Турско-германска машиностроителна компания ще инвестира в Пловдивско 10 млн. лв.

"Това е поредната инвестиция в последния месец, която е доказателство за това че България е все по - атрактивна инвестиционна дестинация", каза министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от пресцентъра, на церемонията по връчването на сертификата.

© Министерство на икономиката

"Това е поредната инвестиция в последния месец, която е доказателство за това че България е все по - атрактивна инвестиционна дестинация", каза министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от пресцентъра, на церемонията по връчването на сертификата.Турско-германската компания за производство на металообработващи машини с цифрово програмно управление "Шпинер" ще открие в пловдивската община Куклен производство със 100 работни места, съобщи Министерството на икономиката.


Днес дружеството получи сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Проектът предвижда строителството и оборудване на производствена сграда върху собствен терен, който се намира в Тракия икономическа зона, гр. Куклен, Община Куклен. Компанията предвижда да завърши

изцяло строителството през март 2019 г., а производствената дейност да започне през април. Производството е предназначено както за българския пазар, така и за износ за Германия, Турция, Близкия Изток, Южна и Северна Америка.

Компанията е избрала за местоположение на новите си производствени мощности България, поради икономическата стабилност на страната и удобната локация от логистична гледна точка. Държавата ще съкрати сроковете за административно обслужване.

Проектът на "Шпинер България ООД е един от седемнадесетте проекта във високотехнологични производства и услуги, които са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите през 2018 г. Планираните инвестиции по тези проекти възлизат на 482.27 млн. лв. и се предвижда да бъдат разкрити 1968 нови работни места, напомня министерството.
"ШПИНЕР БЪЛГАРИЯ" ООД е регистрирано в гр. Пловдив. Основният предмет на дейност е производство на машини с цифрово-програмно управление (ЦПУ). Собственици с 50% дял са Avcı CNC Makine Pazarlama AŞ, Турция и Spinner Werkzeugmaschinenfabrik GmbH, Германия, компания, която произвежда ултра прецизни CNC (Computer Numerical Control) стругове.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK