментар [#50] от "hope":

  Ако иде реч за нормална институция, неустойки са дължими. Имаш избран участник, потвърдена оферта, а също и първоначални условия на търга. Още от самоя търг общината би следвало да задържи гаранцията, а офертата трябв да отговаря на изисканите условия и срокове в заданието, като тя има обвързваща стойност независимо от наличието на договор.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3391 Неутрално

  ДАНС и КПКОНПИ са заети с престъпната Иванчева и нямат време да се занимават с дреболии ... !
  До коментар [#45] от "niksan1":

  ДАНС , КПКОНПИ, БОРКУР и др. п. нямат агентатура и нищичко не знаят. Те само стоят и чакат какво ще каже Боса. Една институция, когато е безполезна, скоро започва да паразитира и става вредна.

 57. 57 Профил на buddy
  buddy
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Колкото и да е унизително, единствено чуждестранен борд на ЕК за управление на обществените поръчки е ефективния изход от блатото, в което сме затънали. В главата на българина са само далавери...

 58. 58 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4371 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Не София, а Чобанка Фъндъкина.

  Гаф срещу Борис Цар Трети
  Гаф на ул. Гаф Инатиев
  ...

  "София прекратява поръчка за 46 млн. лева
  след отказ на "Джи Пи груп" да я изпълни"

 59. 59 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 937 Неутрално

  ...."Това е истинския Бос! Щом каза, че ще ги извади и те сами се отказаха. Няма хън-мън, няма мрън-мрън!
  —цитат от коментар 33 на Judjuk


  Тъй Джуджи, лош бил Бибитко. Ами откога и той стана лош? Нали сал Костов и Радан бяха виновни, и реки от мед и масло щяха да потекат като ги махнете?

 60. 60 Профил на На Баба Фърчилото
  На Баба Фърчилото
  Рейтинг: 279 Весело

  Някой ще връща пари! В противен случай ще връща кръв....

 61. 61 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 937 Неутрално

  "...В петък премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" ДА НАМЕРИ ФОРМИ "още днес "Джи Пи груп" да СЕ ИЗВАДИ от проектите с европейско и държавно финансиране".

  Ами ако се окаже, че не само чуждите фирми са уплашени от местната корупция, ами и партийните?

 62. 62 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3391 Неутрално

  "Тъй Джуджи, лош бил Бибитко. Ами откога и той стана лош? Нали сал Костов и Радан бяха виновни, и реки от мед и масло щяха да потекат като ги махнете?"
  [quote#59:"historama"][/quote]

  Не съм писал, че е лош. Макар че правилно си ме разбрал. За Костов, неговото е записано със златни букви на вратите на ада. За Радан лоши неща не съм писал. Аз приятелите ги критикувам, но не агресивно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK