Компанията Mars ще пусне 4 нови марки на българския пазар през 2019 г.

Пердраг Милинчич

© Анелия Николова

Пердраг МилинчичКомпанията Mars ще пусне 4 нови марки на българския пазар през следващите 12 месеца. Това съобщи на пресконференция представителят за България на световния производител на шоколадови десерти Предраг Милинчич.


Марката шоколади Maltesers ще се появи в магазините до месец, а след нея ще излезе и храната за домашни любимци Perfect Fit. До края на годината ще бъде пуснат нов вид дъвки и хигиенни продукти за котки.


По думите на Милинчич компанията държи 88% от пазара на дъвки в България, увеличението на продажбите на бонбоните M&M’s е с една четвърт през миналата година, а на храни за кучета и котки - с над 10%. Продуктите й се разпространяват чрез 40 хил. търговски обекта в страната.
Компанията Mars, която е семейно предприятие, притежава над 115 марки като в голяма степен е разпознаваема чрез тях, а не чрез фамилното име на собствениците, коментира Милинчич. Най-известните на българския пазар са Snickers, Twix, Pedigree, Whiskas, Orbit, Uncle Ben's.


В отговор на въпрос на "Дневник" представителят на световния производител заяви, че компанията не прилага двойни стандарти и това, което се предлага на българския пазар, има същите съставки, както на германския. Шоколадовите продукти, внасяни в България, се произвеждат в Полша и Холандия, а продуктите за домашни любимци - в Унгария.


Семейство Марс е предоставило 1 млрд. долара на ООН за проекти за устойчиво развитие, борба с бедността и климатичните промени. Сто процента от операциите на Mars в САЩ и Великобритания се захранват от възобновяемо електричество. Като резултат се отчита 10% спад на парниковите емисии.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK