Пътят на България към еврозоната - в центъра на срещата между бизнеса и правителството

Кадърът е от миналогодишното издание на срещата.

© Надежда Чипева, Капитал

Кадърът е от миналогодишното издание на срещата.Традиционната вече годишна среща на бизнеса с правителството, организирана от "Капитал", и днес ще събере представители на управляващите и на бизнеса в България, за да бъдат обсъдени важните процеси в Европа и страната и да се представят приоритетите на управляващите за предстоящата година.


Форумът, който се провежда днес в София, е посветен на пътя на България към еврозоната и какви ще са ефектите върху икономиката.


Програмата на конференцията ще представи важните реформи и ангажименти, които правителството трябва да направи, за да гарантира приемането на България в така наречената чакалня на еврозоната и последващата интеграция в съюза, а също и как бизнесът плавно да се подготви за промяната.
Участниците ще чуят конкретни срокове и ще могат да зададат своите въпроси към хората, които взимат решения, както и към анализаторите, които имат най-задълбочен поглед върху опита на други европейски държави.


Сред лекторите в днешната среща са еврокомисарят по финанси Валдис Домбровскис, премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, управителят на БНБ Димитър Радев, председателят на Центъра за либерални стратегии Иван Кръстев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK