Владислав Горанов: 1000 лв. за "Гражданска отговорност" не е на дневен ред

Владислав Горанов: 1000 лв. за "Гражданска отговорност" не е на дневен ред

© Георги КожухаровЦена 1000 лв. за "Гражданска отговорност" не стои на дневен ред - подобна тема е спекулация, целяща създаването на обществено напрежение. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов след проведен коалиционен съвет в Министерския съвет, съобщи агенция "Фокус".


За такава цена предупредиха представители на Асоциацията на българските застрахователи във връзка с предлагани от ГЕРБ промени в закона за застраховането. Те пък са резултат от тълкувателно решение на Върховния касационен съд от началото на лятото, с което се разшири кръгът на хората, които имат право на обезщетение в случай на смърт при катастрофа на техен роднина или близък.


"Запознах коалиционните партньори и премиера с фактическото състояние относно основните теми, свързани с недоволството на българските граждани в последните дни. Информирах ги, че на дневен ред цена 1000 лв. за "Гражданска отговорност" не стои. Подобна тема е спекулация, която цели създаването на обществено напрежение", обясни Горанов. Той уточни, че размерът на цената на "Гражданската отговорност" зависи от много фактори – от цялостното състояние на сектора и от темата за неимуществените вреди.
Според него има смесване на темите за цената на "Гражданската отговорност" и системата "бонус-малус", която се предвижда да влезе в сила от 2019 г. Всички се обединихме около това, че по-рисковите шофьори трябва да плащат повече, коментира Владислав Горанов, като поясни, че е друг въпросът, че наредбата на Комисията по финансов надзор, с която се въвежда системата, е на много ранен етап. "Дали ще остане в този вид тепърва ще се анализира. Дебат за 1000 лв. "Гражданска отговорност" няма, няма и такива цени на пазара в момента в България", заключи министърът.


До 10 лв. по-висок данък за старите коли


Автомобилите, които замърсяват повече, ще плащат по-висок данък – увеличението може да достигне от 6 до 10 лв., обяви още Горанов, след като Народното събрание прие промени, с които старите автомобили ще имат по-висок данък заради по-голямото замърсяване.


"Макар да не е пренебрежима сума, е по наши оценки малко на фона на целите, които сме си поставили за чистотата на атмосферния въздух", обясни той и припомни за напредналата фаза на наказателната процедура срещу България по отношение чистота на въздуха. "В съшия момент да не вземаме никакви мерки, след като сме се превърнали в гробницата на Европа за стари коли и след като очакваме през следващите няколко години целият ЕС, в западната си част, дори съседна Гърция, да премахнат и ограничат използването на дизелови автомобили, можем да предположим къде тези превозни средства ще се насочат. Тази мярка според нас има своя икономически и екологичен смисъл. Тежестта върху по-старите автомобили не е такава, че да се превръща в непосилно бреме за българските граждани", заяви финансовият министър.


Според него оскъпяването, което се равнявало на две кутии цигари, не е такова, което може да промени драстично склонността към покупка на по-стари автомобили от страна на българските граждани. "Ще се даде възможност за провеждането на една политика в областта на чистотата на атмосферния въздух и екологията. В същия момент, в който се коментира темата, в Русе се провежда протест срещу замърсяването на въздуха. Подобни протести е имало и в София", допълни Владислав Горанов.


"Не произвеждаме суров петрол"


Цените на горивата не зависят от нас, ние не произвеждаме суров петрол, това коментира по повод протестите срещу високите цени на горивата финансовият министър. В неделя в няколко града имаше такива протести.


Посочи, че очакването на правителството, което е заложено и в тригодишната бюджетна прогноза, е цените да се успокояват постепенно. "Може би трябва повече да се обяснява и коментира. Не е изключена среща и с Българска петролна и газова асоциация, за да се обсъди веригата на доставки и да се докаже на българските граждани, че това са ценовите равнища, които могат да се прилагат в една пазарна икономика", посочи Горанов.

Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 262 Неутрално

  "Обсъдихме глобалния пакт за миграцията на ООН. Да не се присъединяваме към този пакт, е решението на правителството. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след коалиционен съвет в Министерски съвет."

  Пропуснахте да напишете, че правителството е приело България да не се присъедини към Пакта на ООН за насърчаване на миграцията. :-) Може би чакате статията от НПО центъра по въпроса!! хахах :-)

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  Уплашиха се !!!
  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Чубакът
  Чубакът
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Оставката обаче е.

  "The nation which can prefer disgrace to danger is prepared for a master and deserves one." || Economic Left: -3.75 || Social Authoritarian: 1.38
 5. 5 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Гневно

  Дадохме задна рязко. ОСТАВКА, ГРОБ.
  И да, цените на горивата ЗАВИСЯТ от вас. Думата е акциз. Свърши се вашата. Скоро пак ще има протести.

 6. 6 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Ами колко,бе Владко?Само 800 сигурно.

 7. 7 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Герберасти, сър ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  Сега седнете да измислите бонуса и малуса, че с тия одушевени автомобили няма да стане работата.
  Искам да знам ще мога ли да карам на мъжа ми колата, без да ми мрънкя предварително и средварително, макар че аз, разбира се, съм великолепен "шифиор".
  Шегичка,спокойно.

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Е нали не е редно да се месите в ценообразуването на частни компании?Щом е за Лукойл е недопустимо за застраховките не е на дневен ред.

  SHADOWS of SOFIA
 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Весело

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Другарю, не ви ли омръзна?! И не се ли притеснявате, че ако вашите, позитанковците, дойдат на власт, може да няма пари за пансията Ви?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  И проектонаредбата ли не е на дневен ред !?!?!?
  ЛЪЖЦИ!
  ОСТАВКА !!!
  http://www.fsc.bg/bg/novini/komisiyata-za-finansov-nadzor-predlaga-za-obshtestveno-obsazhdane-naredbata-za-sistemata-bonus-malus--9156.html

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  До коментар [#10] от "hamiltonf":

  Плаши се ти. Че може да ти свърши прането !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 14. 14 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#8] от "АзКлавдия":

  Човек си задава въпроса. Ако се зачене дете в автомобил , чие ще е бащинството? На собственика или на автомобила?!

  SHADOWS of SOFIA
 15. 15 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  До коментар [#9] от "КА2":

  Щото цената на бензина не е регулирана понеже употребата му не е задължителна. Но гражданската е задължителна ( за всеки водач) и затова е регулирана.

 16. 16 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 531 Неутрално

  А трябва! Аман от голтаци с по няколко трошки дето само тровят и задръстват градовете.

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  До коментар [#15] от "m17":

  А защо е задължителна ? Преди как живеехме и карахме БЕЗ нея ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на Angel Simeonov
  Angel Simeonov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Всред бившите комунисти лъгането е национален спорт.

 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#14] от "КА2":

  Моля ти се, моичкият още не е стигнал дотам с бащинството да се занимаваме!
  Но в събота му одрах безценното возило (невинна съм, разбира се) и ми вдига кръвното с тия малуси и щуротии.
  Всъщност най добре да го тропосам той да прави седмичното пазаруване и да пледирам техническа неспособност 😎

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Нема да е 1000 лв. Само 500лв.

 21. 21 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Добре, аз имам въпрос по същество. Ако днес "не е на дневен ред", а утре или вдругиден - примерно в началото на следващата година отида да плащам гражданска и тя вече Е 1000 лева, какво правим? Г-н Горанов ще ми се извини и ще ми обясни, че той не управлява застрахователна компания и не може да влияе върху цените на свободния, либерален пазар?

 22. 22 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#15] от "m17":

  Не е задължителна. Като нямаш кола кой те задължава?

 23. 23 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  До коментар [#5] от "arcanum":

  Акцозът в България е минималния за ЕС.Няма как да се намали.И БСП да дойде,няма да се намали.

 24. 24 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Остава да каже и кога ще дойде на дневен ред.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 25. 25 Профил на nolimit
  nolimit
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Вдигнете заплатите на хората. В държавата има много пари, но много се краде. Вдигнете заплатите на хората!!!!!!!!!!!!!!!! Вдигнете заплатите

 26. 26 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ами пробваха се,но не се получи.Сега ще ни развиват теориите за фалшивите новини.

 27. 27 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#15] от "m17":Не е задължителна. Като нямаш кола кой те задължава?
  —цитат от коментар 22 на hunt


  Това опасно ми звучи като онова печално известно "Като нямат хляб, да ядат пасти".
  Застраховката, данъка и горивото за автомобила не е задължително. В крайна сметка - нямаш кола не плащаш. Има логика. Да речем ние, простолюдието слезем от личните си автомобили - проблема е решен.
  А фирмите? Транспортните компании - в това число и тези осигуряващи обществен транспорт? Те също ли ще спрат? Или в техните цени тази увеличена тежест няма да се калкулира?
  Хайде да мислим малко преди да говорим, а?

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Неутрално

  До коментар [#16] от "keipax":

  А за селата може ли ? Кой те знае и ти какъв въздухар си !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Вдигнете заплатите на хората. В държавата има много пари, но много се краде. Вдигнете заплатите на хората!!!!!!!!!!!!!!!! Вдигнете заплатите
  —цитат от коментар 25 на nolimit


  Вдигни ги ти, бе!
  Аман от ентусиасти.

  Доброто е заразно
 30. 30 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Дадохме задна рязко. ОСТАВКА, ГРОБ. И да, цените на горивата ЗАВИСЯТ от вас. Думата е акциз. Свърши се вашата. Скоро пак ще има протести.
  —цитат от коментар 5 на arcanum


  Не само акциза зависи от държавата, ами и осигуряване на еднакви условия за всички участници на пазара. И по второто политиците ни са големи длъжници.

  Спечелихме битка, но не и войната!
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  До коментар [#23] от "yanne":

  Чакам те с 10 000 Евро.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#21] от "Драгомир Дончев":

  Продаваш си колата и пътуваш с автобус. Другия вариант е да махнат гражданската, като да речем гаранция ти е имущество над 100 000 лева например. Къщата ти. Като блъснеш някой и ти взимат къщата. как си представяш иначе? Караш си трошката за 1000 лева. Блъскаш ме, аз съм с кола за 50 000 и казваш - ами извинявай, аз нямам застраховка. Ами като нямаш пари за гражданска, не караш. Много е просто. Много ви е лесно на вас - искам да карам, ама да не плащам, да ми е евтин бензина, ама и здравеопазването да е безплатно и какво ли не.
  Ами ако си блъснал с трожката си и си убил бащата и майката на някое детенце? С какво ще му платиш за това че си го оставил без родители които да го издържат? Или пак ще кажеш - ама аз нямах 1000 лева?

 33. 33 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Не всички се возят с лични коли и БСП защо мълчи и никой не повдига въпросите за правата на работниците, за фондовете за социално-културни мероприятия, размера на платения годишен отпуск, и цената на хляба!?!

 34. 34 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#27] от "Драгомир Дончев":

  Ако една фирма не може да си плати застраховките на колите - по добре да се закрива. Или крият приходи, или са за фалит!

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  До коментар [#32] от "hunt":

  С кой автобус бе умник. В кой град обществения транспорт ще поеме толкова хора ?!?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#25] от "nolimit":

  Ами много е просто! направи фирма и давай по 10 000 лева заплата. Аз идвам веднага при теб да работя.
  Много е лесно - дигнете заплатите. Кой да ги вдигне? партията ли? Комунизмът отдавна умря и заплати не се вдигат с постановления на политбюро!

 37. 37 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#27] от "Драгомир Дончев":Ако една фирма не може да си плати застраховките на колите - по добре да се закрива. Или крият приходи, или са за фалит!
  —цитат от коментар 34 на hunt


  Очевидно не ме разбра - тя фирмата ще си ги плати като поп, защото за нея са неизбежни именно поради цитираните от теб причини. Въпроса е кой ще покрие увеличените разходи на фирмата?

 38. 38 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#5] от "arcanum":

  Ама нека да са под прозорците на мъжа Курнелин! Не ли е шев в Лук?

 39. 39 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Абе раята нщо мноо проста! ГО във Франция за нормална кола около 150к.с. ми е 450€ на година барабар с каското! Кой ги пуска тия слухове за 1000 лева ГО в БГ не ми е ясно?!

  Жизнь или Life - избор има.
 40. 40 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#35] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти не мисли за обществения транспорт! Никой няма да си остави колата! СПоко. Пък и ако има нужда обществения транспорт ще се увеличи. Не мисли за проблеми които на са за твоята глава.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#37] от "Драгомир Дончев":

  И колко ще са уве;ичените разходи? 0.0001% от оборота на фирмата. Ако е повче - пак е за фалит.

 43. 43 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#37] от "Драгомир Дончев":И колко ще са уве;ичените разходи? 0.0001% от оборота на фирмата. Ако е повче - пак е за фалит.
  —цитат от коментар 42 на hunt


  Явно не можем да се разберем, отказвам се.

 44. 44 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#39] от "Дразнител":

  Ами много хора това се питат.

  SHADOWS of SOFIA
 45. 45 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#41] от "reply":

  Просто е и за теб! Вземи фабрика и назначавай хора. Не само д а искаш!

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Весело

  До коментар [#38] от "ralita68":

  Не е . Под прозорците на бойко е по-добре.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#25] от "nolimit":

  Отивай под прозореца на шефа си!

 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Весело

  До коментар [#40] от "hunt":

  Ти да видиш. Кажи кой град има капацитета иначе олекваш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#43] от "Драгомир Дончев":

  Защо, обясни ми за една транспортна фирма колко и е годишния оборот и колко ще и се вдигне с гражданската разхода. Просто за разбиране е.
  Фирма Х, има 2 камиона, разходи толкова, приходи толкова и с увеличението на гражданската стават непосилно големи.
  Математика за до 3ти клас

 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  До коментар [#40] от "hunt":

  И защо никой няма да си остави колата знаеш ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  За разлика от БайХой, който обяснява обществените отношения на ниво разказ за отношенията Винету - Олд Шетърхенд - индианци - бледолики, Вл. Горанов е направил разграничение между различните въпроси:
  1. Дали има "спекулация" с цената 1000 лв. за ГО и дали тя "стои на дневен ред". Тук не е особено коректен с "дневния ред". Строго казано, колко ще е ГО трябва да го определи пазарът, респ. Горанов няма какво да се изказва от името на застрахователите. То, че цена от 1000 лв. би била спекулативна, е напълно ясно; че няма да бъде такава, също е напълно ясно, защото - малко или много - пазар на застрахователните услуги има. Иначе системата бонус/малус е неизбежна необходимост, при това много по-справедлива система спрямо сегашната тотална уравнивиловка.

  2. По увеличението за данъка на старите коли, които мърсят - абсолютно "за", даже е прекалено малко увеличението.

  3. За цените на горивата - абсолютно са лукави с това "държавата не определя цените им". То, че държавата не определя цени - така трябва и да бъде. Само че държавата има ролята да ОСИГУРИ КОНКУРЕТНЕН ПАЗАР. В случая с БайХой обаче държавата е на страната на хидрата Лукойл срещу гражданите. И по тази тема БХ трябва да бъде натирен в миша дупка заради мишия си нрав...

 52. 52 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#48] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Всеки град има капацитета. Най-вече София. Ако намалее с 50% трафика на леки коли, ще изчезнат всички задръствания и ще има възможност за автобуси на 1 мин.
  Погледни големите градове по света. да не разчитат хората там да се движат с леки коли само?

 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  До коментар [#45] от "hunt":

  Дай ми фабриката и ще ти покажа как се прави !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#50] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Щото ганьо само протестира когато трябва да плати, ама да си слезе от гоуфа - никога! Ще живее в мизериа, но ще кара кола 3 нива над него!

 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#15] от "m17":

  Като е регулирана, защо при фалита на Юпитер държавата зае позиция всеки сам да се оправя, било свободен пазар, да са си избрали читав застраховател?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  току що платих вноската 480 ,срещу 280 мин година за вече по стара кола

 57. 57 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#53] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Защо да ти я дам? Аз да не съм партията навремето. Тя ви раздаваше фабрики и какво ли не и вие го окрадохте и продадохте за скраб. Защото сте некадърни.
  То е много лесно всеки некадърник да гракне - искам заплата 10 000 лева или дайте ми фабрика. Ами аз искам самолет, ама нямаааа!

 58. 58 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#55] от "Darth Plagueis":

  Що му обръщаш внимание? Никакви аргументи не са в състояние да победят партийни емоции.

  SHADOWS of SOFIA
 59. 59 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#56] от "edin drug":
  480 за какво?
  Повишението на ГО спрямо миналата година е под 30%.

 60. 60 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  До коментар [#52] от "hunt":

  Само дето и сега няма достатъчно и са на 30 и повече минути. УМНИК !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 61. 61 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  До коментар [#57] от "hunt":

  Какъв искаш ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  До коментар [#59] от "Ще върнем България в Европа":

  29,99 % ли !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#28] от "КМЕТ В СЯНКА":

  за селата, гражданската важи ли бе кмете?

 64. 64 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  До коментар [#23] от "yanne":

  Акцизът е един от основните компоненти в цената, знаем. Но държавата има още доста механизми за контрол и въздействие които, кой знае защо, не упражнява...! Особено на тема качество. Даже и днес имаше от стандартните глупости по темата, как нямало почти никакви проблеми с качеството...
  Извинявай, ама държавните инстанции стават вече смешни. Толкова калпаво прикриват монополисти и олигополисти и толкова евтино им слугуват, че не е истина...!

  Бивш tww09306483.
 65. 65 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 587 Неутрално

  "Владислав Горанов: 1000 лв. за "Гражданска отговорност" не е на дневен ред"

  Е значи може да се спре 999 лв. (все пак има разлика от 1 лв)
  Честито!

  И в морето ми е до колене .....................
 66. 66 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#28] от "КМЕТ В СЯНКА":

  само да добавя, понеже се интересуваш какъв "въздухар" съм и аз, ще добавя, че печеля десетки левове и обувките ми са италиански и струват доста пари.

 67. 67 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1492 Любопитно

  До коментар [#62] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Защо нашите застрахователи не дават отстъпка за членове на БСП и БКП?

 68. 68 Профил на skyfighter
  skyfighter
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Правителството да комуникира по-добре предлаганите промени, защото в момента се организират платени протести и хората се връзват и излизат да викат увеличиха ни данъците на колите. С тези 6 до 10 лева ли е проблемът? А не протестират защо се продават на всяка крачка билетчета за лотарии примерно.

  Много хора, ако намалят цигарите, алкохола и лотарията ще имат веднага пари за прилична кола. Намаляване на акциза ще помогне за малко, но ако петролът стане 100 долара ще трябва да махнем акциза? Този подход няма да сработи.

 69. 69 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1506 Разстроено

  .......сички тук списващи имат по НЕКОЛКО АВТОМОБИЛА ходят и до кенефа/..с ИЗВИНЕНИЕ.../..с таралясниците.....!!!!!????.....ОБАЧЕ НИКОЙ не ИСКА да ПЛАЩА...нито
  ГОРИВОТО НИТО ЗАСТРАХОВКАТА.......ако може некой ДРУГ ДА ОСРЕБРИ МАСРАФА..........!!!!!?????.......за "СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ " и МАЛОУМНИЦИТЕ по ПЪТЯ ИЗОБЩО не ми се КОМЕНТИРА..........нещо НЕ МОГА ДА ВИ РАЗБЕРА........ми СЛЕЗТЕ от КОЛАТА БЕ.......!!!!!?????.....ПОЛЗУВАЙТЕ я в КРАЙНА НУЖДА.......ИМАМЕ ПРЕКРАСЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ и МЕТРО.........дайте СОФИЯ да СТАНЕ ЕДИН по ЧИСТ ГРАД..........мнозина нямат ИДЕЯ като се ПОГЛЕДНЕ СОФИЯ от ОКОЛНОСТИТЕ КАКВА ГИБЛА е........!!!!!!.....и ВСИЧКОТО ТОВА ГО ДИШАМЕ.........!!!!!?????.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 70. 70 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 644 Весело

  Какво се притеснявате за ценната на горивото и гражданската? Купете си самолет , горивото им е без акциз и нямат гражданска отговорност!!! И най важното няма задръствания и дупки по пътя!!! :-)

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 71. 71 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  До коментар [#21] от "Драгомир Дончев":

  Цената на гражданската не зависи от Горанов, зависи от обективната реалност а именно от присъдените обещетения. Досега обещетенията са едни и цената на гражданската е тази, от лятото почнаха да стават други и цената ще нараства за да ги покрие. Друг вариант е да няма гражданска и всеки сам да си покрива от джоба потенциалните 10 милиона лимит по застрахователен иска. Примерно бутате една баба в тъмното и после цялата рода ви съдит за по 100к обезщетения на човек за мъката по любимата им баба.

 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Неутрално

  До коментар [#54] от "hunt":

  Голфа над чие ниво е ? Ти Бентли ли караш ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Неутрално

  До коментар [#63] от "keipax":

  Ти кажи там какви коли могат да карат и дали не те тровят.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Неутрално

  До коментар [#67] от "Ще върнем България в Европа":

  Защото ГЕРБ карат за тяхна сметка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Неутрално

  До коментар [#69] от "kesh":

  Не всички квартали имат метро. в другите е трагедия. През 30 мин.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Неутрално

  До коментар [#66] от "keipax":

  Като почнеш да си купуваш поръчкови ми се обади. обикновен въздухар.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Весело

  "Владислав Горанов: 1000 лв. за "Гражданска отговорност" не е на дневен ред"

  ВЕЧЕ не е на дневен ред. Вече т.е след като хората реаргираха на готвения застрахователен грабеж !

 78. 78 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#21] от "Драгомир Дончев":Цената на гражданската не зависи от Горанов, зависи от обективната реалност а именно от присъдените обещетения. Досега обещетенията са едни и цената на гражданската е тази, от лятото почнаха да стават други и цената ще нараства за да ги покрие. Друг вариант е да няма гражданска и всеки сам да си покрива от джоба потенциалните 10 милиона лимит по застрахователен иска. Примерно бутате една баба в тъмното и после цялата рода ви съдит за по 100к обезщетения на човек за мъката по любимата им баба.
  —цитат от коментар 71 на m17


  Напълно разбирам механизма и причините. Това което ми убягва е защо процесите довели до всичко това бяха проспани? За да може сега да се радваме на ефектът на доминото и шоково поскъпване?
  Проблемът е крайно комплексен. Например от година на година рисковият компонент (това е застраховка все пак) расте, защото ПТП-тата са ежедневие. Защо? Защото се кара безобразно. Непрекъснато се говори (особено след поредната грозна трагедия на пътя), че ето на, от утре ще започнат да се взимат драстични мерки и ще се пресече всичко това, но...нищо не се случва. Джигитите продължават да дерибействат по пътищата и това го виждаме всички, всеки ден.
  Да, не е роля на държавата да фиксира цени на застраховките, но определено е нейна ролята да осигурява превенция и да следи да се спазват правилата за безопасност.
  Мога и да продължа с аргументацията, но от опит знам, че тук никой не влиза да слуша аргументи и да води смислени дискусуу- важното е пропагандата да тече и трол-бригадите да си заработват стотинките от партийните централи :)

 79. 79 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 244 Неутрално
 80. 80 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Неутрално

  До коментар [#63] от "keipax":

  Между другото знаеш ли в твойто село колко коли има и колко са платили ГО ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 81. 81 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  До коментар [#71] от "m17":

  Дай доказателства. Стига лъжи !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Неутрално

  До коментар [#70] от "The sphere":

  Има обаче други плащания и има и ГО. кой мислиш плаща за загиналите пътници ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на тракиец
  тракиец
  Рейтинг: 269 Гневно

  Само на мене ли ми се струва, че ме правят на маймуна и човечето на снимката ме лъже за пореден път ?

  O sancta simplicita!
 84. 84 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Неутрално

  До коментар [#83] от "тракиец":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1341 Весело

  А колко е на дневен ред?
  1 200 ли?

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 87. 87 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Задължително каско със самоучастие при щета до 150 лв , както е в Германия и тогава гражданската отговорност ще остане на досегашните нива.

 88. 88 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  А ВЛАДКО ПРОСТО МОЖЕШЕ ДА КАЖЕ И "БО'ЛИ МЕ КУРО ЗА ВСИЧКИ ВАС"..

 89. 89 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 426 Неутрално

  и отново - ето, че имало полза от протестите. Затова има смисъл хората да протестират, а не заради Корнелия

 90. 90 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Само на мене ли ми се струва, че ме правят на маймуна и човечето на снимката ме лъже за пореден път ?
  —цитат от коментар 83 на тракиец


  ТОВА НА СНИМКАТА НЕ Е ЧОВЕЧЕ ,А ПРАСЕНЦЕ ОТ КАСТАТА НА ПРАСЕТА.

 91. 91 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Весело

  До коментар [#53] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Да ти дадат фабрика?! Закъснял си, куфарчетата бяха по луканово време...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 92. 92 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ПРАВ Е.НА ДНЕВЕН РЕД Е ГЬОСТЕРИЦАТА....

 93. 93 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2846 Разстроено

  До коментар [#56] от "edin drug":480 за какво?Повишението на ГО спрямо миналата година е под 30%.
  —цитат от коментар 59 на Ще върнем България в Европа


  Гледай сега какво съм платил за автомобил до 1500 куб. см:
  2016-2017: 155.77 лв.
  2017-2018: 185.22 лв. (повишение 19.75%)
  2018-2019: 265.22 лв. (повишение 43.50%)

  Значи повишението е над 30%, както твърдиш ти. Не се заяждам с теб, просто установявам фактите и че набиват тоягата на всеки един от нас. Честито!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 94. 94 Профил на s.o.a.d.
  s.o.a.d.
  Рейтинг: 376 Неутрално

  До коментар [#25] от "nolimit":

  Няма да ти я вдигна. Уволнен си!
  Аз

  "Трудовата борса в 6 часа отваря,
  ще въртиш метлата да ти дойде ума.."

  Милена

 95. 95 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално
 96. 96 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Неутрално

  До коментар [#87] от "kepler":

  Ти от колко години си шофьор ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 97. 97 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Весело

  До коментар [#37] от "Драгомир Дончев":

  Как кой, клиентите, т.е., пак ние.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 98. 98 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Владислав Горанов: 1000 лв. за "Гражданска отговорност" не е на дневен ред.

  Ами няма дае - щамара от гражданството дойде овреме . И Владито като мокра връв се заизмъква от капана , които искаха да заложат с Простия . Пък ако мине . Е не мина и се спихнаха . Отдавна му мина времето на тоя номер - ако мине ... Тоя не мина , но и мерака им за други подобни не минава .

 99. 99 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Гневно

  До коментар [#98] от "papуre":

  Време е да сдават . На хората им писна и им прекипя. никой вече не ги диша.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  А колко е на дневен ред.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK