След проверки на властите ще бъдат затворени 6 бензиностанции

След проверки на властите ще бъдат затворени 6 бензиностанции

© Георги КожухаровСлед специализирана операция за противодействие на нелегалните практики и сивия сектор при вноса, складирането и дистрибуция на горива ще бъдат запечатани 6 бензиностанции, съобщава МВР. Информацията е от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата на ГДБОП за периода 26 - 28 февруари.


В хода на операцията са извършени проверки на 39 бензиностанции в 9 области в страната. Регистрирани са множество нарушения - проблеми със средствата за измерване, нарушения на данъчното законодателство и на правилата и нормите за пожарна безопасност. Съставени са общо 29 акта за административни нарушения, 6 протокола за задължително предписание и са дадени 11 писмени разпореждания.


От приходната агенция е запечатан 1 обект, а други 6 предстои да бъдат запечатани. Три бензиноколонки, които мерят в ущърб на клиента, са запечатани от метрологичната агенция, която извършва и анализ на взетите проби за установяване на качеството на разпространяваните горива.


Засиленият контрол ще продължи и през следващите месец, гласи съобщението. Междуведомственият координационен център създава единна база данни за всички търговски обекти и опериращи търговски дружества в сектора, гласи съобщението.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK