"Софийска вода" обяви поръчка за 24 млн. лв за поддръжка на част от ВиК мрежата

"Софийска вода" обяви поръчка за 24 млн. лв за поддръжка на част от ВиК мрежата

© Цветелина Белутова, КапиталДружеството "Софийска вода" е обявило обществена поръчка за 24 млн. лева с ДДС за ремонтни, строително монтажни дейности и 24-часова аварийна поддръжка на 30% от водопреносната и канализационната мрежа в София. Срокът на договора с избрания изпълнител ще бъде 28 месеца, се вижда от обявлението на търга.


В обхвата на поръчката попадат столичните квартали "Лозенец", "Изток", "Дианабад",, "Младост", "Дружба", "Стрелбище", "Студентски град" и "Долни богров", "Казичане", "Кривина", "Бусманци", "Лозен", "Герман", "Панчарево", "Кокаляне".


Според условията участниците трябва да се изпълнили същите дейности през последните 5 години на територията на София, но не се посочва в какъв обем и на каква стойност. Оборудването, с което трябва да разполагат кандидатите е по минимум 14 багера и самосвала, 19 буса, 4 валяка, 3 водоноски.


През тази година Столичната община планира да кандидатства за 400 млн. лева по Оперативна програмата "Околна среда", с които в следващите година също да се подменят водопроводи и канализационни тръби. Проектите са част от плана за общината за инвестиции за общо 2 млрд. лева.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK