"Артекс" ще обжалва в съда спирането на "Златен век"

Строежът на "Златен век" се извисява над околните сгради, макар че още не достигнал проектната височина.

© Велко Ангелов

Строежът на "Златен век" се извисява над околните сгради, макар че още не достигнал проектната височина.Ако строителството на сградата "Златен век" на компанията "Артекс" действително бъде спряно, дружеството ще обжалва акта в съда. Това съобщи арх. Пламен Мирянов - младши пред БНР, който е управител на компанията "Артекс инженеринг".


За това, че строителството на 34-етажната сграда спира окончателно, се разбра след среща вчера на премиера Бойко Борисов с инициативен комитет от кв. "Лозенец", който протестира срещу осъществяването на проекта. В компанията все още не са получили документа и го очакват до понеделник.


"Улицата диктува решенията и това е единственото обяснение на факта, че не бяхме поканени на тази среща", коментира Мирянов. Той подчерта, че компанията ще претърпи щети от нарушени взаимоотношения с банките, от съкращаването на 300-400 работници и от неустойки по вече сключени договори, ще бъде накърнен и имиджът й. "Цената ще се плати не от лицата, издали незаконни актове, а от гражданите", заяви той.
"Дори да се приемат в следващите дни нови закони, имаме право да поискаме ново разрешение и пак ще действа подробният устройствен план за района, който разрешава 34 етажна сграда," каза Мирянов в отговор на въпрос дали компанията е склонна да намали етажността, както настояват протестиращите. Представителят на строителния надзор на обекта Ива Милова добави, че основите са изградени с разчет за 34 етажа.


Мирянов за пореден път подчерта, че компанията е убедена, че разполага с всички законни строителни книжа и валидно разрешение.


В същото предаване арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите, добави, че такъв тип казуси произтичат от неуредиците в законодателството и е крайно време Законът за устройството на територията да бъде заменен с нов кодекс, който по-устойчиво и подробно урежда тази материя. "Институциите не могат да се произнесат кое е законно и кое не и кое кога се е случило и защо", добави той.


"Резултатите от вчерашната среща (на протестиращите с премиера Бойко Борисов - бел. ред.) са много лош показател. Не е възможно министър-председателят да се заминава с обекти, каквито и да са те, не може една държава да опира всеки път до министър-председателя", добави председателят на Камарата на архитектите.


В отговор на въпрос за политическите връзки на "Артекс", чиито клиенти са висши представители на ГЕРБ, арх. Мирянов отговори: "Всичко доказа, че нямаме връзки."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  Очаквано. Но това не прави строежа законен.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1358 Неутрално
 3. 3 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Дори строежа на тази сграда да бъде завършен, кулата на ГЕРБ вече сериозно се клати и основите са компрометирани ...
  https://www.segabg.com/touche/tush-04-06-2019

 4. 4 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Естествено!Борисов само се изпъчи пред глупавия му електорат, за да излъже за пореден път, че той е този, от когото зависи всичко тук.
  И въпреки това, пак ще има идиоти, които да гласуват за него и ГЕРБ!!!

 5. 5 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 546 Неутрално

  И аз си мисля че незаконно спряха строежа.А щеше да даде много работни места и предимства.Когато улицата командва,нищо не се случва.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  ... В отговор на въпрос за политическите връзки на "Артекс", чиито клиенти са висши представители на ГЕРБ, арх. Мирянов отговори: "Всичко доказа, че нямаме връзки." ...

  Ъхъм.
  Тая лакардия е като оная - за високите морелни стандарти на шайката.

  Мирянов, чеде, що не си признаеш, че това са правилата на играта в шайката - че по-дребните да го отнасят безкомпромисно, ако са застрашени по-едрите риби? Основен закон на Мафията, който бе приет безрезервно от нашите мутри, мутрички и мутреещи, а после творчески развит и приложен в политиката на Шайката!
  И всеки мафиот, мутра, от най-дребното мафиотче, мутрЕ, да не говорим просто за присъдружните, но не официално приети за членове, си го знае, приел го е и живее според него. Доколкото изкара, преди да го отстрелят или просто употребят ...
  Е, вас в момента ви употребяват, избърсват се с вас и ви захвърлят.
  И ти си го знаеш ...

 7. 7 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Как се обърнаха нещата...вече са Артекс срещу Баце. А милиционерите толкова бранеха строителчетата...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 8. 8 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Разбира се-всеки акт на властта трябва да може да се обжалва в съда.

 9. 8 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Свикнали са винаги да получават всичко.

 10. 10 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3095 Весело

  И аз си мисля че незаконно спряха строежа.А щеше да даде много работни места и предимства.Когато улицата командва,нищо не се случва.
  —цитат от коментар 5 на Петър Петров

  Ми то ако продължат и строителството на Борисовата градина, найш ли колко много работни места за селяни общи работници ще се отворят в София!?  Libertarianism is just anarchy for rich people
 11. 11 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Н еможе да излезе вождът и да нареди спирането на строежа. Ако има нарушение, има закони и правила, има ред. Но герберастията не се славят като поддържници на правовата държава. Няма да се учудя ако излезе, че спирането е било незаконно и да се дължат неустойки. Дали мястото на тази сграда е там е друг въпрос - да питат този, който е дал разрешително. И е време да вземат да влизат в затвора хора, заради чийто грешки плащаме ние от джоба си.

 12. 12 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 293 Неутрално

  А на бас, че "независимия" български съд ще отсъди правилно.

  Иван Костов е за съд!
 13. 13 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#10] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Борисовата градина да не е 10 000 години назад там.Свършиха тревните площи в софийското поле ли,че жалиме за 12 дървета.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 14. 14 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Още в началото беше ясно, че спорът ще се реши от съда. Някои политически лидери си лъснаха имиджа в краткосрочен план, въпреки че партийните им гащи си им останаха оакани. Но не се надявам в пристъп на безумие някои лица да заговорят за действителните им отношения с властта. Ще бъде самоубийствено (буквално).

 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3251 Весело

  Н еможе да излезе вождът и да нареди спирането на строежа.
  —цитат от коментар 11 на truly

  Е, как да не може, когато не само станА, ами и напоително и с фанфари за мъдростта и съпричастността на Вождо ни го показаха по талавизуръ?

 16. 16 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Неутрално

  "Дори да се приемат в следващите дни нови закони, имаме право да поискаме ново разрешение и пак ще действа подробният устройствен план за района, който разрешава 34 етажна сграда...."

  Доста глуповато поведение. Защо тогава не поискахте ново разрешение да продължите строежа след 19.11.2017 г.?

 17. 17 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#10] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":Борисовата градина да не е 10 000 години назад там.Свършиха тревните площи в софийското поле ли,че жалиме за 12 дървета.
  —цитат от коментар 13 на Петър Петров


  Къш бе трол! Строителната мафия не е по-важна от софиянците!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4140 Весело

  " "Улицата диктува решенията и това е единственото обяснение на факта, че не бяхме поканени на тази среща", коментира Мирянов. Той подчерта, че компанията ще претърпи щети от нарушени взаимоотношения с банките, от съкращаването на 300-400 работници и от неустойки по вече сключени договори, ще бъде накърнен и имиджът й. "Цената ще се плати не от лицата, издали незаконни актове, а от гражданите", заяви той.'

  Така ли ? Значи от Артекс, дето повече от 20 години се занимават професионално със строителство и строителни разрешения не разбрали един елементарен текст на ЗУТ, дето всички останали са го разбрали, та затова тяхно нежелание да се съобразяват със законите, сега щели сме да плащаме го всички ние гражданите ! Наистина ? Това в кой псалом го прочетоха ?
  Наглост, подобна на тази, дето демонстрират засегнатите от скандала с евтините апартаменти лица ! Отврат !
  Улицата диктувала нещата у нас ? Ако беше така, всички тия безумия изобщо нямаше да са факт, но уви, диктуват се от задкулисието, от което станаха част и самите те...
  Сега да се оправят по между си - кой на кой каква услуга свършил, пък какво се оказало....Едни пари ще се връщат, но това са си техни сметки за уреждане....На задкулисието....

 19. 19 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#17] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Къш на тебе бре трол.Борисовата градина е крайно неподходяща за парк на софиянци.Голям наклон.Само в частта си около стадиона е градина.Другото си е ски писта.Южния парк е много по добър за разходки.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 20. 20 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  Тези много се зарадваха че господин Бойко Боросов е казал да се спре строежа и даже потвърдиха че го спират понеже той така е наредил.
  Сега защо викат - О ко' ма напраи!

 21. 21 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  До коментар [#17] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  А това което наричате мафия на софиянци ли е или на марсианци!?
  Омразата към богатите хора не е направила никой по-щастлив или по успешен.

 22. 22 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  "В същото предаване арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите, добави, че такъв тип казуси произтичат от неуредиците в законодателството и е крайно време Законът за устройството на територията да бъде заменен с нов кодекс"

  Докога ще правим нови закони, като не спазваме старите.
  Ами след като има две мнения за тази сграда, нека да видим какво ще каже съда - но това, че не веднъж не спазват срока на разрешението се вижда и сега просто искат да ни поставят пред свършен факт, а и сигурно не са очаквали да се раздуха историята с евтините апартаменти, което си е глупост от тяхна страна, но за тази глупост се плаща.

 23. 23 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  А на бас, че "независимия" български съд ще отсъди правилно.
  —цитат от коментар 12 на Ivan Prodanov


  Проблема в законодателството е ,че калинките и бушончетата на
  държавата и общините не дължат персонално обезщетение за всички имуществени и неимуществени вреди на фирми, които са пряка и непосредствена последица от увреждането, независимо от това, дали са причинени виновно от длъжностното лице, демек Артекс може и за половин милиард да осъди държавата за да избие евтините апартаменти за върхушката!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4140 Неутрално

  " В същото предаване арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите, добави, че такъв тип казуси произтичат от неуредиците в законодателството и е крайно време Законът за устройството на територията да бъде заменен с нов кодекс, който по-устойчиво и подробно урежда тази материя. "Институциите не могат да се произнесат кое е законно и кое не и кое кога се е случило и защо", добави той."

  Какъвто и кодекс да се приеме, когато оголената алчна паст на печалбарите е отворена само за още и още печалби и схемите са тези, които виждаме в момента, няма да помогне....Все щер сме неразбрали, все ще сме несигурни в тълкуването на закона !

 25. 25 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Рано или късно наглостта и безочието се наказваъ по един или друг начин.

 26. 26 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 293 Неутрално

  В отговор на въпрос за политическите връзки на "Артекс", чиито клиенти са висши представители на ГЕРБ, арх. Мирянов отговори: "Всичко доказа, че нямаме връзки."

 27. 27 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  Евтина ПР-кампания. Много ясно, че сградата ще бъде построена.

 28. 28 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  Артекс беше голяма фирма - "Ти знаеш ли на кого стрОи!?"
  Така и КТБ беше банка на годината, някога.

 29. 29 Профил на bj_int
  bj_int
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Много се нажабиха, време е малко да пуснат въздух.
  Къде е Нойзи да напише нещо в тяхна защита

  https://www.premium.bg/editor/жената-чудо.html

 30. 30 Профил на bj_int
  bj_int
  Рейтинг: 240 Неутрално

  До коментар [#27] от "redguy":

  то това е ясно, златен терен и тн, въпросът е ОТ КОГО ще бъде построена :)

 31. 31 Профил на bj_int
  bj_int
  Рейтинг: 240 Неутрално

  До коментар [#27] от "redguy":

  все по-малко вероятно е от сегашните :) хахаха

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 499 Весело

  Като викат, че не било ясно тълкуването на ЗУТ, се сещам за един виц. Умряло кучето на един французин. Много го обичал, отишъл в църквата и помолил да го погребат там. Свещеникът се втресъл, казал, не става. Показал му нашия едни 3000 евро, а свещеникът възкликнал "Е, синко, защо не каза веднага, че песът бил католик?"

  Та в тази връзка няма толкова перфектен закон, който да не може да бъде заобиколен от стимулиран чиновник с желание и не носещ отговорност. Ако ще двеста закона да се напишат, това е.

 34. 34 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  47 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1122
  14:48, 06 апр 19
  Неутрално

  "Борисов лично уверил протестиращите срещу сградата "Златен век", че спира строителството ѝ"

  Поначало прдобиването на култура е труден процес, обаче при БайХ този процес май е невъзможен. Изгради политическата си кариера благодарение на магическото "Ние ги хващаме - те ги пускат" и явно 15 години не са му достатъчни, че "пускането" или "непускането" е въпрос на закон. В случая "спирането" или "неспирането" на небостъргача също е въпрос на закон.

  Но далеч по-куриозното в случая е, че май имаме поръчан от Артекс и ПРИЕТ от ГЕРБ ЗАКОН, който прави спирането на строежа да е юридически много проблемно (меко казано). Поправката на чл. 153, ал. 2 ЗУТ от 2017 г. е такава, че Артекс си е спечелил нужното му време да построи сградата, докато - ако чл. 157 ЗУТ не беше пипан от ГЕРБ в онзи момен, то сега НЕ БИ ИМАЛО НИКАКВА ЗАКОННА ВЪЗМОЖНОСТ СТРОЕЖЪТ ДА ПРОДЪЛЖИ. Разрешението му за строеж щеше да загуби правна сила, а след това - не би могло ВЪОБЩЕ да се преиздаде, заради ВЛЯЗЪЛ В СИЛА ОУП, който не допуска сграда с такава височина.

  Накратко: герберска му работа - правиш лобистки закон, после трябва да го нарушиш, за да спасяваш рейтинга...

 35. 35 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  С оглед на строителното порно, което Артекса натвори по ул. Тинтява, и жалките им далавери и ходене по ръба на закона спрямо жителите на Изгрев и Дианабад, не виждам някаква причина за съпричастност и съчувствие. Със сигурност разбирам хората в Лозенец.

 36. 36 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 527 Неутрално

  "Всичко доказа, че нямаме връзки."

  И той голям наглец

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 37. 37 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Ами Артекс са питали зам. министъра за тълкуване дали им трябва удължаване на разрешителното за строеж и той им е казал че няма нужда от ново.
  Кого да питат повече? Бойко, папата, господ?

 38. 38 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#17] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":Къш на тебе бре трол.Борисовата градина е крайно неподходяща за парк на софиянци.Голям наклон.Само в частта си около стадиона е градина.Другото си е ски писта.Южния парк е много по добър за разходки.
  —цитат от коментар 19 на Петър Петров

  Мче строителната мафия и южния пак го обгради доста отдавна! Ама Баце няма вина за бакиите на Мафиянски!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 39. 39 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Правилно е да обжалва. Ако ги мотат нека осъдят България за 100-тина млн!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 40. 40 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Апартаментът за Цецо в този небостъргач, ще трябва да е с частен лифт!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 41. 41 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  "Цената ще се плати не от лицата, издали незаконни актове, а от гражданите", - което е обичайната гербава практика.

 42. 42 Профил на Niraah
  Niraah
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Като човек живял в тази част на града, мнението ми е че Лозенец е СЪСИПАН. Едно време всеки ден изчезваха малките китни къщички, някои със забележителна архитектура, за да се родят хаотични, безвкусни експерименти на разни постсоциалистически проектантски и строителни таланти. Сега ако искат и Бронзова ера да сложат, все тая ще бъде. Няма по-абсурден квартал с кооперациите, които си пречат, с измислените надстройки, с нелогичните пространства, ъгли, цветове и форми. Катастрофа на естетиката, както е казал поетът.

 43. 43 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Артекс ги чака чисто и просто фалит. Ама не са за оплакване: те си имат бол формички. Едни строят, други се грижат за надзора на строежите... Да не ги мислим.

 44. 44 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#39] от "chichka":

  За 300 не щеш ли? Строят ли незаконно? Строят. Ползват ли се с покровителството на ГЕРБ? Ползват се. Не виждам как биха осъдили когото и да е.

 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Весело

  До коментар [#26] от "Jumbo Jet":

  Щом нямат връзки значи нямат връзка и с Панов !?!?!? Нали така о Умний !!!
  Весело е с теб !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 712 Неутрално

  При толкова много зрелища без хляб, ще е интересно продължението....

 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Весело

  До коментар [#37] от "hunt":

  Тоя индивид НЯМА право да тълкува.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 308 Весело

  Артекс колкото повече мърда, толкова по-голямо удоволствие доставя :)

  Спечелихме битка, но не и войната!
 49. 49 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Цената ще се плати не от лицата, издали незаконни актове, а от гражданите", заяви тоь

  Ще търси справедливост в Европа явно.

 50. 50 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3251 Весело

  Ами Артекс са питали зам. министъра за тълкуване дали им трябва удължаване на разрешителното за строеж и той им е казал че няма нужда от ново.Кого да питат повече? Бойко, папата, господ?
  —цитат от коментар 37 на hunt

  Боже!
  Бе, момко, Разрешителното се издава от Главният архитект на общината!

  Какъв министър, какъв Господ ви патил!

  После що Баце ви лъготи, яха, дои и стриже така?
  Ми щото ... питай Иво Христов!

 51. 51 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 515 Неутрално

  И да обжалват такова "нескопосано недомислие" ще бъде съборено. Да си го събарят да не мислят че хората няма да могат.

 52. 52 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3251 Весело

  "Всичко доказа, че нямаме връзки."И той голям наглец
  —цитат от коментар 36 на neut

  Разбира се, че нямат!
  Това сграда над 100 метра висока да я плеснеш направо на калкан до кооперацийка на пет-шест етажа си е стара строителна и градоустройствена практика, както би казал Сопола!

 53. 53 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#52] от "xm...":

  Ха ха казал той Там са "Трейс Холд" Като нямаш представа не пльоскай.

 54. 54 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 933 Весело

  Не бойте се - ДжиПиГруп ще го достроят :)

 55. 55 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Определено ще осъдят държавата.
  Независимо от различните тълкования на казусите, след като до момента нито една институция не е спряла строежа и не е санкционирала строителя, то строежа е законен.

 56. 56 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Странно е как хора без никаква компетентност отсъждат в полза на едната или другата страна.

 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#21] от "svoboden":

  Кои са тия богати хора? Аз гледам некви прошляци, купуващи апартаменти на цени като от социалните.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Мисля, че е време семейство Мирянови да тръгнат с охрана, защото бригадите за отвличане на Боцко може да се активират.

 59. 59 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Чакам с нетърпение Свободна Европа да ни кажат, на коя арабела тримата шишковци и цветанът шитнаха теренчето на Цар Борис, където беше София БТ. Там скандалът ще е велик!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 60. 60 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2309 Весело

  Малкото архитектче си беше повЕрвало, че освен, че ще напълни София с небостъргачи с гръмки патриотарски имена, един ден и ще влезе у политиката. И на фасон го докарва (типично модерно джендърче, от тия дето ги харесват и лелките, и незадоволените каки на 30-40 и малките студентки от Студентски), че и се занимаваше с "народни" дела като вдигането на балони и играта на хора в Рилските езера в името на неизвестно какво. Ама ей на - май няма да стане, та поне някой небостъргач да спаси...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 61. 61 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Определено ще осъдят държавата.Независимо от различните тълкования на казусите, след като до момента нито една институция не е спряла строежа и не е санкционирала строителя, то строежа е законен.
  —цитат от коментар 55 на bpcorp


  тея институции действат предимно по сигнали, ако си мислете, че ей така обикалят улиците и влизат по разни строежи и тем подобни, бъркате

 62. 62 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6204 Неутрално

  Борисов няма приятели (негов цитат), той има само интереси (които не съвпадат с интересите на българите)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 63. 63 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#51] от "''zms15783''":

  Така се събаря то! Бутни пръста пий боза.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 64. 64 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#57] от "Darth Plagueis":

  Цените може да са и под социалните. През една сграда строи Шалев, които налапа доста общ. поръчки.

 65. 65 Профил на Miguel Ramierez
  Miguel Ramierez
  Рейтинг: 289 Неутрално

  БКП ще продължи строежчето. А на бас.

  1.618
 66. 66 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Естествено!Борисов само се изпъчи пред глупавия му електорат, за да излъже за пореден път, че той е този, от когото зависи всичко тук. И въпреки това, пак ще има идиоти, които да гласуват за него и ГЕРБ!!!
  —цитат от коментар 4 на Капабланка


  Около два милиона сме "идиотите", срещу два файтона умнокрасивци, които са толкова "умни", че даже не могат да пишат на български.

 67. 67
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Как се обърнаха нещата...вече са Артекс срещу Баце. А милиционерите толкова бранеха строителчетата...
  —цитат от коментар 7 на Darth Plagueis


  Ха… бранели сме строителчетата? Браним бизнеса като цяло и то не от друг, а от "аффтентично десните" радикал-комунисти, които се опитват да съсипят всеки бизнес посредством екстремистките си групировки и НПО-та. Само че хората все повече проглеждат и единия процент за евроизборите ще си остане само мираж. А Раданчо пак ще гледа като измаменото камилче...

 68. 68 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#65] от "Miguel Ramierez":

  Ще го продължат разбира се. Сега го спряха за да поутихне шумотевицата, ама вече са си получили апартаментите и асансьорите и терасите и до месец два ще го пуснат. Иначе Цецка ще трябва да си ходи в село Драгана.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 69. 69 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Не само ще жали ми ще спечели. Вчера писах, че Баце бе орган по компетентност по ЗУТ.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 70. 70 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Къш бе трол! Строителната мафия не е по-важна от софиянците!
  —цитат от коментар 17 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  "Софиянците" - повечето селяни от кутловишките села като теб, само пълнят канализацията и си простират протритите кюлоти по терасите, да отвращават туристите. Фирмите създават бизнес, работни места, плащат данъци и облагородяват града в полза на всички. А това, че комунистическите лешпери наричат всички "мафия", си е ваш проблем. Само ваш.

 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  В държава, в която институциите и законите работят, не се стига до подобни скандали. Тука всеки прави, каквото си иска, ако мине.

 72. 72 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ами Артекс са питали зам. министъра за тълкуване дали им трябва удължаване на разрешителното за строеж и той им е казал че няма нужда от ново.Кого да питат повече? Бойко, папата, господ?
  —цитат от коментар 37 на hunt  Само конституционният съд тълкува- другите изпълняват!

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 73. 73 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4429 Неутрално

  ""Артекс" ще обжалва в съда спирането на "Златен век"

  Щеше да бъде много съмнително , ако не обжалват. Имат това право и ще спечелят делото със сигурност. Данъкоплатците на тая държава , командвана от Бойко Борисов, ще има да плащат големи неустойки за вреди и пропуснати ползи на фирмата. Но това Бойко не го интересува. Важното е до изборите в очите на простолюдието , което го избира три мандата за премиер, той да изиграе ролята на Бащицата , която раздава справедливост и се вслушва в гласа на народа.

 74. 74 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Артекс ги чака чисто и просто фалит.
  —цитат от коментар 44 на lechevalier


  Артекс са ГЕРБ. очевадно е че гробарите са заграбили и тоа бизнес, па балъците ше плащат

 75. 75 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това сграда над 100 метра висока да я плеснеш направо на калкан до кооперацийка на пет-шест етажа
  —цитат от коментар 52 на xm...


  глеал съм ени фотки, кък ена такава 5-6 етажна къщурка почти беше съборила един небостъргач при ено земетресение :)

 76. 76 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 591 Неутрално

  И на фасон го докарва (типично модерно джендърче, от тия дето ги харесват и лелките, и незадоволените каки на 30-40 и малките студентки от Студентски)
  —цитат от коментар 60 на Тюфлекчия


  То други останаха ли? Да беше написал просто, че жените го харесват.

 77. 77 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Юристи и строители са се омотали като патета в калчища Тупове,пупове и какви ли не глупости се изприказваха. Сградата трябва да бъде на толкова етажа на колкото етажа е дадено в първото строително разрешение за строеж. Всички други изменения след първото строително разрешение за строеж са незаконни.

 78. 78 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3095 Весело

  До коментар [#17] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":А това което наричате мафия на софиянци ли е или на марсианци!?Омразата към богатите хора не е направила никой по-щастлив или по успешен.
  —цитат от коментар 21 на svoboden


  Стига с тези либерастийски клишета,че хората завиждат за коли,къщи и апартаменти!
  Виж сега има голяма разлика между успешни хора, които са инвестирали десетилетия от времето си в труден бизнес или в образованието си а вие ги сравнявате калинките гербери които не са правили нищо друго освен лоялност към боса и да му целуват ръка и т.н. а после да врекат ,че няма кой да ги накаже!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 79. 79 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Защо сградата трябва да се строи на толкова етажа на колкото е посочено в първото строително разрешение? Защото основите на сградата са изчислени за тази етажност,а както всички знаем,те се изграждат първи и ако увеличим етажността на сградата после,може да има трагични последствия.

 80. 80 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#67] от "Reporter US":

  Не само че го браните ами го и разтоварвате! Кога от суджуци, кога от филе Елена. Случва се напоследък, даже любимият и обгрижен бизнес да отстреля някой ваш нападжия, щото му е дошло в повече.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 81. 81 Профил на rotor
  rotor
  Рейтинг: 521 Неутрално

  И в заключение нито един инвеститор не е луд да прави сериозен бизнес в държава, която се управлява от мутра, по телефона или с смс-си, по закони писани от мутри.

  "Успехът не е окончателен, провалът не е фатален! Онова, което е от значение, е куражът да продължиш!" Уинстън Чърчил / " Success is not final, failure is not fatal! It is the courage to continue that counts!" Winston Churchill
 82. 82 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#79] от "Toni Ivanov":

  А ако ги намалим може да не ни излезе сметката, защото който е строил къща, знае, че за къща до 2 етажа, най-много пари отиват за покрива, а от там нагоре за основите, като над 10 етажа, основите са колкото за цялото останало строителство.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 83. 83 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Мда, имате СМСи от политицте, че са с вас. Сега остава и съда да е с вас. Що не пуснете до Биволъ и/или Свободна Европа някой друг скрийншот? Имате потенциала да свалите правителството

 84. 84 Профил на Кака Пенка
  Кака Пенка
  Рейтинг: 746 Весело

  Не се притеснявайте всичко е наред - строежът не е спрян. И кранът си върви и строителите си шетат и си подвикват стегнато... никой не се мотае - тая седмица още един етаж и така до 30.

 85. 85 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Прекрасна гледна точка за снимката. От ТЕЦ-а ли е снимано?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 429 Неутрално

  10 години законодателно творчество на ГЕРБ + 4 години НДСВ + 4 години тройни коалиции. Близо 20 години тънене в лайна.

 88. 88 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 631 Неутрално

  В тая държава трябва да има ред. Не е работа на Бойко да пуска и да спира при всяко събиране на 20-30 дебили.

 89. 89 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6304 Неутрално

  До коментар [#4] от "Капабланка":

  Е как? Боце грее отгоре, а еуглените фотосинтезират! Безаналогов!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 90. 90 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Строежът не може да бъде спрян! Щом е започнат с редовни документи и валидно разрешение, то заради крясъците на местната ОФ агитка, може да се спре но до изборите. Въпросът е много по-голям от завистта на местния комунириат. Помислете, кой ще инвестира в България, ако всяка ОФ агитка може да спира разрешени и планирани бизнес начинания.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 91. 91 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5630 Неутрално

  Ами в правото са си ако са им наред нещата и нямат отклонение от предварителния проект.

 92. 92 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Който е обвинен и доказано корумпиран е за затвора? А който е давал подкупа/апартаментите????

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK