Кирил Домусчиев - приемливият купувач на "Нова телевизия"

Кирил Домусчиев

© Юлия Лазарова

Кирил Домусчиев"Коментаторът като че ли го бяха взели от сръбската телевизия. През цялото време говореше за добрата защита на сърбите, за пропуснатите възможности на "Партизан"...Смятам да се свържа с ръководството на "Нова телевизия". При всички положения имам добри отношения с управата на телевизията и ще обсъдя тази тема...


Българското първенство се излъчва благодарение на това, че извадих 2 милиона лева от джоба си...Не мога да приема някой да ми забранява да изказвам мнение, при положение че си давам парите и журналистите коментират мач, който се е случил благодарение на средствата, нервите и енергията, които разходвам."


Така реагира собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев през 2014 г., първо раздразнен, че коментаторът на мача, в който участва отборът му, не бил патриотичен и не милеел за родината, и след това на реакциите на спортните журналисти, които защитиха колегата си.
Почти пет години по-късно Домусчиев е в сделка за придобиване на "Нова телевизия". Как това ще се отрази на ръководството й, работата с новия собственик и дори коментирането на мачове - тепърва ще става ясно. Засега е само детайл от разбирането за работата на/с медиите на Домусчиев.


За наблюдаващите събитията на медийния пазар появата на български купувач за "Нова телевизия" не е изненада, след като миналото лято Комисията за защита на конкуренцията не разреши на чеха Петр Келнер да придобие първата частна ефирна телевизия. Пред опасността сделката да се проточи безкрайно заради обжалване на решението, собственикът – MTG, прекрати споразумението с чеха и предпочете да избере приемлив купувач. Тоест такъв, на когото - заради положението и контактите му - властите в България изглежда е по-малко вероятно да откажат.


Така се стигна до момента, в който Кирил Домусчиев е пред подписване на сделка за телевизията. Според запознати с преговорите тя ще бъде на цената, предлагана от Келнер - 185 млн. евро за седем телевизионни канала и 19 онлайн компании с общи приходи за 2018 г. от 116.9 млн. евро. Той ще придобие медийната група в конкуренция със Спас Русев (най-големият акционер в БТК и оттеглящ се в момента собственик на "Левски"), който официално заяви интереса си през януари.


Покупката идва четири години след като чрез "Футбол про медиа" Домусчиев купи телевизионните права на А група срещу 30 млн. лв до 2020 година и ги продаде на "Нова броудкастинг груп", която ги излъчва.


Домусчиев и медиите


Официално Кирил Домусчиев досега не е притежавал медии, а и публичният му образ не е свързан с такава собственост. Ако се изключат зачестилите му интервюта през последните години във вестник "Стандарт", някои от които правени и публикувани съвместно със сайта "Блиц". "Стандарт" беше и медиен партньор и съорганизатор на множество форуми, организирани от ръководената от него работодателска организация Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Когато през лятото на 2015 г. "Стандарт" бавеше заплатите на екипа си до степен да се заговори за закриването му, внезапно намереното спасително финансиране беше свързвано неофициално тъкмо с Домусчиев. Официално потвърждение за това и до днес няма, но е факт, че пари за заплати бяха осигурени и "Стандарт" продължи да излиза на хартия като всекидневник чак до края на 2018 г.


През 2014 г. Домусчиев се похвали, че е в добри отношения с ръководството на "Нова телевизия", макар че това не е било демонстрирано по друг начин. През миналата година името му се споменаваше неофициално в медийните среди като потенциален купувач на другата частна национална телевизия - Би Ти Ви, чийто собственик - американската Central European Media Enterprises (CME), също иска да излезе от българския пазар, въпреки че не е коментирал официално планове за продажба. Потвърждение от него и по този въпрос няма.


От сергията до КРИБ


За бъдещия собственик на "Нова телевизия" се знае, че е роден през 1969 г. в София и е завършил Френската гимназия. Според статията за него в "Уикипедия" след това придобива магистърска степен по "Индустриален мениджмънт и маркетинг" в Техническия университет.


Основните му интереси са във фармацевтичния и корабния бизнес. Собственик - най-често съвместно с брат си Георги - на фармацевтичната компания "Хювефарма", Параходство "Български морски флот", инвестиционния фонд "Адванс пропъртис", производителя на продукти за ветеринарната медицина "Биовет", футболния клуб "Лудогорец". През годините пред медиите бизнесменът обяснява, че работи с брат си, защото имат силна връзка, подкрепят се винаги и смята, че са добър пример как се прави успешен семеен бизнес.


В интервю за сайта interview.to през 2014 г. Кирил Домусчиев разказва как е започнал бизнеса си: "Една сергия пред РУМ-а на "Младост 2" през 1989 г. Малко преди промените, имаше едно постановление на Министерския съвет, с което се разреши малката частна дейност. Изкарахме разрешително за търговия. В ония години малкият бизнес беше надомна работа и продажба на сергия." В същия разговор уточнява, че не помни кога е направил първия си милион, но смята, че това е станало през 1991 г.


С премиера Бойко Борисов на пролетния бал на КРИБ през 2018 г.

© Юлия Лазарова

С премиера Бойко Борисов на пролетния бал на КРИБ през 2018 г.


През 2014 г. Кирил Домусчиев оглави една от четирите големи работодателски организации в България - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, а през 2018 г. заяви и осъществи амбициите си да остане начело отвъд правилата й. Те бяха променени на извънредно заседание през септември миналата година, като беше решено председателят и членовете на управителния съвет да имат не 2-годишни, а 4-годишни мандати и да имат правото да заемат два пъти последователно постовете си.


Ако не бяха приети тези промени, към днешна дата Домусчиев вече щеше да отброява последните дни начело на КРИБ, която самият той положи усилия да промени видимо през последните години.


Една от съществените промени в КРИБ е силно увеличеният брой на членовете на организацията. "В първата вълна новоприети членове при Домусчиев бяха компаниите от "Нове холдинг" на Васил Божков и хазартните му дружества. Освен тях в КРИБ влязоха компаниите, свързвани с и кредитирани от Първа инвестиционна банка", обобщава "Капитал" и допълва, че членове на организацията са и повечето компании, свързвани с Делян Пеевски. Списъкът от нови членове се допълва от над 10 държавни фирми (включително БДЖ, ВМЗ - Сопот, и др.).


В управата на организацията по лично предложение от Домусчиев (чрез дружеството му Параходство "Български морски флот" – бел. авт.) влезе и Стоян Мавродиев в качеството му на директор на Българската банка за развитие, известен и с това, че оглавяваше Комисията за финансов надзор, която регулаторно надзираваше КТБ при фалита й. Членството му бе осигурено в период, в който чрез "Биовет" Домусчиев се явяваше един от най-големите кредитополучатели по "Плана Юнкер", по който пари се осигуряват от Европейската инвестиционна банка и от Българската банка за развитие. Негови фирми през последните години се наредиха сред редовните кредитополучатели на банката, която по правило е създадена да подкрепя малки и средни фирми.


Промените в организацията доведоха и до промяна в поведението й, анализира "Капитал" и уточнява: "Вместо принципни позиции в защита на бизнеса и реакции на действията на властта тя се превърна в послушен партньор на правителството, който с действията си често подкрепя държавата, а не условията за правене на бизнес или членовете си".(повече по темата четете тук).


Преди няколко години КРИБ неочаквано подкрепи финансовия министър в спора му с осигурителни фондове - членове на конфедерацията, за обмисляна промяна в пенсионния модел, определян тогава не само от компаниите като опит за национализация на парите за пенсия.


В качеството си на шеф на КРИБ Домусчиев на няколко пъти иска оставки на министри (на Ивайло Калфин, Румяна Бъчварова), а от името на организацията бяха отправяни препоръки и за назначения (например на Александър Манолев като зам.-министър на икономиката). Искането за оставка на Бъчварова като вътрешен министър през 2016 г. заради убийството на шефа на модна къща "Агресия" раздразни сериозно премиера Бойко Борисов, който публично уязви Домусчиев да си гледа почивката в Тайланд и да не дава съвети отдалече: "Искам да го питам господин Домусчиев, така ли мислеше, когато идваше да му помагаме за неговото хоби - футбола? Нека си изкарат почивката и като си дойдат, може и на мен да ми мине малко, и мога да разговарям с тях".


"Спасяването на редник Киро"


В разгара на протестите на майките срещу вицепремиера Валери Симеонов през есента на 2018 г. след среща с него ръководството на КРИБ обяви майките за хунта и заплаши с насрещен многохиляден протест. Това шокира членове на организацията, някои от които (представени в България чуждестранни компании – бел. авт.) се разграничиха от изявленията му.


Подкрепата за Валери Симеонов беше изненадваща, защото дойде след няколко месечни остри нападки между Кирил Домусчиев и тогавашния вицепремиер с ресор икономика, предизвикани от ненадейното искане на Симеонов бизнесменът да бъде заставен да плати предвидената в приватизационния договор за Български морски флот неустойка от 58 млн. лв. заради намаления брой кораби и работници във фирмата. Лидерът на НФСБ обвини Домусчиев, че се опитва да избегне плащането и се зарече да не допусне това. Сумата бе призната като дължима при арбитражно дело, спечелено от държавата след активната намеса и на Симеонов.


В отговор депутат от "Атака" (коалиционен партньор на НФСБ на Симеонов в "Обединените патриоти") внесе спешно поправки в Закона за приватизация, които да освободят със задна дата Домусчиев от плащането. Макар да бяха обобщени от Симеонов като "спасяването на редник Киро", текстовете минаха безпроблемно през пленарната зала с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. По-късно обаче ветото на президента над закона стана единственото, което парламентът уважи, и така Домусчиев продължава да дължи неустойка на държавата. Към момента не е известно дали е платил и това се превърна в основно обяснение за ненадейната подкрепа към Симеонов, чиято оставка искаха протестиращите майки. Самият Симеонов оттогава сякаш също забрави за темата.


По-рано миналата година, в началото на юли, "Капитал" съобщи, че Софийската градска прокуратура е поискала сваляне на данъчната и осигурителна тайна за председателя на КРИБ. Информацията беше изненадваща, но официално повече данни по темата не бяха разпространени.


През януари тази година стана друг конфликт между близки до властта бизнесмени и той беше демонстриран публично. В КРИБ се разделиха по промените в закона за горивата, а Домусчиев влезе в директен сблъсък с Валентин Златев. Асоциацията, ръководена от последния напусна бизнес организацията, а Домусчиев обвини шефа на "Лукойл", че криел от членовете информация за закона, която ги ощетява и лобирал за промените, "прокарани насила от един човек".


По червения килим, с властта


Домусчиев демонстрира топли отношения с властта. От години той и съпругата му са домакини на традиционния пролетен бал на КРИБ - светско събитие, на което по червения килим обичайно преминават премиерът Бойко Борисов и членове на кабинета му, както и представители на бизнеса.


Фотогалерия: Дантели и костюми на пролетния бал на КРИБ >


През 2015 г. Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и тогавашният регионален министър Лиляна Павлова отидоха до Разград, за да прережат лентата на новия сектор "Козмин Моци" на "Лудогорец арена".


Миналата година пък стана известно, че жилището на семейния приятел и бизнесмен, в което Владислав Горанов живее без наем, е в комплекса, собственост на дружество на братята Домусчиеви.


Спортната "лудост"


Кирил Домусчиев е тясно обвързан и със спорта в последното десетилетие. Макар по документи да не фигурира официално в "Лудогорец", заедно с брат му Георги са хората, които ръководят клуба. В сайта на шампионите също представят Домусчиев за собственик на клуба.


Разказвал е, че като дете е подкрепял ЦСКА. Връзката му с футбола е отпреди десет години, когато той влезе в надзорния съвет на ЦСКА по времето, в което собственик на червените беше фирмата за сметопочистване "Титан" на Иво Иванов и Димитър Борисов.


Скоро след това започна да работи по своя проект в Разград. Клубът израсна скоростно, като бързо се изкачи в А група и още в първия си сезон стана шампион. Оттогава отборът неизменно печели титлата. Успоредно с това "Лудогорец" записа серия забележителни успехи в европейските клубни турнири, като два пъти игра в групите на Шампионската лига и три пъти в тези на Лига Европа.


"Лудогорец" взе стадиона в Разград на концесия за 35 г. с ангажимента да инвестира 18.5 млн. лева. През ноември 2014 г. собственикът на клуба Кирил Домусчиев каза, че е готов да изгради наново целия стадион, ако държавата се включи с 20% от инвестицията. Впоследствие държавата даде 5 млн. лева за изграждането на трибуната "Моци". След това клубът модернизира секторите В и Г (трибуната за гостуващата агитка). Плановете на клуба предвиждат и ремонт на централния сектор.


Фотогалерия: Прерязването на лентата на трибуна "Козмин Моци" >


Огромните приходи от евротурнирите позволиха на "Лудогорец" да изгради отбор с бюджет, надскачащ стандартите в България. Въпреки това клубът често е бил обвиняван от ЦСКА и "Левски", че получава подкрепа от съдиите и футболния съюз. Самият Домусчиев е член на изпълнителния комитет на БФС, като преди година с преизбирането на Борислав Михайлов за президент започна вторият му мандат в изпълкома.


"С олигофрени не ми се говори"


В качеството си на отразяван Кирил Домусчиев на няколко пъти се оказа в центъра на скандали с медии.


Освен цитирания в началото на текста случай от август 2014 г., в който критикува остро отразяването на "Нова телевизия" на двубоя "Лудогорец" срещу "Партизан" в Белград, през май 2015 г. след мача с "Локомотив" (София), с който "Лудогорец" отпразнува поредната си титла, обиди репортер от Би Ти Ви, раздразнен от въпрос за празните места по трибуните.


Пред микрофоните на всички медии той се обърна към журналиста с думите: "Искаш ли да ти покажа - има турникети, има касови апарати. Отиди при г-н Горанов - финансовия министър, да ти покаже колко места са продадени. Така че недей да говориш глупости. С олигофрени не ми се говори. Повече не искам да те виждам и да говоря с теб. Аз говоря с нормални журналисти, хора, които могат да мислят". Впоследствие се извини за думите си.

Ключови думи към статията:

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 0 Весело

  Приемливият, или правилният?

 2. 2 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  "Добрутро Олигофрени" това ще Новото предаване по Нова

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Много отдавна не е смешно...

 4. 4 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5586 Весело

  Очакваме промяна на цвета на логото на Нова в зелената гама. И сериалът "Hawaii Five-0"!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 5. 5 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Ха-ха, на Гонг и на Диема ще им се наложи да изписват и изговарят правилно името на ловешкия клуб, а именно Цска-София (София).

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 6. 6 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1333 Любопитно

  Или шмърка яко,или има психически отклонения тоя пич!Това изражение на лицето му не е на нормален човек!?!!

 7. 7 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Днес реших да прочета един учебник за психически заболявания.
  Установих ,че в България има нова психическа болест и тя е шизофреиден герберизъм!
  Прочетете сиптомите на шизофренията,вижте изказванията на някой член на ГЕРБ и ваолааааа ,получава се диагноза - шизофреиден герберизъм!
  Моля приятелите ми ,който са изучавали подобни болести и са специалисти в сферата да се възползват от моя научен труд - БЕЗПЛАТАНО ,АЗ ИМ ГО ПОДАРЯВАМ!

  Иван Костов е за съд!
 8. 8 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  Окрупняването на един бизнес....от сергията в Младост до октопода в държавата!Новият И.Павлов??

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Весело

  Като най-близки приятели на Кирчо, може да се каже, че и братя Диневи си имат телевизийка. Сега за разни любовници, приятелки и т.н. трябва да се създават нови продукции...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 10. 10 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 948 Любопитно

  ето на такива карикатури като гела, се крепи българската стабилност ,а иначе и досега Нова си беше телевизията на мутрите и чалгарите ,и явно такава и ще си остане

 11. 11 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5445 Неутрално

  "...ти си го избра..." втори сезон

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 12. 12 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Системата започва да се възпроизвежда. Дори да се водят нормални преговори за продажба, няма начин да е нещо различно. Шишкаво-гелосани добре облечени бизнесмени.

 13. 13 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Похвално подробна биография! Ще е интересно да се продължи като поредица и с други олигарси!Щото така.......тенденциозно ми се види!

 14. 14 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1213 Весело

  Това със сергийното начало ....ме просълзи :) Нещо на начина на забогатяване на Рокфелер с ябълката ми прилича. Та почнали със сергийка, после отворили още една ... и накрая я мама я тате им подарили завод за антибиотици ... и други ...ици :)
  До коментар [#9] от "hamiltonf":
  Коя телевизийка е на Диневи, че съм пропуснал тази подробност :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 15. 15 Профил на димитър димитров
  димитър димитров
  Рейтинг: 275 Весело

  До коментар [#14] от "ь":

  TV1000 :))🙊

 16. 16 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Не, приемливият, а одобреният от властта.

 17. 17 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Кирил Домусчиев: топлата връзка между ГЕРБ и РУСКАТА МАФИЯ.

  Спомняте ли си когато от парламента му гласуваха закон, да му опростят милиони неустойки които той дължеше на държавата? Е, явно на човека са му трябвали пари да си купи телевизия...


 18. 18 Профил на димитър димитров
  димитър димитров
  Рейтинг: 275 Весело

  До коментар [#14] от "ь":
  От този първи бизнес на сергив му идва и прякора : Киро джапанката.

 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Поредното доказателство, че български телевизии, не трябва да се гледат...! Да си ги гледат собствениците. Да си гледат сами и безсмислените мачове и да си правят коментари. Кой нормален човек, ще седне да гледа такава телевизия и такива мачове...!

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Моята съпричастност с журналистите от Нова за висококултурния шеф с изящна реч и аристократични обноски!

  Мърфи е оптимист!
 21. 21 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5586 Любопитно

  До коментар [#20] от "султана глаушева":

  Спас Финеса?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 22. 22 Профил на jiu18664232
  jiu18664232
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Кирил Домусчиев: Няма сделка за "Нова телевизия" (обновена)

  *В 18.20 часа в редакцията на в. "БАНКЕРЪ" бе получен отговор от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, че няма сделка за придобиването на "Нова телевизия" от негова страна. По-рано бе разпространена неофициална информация, че Домусчиев е във финален етап на преговори със сегашните собственици - шведската MTG Group.

  http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/kiril-domuschiev-niama-sdelka-za-nova-televiziia-obnovena

 23. 23 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Поредното доказателство, че български телевизии, не трябва да се гледат...! Да си ги гледат собствениците. Да си гледат сами и безсмислените мачове и да си правят коментари. Кой нормален човек, ще седне да гледа такава телевизия и такива мачове...!
  —цитат от коментар 19 на tww09306483


  Мярка за "нормалност" - един драгалевски радикален комунист. Ужаст! Тия, които разпродадоха и раздадоха държавата на комунистическата мафия, сега се затръшкали, че частни фирми си търгуват собственост - частна и неприкосновена, съгласно конституцията. Вероятно радикалните комунисти от ДСБ искат Борисов да се намеси в една чисто търговска сделка, за да го обявят за тиранин, диктатор, комунист, национализатор и всички други глупости, на които са способни комунделите. Но иначе са "аффтентично десни" друзьята, де, да не си помислите нещо друго… Смяф, смяф...

 24. 24 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  През 1989-та година излизането на сергия пред РУМ означава само, че мутрите не са го закачали. Спомням си един разказ на водопроводчик - имал сергия за платове, една вечер чул звънеца на вратата, отворил и десет маскирани дангалаци го почнали от коридора, слели го от бой с ритници и го оставили безжизнен чак до радиатора на парното в хола. Оттогава престанал да продава платове на сергията и започнал да работи като водопроводчик. Всеки назначен перач на престъпните пари на ДС-мафията след 1989-та г. не помни , кога е спестил първия си милион. Самият Борисов също не помни , кога е спечелил първия си милион. И Цветелинка не помни. Докато живееше до Графа, я пазеха с пари на държавата и денонощно в двора стоеше охранителна кола на МВР. Ако още не сте разбрали - преходът се оказа планиран, парадокс. Какъвто им бе социализЪма, такъв им бе и капитализЪма

  Дедо Крум
 25. 25 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Съдбата на българските вестници застигна и телевизиите.
  Има ли изненадани?!?

 26. 26 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#23] от "Reporter US":

  Ти, къде видя, че се тръшкам, заради тази сделка...? Да си купуват и продават, каквото искат. Единственото, което може да се случи е, НоваТВ да стане още по-гнусна телевизия. Ти, като искаш си я гледай...!
  Като спомена, за месене в сделки... Какво стана с Гинчето? Дето щеше да купува ЧЕЗ... Първо нямаше да се месят. После щяха да се месят. После пак нямаше да се месят... После вече се объркахме, какво щеше да става. И това естествено се случи, по времето на най-десните от ГЕРБ.
  Какво става с подаръка на Борисов, към Домусчиев? Онези 60 милиона неустойки... И това ли трябва, да го смятаме за напълно нормална пазарна практика...? На десните, от ГЕРБ...! :)))

  Бивш tww09306483.
 27. 27 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1618 Разстроено

  На 48-мо място ми е "нова тв",но може би ще я изтрия.

  КУЧИЯТ СИН НА КОРУМПЕТАТА ОТ ЕНП
 28. 28 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Ако още не сте разбрали - преходът се оказа планиран, парадокс. Какъвто им бе социализЪма, такъв им бе и капитализЪма
  —цитат от коментар 24 на Дедо Крум


  Че то именно вие го направихте такъв, какво ми се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал?
  Нали точно дъртите партийни секретари като тебе, дето лижеха г*за на Живков, го спретнахте тоя преход, а някои ви пребоядисаха с постна синя боица и сега се изживявате като "демократи", без да подозирате, че гнусната ви комунистическа школовка личи от сто километра и няма как да ви обърка човек? Ти на коя партийна организация беше секретар?

 29. 29 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 338 Неутрално

  "Кирил Домусчиев - приемливият купувач на "Нова телевизия""

  - Приемливо е най-вече групата да се преструктурира като се намали вертикалната интеграция и намали пазарния и дял. КЗК ясно го каза. Ако групата на Нова обаче се инати и не иска, приемливо е и искане за закупуване към КЗК, придружено с план за преструктуриране.
  В този смисъл Домусчиев МОЖЕ да се окаже по-приемлив копувач.

  Иначе Нова е пробита заради честите посещения на Щосел и Зурлева в кабинета на Цв.Василев. И заради агент Карък в нея.

 30. 30 Профил на БонМиленоф
  БонМиленоф
  Рейтинг: 33 Любопитно

  Приемлив избор, тъжно за медийния пазар в България!!
  Пеевски дали също не е бил приемлив купувач за какво ли не?? Щото той бе приемлив и за шеф на ДАНС според някои в ляво!!

 31. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#28] от "Reporter US":

  А-а-а-а-а-а...! За лиженето на задника на другаря Живков, Бойко Борисов няма кой да го бие! Даже и неговият университет е завършил! Лично той се похвали. Забрави ли...? Или пак се правиш на ударен...?!? :)))

  Бивш tww09306483.
 32. 32 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 353 Неутрално

  [quote#26:"tww09306483"Какво става с подаръка на Борисов, към Домусчиев? Онези 60 милиона неустойки... И това ли трябва, да го смятаме за напълно нормална пазарна практика...? На десните, от ГЕРБ...! :)))[/quote]

  Това трябва да го смятате за най-нормалното нещо във всяка една развита държава. Парите, с които ти плащат пенсията и с които ти правят изследванията в болниците по здравна каса идват от бизнеса, а не от безработни лешпери като драгалевските радикални комунисти. Ако държавата може да облекчи бизнеса и с това да му позволи да се разширява и разраства, нормално е да го направи. Защото ако глобяването с 50 милиона на Домусчиев доведе до фалит и 3-4 хиляди работници останат на улицата, и държавата трябва да им плаща помощи и да харчи пари за охрана на протести, и изгуби други милиони от данъците на сега работещия бизнес на същия бизнесмен… Абе, не ви бива в сметките, няма да ви обяснявам колко сте "умни и красиви", щото то се вижда от всички. поне що се касае до "умността" де. А ако вашите лидерчета - все "йористи" от сой, смятат, че има някакви нарушения, да заведат дела. А не да си чешете езиците с тъпотии.

 33. 33 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 338 Весело

  "През миналата година името му се споменаваше неофициално в медийните среди като потенциален купувач на другата частна национална телевизия - Би Ти Ви, чийто собственик - американската Central European Media Enterprises (CME), също иска да излезе от българския пазар, въпреки че не е коментирал официално планове за продажба."

  - Да се твърди такова нещо въпреки твърдението на присъдружната Медиапул

  "Красимир Гергов се освети като реалния собственик на бТВ ..." - https://www.mediapool.bg/krasimir-gergov-se-osveti-kato-realniya-sobstvenik-na-btv-news165950.html

  ми се струва много странно. Най-малкото изисква маса аргументи. Завой в позициите само не стига...

 34. 34 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#28] от "Reporter"

  Хаха, ееее, Репа, Репа...Вземи и прочети това четиво, ти си просто един слуга на ДС.

  http://frontalno.com/342/

  Дедо Крум
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 353 Неутрално

  До коментар [#28] от "Reporter"Хаха, ееее, Репа, Репа...Вземи и прочети това четиво, ти си просто един слуга на ДС.http://frontalno.com/342/
  —цитат от коментар 34 на Дедо Крум


  Бозите на партийните секретари не ме вълнуват. А колко е интелектуалният багажец на някой, самообявил се за "съвременен класик", оставям на почитаемата аудитория да прецени.

 37. 37 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  ***

  Стопанската номенклатура с богатствата си не можеше легално да глътне стопанството на 8 милионна страна през 1989-та. Те излязоха с най-прост бандитски метод. Изтеглиха 12 милиарда, до тях сложиха още 25 милиарда долара от реекспорт на нефт, оръжие, наркотици и продажба на злато. Нашата международна социалистическа специализация рухна след срива на СИВ. И тези копеленца решиха да купят цяла държава с петнайсетина милиарда долара. За тази цел направиха от лева 0,1 ст. ,после 0,001 ст. Нататък вие смятайте. Така спечелиха държавата вече като частна собственост, барабар с робско население. И гледайте – от някогашни прости овчари със скъсани потури на гъза, комунистите днес са най-бързо забокраднелите капиталисти от цялото земно кълбо. Те , които в името на Маркс и Ленин избиха цвета на България, днес са са милиардери и милионери, робовладелци, живеещи и харчещи повече от най-богатите династии по света. Божие дело ли е това, сатанинско ли е, да кажат богомилите. За мен няма друг народ с по-клета история, с по- големи предатели, с по-унизено население, с по-голям погром в душите на хората.

  Дедо Крум
 38. 38 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Ей на тва му се вика талант - през 1989 турил сергийка пред РУМа в Младост 2, а след две години вече бил милионер!

  Бахтий сергийката!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 39. 39 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  Има си хас да дадат някоя медия на неприемлив купувач.

 40. 40 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#32] от "Reporter US":

  "... Защото ако глобяването с 50 милиона на Домусчиев доведе до фалит и 3-4 хиляди работници останат на улицата, и държавата трябва да им плаща помощи..."!

  Да ти кажа, понеже се вижда, че нищо не знаеш. Неустойките на Домусчиев са, точно заради това. Защото наряза корабите и съкрати няколко хиляди души, които виснаха на обезщетения от държавата. Ти си тръгнал да ни разказваш, приказки от 1001-на нощи...!
  Ама, наистина ли си толкова тъп, честно...?!? :)))

  Бивш tww09306483.
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  "Българското първенство се излъчва благодарение на това, че извадих 2 милиона лева от джоба си..."
  Абе що ми се струва, че от нашия джоб извади едни 65 милиона, дето трябваше да ги дадеш на държавата, пък после от тях може и 2 да си върнал...

 43. 43 Профил на jiu18664232
  jiu18664232
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#36] от "Reporter US":

  Ама и да те питам какъв беше преди да се пръкне ГЕРБ с сигурност си бил КОМУНИСТ

 44. 44 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Когато вашите са селски комуняги, голтаци, обогатили се за сметка на държавата и постовете си, и си сщият селянин !

  Киро Кироооооооооо

  Няма ли кой да ти каже, че такъв ЧАСОВНИК СПОРТЕН не се носи със такъв костюм бе, селяк безподобен...
  Знаем, че искаш да покажеш скъпото часовник... ама тук се носи скъп швейцарски ТЪНЪК часовник и НЕ 48-50 мм кейсинг бе, лумпен селски!

  Както казват Италианците- Signori si nasce (Господин се раждаш)

 45. 45 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Неустойките на Домусчиев са, точно заради това. Защото наряза корабите и съкрати няколко хиляди души, които виснаха на обезщетения от държавата.
  —цитат от коментар 40 на tww09306483


  В този ред на мисли, колко трябва да са неустойките на тов. Иван Вирданович Костов за това, че наряза не няколко кораба, а цялата индустрия на България на скрап и прогони два милиона българи от страната, а останалите два милиона в активна възраст виснаха на издръжка на държавата, станаха таксиметрови шофьори и отвориха сергии на женския пазар? Тази неустойка колко милиарда трябва да е и защо не се тръшкате за нея, а за някакви 50 милиона за ръждясали кораби?

 46. 46 Профил на didco
  didco
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ще го гръмнат. След падането на ГЕРБ.

 47. 47 Профил на jiu18664232
  jiu18664232
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#45] от "Reporter US":

  Боже колко си прост.

 48. 48 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 494 Неутрално

  харесвам спортни хора които не ги е страх да се скарат на някой нагъл журналист......

 49. 49 Профил на jiu18664232
  jiu18664232
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#44] от "Matematiks":


  Има и още нещо което казват хората " Часовник носят само нервните хора които не са с собственото си Аз и с до полуда болни от комплексите на нарцизъм и мегаломания".

 50. 50 Профил на jiu18664232
  jiu18664232
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#45] от "Reporter US":

  Само избягаваш на въпроса какъв беше герберче преди пръкването на ГЕРБ с сигурност комунист си бил другарче.

 51. 51 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#36] от "Reporter US"
  Рапон, ти си тъп, изигран, използван, предсмъртно язвителен и бясно хапещ прост човечец. Точно ти си идеалният Франкенщайн на посткомунистическата лаборатория - безцветно отпуснато тяло с разширени вени, червен протрит врат, олисяло теме, гнусна физиономия, сменяла угоднически гримаси през десетилетията, типичен необработен селянин, мръсник и подлец по душа, безбожник, доносник и сега сам не знаеш, защо така яростно се впускаш в защита на този толкова явно назначен за капиталист нещастник. И даже не схващаш, какви глупости дрънкаш, как държавата мъдро спасявала от фалит частника, за да има работни места. Но пък забравяш кретенските запънки на Домусчиев в КРИБ, да не се повишава минималната работна заплата, да се вкарат работници от Виетнам.
  За теб и другите писачи-тролове на ГЕРБ, вероятното оправдание за мизерния ви и подъл надник е с трогателни причини - кой имал болна жена, кой искал да си прави операция , кой получил оправдателна присъда, кой просто е бил изнудван.

  Дедо Крум
 52. 52 Профил на ...And justice for all
  ...And justice for all
  Рейтинг: 725 Весело

  Ех тоя Домусчиев колко е тъп... Сега не знае ли, че всички лоботомирани фенове на Литекс-София ще се обединят и ще спрат да гледат телевизията му и да четат сайтовете му, следователно ще го фалират... Много си тъп, Гелосан, много си тъп...
  Настроение: Иронично

  ГМО с Тире от Микре - Най-гнусното нещо, пръквало се някога в българския футбол. Даже ЦСКА ми липсва...
 53. 53 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Киро Домуза, лапа кукуруза?
  😂😂😂

  Иван Костов е за съд!
 54. 54 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 353 Неутрално

  До коментар [#51] от "Дедо Крум":

  Дядка, разбрахме, че си нереализиран партиен секретар, изхвърлен - поради явна некадърност - от комунистическата копаня. Постните ти словесни попръднувания не впечатляват никого, давай по същество - от коя партийна организация те изхвърлиха и защо? Щипал си руменобузи комсомолки или си джобил пачки от партийната касичка? Признай си, ще ти олекне!

 55. 55 Профил на jiu18664232
  jiu18664232
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ех тоя Домусчиев колко е тъп... Сега не знае ли, че всички лоботомирани фенове на Литекс-София ще се обединят и ще спрат да гледат телевизията му и да четат сайтовете му, следователно ще го фалират... Много си тъп, Гелосан, много си тъп... Настроение: Иронично
  —цитат от коментар 52 на ...And justice for all


  Говедо ще събличате ли черепа има едно видео от преди години в Сандански с фенове на ЦСКА как псува по вас.

 56. 56 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#45] от "Reporter US":

  Неустойките на другарят Костов ги пресметни сам и може да ни кажеш, колко трябва да са. Може да се обърнеш и към ГЕРБ, понеже Борисов обеща разследване на приватизацията и все още чакаме...!
  Да се върнем на Домусчиев, че темата е за него. Забрави ли? Или се мяташ, като риба на сухо, защото олекваш, като всеки простоват милиционер, който се е захванал с работа, дето не е за него...!

  Бивш tww09306483.
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Гела е удобен за Бойко и господарите му от Кремъл. И с Пеевски са ОК. Ирата е КироГела да е новия зъл. Гледайте мача.

 60. 60 Профил на jiu18664232
  jiu18664232
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ама като те гледам
  До коментар [#57] от "Reporter US":

  Ама като те гледам си поредния прост трол на комунистическата шайка ГЕРБ регистриран наскоро.

 61. 61 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Да се върнем на Домусчиев, че темата е за него. Забрави ли? Или се мяташ, като риба на сухо, защото олекваш, като всеки простоват милиционер, който се е захванал с работа, дето не е за него...!
  —цитат от коментар 56 на tww09306483

  Ами давай де, какво ме караш аз да ти говоря за Домусчиев - аз каквото имах да казвам по темата го казах - сделка между частни фирми, в която държавата не може да се меси. Какво мислят "аффтентично десните" по темата и що грачите пак по Борисов, мамините радикални комунистчета? Кажете ясно и конкретно - какво по-точно искате да направи правителството, че да ви лъснат още повече червените задници?

 62. 62 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 724 Неутрално

  А бе, хора, долнопробните издънки Каменаров и Кошлуков са шефове в БНТ!
  Вие какво очаквате да се случи с бившите кабеларки?
  Ползата от българските телевизии в момента е да осигуряват зрелища на масата. Нищо друго.

  #КОЙ предложи Пеевски за главен прокурор?
 63. 63 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Предлагам Бареков да вземе БТВ, за да се затвори кръгът - глисти да въртят тукашните телевизии :)

  #КОЙ предложи Пеевски за главен прокурор?
 64. 64 Профил на jiu18664232
  jiu18664232
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#61] от "Reporter US":

  Ех фенчето на фк делиормания не са ти ясни някои неща. Има си клаузи които трябва да се спазват и точка. Но такива като теб си сменят цветовете според статуквото.

 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7601 Неутрално

  " нормални журналисти, хора, които могат да мислят"
  Дано мисли така и когато придобие "Нова телевизия".

 66. 66 Профил на jiu18664232
  jiu18664232
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#61] от "Reporter US":

  Комунисти като теб трябва да лижат з.дници за да си запазят работното място ясен си ми.

 67. 67 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Това не е държава. Това са средновековни феотдални владения. И феода - war lord, или олигарх, както му казват сега, може да прави каквото си иска във владението. А 80% от крепостните чакат месията, но по-вероятно е да дочакат Годо

 68. 68 Профил на Шехерезадник
  Шехерезадник
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Със сигурност е по-приемлив от 99% от останалите Бг-олигарси. В това число и Прокопиев.

 69. 69 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  "Кирил Домусчиев - приемливият купувач на "Нова телевизия""
  Един олигарх, особено нагъл като тоя, никога не е приемлив вариант.

 70. 70 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 910 Любопитно

  До коментар [#8] от "Willy Messerschmitt":
  казвате да очакваме погребение , да подготвим букетите

  Тиква под наем.
 71. 71 Профил на Suicyco
  Suicyco
  Рейтинг: 66 Весело

  Или шмърка яко,или има психически отклонения тоя пич!Това изражение на лицето му не е на нормален човек!?!!
  —цитат от коментар 6 на angeles


  И двете, и двете, дядо попе.

  Trump=Putin=Orban=Maduro=Borisov
 72. 72 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 456 Неутрално

  идат избори и медийте не трябва да се изпускат от контрол. а па и кинти ше паднат, то ще има диспути, студиа, тъпотии, държавна пара ше капне. от друга страна току виж болният-здрав командирован и подсъдим вземе, че се капичне в бнт-то, сал един кошлук дали ще насмогне? между другото, ъТВ на гергов ли беше?

 73. 73 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#37] от "Дедо Крум":

  +++++++++++!

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 74. 74 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3035 Неутрално

  До коментар [#23] от "Reporter US":


  " ... за да го обвинят в тиранин, диктатор, комунист ... "


  Боко не може да бъде обявен за тиранин и диктатор, защото НЯМА топки за такъв, а за комунист никой не го обвинява - той САМ си го признава .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 75. 75 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3035 Неутрално

  До коментар [#32] от "Reporter US":


  " ... да си чешете езиците ... "


  Непукистке,
  такъв престижен и фин изказ може да се аплодира, особено от позицията на един генерал-полковник от военната прокуратура на БНА, за какъвто се представяше ТИ !
  В коментарите ти има и други " бисери " като " под опашката на коня ", " радикални лилЯви комунисти " и т. н. Чудя се само ти, ли плагиатстваш от Говлампи, или обратното но във всички случаи и двамата сте НА НИВОТО на което сте .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3035 Неутрално

  Ей на тва му се вика талант - през 1989 турил сергийка пред РУМа в Младост 2, а след две години вече бил милионер!Бахтий сергийката!
  —цитат от коментар 38 на b_52_strato  Тази " сергийка " си има име и то е ДС, само не разбирам каква е връзката на " десния " Боко с нея ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2847 Неутрално

  Какво му е приемливото?

  Еретик
 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3035 Неутрално

  До коментар [#36] от "Reporter US":Ама и да те питам какъв беше преди да се пръкне ГЕРБ с сигурност си бил КОМУНИСТ
  —цитат от коментар 43 на tfl27594390  Това е " Непукистка " и по собствените и признания е била цитирам : " Генерал-полковник от военната прокуратура на БНА " .
  На това, разбира се не би повярвал никой, защото айкюто и не позволява, но е твърде възможно да е била някаква писарушка във военната прокуратура на БНА , а там НЕкомунисти по онова време, не можеха дори да помиришат .
  Впрочем, едва ли има някакво сериозно значение, но тогава в БНА влизаха много жени като волнонаемни и всичките се подчиняваха на един неписан правилник - грозни и злобни жени, решили да са между мъжете там, където лисва конкуренцията на хубавите жени извън поделенията .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А бе вие наблюдавате ли странното поведение на трола "Reporter US" относно изявлението на сина на шофьора на члена на Политбюро на ЦК на БКП , който нещо нещо се изрепчи на пазванта на Генералния секретар и шеф на Политбюро на ЦК на БКП. декларирайки язвително, че "приятелят Бойко" нямал окончателната еднолична дума в ГЕРБ.
  Аааа, а къде остана йерархията и чиноначалието , другарки и другари милиционери? Мое ли главоумният физкулт-сержант от ДС да се извисява над големоглавия Агент БУДА? Тука сега изниква един мноо интересен момент, другарки и другари и домнули. шаш и паника и кал по гърба. Ето на, тролът "Reporter US" мълчи като робинята Изаура пред Леонсио, хем не може да вземе отношение в полза на Цветанът, хем не може да каже: " Аааа, другарю Цветанов, не сте прав, Бойко е Слънце над грънците, само неговата дума е най-отгоре". И тролът "Reporter US" се скри в миша дупка, да ге. Забелезвате ли? Не смее да защити прекия си началник Цветанов. Майтап, майтап, майтап...

  Дедо Крум
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  До коментар [#32] от "Reporter US":"... Ама, наистина ли си толкова тъп, честно...?!? :)))
  —цитат от коментар 40 на tww09306483


  Ти умен трол да си виждал?! Русофили, туркофили, американофили и накрая гелофил се появи във форума...

  Eddie lives... somewhere in time!
 84. 84 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 288 Неутрално

  100-те най-богати американци подписаха декарация с която заявяват, че НЕ желаят да им бъдат намалявани данъците ?!
  Представяте ли си ?!
  А понеже са и платили най много данъци те имат право на намаление на част от данъка, а те казват че се отказват от това си право.
  Те казват - нашите богатства са благодарение на американските граждани и нашите данъци са нашата благодарност към американците!

  Това къде другаде сте чували да се случва ...?
  Дано Домусиев да е чувал тази история от миналата година ;)

 85. 85 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Текстът, който се оказа проблем - за прекратяването на висящите дела за престъпления по непредпазливост, които се наказват с до 5 г. затвор, извършени до 1 юли м.г., бе приет на второ четене в парламента с гласовете на БСП и ДПС. Коалиционният им партньор НДСВ гласува против. Гласове "за" дадоха и трима от ОДС - Венцислав Върбанов, Димитър Димитров и Марио Тагарински, петима от ДСБ - Васил Паница, Веселин Методиев, Евдокия Манева, Екатерина Михайлова и Иван Костов, двама от "Атака" - Ваню Хърков и Христо Попов, и шестима независими - Александър Праматарски, Анастасия Мозер, Антоанела Понева, Елеонора Николова, Мария Капон и Петър Берон.

 86. 86 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#85] от "Reporter US":

  Хахахаха, тролът пак тръгна с "драгалевските комунисти", ееееее, страшен плужек,

  Дедо Крум
 87. 87 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Шофьорчето от ДС др.Русев по -добре ли щеше да е.

 88. 88 Профил на Шехерезадник
  Шехерезадник
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#40] от "tww09306483":

  Слушай сега.
  Целият приватизационен процес в Бг е криминален. В това съмнение няма.
  Но все пак има по-малко зло.
  Има два типа приватизатори.
  Едниия тип са като твоя настойник джудже Ганчев - приватизатори-ликвидатори.
  Те са борци, тъпи, необразовани селяци. Тяхната цел е да приватизират, за да фалират предприятието . Обикновено е придружено с теглене на кредит от банка, която също фалират.
  Затова Ганчев има цяла поредица фалити 9повечето умишлени) и нито един успешен проект.
  Другата категория са като К. Домусчиев. И те също приватизират по мошеническа схема, но след това поне развиват предприятието и го правят успешно.
  Затова К. Домусчиев има само успешни проекти и заводи, работещи също успешно и в чужбина.
  Така се случи в Полша, Унгария, Чехия. Там приватизацията също отнесе много критики, но после се превърна в стълб за икономиките им.
  За съжаление, в Бг гришаганчевците-ликвидатори се оказаха по-многобройни.
  И за твое сведение, двете клаузи в договора за БМФ бяха заложени именно от ликвидаторите, които имаха намерение да фалират БМФ.
  Защото няма мореходна компания в съвременните условия с толкова раздут щат,какъвто бе БМФ преди приватизацията и с толкова административен персонал.
  Напротив, аднинистрацията е сведена до минимум, а скоро ще се появят дори автономни кораби без екипажи.

 89. 89 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 675 Гневно

  Дневник, благодаря за статията, но пак Ви напомням, че Й и Ѝ са различни букви от азбуката!

  ОЩЕ ВЕДНЪЖ-Й и Ѝ СА РАЗЛИЧНИ БУКВИ!!!!!

 90. 90 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 609 Весело

  https://www.facebook.com/AlexanderResilovski/photos/a.2165779130376837/2284512101836872/?type=3&theater

  🤣🤣🤣🤣

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 91. 91 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#44] от "Matematiks":Има и още нещо което казват хората " Часовник носят само нервните хора които не са с собственото си Аз и с до полуда болни от комплексите на нарцизъм и мегаломания".
  —цитат от коментар 49 на tfl27594390


  А аз накрая да добавя и думите на британския лорд от 20-30те години на 20 век, който е казал:
  "Няма ничо по точно за разпознаване на човек принадлежащ към нисшите слоеве на обществото от перфектните му познания в областта на скъпите часовници и скъпите автомобили"

 92. 92 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#44] от "Matematiks":Има и още нещо което казват хората " Часовник носят само нервните хора които не са с собственото си Аз и с до полуда болни от комплексите на нарцизъм и мегаломания".
  —цитат от коментар 49 на tfl27594390


  А аз накрая да добавя и думите на британския лорд от 20-30те години на 20 век, който е казал:
  "Няма ничо по точно за разпознаване на човек принадлежащ към нисшите слоеве на обществото от перфектните му познания в областта на скъпите часовници и скъпите автомобили"

 93. 93 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#44] от "Matematiks":Има и още нещо което казват хората " Часовник носят само нервните хора които не са с собственото си Аз и с до полуда болни от комплексите на нарцизъм и мегаломания".
  —цитат от коментар 49 на tfl27594390


  А аз накрая да добавя и думите на британския лорд от 20-30те години на 20 век, който е казал:
  "Няма ничо по точно за разпознаване на човек принадлежащ към нисшите слоеве на обществото от перфектните му познания в областта на скъпите часовници и скъпите автомобили"

 94. 94 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  И за скоростта на сървъра да добавя без глас ........

 95. 95 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Олигофрено.гарси.

  Дано си сдържа нервите и алчността.

 96. 96 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Кирил и Методий... и Домусчиев.

 97. 97 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 910 Весело

  До коментар [#88] от "Xiaomi":
  а скоро ще се появят дори автономни кораби без екипажи.
  очаквай и извънземни да акостират

  Тиква под наем.
 98. 98 Профил на ksarax
  ksarax
  Рейтинг: 314 Весело

  Сергия в Младост и след 2 години първият милион...... и един мърмот

 99. 99 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 783 Неутрално

  ПОДСТАВЕНЯК ЧИЙ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ СКОРО , ОТ СЕРГИЙКА ПОЧНАЛ НЕГО ВРЕМЕ БЕЗ ДС НЕ МОЖЕШЕ ДА ПРЪДНЕШ

 100. 100 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3519 Неутрално

  До коментар [#56] от "tww09306483":

  "Да се върнем на Домусчиев, че темата е за него."

  Омръзна ми да чета деформирани приказки за предприемчиви и умни бизнесмени, започнали "неуморно да се трудят" веднага след 10.11.89. Домусчиев не прави изключение. Как все са случвали на родители/роднини с позиции в БКП и ДС :
  http://neocommunistcrimes.blogspot.com/2016/01/blog-post.html

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK