Потребители на бързи кредити често теглят нови за погасяването им, показва проучване

Потребители на бързи кредити често теглят нови за погасяването им, показва проучване

© Надежда Чипева, КапиталПотребителите, които прибягват до бързи кредити, рядко съжаляват за това, дори и при невъзможност да се справят с лихвите. Те дори търсят начини да усвоят още заеми, с които да се справят с първоначално изтеглените. По този начин се получава затворен цикъл, типичен за конкретен потребителски кръг – този на хората, ползващи бързи кредити не при извънредни ситуации, а като стандартен начин за финансиране на спонтанно възникнали желания. Това показва проучване на компанията за изкупуване и управление на задължения "Фронтекс Интернешънъл", което е разработено с цел разбиране на потребителските нагласи и причините за изпадане в задлъжнялост.


Сред своите клиенти компанията идентифицира три типа потребители на бързи кредити. В първата са хора със сравнително ниски доходи, за които възниква неочаквана ситуация, която трябва да финансират - здравословен проблем, наложително пътуване, ремонт на жилището или автомобила или друг неочакван и непланиран разход. Те не разполагат със заделени средства и единствената им възможност да реагират бързо е този тип заем. Тези хора обичайно се стремят да върнат парите.


Втората група също са добри платци, които търсят бързо одобрение и са готови да платят по-високата лихва впоследствие. Третият тип хора също разполагат с ниски доходи, но съпроводени и от ниска финансова култура. Те са наясно, че приходите им не отговарят на сумите за покриване на вноските, което ги лишава от реалната възможност да се справят със заема. Това обаче не ги кара да предприемат мерки, а теглят още и още кредити.
Компанията идентифицира и потребители, които смятат, че ако стоката, купена на изплащане, се повреди, имат морално основание да спрат да плащат дължимата сума.


Често потребители се налага да изплащат продукти, които не използват – обикновено допълнителни придобивки към вече сключени договори. Това най-често се случва при мобилните оператори. Потребители на такива допълнителни услуги осъзнават, че не ги ползват, но в същото време трупат дългове по тях, защото не са се запознали с текста от договора, който са подписали и се отнася до тези допълнителни услуги.


Сред проблемните платци според проучването на компанията се нареждат и тези, които имат възможност, но съзнателно отказват да платят дълга си.


Според компанията субективните фактори като потребителски грешки или слаба финансова култура са само част от трудностите при събирането на дълговете.


В анализа си от компанията подреждат видовете кредити според трудността на събирането. Практиката показва, че потребителите масово плащат първо ипотеката, а после всичко останало.


Според проучването следващо по трудност е събирането на непогасени бързи заеми поради факта, че тези клиенти често имат няколко подобни кредита и липса на постоянен трудов договор, което ги прави недосегаеми за запор или съдебни действия.


Кредитните карти са друг вид задължение, което се събира трудно, главно поради слабото познаване на този тип продукт. Много потребители не разбират правилно условията за ползването ѝ – например, че лихвата е на месечна, а не на годишна база, както и срока на гратисния период. Немалко са и потребителите, които са получили кредитна карта като бонус към друг банков продукт. След изплащането му те трябва да закрият картата, тъй като в противен случай се трупат такси за поддръжка. Това незнание е честа причина за задлъжняване, което обичайно изненадва потребителите, посочват още от компанията.

Ключови думи към статията:

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6692 Любопитно

  Ма то баш това е целта на кредитирането - да се увеличава в прогресия !

  karabastun1@abv.bg
 2. 2 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2363 Неутрално
 3. 3 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  Първо вземаш на заем, после почваш да просиш.
  Ако човек все пак го е много закъсал за пари (напр.лечение)- нека провери безлихвено при роднини и приятели.

 4. 4 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  ......................рядко съжаляват за това.........................

  Тотално малоумие.
  А аз съм човек, който вече се затруднява при............." възниква неочаквана ситуация, която трябва да финансират - здравословен проблем, наложително пътуване, ремонт на жилището или автомобила или друг неочакван и непланиран разход"...............

  Има едно нещо. Казва се кредитна карта. Дори лихвата от 18,9% е много по приемлива от тези на бързите кредити.
  Само трябва елементарна финансова хигиена при използването на кредитна карта с лимит над 4 000 лева.


  Идиотията телефон от мобилен оператор дори не мога да я разбера.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 5. 5 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Значи здравословен проблем може да е непланиран разход. Тук спор няма. Наложително пътуване... спорно, но да кажем, може да е наистина важно.

  Обаче за ремонт на жилището или автомобила - да теглиш бърз кредит - те това е признак на тотална финансова дебилщина.

 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3192 Неутрално

  Сред проблемните платци според проучването на компанията се нареждат и тези, които имат възможност, но съзнателно отказват да платят дълга си.
  ________________
  Всъщност работещите бедни като под изпълнители на герберски фирми редовно си остават без нищо като им закъснее заплатата с няколко месеца и бъзите кредити започнат да ги тръскат за лихви и наказателни такси, после идват ЧСИ!
  Познавам един такъв, сега е клошар в неизвестност!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6692 Любопитно

  До коментар [#5] от "niakoi_si":

  А кредит за абитурентска вечер...?

  karabastun1@abv.bg
 8. 8 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#5] от "niakoi_si":

  Ако ти протече тавана или наводниш неочаквано съседите и нямаш заделени пари...искаш не искаш..трябва да направиш ремонт.

  Иначе смятам, че това наистина е много рисковано и наистина хората се забиват в един омагьосан кръг. Имам няколко такива познати и засега нямат измъкване. Това е малко , като с хазарта.

 9. 9 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Вече направо започват да прекаляват и с рекламите на "бързи кредити". По телевизия, радио... Много грозно е лично за мен, но явно там няма никакъв морал, щом плащат достатъчно.

 10. 10 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 999 Неутрално

  в интерес на истината и мобилните оператори, и банките с кредитните карти в 90% от случаите умишлено не обясняват добре на клиентите си какво им продават просто за да си получат бонуса за Х продадени еди какво си

  реален случай - ВИВАКОМ продадоха таблет на майка ми за "само 1.99 лева на месец", което разбира се е само вноската за таблета, като някъде на 74-та страница от договора пише, че това е цената за план 2 години със задължително включчен месечен тарифен план от примерно 20 гигабайта мобилен интернет за 70 лева на месец, тоест 24 вноски по 72 лева = 1728 лева за цялата сделка.....

  Разбира се, майка ми която е възрастна е подписала и всичко си е законно, но има поне няколко проблема:

  1) продаваш технологичен продукт на хора, които не разбират какво купуват
  2) вкъщи има wifi, тоест мобилен интернет не е нужен
  3) продаваш възможно най-скъпият пакет, БЕЗ ДА ОБЯСНИШ, че има и по - евтин вариант (примерно 12 месеца вноска за таблета 20 лева + 20 лева за трафик = 480 лева)
  4) като отидеш да се откажеш, плащайки по закон 3 месечни вноски ти казват, че тая цена 1.99 за самият таблет е ''прИмоция'', а таблетът примерно струва 1000 лева, които вече им дължиш в пълен размер + 210 лева за мобилен интернет за 3 месеца, който НЕ СИ ПОЛЗВАЛ

  изобщо, супер много нелоялни практики се прилагат, и то особено към възрастни хора, които не разбират какво точно купуват- а да вържеш пенсионер с пенсия 250 лева да ти плаща 72 лева на месец .....мисля не е нужно да казвам, че сме прекратили всякакви взаимоотношения с ВИВАКОМ

 11. 11 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1754 Неутрално

  ....Идиотията телефон от мобилен оператор дори не мога да я разбера.
  —цитат от коментар 4 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Телефон не от мобилен оператор е странно решение, освен ако не ги сменяш всяка година или по често.

  Eddie lives... somewhere in time!
 12. 12 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  До коментар [#5] от "niakoi_si":

  Като те наводнят от горният етаж ремонта става не само спешен, но и неотложен.
  Разбира се почти никой няма застраховка на дома.
  Тази година и аз нямам. А става въпрос за петдесетина лева.

  ВСИЧКИ проблеми на българина около жилище и кола са поради липса застрахователна култура.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 13. 13 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1754 Неутрално

  До коментар [#5] от "niakoi_si":А кредит за абитурентска вечер...?
  —цитат от коментар 7 на karabastun


  Абитурентския бал е дълго планирано мероприятие, дори излишно дълго. Предизвестен си от рано и би трябвало предварително да планираш този разход.

  Eddie lives... somewhere in time!
 14. 14 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  До коментар [#11] от "tigervi":

  Цената в нета е поне 30% по-ниска от тази при мобилен оператор.
  Корпоративен клиент съм и с "преференции" успях да купя на сметка само веднъж за последните десет години телефон.
  Хуауей 6 мисля, че беше. Не беше за мен.
  Аз си ходя с дъртата Нокия Е71.
  Сега ще си поръчам от китайците ремонтиран такъв телефон пак.
  Има си джипиес, говори ми кой ме търси и така знам без да правя нищо дали да вдигна докато карам, имейли мога да получавам, но това е друга тема.
  Темата луд съм да нов телефон.
  И съм забелязъл, че по-беднички хора искат постоянно нов телефон, а видимо няма за какво да го използват.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 15. 15 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Ако държавата беше нормална, бързите лихвари щяха да са забранени със закон, а не да лепят реклами по улиците, да слагат флайъри под чистачките на колите и да рекламират бели карти по телевизията.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 16. 16 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2348 Неутрално

  Да живее комунистическия прогрес, другари!

 17. 17 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#8] от "Valeria":

  За това си има застраховки, поне в по-белите страни. Аз моя съсед отдолу 2 пъти го наводнявам (не по моя вина, просто строителя така е направил водопровода, че тръби зазидани в стрена понякога се пукат), та и двата пъти идваха от застрахователя му, те покриват ремонта и нито сме се карали с човека нито той ми е сърдит за нещо.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 18. 18 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Принципно при лоша кредитна история се влиза в определен списък (регистър), достъп до който имат всички банки и фирми за бързи кредити. В такава ситуация възможностите за теглене на нови заеми значително се ограничават. Ако човек веднъж се е опарил в подобна ситуация, не бива да повтаря повече тази своя грешка, макар че от послания тип "Тайната" и други маркетингови трикове лесно може да се изпадне в самозаблуда. В същия контекст все още нямаме Закон за фалит на физическите лица, единствени в ЕС, което пречи на много хора да продължат нормално живота си в България при определен давностен срок и условия.

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8791 Неутрално

  Някои от тях даже нямат никакви доходи.

 20. 20 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  До коментар [#4] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  БММ, а аз 4% ми се видя нормално през 2007-ма. Не че взех - но такава оферта ми предложиха.

 21. 21 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 972 Неутрално

  "Бърз кредит" - да не дава Господ !

 22. 22 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  До коментар [#10] от "carmello":

  Веднъж се опитаха да ми пробутат тройно по-скъп таблет - тъкмо се чудих дали да взема телефон и таблет или само смартфон, та бях гледал по сайтовете модели и х-ки - кой знае колко хора са излъгали със супер надценена техника.

 23. 23 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1754 Неутрално

  ...Корпоративен клиент съм ...
  —цитат от коментар 14 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Хм, не съм запознат много-много с такива случаи, но за частни клиенти отстъпката при абонамент от около 30 лв е около 25%. При това вземаш телефон настроен за България, с гаранция и с платени данъци.
  .
  ...Аз си ходя с дъртата Нокия Е71...
  —цитат от коментар 14 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  За този СМАРТФОН само суперлативи могат да се говорят!

  Eddie lives... somewhere in time!
 24. 24 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  До коментар [#10] от "carmello":
  Затова трябва да се чете целия договор, а не да се подписва без да е ясно какво пише в него.
  Майка ми не подписва нищо, не се занимава с плащания, а всичко се плаща по интернет. Инструктирана е каквото и да й рекламират да отказва.
  А иначе финансовата култура на средностатистическия българин е на много ниско ниво. Затова и фирмите за бързи кредити процъфтяват.

 25. 25 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 564 Любопитно

  Вземане на бърз кредит от спонтанно възникнали желания? Това от глупост ли е или от алчност?

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1754 Неутрално

  До коментар [#25] от "Petia Nikolova":

  Това е глупост, безотговорност, идиотщина, кретенизъм и всичко каквото се сетиш. При лихви в пъти по-големи от нормалния лизинг рискът от затъване е много голям, а разбиването на семейния бюджет гарантирано.

  Eddie lives... somewhere in time!
 28. 28 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1111 Весело

  то поначало трябва да си зле с главата или да нямаш ама никаква алтернатива, че да взимаш кредит някакви фирми еднодневки с ГПР 100+ процента.

  въобще моите лични наблюдения са, че колкото по семпъл (и финансово неграмотен) е един човек, толкова е по-склонен да купи нещо, несъответстващо на доходите му.

  познавах един, който работеше като пазач и изтегли кредит да си купи ауди. мъкаа.

 29. 29 Профил на Marinov
  Marinov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  То точно това е и целта кредит след кредит, затова и вече на всеки ъгъл предлагат бързи кредити, има голямо търсене....

  Marinov
 30. 30 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  До коментар [#20] от "Deaddark":


  До коментар [#4] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":БММ, а аз 4% ми се видя нормално през 2007-ма. Не че взех - но такава оферта ми предложиха.
  —цитат от коментар 20 на Deaddark


  ?????????????

  4% през 2007-ма?
  Нямах кредитна карта тогава, но може банките да са искали популяризирането им.
  Иначе не мога да си го обясня. Лихвените проценти си бяха големи....ама не знам колко точно, защото тогава изкарвах много пари и ми беше все едно.

  Големият син имаше тогава Америкън и ми плащаше каквото трябваше да купувам онлайн. Затова нямах. Вече не си представям да бъда без кредитна карта.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 31. 31 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2495 Весело

  До коментар [#23] от "tigervi":

  Не, не. Клатят те ужасно като частен клиент. Ужасно много.

  За е71 да. Не си представям живота без него.
  На ден поне веднъж пада от джоба ми като се качвам в колата. Поне веднъж пада и като го зареждам, макар и не всеки ден.
  А за да демонстрирам, че метален пийнал го хвърлям на няколко метра и всички мигат ужасено, че тоя пийналият си счупи телефона ама не-е-е-е. Нищо му няма.
  Страхотен телефон. В "Алиекспрес" оказа се този телефон има много фенове. Не съм бил единствен.

  За 11 години два пъти му сменям единствето буксата за зареждане, защото като падне точно на нея при зареждане се чупи. Но нищо друго не му се чупи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 32. 32 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2495 Весело

  До коментар [#25] от "Petia Nikolova":

  Глупост.
  Също като бялата карта на Виза.
  Аз не знам кои са по-вредни. Бързите кредити или Визата. Лихвата е на ден.

  И ако си минал веднъж дет се вика през банка за каквото и да е ти звънят по телефона.
  След три месечни атаки преди години предупредих ВСИЧКИ мои приятели и познати да НЕ вземат бяла карта.
  Един взе. 500 лева ги изплаща много месеци.

  Отначало не знаех що е то бяла карта, а и като чух "Виза", че е се заинтересувах.
  Странно ми се видя, че НЕ получавам отговор колко е годишната лихва.
  На ден нам какво си.

  Изнервен вече казах. Момиче, питам те съвсем ясно КОЛКО е годишният лихвен процент. Не знаела, казали ли и, че е НА ДЕН лихвата.
  Помолих да отбележи номера ми и повече да НЕ ми звънят. Продължиха и се наложи втори път да ги заплаша с оплакване за тормоз в прокуратурата и тогава спряха.
  Айде аз съм ясен. В три банки влизам и телефона ми е достъпет. Предупредих всички, както казах вече. Само няколко месеца след като не са могли никого от бизнеса да излъжат се прехвърлиха на хората на заплата.
  Е тогава вече падна голямо клане, ама така е като не ги слушат главите хората.

  "Докато има говеда ще има и касапи".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 33. 33 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2825 Неутрално

  До коментар [#30] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Роска - аз имах ВИО и бях меринджей - само като хвърлих един поглед и сметнах всичко с лихвите - бе 16%, викам за три месеца 4% без такси-макси - и човека се съгласи. А колега го бяха обули от Джет с 40% лихва (като сметнеш всичко). Въпрос на договорка беше тогава. ТБИ банк - те още предлагат. А ако ще теглиш кредит, ще си правиш сметката - сега всичко има в нета - как се изчислява главница, лихва, такси - и може сам да си сметнеш. То хора на 60+ години си правят сметки в Ексел, к'во остава за кредит.

  Но наблюдавам много лапета теглят кредит 5 до 10 бона - колица, женица, кръчмица и след три месеца увесили нос, бачкащи гадна работа, че кредита требе се плаща. И мърморят как няма пари.

 34. 34 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  До коментар [#33] от "Deaddark":

  Да, аз не мога да ги разбера тия от ТБИ. 40%" някъде беше, но поне по телефона честно си казаха. Казах им, че само болен мозък може да подпише за такъв кредит.

  Значи аз имам предвид, че лихвата ми е 18,9% на годишна база. И пак много ми се вижда де.

  Пишлигарската работа да. Един приятел ми доведе зет си да му обясня, че НЕ трябва да тегли кредит и ще си загуби къщата.
  Иван е. Иване, нали предполагаш казвам му, че аз получавам поне пет, осем пъти повече пари от теб? Да, знам, че е така. Иване пак казвам аз, никога няма да се хвана на месечна вноска над 600 лева.....годината е 2008-ма...пари бяха. Значи аз няма да се хвана, а ти мислиш, че ще стане "някак си", ама то някакси няма никъде си.

  Четири месеца и банката му взе всичко.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2825 Весело

  До коментар [#34] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Прав си, тогава имаше пари (06-09). И аз щях да тегля от лапешки акъл - кредит, дето го спестих за две заплати.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на sep23603233
  sep23603233
  Рейтинг: 8 Гневно

  Видими резултати, ебати - икономика на кредитченца, хвала Тиквонийу и Цвъконийу !!!

  <<<NO GDPR CONSENT WAS EVER GIVEN, TOO .!.. ..!.>>> Вятърът - враг №1 на Народната Милиция .!.. ..!. Born and raised as a FREE INDIVIDUAL fought his way on a path damn spiritual !
 39. 39 Профил на sep23603233
  sep23603233
  Рейтинг: 8 Гневно

  Видими резултати, ебати - икономика на кредитченца, хвала Тиквонийу и Цвъконийу !!!

  <<<NO GDPR CONSENT WAS EVER GIVEN, TOO .!.. ..!.>>> Вятърът - враг №1 на Народната Милиция .!.. ..!. Born and raised as a FREE INDIVIDUAL fought his way on a path damn spiritual !
 40. 40 Профил на sep23603233
  sep23603233
  Рейтинг: 8 Гневно

  Видими резултати, ебати - икономика на кредитченца, хвала Тиквонийу и Цвъконийу !!!

  <<<NO GDPR CONSENT WAS EVER GIVEN, TOO .!.. ..!.>>> Вятърът - враг №1 на Народната Милиция .!.. ..!. Born and raised as a FREE INDIVIDUAL fought his way on a path damn spiritual !
 41. 41 Профил на uuv49612518
  uuv49612518
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Давам по-бързо и всички видове заем при лихва от 2%, нуждаете ли се от спешен заем?
  Имейл: morrisray0loan@gmail.com

 42. 42 Профил на Mr Derek Douglas
  Mr Derek Douglas
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Здравейте,

  Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен заем за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много.

  Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас с вашата заявка за заем.

  Тази оферта е за сериозни хора.

  Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
  WhatsApp: +18582644849

  Сертифицирани сме,
  надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

  С Най-Добри Пожелания,
  Дерек Дъглас
  easyloanfirm2020@gmail.com  3% Просто и достъпно предложение за заем

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK