Стопанската камара обяви, че бизнесът е гневен на наредбата за касовите апарати

Стопанската камара обяви, че бизнесът е гневен на наредбата за касовите апарати

© Юлия ЛазароваБългарската стопанска камара (БСК) писа на премиера Бойко Борисов, че предложенията на бизнеса по спорната наредба за касовите апарати не са взети предвид, разходите по прилагането й са занижени, а това означава, че цените на стоките и услугите за потребителите ще се увеличат.


Промените в нормативния акт, който предвижда подмяна на касовите апарати, са обнародвани в "Държавен вестник" в петък.


"Обръщам се към Вас с очакването да упражните необходимия институционален контрол и в оптимално кратки срокове натрупаните проблеми да бъдат преодолени. Убеден съм, че от бързите и ефективни решения зависи запазването на икономическата и фискална стабилност в страната", пише председателят на камарата Радосвет Радев до премиера Борисов.
БСК повтаря позицията си, че промените в Наредба Н-18 от есента на миналата година не целят изсветляване на
икономиката и гарантиране на добра бизнес среда, а по-скоро генерират обществено напрежение, при това в година на европейски и местни избори. Не трябва българският бизнес да бъде поставян в ролята на заложник на политически интереси. Икономическа стабилност няма нужда от актове, които влошават бизнес средата, се казва в писмото до Борисов.


Чрез публикуване на неясни текстове, предвиждане на необосновано кратки и неизпълними срокове, обнародване на промени на промените в последния момент се създава огромно напрежение, несигурност и дори гняв сред бизнеса и гражданите, а това подкопава граденото с години доверие към администрацията, пише БСК.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK