Електроенергийният системен оператор е глобил ТЕЦ-а на Доган 2 млн. лв

Електроенергийният системен оператор е глобил ТЕЦ-а на Доган 2 млн. лв

© Анелия НиколоваСанкции от над 2 млн. лв. е наложил държавният Електроенергиен системен оператор на ТЕЦ "Варна", чийто собственик е почетният председател на ДПС Ахмед Доган, съобщи "Капитал". Дотук се е стигнало, след като са установени проблеми в часовете, в които блоковете на централата са работили за осигуряването на студен резерв.


През 2018 година ТЕЦ "Варна" спечели договори над 27 млн. лв. от търговете за студен резерв, без да е ясно дали може да ги изпълни. "Капитал" посочва, че държавата ще продължи да плаще за нещо, което може и да не получи, защото ремонт на проблемната мощност няма да бъде извършен поне до 2020 г.


ТЕЦ "Варна" спря работа в началото на 2015 г. и оттогава не са правени никакви профилактики или ремонти.


Следващия месец се очаква да бъдат проведени новите търгове за предоставяне на студен резерв за следващите 12 месеца и няма пречка ТЕЦ "Варна" отново да участва, макар ремонтите на мощностите й да са отложени.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK