Кабинетът прецизира изисквания към лабораториите за изпитване на игрално оборудване

Снимката е илюстративна

© Цветелина Белутова, Капитал

Снимката е илюстративнаПравителството одобри изменение и допълнение на Наредбата за реда и начина за включване на лабораториите в списъка по чл. 22, ал. 1, т. 8 от Закона за хазарта за изискванията за изпитване на игрално оборудване и игрален софтуер и за реда за извършване на проверки, която е приета през 2013 г., съобщи правителствената информационна служба. Целта е да се подобри ефективността и бързината на административно обслужване, като по-подробно са детайлизирани изискуемите и до този момент документи с оглед по-голяма яснота и прецизност на нормативната уредба.


Въвежда се изискване към лабораториите, които подават заявление за включване в списъка по чл. 22, ал. I, т. 8 от Закона за хазарта (ЗХ), да предоставят пред регулаторния орган - Държавната комисия по хазарта (ДКХ), приложенията към сертификатите за акредитация. По този начин акредитираните лаборатории безспорно ще доказват своята компетентност по отношение на изпитването на игралното оборудване и игралния софтуер на комуникационното оборудване.


Предложени са и промени, които целят акредитираните лаборатории да дават към резултатите от изпитването на игралното оборудване и игралния софтуер документ, който следва да съдържа недвусмислено докладване на обявяване за съответствие на игралното оборудване и игралния софтуер с техническите изисквания, приети от ДКХ.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK