Държавната компания "Автомагистрали" започва строителството на участък от "Хемус"

Държавната компания "Автомагистрали" започва строителството на участък от "Хемус"

© Цветелина Белутова, КапиталДнес ще бъде направена първата копка на участък от автомагистрала "Хемус" между пътен възел Боаза и връзката с път I-5 Русе - Велико Търново, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".


За изграждането на общо 134.14 км от магистралата правителството е предвидило от бюджета 1.12 млрд. лв. Трасето, което ще се изгражда от държавната компания "Автомагистрали" ЕАД, е разделено на 6 участъка.


- Участък 1 е с дължина 15.26 км. Започва от Боаза и ще е до пресичането с път ІІІ-307 Луковит - Угърчин (км 87+800 до км 103+060), включително пътен възел "Дерманци". Връзката със съществуващата републиканска мрежа ще се осъществява чрез два пътни възела - п. в. "Боаза" при 88-ми км и п. в. "Дерманци" при 98-ми км.
- Участък 2 е 19.2 км. Той е от края на пътен възел "Дерманци" – при пресичане с път ІІІ-307 Луковит - Угърчин, до връзката с път ІІІ-3005 Радювене - Катунец, включително пътен възел "Каленик" (от км 103+060 до км 122+260).


- Участък 3 е 17.08 км. Той ще започва от края на пътен възел "Каленик" при пресичането с път ІІІ-3005 Радовене - Катунец до връзката с път ІІ-35 Плевен - Ловеч, включително и п. в. "Плевен" (от км 122+260 до км 139+340).


- Участък 4 е 26.8 км. Той е от края на п. в. "Плевен" при пресичане с път II-35 Плевен - Ловеч до път III-301 Летница - Ловеч, включително пътен възел "Летница" (от км 139+340 до км 166+144.09).


- Участък 5 е 23.2 км. Той е от края на пътен възел "Летница" при пресичането с път III-301 до път III-303 Бутово - Павликени, включително и пътния възел (от км 166+144,09 до км 189+344).


- Участък 6 е 32.6 км. Започва от края на пътния възел на път III-303 Павликени - Левски до път I-5 Русе - Велико Търново, включително и пътния възел (от км 189+344 до км 222+000).


Изграждането на първите три участъка е планирано да започне тази година, също тази година ще бъде изпълнено и техническото проектиране на участъци 4, 5 и 6. Целта е цялостното изграждане на АМ "Хемус" в участъка от Боаза до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново да приключи до 2023 г.


Преди символичния старт на новото трасе, ще бъде проверен напредъкът при изграждането на отсечката между Ябланица и Боаза на АМ "Хемус", която е близо 10 км. Строителството й започна в края на март 2018 г. и се финансира също с национални средства. Работата по нея напредва и е напълно реалистично да е готова през есента, около половин година по-рано от предвиденото, се казва в съобщението. По договор отсечката трябва да е завършена през март 2020 г.

Коментари (116)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  Отдавна беше време!
  АМ "Хемус" е стратегически обект за цяла Северна България!!!

 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 4923 Неутрално

  Дано стане с по-малко кражби и по-качествено изпълнение,

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  Госдпод да пази България от герберските строители! И от некадърните строителни фирми, абонирани за обществени поръчки!

 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3471 Неутрално

  Макар да ми е неприятен непазарният начин- по който ще се финансира изграждането й- крайно време е магистрала Хемус да бъде завършена=
  2019 година стана и само приказки=
  И след това в спешен порядък София - Видин- иначе Северозападът ще продължи да е най-изостаналата част от България=

 5. 5 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  До коментар [#3] от "historama":

  Герберите строят лошо.
  БСП изобщо не строи.
  Друг скоро не е управлявал.
  Царот искаше да докарва португалска фирма.

  Еретик
 6. 6 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  До 2:"penetrating"...Дано стане с по-малко кражби и по-качествено изпълнение..."

  Посочи ми еди-единствен случай, когато това се е случило при ГЕРБ?
  При всички обществени поръчки има злоупотреби, и в Люксембург, и у нас, но безочието на милиционерите бие абсолютно всички рекорди, и у нас, и по света. Магистралата на Чачевски (10-12) км от 2000г. изкара над 12г. без всякакви дефекти по настилката и деформации, строена през трудните години след Виденовата криза, бойковите и 2 години не могат! Без изключение!

 7. 7 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  До коментар [#5] от "Костадин Иванов":

  Колега, ако ние двамата се хванем с теб, бъди сигурен че ще строим по-добре от тези пладнешки хайдути (пладнешки означава че няма срам и притеснение за нищо). Не заради друго, ами ще бъдем поне по-съвестни!
  А и не са само хайдутите на ГЕРБ, БСП и ДПС в България. Има и нормални хора!

 8. 8 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2545 Весело

  До коментар [#7] от "historama":

  "Колега, ако ние двамата се хванем с теб, бъди сигурен че ще строим по-добре от тези пладнешки хайдути"
  ===========
  Няма кой да ни пусне до този кокал.

  Еретик
 9. 9 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#7] от "historama":

  Като "нормалните според теб" вземат властта, ще ги мислим. Ама това едва ли ще стане в следващите години, а дотогава да стоим без пътища ли?

  По-добре калпава магистрала, от колкото тирове летящи по еднолентови шосета със завои!

 10. 10 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  До коментар [#7] от "historama":

  В България всички разбират от футбол и строителство на магистрали, градски пространства и всякаква инфраструктура. И дават съвети, мнение, констатации. Що не вземете за загрявка да организирате ремонта на едни обикновен апартамент - дограми, врати, шпакловки, баня, кухня и после, ако все още си мислите че е лесно да участвате в обществените поръчки за големи обекти. И да ни покажете как се строи качествено и евтино.

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#9] от "niakoi_si":

  По-добре качествени магистрали и крадците в затвора !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  До коментар [#5] от "Костадин Иванов":

  Чужда фирма може да спечели поръчката, реалното строителство ще се върши от българските фирми с българските работници. За щастие или за нещастие докато сме бедни, няма шанс да дойдат чужди работници.

 13. 13 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1371 Любопитно

  До коментар [#5] от "Костадин Иванов":Колега, ако ние двамата се хванем с теб, бъди сигурен че ще строим по-добре от тези пладнешки хайдути (пладнешки означава че няма срам и притеснение за нищо). Не заради друго, ами ще бъдем поне по-съвестни!А и не са само хайдутите на ГЕРБ, БСП и ДПС в България. Има и нормални хора!
  —цитат от коментар 7 на historama


  Строителството не като ръсенето на особено ценни мисли по форумите, седнал удобно зад клавиатурката. Помъчете се да свършите "съвестно" малко полезна работа там където сте, вместо да кесите във форума, пък тогава лайте.
  Освен ако не сте нает точно за това, разбира се......

  Знанието е сила, информацията - власт
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#10] от "m17":

  Аз мога не само да ти покажа но и да ти го докажа с готов строеж с Акт 16 без забележки с комисия от ДНСК. Ти какво имаш построено с твое участие ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#12] от "m17":

  Проблемът не е в самите работници.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 4925 Весело

  Тази магистрала е нужна и трябва да бъде построена непременно!
  Е, все пак е и удобен повод да се злослови срещу строителството. Избори идат. Кучките лаят, цветанът си върви...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 17. 17 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Щом държавата задължава чрез закони народа да плаща един вагон пътни данъци и такси, инфраструктурата трябва да се поддържа и изгражда от държавна фирма, която трябва да се отчита за всеки похарчен лев пред данъкоплатеца. Така мисля.

 18. 18 Профил на crusible
  crusible
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Супер важно е да я построят, сега че ще има компромиси го знаем/очакваме. До момента Герб не ни е убедил в обратното, но в случая поне работят по въпроса.

 19. 19 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 649 Неутрално

  A частните подизпълнители......
  А стандартите за качество.....не визирам стандатите за отстраняване на овластени алчни глупаци. Прилагането на стандарти е с превантивна цел за недопускане на некачествен резултат. Това важи и за корупционните схеми. Да наречеш стандарт, че си отстранил провалил се политик сед като не си го контролирал преди това, е смешно. Стандарт е това, което недопуска достигането до провал. Другото се нарича жертвоприношение, заради собственото си оцеляване. В този случай е редно и вожда да си тръгне, тъй като неговата отговорност е пряко свързана с най-близкото му политическо обкръжение и няма начин предварително да не е знаел за номерцата им.

 20. 20 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  В интернет никой не знае че съм куче ...

 21. 21 Профил на kondio_savov
  kondio_savov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  От текста не става ясно основното - тази първа копка ще е за смехотоворните 2 участъка по 1 (един) километър - за толкова има направени отчуждения и избран надзор. Следващите километри - евентуално след няколко месеца.

 22. 22 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е не разбира се, те са мотивирани и дисциплинирани хора и срещу жълти стотинки са готови да превиват гръб цял ден. И само лошите гербери им крадат материалите и все им се получава криво.

 23. 23 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  До коментар [#2] от "penetrating":


  Дано стане с по-малко кражби и по-качествено изпълнение,
  —цитат от коментар 2 на penetrating


  За качеството предварително нищо не може да се каже, за кражбите също, трябва все пак някой да ги "хване", но цената си я бива - средно 8,86млн/км.

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#20] от "m17":

  Владов , знаем те кой си. Не се притеснявай.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  До коментар [#2] от "penetrating":


  Дано стане с по-малко кражби и по-качествено изпълнение,
  —цитат от коментар 2 на penetrating


  В България пътищата се строят поне двапъти по-евтино отколкото в Холандия и Франция при общ пазар. Правете си сметката къде се краде....

 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#22] от "m17":

  Нещо за технически ръководители и за надзор чувал ли си някога А за главна книга и протоколите за вложените материали какво ще кажеш? Или за авторския и инвеститорски контрол ?
  Кое знаеш и кое да ти обясня ?
  Никое от тези задължения не е на работниците.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#25] от "svoboden":

  Тук се краде. Всички го знаят до самия връх.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1431 Разстроено

  Крайно време беше! Ще я построят, но после ганьовците пак ще я изподраскат с надписи ,,к*р за левски” и ,,цска умре” навсякъде, където е възможно! Точно както новата отсечка между Кресна и Сандански, която вече е оср@на!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7700 Неутрално

  Бойко днес ще прави първата копка.

 30. 30 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  Шуробаджанащината в държавните фирми не позволява качествен подбор на кадри. Този лот ще бъде поредна демонстрация на некадърност и пропуски.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#28] от "С Стоянов":

  Решава се ЛЕСНО с камери и солени глоби . Но трябва и милицията да почне да работи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#29] от "Роси":

  Жалко че няма да реже лентата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Умнокрасавците и червените болшевики както винаги са против прогреса. Интересно аз пътувам по всички нови магистрали и колата не трепва Явно трябва да плюят. А плюят защото страдат колко милиарда дето могат да откраднат им се изплъзват на гормичките. Обезумели сте вече от глад като гледам.

 34. 34 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  До 10 "m17"..... Що не вземете за загрявка да организирате ремонта на едни обикновен апартамент - дограми, врати, шпакловки, баня, кухня и после, ако все още си мислите че е лесно да участвате в обществените поръчки за големи обекти. И да ни покажете как се строи качествено и евтино...."

  Нищо няма да показвам, аз работя в друга област, изплащам на общо на 5 работни места заплати (между другото над ср. РЗ за страната, внасям осигуровки, плащам всички данъци, включ. и ДДС. Това е предостатъчно за да изисквам с моите данъци да се строи сравнително качествено, а не разни аджамии да ми разправят, че не съм можел да поставям фаянс или шпакловка. И това ли ти е оправданието, че само некадърници и хайдути са се ангажирали със строителство на пътища?
  Ами достатъчно е да излезеш от границите на България, за да се види че навсякъде се правят много по-добри пътища от нашите, с качествени материали, а не с боклуци. Баси некадърниците! Ами че има и германски, и френски строителни фирми, а там пътищата са къде-къде по-добри!

 35. 35 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#12] от "m17":

  По-спомени, някъде през 1996-та или 1997-ма наблюдавах ремонта на една пътна отсечка между Варна и Добрич. Прави го някаква македонска фирма. Този участък издържа, без да мръдне 15 години! Следва да се има в предвид, че пътя е зверски натоварен и с тежък трафик, понеже води към границата. Преди няколко години, последният ремонт го прави една, от небезивестните и абонирани за печелене на обществени поръчки фирми. Асфалта издаде багажа, още след първата година... На много места се преправя или се копае наново, защото забравили за отводняване или за нещо друго. А недомислията при проектирането се виждат и с просто око, без да се заглеждаш много...!
  Та, как можаха преди повече от 20 години македонските работници да си свършат работата, а пък нашите не могат?

  Бивш tww09306483.
 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#34] от "historama":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#5] от "Костадин Иванов":

  И какво като е португалската фирма?
  Ако предлага по-добри условия, качество, цена и т.н.?
  Все пак сме в пазарна икономика, ЕС и т.н.?

  Или...по-добре некачествено, на завишени цени, разпределени комисионни на политици, ноо...да си е родно-българско?!

 38. 38 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#34] от "historama":

  И как позна , че са по-добри. Да бе си някакъв визуален гений.

 39. 39 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Госдпод да пази България от герберските строители! И от некадърните строителни фирми, абонирани за обществени поръчки!
  —цитат от коментар 3 на historama


  Кои са супер дупер качествените фирми, които могат да свършат тази работа без кражби, качествено и в срок?


  Дайте ми имена!? Явно ги знаете!

 40. 40 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#25] от "svoboden":

  Да разбираме ли от твоя кометар, че във Ффранция и Холандия се краде много, строи се некачествено и са лош пример и модел за България?

 41. 41 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Макар да ми е неприятен непазарният начин- по който ще се финансира изграждането й- крайно време е магистрала Хемус да бъде завършена=2019 година стана и само приказки=И след това в спешен порядък София - Видин- иначе Северозападът ще продължи да е най-изостаналата част от България=
  —цитат от коментар 4 на boevbisser


  2014 на едно заседание на МС видяхме как парите за Ботевград-Видин бяха пренасочени към СОП София, въпреки че ЕК беше против защото този коридор е преоритетен за ЕС. ГЕРБ се възползваха от правото си да пренасочват средства ако сметнат, че има по-преоритетни вътрешно държавни проекти. И така!

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#39] от "patrokalche":

  Ами не знам какво знаят болшевиките Ана при паднишев засипваха Стара Загора - Нова Загора с Пепелина, а при Орешарски както виждаш са правили Своге с варовик. Факти. А сините болшевики нещо не са власт, че да видим какво правят.

 44. 44 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#25] от "svoboden":

  Тъй, тъй...! Само дето, пропускаш важните подробности...!
  Холандия и Франция са държави, с около пет пъти по-висок стандарт от нашия. Как и колко мислиш, че плащат на работниците и инженерите в тия фирми, които правят ремонтите? Или, че ги осигуряват на 700 лева? Да не си мислиш, че техниката им е ЗиЛ-ове и Камази от социализма, защото при нас, още ги има. Да не си помислиш, че там терените, които се отчуждават са по-евтини от българските? Да не си мислиш, че там асфалта е една педя и правен от отпадъци и рециклирани материали?
  Ако можеш да видиш напречен разрез на магистрала във Франция или Холандия, сам ще разбереш, за какво става въпрос...! Няма нищо общо с това, което е тук. Дори и да приемем, че тук е два пъти по-евтино, получаваме три или четири пъти по-малко...!!!
  Скъпо и евтино са много относителни понятия. Зависи, какво получаваш за парите си. И може да си сигурен, че във Франция или Холандия си правят много по-добре сметката и затова са водещи държави в Европа. Нашите го докарват, само на приказки...

  Бивш tww09306483.
 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#42] от "m17":

  Явно сте си били много близки !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#34] от "historama":

  И какво е по-качественото например в Гърция? Нямат канавки а са двойно по-скъпи. Като имаше наводнение преди 2 години по магистралите и пътищата им течаха реки. При наводнението в Скопие същото Дъждът им отнесе магистралната за миг с колко жертви.

 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#43] от "mpq24607239":

  А защо не са в затвора ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#42] от "m17":

  Това, като оправдание за ГЕРБ-ерската некадърност ли следва да се приема...?

  Бивш tww09306483.
 49. 49 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#3] от "historama":

  Никога не си пътувал от Варна до Сандански, нали?

  Щото комунистическата скорост на строеж беше 4 км. годишно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#34] от "historama":

  Има ли начин да провериш на каква цена е небългарската магистрала на км. и колко струва после поддържката годишно?

  Това наистина е въпрос, защото аз нямам идея как да проверя.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 51. 51 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Браво!
  Най-после след толкова години!
  Сега чакаме от Дневник хейтърските статии на Спас Спасов по въпроса!

 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#49] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Без външно финансиране и 25 години след ВСВ. Нали умния.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ами построй ги качествено и вкарай крадците в затвора.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  Най-хубавото е, че ОЛАФ няма да ви контролира.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  До коментар [#48] от "tww09306483":

  Не, като прогноза за кадърността на лилавите болшевики следва да се приеме.

 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#53] от "niakoi_si":

  Двете едновременно или едно по едно?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#47] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Питай цацаратурата бе.
  Баси тъпите въпроси.

  Твоята партия е причина да загубим милиарди еврофондове и ВРЕМЕ.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 59. 59 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#58] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Коя е "моята" партия росенчо ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 60 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  До 38:"mpq24607239 "...:И как позна , че са по-добри. Да бе си някакъв визуален гений...."
  ти герберче ли си?

 61. 61 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#52] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Войната няма нищо общо.
  Общо има болшевишкият погром на България.
  И не е 25 години. А, ако не бяхте крали през тия 40 години всичко щеше да има БЕЗ външно финансиране.

  Че и как не те досрамя бе? Точно външно финансиращите ви отрязаха същото, защото обичайно за комунисти ПАК крадяхте.....60 години след ВСВ, щото явно войната нещо ти предава към "центъра".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#56] от "m17":

  По-скоро е смешно, когато представители на асансьорната партия тръгнат, да правят оценки и предположения за някой друг...! :)))

  Бивш tww09306483.
 65. 65 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Весело

  До коментар [#54] от "m17":

  Мозък не е необходим, особено, когато трябва да си като ехо.
  Отразяваш останалите коментари и каквото се чуе, толкова.

  Като магистралата и като червея.
  Можеш да две да ги срежеш, на три и да се "работи" по всяка отделна част.
  При нормалните хора това разбира се не е възможно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 66. 66 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Пътно- строителната мафия е най- голямата мафия в България !

  Трябваше португалски фирми да стрият магистралите ! Царят беше прав. Щеше да излезе по- евтино. А за качеството да не говорим- наскоро минах почти цяла Португалия с кола- магистралите им са уникални и са строени от поругалски фирми !

  Нямат нищо общо с нашите !

 67. 67 Профил на hellwitch
  hellwitch
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Тази магистрала е задължителна.
  Ако трябва и със специален закон да я възложат, трябва да бъде построена възможно най-бързо и качествено, дори на по-висока цена.
  Парите за нея ще се избият от по-висок БВП следващите 5 до 10г. със съгурност. А и 1/2 от държавата - северна България ще живне.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#66] от "faeton.":

  Мадридският....само говореше.
  Нищо не свърши, освен за себе си.

  Ако той беше правил магистралите щяха да са по-скъпи, но не и по-добри.
  Той щеше да е още по-богат, обаче.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#67] от "hellwitch":

  Това е вярно. Покрай кметските простотии не остава време да го напиша.
  Целият север ще се оживи покрай "Хемус".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  До коментар [#64] от "tww09306483":

  Но пък не е смешно партия с 1.9% гласоподавателите да се изживява като най-великата ?

 72. 72 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Можеше и турски фирми да наемем, пак по- евтино щеше да излезе.
  Вижте участъка от Бургас до Карнобат- не е мръднал вече толкова години, строиха го турци.

  Който е карал кола в Турция прави разлика между нашия асфалт и техния.

  Нашите мафиоти крадат от основата , от асфалта , от всичко .

 73. 73 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#17] от "mara71":

  Ами фирмата е държавна.
  Тази, която строи "Хемус".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 74. 74 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 588 Любопитно

  Кога ще е ремонтът? 6 месеца след пусковата дата?

 75. 75 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#72] от "faeton.":

  Карнобат Бургас се ползва откак направиха връзката Нова/Стара Загора с Карнобат.
  Не е кой знае колко време.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 76. 76 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  До 39:"patrokalche"... Прочети пост 34. Спомням си същата македонска фирма беше ремонтирала по него време пътя Обзор-Несебър, и настилката издържа над 15 години.

  герберче, не съм длъжен да имам списък с фирми, но си плащам данъци, акцизи за горивата, винетки и т.н. Байгън от некадърните и крадливи ГЕРБерастки, ДПСарски и БСП-арски фирми! Те са си божия напаст, с много объркана ценностна система.
  Жив и здрав!

 77. 77 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#74] от "arcanum":

  Без значение е, защото има гаранционен срок всяка нова отсечка.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5111 Неутрално

  До коментар [#68] от "skomina":

  Проби Умньо.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 79. 79 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 4923 Неутрално

  До коментар [#23] от "tsvetko_51":

  Цената си я бива, но контролът трябва да каже дали си струва :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 80. 80 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#68] от "skomina":Проби Умньо.
  —цитат от коментар 78 на КМЕТ В СЯНКА


  Какви "проби" бре "специалист"?

 81. 81 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#76] от "historama":

  Май Н. Джеографик гледах ремонт на магистрала в щатите.
  От 1 до 5 сутринта имаха право да работят и после участъка се отваря за движение.
  Работниците бяха от града, който се виждаше недалеч. Питаха ги като стигнете до края на отсечката какво работите. Казаха, че почват да се връщат по другата страна на магистралата.
  И така тези хора от това градче цял живот работят на едно и също място на магистралата.
  Това е тайната на добрият път.
  А, че някое парче от път изкарало 12 години без ремонт....явно не е имало голямо движение или само коли са минавали. Нямам представа от трафика, нито къде точно е мястото.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 4923 Весело

  До коментар [#25] от "svoboden":

  Сравнението не издържа, нито начина на строителство, но то времето до първи основен ремонт :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 83. 83 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2148 Неутрално

  Чудесно!
  Да не бързат, нека се затопли малко...

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#71] от "m17":

  Коя е тази партия с 1.9 процента и се вживява, като най-великата? Аз не знам, за такава.
  Обаче знам, за една друга партия, колко много се биеха в гърдите, че били най-честни и принципни, пък накрая излязоха обикновени червени крадльовци...! Тази партия се казва ГЕРБ. Колкото и да се напъваш, ще бъдете запомнени с асансьори и тераси. Жалко за вас...!

  Бивш tww09306483.
 86. 86 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 586 Неутрално

  " Работата по нея напредва и е напълно реалистично да е готова през ЕСЕНТА, около половин година по-рано от предвиденото, се казва в съобщението"


  е да, кметовете се броят на есен.....

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 87. 86 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#83] от "Велков":

  За какво да не бързат бе?
  Ти прочете ли поне заглавието?

  Кода е в "започва".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 88. 88 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#85] от "tww09306483":

  Не се предвижда курнелия да бъде допусната до строителството на магистрали, не само на "Хемус".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 89. 89 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#86] от "DS":

  Става въпрос за десетина километра, които при това са най-дразнещите след края на магистралата посока София Варна. Дано станат. Там наистина е най-гадно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 90. 90 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#86] от "DS":

  И кой кмет ще броиш наесен?
  Този на Ябланица явно, но защо само ти си знаеш.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 91. 91 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3471 Весело

  Срамно е- че Хемус още не е построена- така че и малко по-скъпа да е - в пъти е по-добре да я има- отколкото да я няма- само вижте на какво заприлича Северна България=
  А колкото до коментарите кой крадял и кой не от магистрално строителство - поне според скромното ми мнение всички крадат - и у нас- и навън=
  Заблуда е да се мисли- че ако дойде нова власт тя ще краде по-малко и ще строи по-добре - много време трябва да мине за смяна на манталитета=

 92. 92 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  До коментар [#85] от "tww09306483":

  Недейте така скромно, 1.9% е резултата на ДБ на последните парламентарни избори.

 93. 93 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#72] от "faeton.":Карнобат Бургас се ползва откак направиха връзката Нова/Стара Загора с Карнобат.Не е кой знае колко време.
  —цитат от коментар 75 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Глупости!
  Ползва се от първия ден, в който я пуснаха- от края на отсечката хората се качваха на стария републикански път за София. Турците направиха и ВРЪЗКАТА от магистралната отсечка до стария път - тази връзка работи и до ден днешен и СЪЩО не е мръднала !

  Въпросът е в качеството на основата и асфалтовата смеска , както и в технологията за полагането на асфалта.

  нашите мафиоти крадат от всичко това.

 94. 94 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  До коментар [#37] от "foreverman77":

  "И какво като е португалската фирма?
  Ако предлага по-добри условия, качество, цена и т.н.?
  Все пак сме в пазарна икономика, ЕС и т.н.?"
  ============
  Млад ли си или просто забравил?
  Офертата беше фирмата да въведе ТОЛ системата, срещу която в момента се рита и ако няма планираните приходи да се доплаща от бюджета.

  Еретик
 95. 95 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  До коментар [#92] от "m17":

  Е не, тука съм излъгал, ДБ взели 2.9%: https://bg.wikipedia.org/wiki/Парламентарни_избори_в_България_ (2017)

 96. 96 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#91] от "boevbisser":

  На мен най-много ми трябва "Хемус", защото съм от Шумен, но като ходим до Мелник......сега е много по-бързо и по-малко рисково.
  Слизам до "Тракия", което е досадно, но спокойно. От там по северната тангента на София. Минава се за 16 минути откак я има, но през 2013-та я нямаше и само минаването през София.....южна дъга ми струваше час и нещо.
  Трябваше нещо да се жертва и това беше "Хемус". Чисто егоистично бих искал да беше "Хемус" преди "Тракия", но трафика то "Тракия" вероятно е два пъти по-голям от този, който е по сега действащият път до София от Варна.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 97. 97 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#93] от "faeton.":

  Въобще не са глупости. Отсечката от Бургас до Карнобат мисля, че я отвориха през 2009-та и съм минавал по нея. Беше си пустиня.
  Аз също се отклонявах при Карнобат в посока с. Лозарево, прохода и Шумен.
  Пустиня. Никой пред мен или от другата страна към Бургас също никой.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 98. 98 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3471 Неутрално

  До коментар [#96] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  В случая личните ти предпочитания ще съвпаднат с обществения интерес - лошо няма=
  Аз съм от Ловеч- но живея над 30 г в София и в редките случаи- когато си ходя- бих предпочел да е по магистрала- разбира се=
  Но най-важното е да се помогне за равнопоставеността между Северна и Южна България
  Ще търпим- това е положението

 99. 99 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Весело

  До коментар [#95] от "m17":

  И това прави не 0,32 броя депутати, а чак 0,65 броя депутати.
  Така или иначе цял депутат не влиза....и то в нашият парламент.
  А да се разчленяват хора за да има част от тях в парламента не е умно решение.

  Аз за ДСБ гласувах на въпросните избори. Тоест тогава беше РБ или не беше...не помня.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 100. 100 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  До коментар [#98] от "boevbisser":

  Те (юга) бяха с предимство. Все пак там трафика е по-голям наистина.
  Дано стане, че одъртях вече и не съм за мъки по сегашният път.
  А и до София ходим не рядко.
  Ще се пътува без рискове и без скорости над 120 км/ч за 2,30 часа.

  Докато имаше самолет София Варна през с. Буховци (кацане) само с него пътувах.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK