Отговорите на приходната агенция на най-често задаваните въпроси за изтеклите лични данни

Говорителят на НАП Росен Бъчваров.

© Юлия Лазарова

Говорителят на НАП Росен Бъчваров.Експерти от Националната агенция за приходите, нотариуси и финансисти подготвиха отговори на най-често задаваните въпроси покрай изтеклите лични данни от институцията и възможните злоупотреби с тях. Те могат да бъдат намерени на сайта на НАП, а "Дневник" ги публикува без редакторска намеса. По-рано днес от НАП успокоиха, че само за 189 души има комбинация от имена, ЕГН, адрес, номер, валидност и издател на валидна лична карта. За тях съществува по-голям риск от потенциални злоупотреби и те ще бъдат персонално уведомени какво е добре да предприемат.


1. Как да проверя има ли мои лични, които са незаконно разкрити?


Можете да направите проверка в новата електронна услуга, която ще бъде публикувана в сайта на НАП веднага, след като експертите сравнят дали публикуваните данни не са били манипулирани.
Гражданите, чиито номера на валидна лична карта, датата на издаване и валидността й е била неправомерно разкрита, в комбинация с трите им имена, ЕГН и адрес, ще бъдат лично информирани от НАП възможно най-бързо.


Общият брой на тези граждани е 189.


За всички останали физически лица, за които има незаконно разпространени лични данни, няма необходимост да сменят личната си карта.


2. Възможно ли е някой да продаде мой имот или кола без да разбера?


Продажбите на имоти и автомобили в България стават задължително в нотариална форма и с нотариална заверка на подписите. Процедурата изисква участие на нотариус, който има достъп в реално време до база данни на документите за самоличност в страната, включително снимките на притежателите им.


Нотариусът може и трябва да се увери, че купувачът и продавачът, които са се явили при него, са същите хора от базата данни от първичните регистри в Република България, т.е извършва се проверка за идентичност на страните. Също така, нотариусите имат достъп до компютърна база данни с пълномощни, издадени да послужат пред банките и пред Агенцията по вписванията, както и достъп до базата данни за моторни превозни средства и техните собственици.


Дори някой да е узнал Вашите лични данни, за да продаде имот или автомобил, то трябва да извърши едно или повече престъпления.


Освен това, за продажбата на имоти и автомобили задължително се представят нотариален акт или регистрационен талон, чиято актуалност се проверява в реално време, и без тях сделка не може да се осъществи.


НАП е информирала Нотариалната камара в България за разпространението на чувствителна информация, като нотариусите ще изповядват сделки с повишено внимание.


Според Нотариалната камара, има достатъчно гаранции, че опити за незаконно прехвърляне на имот или превозно средство ще бъдат парирани от нотариусите в страната.


Вижте по-подробна информация, предоставена от Нотариалната камара на Република България.


За Ваше спокойствие, бихте могли да активирате SMS известяване за сделки с Ваши имоти – услуга, предоставяна от Агенция по вписванията - http://sms-imot.registryagency.bg/. Агенцията по вписванията предлага SMS известявания и за движенията по фирмени партиди, като повече за това можете да видите на сайта й.


3. Възможно ли е някой да получи кредит или лизинг от мое име?


Банковите и финансови институции, които отпускат кредити или лизинги, са длъжни по закон да се уверят, че сключват договора с лицето, чиито лични данни са посочени в документа за самоличност. Отпускането на кредит/лизинг на някого другиго изисква извършването на едно или повече престъпления, освен злоупотребата с чужди лични данни.


Банките и финансовите институции, отпускащи кредити (вкл. бързи кредити) и лизинги, са информирани от НАП за неоторизирания достъп до данни, като им е препоръчано да работят с повишено внимание при идентифицирането на клиенти.


От Асоциация на банките в България заявиха, че и към момента има достатъчно надеждни механизми за установяване самоличността на лицата, кандидатстващи за банков кредит.


От Българска асоциация за лизинг потвърждават, че техните членове извършват задължително, както идентификация по документи, така и лична идентификация на всеки свой клиент, така че сключване или промени по договор за лизинг не могат да се случат без личното присъствие или надлежната електронна идентификация с валиден електронен сертификат.


От Асоциация за отговорно небанково кредитиране (АОНК), в която членуват компании в сектора за т.нар. "бързи кредити", уверяват, че и към момента членовете на асоциацията прилагат значителен брой надеждни мерки за проверка на самоличността на новите кредитоискатели и текущите кредитополучатели, поради което до злоупотреби с чужди лични данни не би могло да се стигне.


Дори предварителното одобрение за кредит/лизинг да става онлайн, задължително е да се сключи писмен договор, подписан на хартия или електронно от страните. Финансовата институция трябва да се увери, че лицето, чиито данни от документа за самоличност са вписани в договора, е същото, което го сключва.


Няма риск за неоторизиран достъп до електронното банкиране, защото такива данни никога не са се съхранявали в НАП.


4. Има ли риск при сделки, сключени с пълномощно, заради неправомерно разпространените данни?


При сделките с пълномощно една или повече от страните не участва лично. Сделките с имоти и коли задължително се сключват с нотариално заверено пълномощно, т.е. пълномощното е подписано и подпечатано от нотариус и описано в неговите нотариални книги, след като се е уверил лично, че действително упълномощителят е този, чиито данни са вписани в документа. Всички останали нотариуси имат достъп до компютърна база данни на издадените пълномощни и могат да проверят дали всеки документ е истински.


Вижте по-подробна информация, предоставена от Нотариалната камара на Република България.


5. Възможно ли е някой да прехвърли фирма с дългове на мое име?


Подобен опит ще е съпроводен с извършването на едно или повече престъпления. Сделките с цели предприятия или с дялове на търговски дружества изискват нотариална заверка и писмен договор. В случая с продажба на цяло предприятие се изисква и удостоверение от НАП. Нотариалната камара в България е информирана от НАП за изтичането на чувствителни данни и сделките в следващите месеци ще се извършват с повишено внимание, като нотариусите имат достъп до всички пълномощни, издадени да послужат пред Агенцията по вписванията.


6. Има ли риск да станат публично известни мои заболявания или данни за медицинското ми досие и лечение?


Не. Информацията на НАП, която е неправомерно разпространена, се отнася до здравно-осигурителния статус на гражданите, т.е за това, дали са плащани здравно-осигурителни вноски. Данните от медицинското Ви досие не са събирани от НАП и не са били разкрити, тази информация е защитена.


7. Има ли в неправомерно разкритите данни информация за персоналния ми идентификационен номер (ПИК) от НАП.


В незаконно разпространените към момента данни няма информация за персонални идентификационни кодове, издадени от НАП.


Независимо от това, Ви препоръчваме да смените своя ПИК от НАП. Това става безплатно в портала за електронни услуги на приходната агенция - https://inetdec.nra.bg/eservices.html или в произволно избран от Вас офис на НАП.


8. Изтекла ли е информация за електронния ми подпис и може ли някой да злоупотреби с него?


Не. Електронният подпис на физическо или юридическо лице се използва с парола и отделно изисква достъп до физически носител (най-често e записан на USB устройство). Не съществува риск за вашия електронен подпис, заради неправомерно разкритите данни на НАП.


9. Общи препоръки


Бъдете внимателни, ако някой контактува с вас по телефон или имейл и в следствие на това иска от Вас да направите нещо с финансов или личен характер.


Не давайте на никого информация за банкови сметки, за дебитни или кредитни карти, независимо за кого се представя човекът, който се свързва с Вас.


Предупредете близките и роднините си, че лични данни за Вас са станали публично достъпни и ги посъветвайте никога да не правят нещо с финансови последици, ако не са се свързали предварително директно с Вас.


За Ваша допълнителна сигурност, можете да смените паролите на електронната поща, която ползвате.


5. Ако имате данни, че някой се опитва незаконно да придобие Ваше имущество или да поеме задължение от Ваше име, свържете се незабавно с районното управление на полицията по местоживеене.


6. Допълнителна информация по въпроси, свързани с незаконно разпространените лични данни можете да получите от НАП на телефон 0700 18 700 (на цената на градски разговор от стационарен телефон и по стандартната тарифа на съответния мобилен оператор).


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  Нещо за обезщетения и за оставки ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  Росен Бъчваров, един мой бивш колега, и един от най-интелигентните хора в Агенцията! Да си жив и здрав, Роска, да продължаваш да излъчваш интелекта и професионализма си в най-най-напечените ситуации!
  Истинска преграда пред висшестоящите и не много интелигентни индивиди, от неудобни въпроси!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 3. 3 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2868 Неутрално

  Демек, страшно няма? И нито дума кой и как ще те обезщети ако пострадаш от това че не са съхранявали данните достатъчно сигурно. И нито дума какво правят, и какво ще направят за да не продължат кражбите на данни?

 4. 4 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Въпрос: Ще мога ли да проверя в приложението какви мои данни са изтекли в бази данни в които липсва ЕГН?
  Отг: Не!

  Със сигурност не са помислили за това.

 5. 5 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Въпрос: Горанов кога ще си подаде оставката?
  Отг.: Когато Доган даде разрешение.

 6. 6 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  Това добре, отговорите са по закон и са успокоителни. Но нещата не се случват по закона.

 7. 7 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Абе всичко е шест и каквито и да било измами са абсолютно невъзможни, както е било и досега.

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  До коментар [#7] от "Калник":

  Дано имотната мафия прочете горното.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Весело

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Другарю Позитанко, време е за лягане, а колкото до имотната мафия, шефове са ѝ бивши ДС другари и служители....
  Питай Чардо за подробности...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 10. 10 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Може ли да си сменя ЕГН- то с 20 години по- късна дата и да си направя пластична операция за нова ЛК?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 11. 11 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 264 Весело

  Това добре, отговорите са по закон и са успокоителни. Но нещата не се случват по закона.
  —цитат от коментар 6 на nema_labavo


  Наистина отговорите са успокоителни!

  Питаш "а може ли това да ми се случи?" и ти отговарят:

  "...Подобен опит ще е съпроводен с извършването на едно или повече престъпления..."

  Аве льольоФци/льохмани/тъпанари/сиви искърски говеда!!! Разбира се че незаконното ползване на изтеклите данни е престъпна дейност!

  Ама има ОГРОМНА разлика между следващите неща:

  1. Да споделя във форума че хамилтона дължи две месечни вноски на НОИ

  2. Да купя от името на сириец талигата му, която дига 300+ км/ч, и след месец да пусна снимка на талигата в териториите на исламскта държава, и да го натопя като "терорист".

  3. Да прехвърля на името на хамилтона фирма дължаща милиони на банки (ТИЯ си събират борчовете), ДОД И ДДС.

  Престъпник в играта ще направи ВСИЧКИТЕ гореописани престъпления, от които ще може да са отърве, срещу обикновенни хора от 1 до 3 по горе). НИКОЙ няма да изиграе този номер на ТИМаджиите, Трактора или други подобни. Щото тези не търсят помощ от милицията, а решават проблемите искрено и лично, терминално (понякога)
  До коментар [#9] от "hamiltonf":


  До коментар [#6] от "nema_labavo":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 12. 12 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 264 Весело

  П,С.

  Льольовци и льохмани на български ли е? Щото понякога бъркам български понятия с суски/израелски сленг, в късни доби.

  Та...Льольовци и льохмани по нашенско означава смотаняци, тъпанари.


  за приотокола

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 13. 13 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 264 Весело

  "суски"=Руски....в тази късна доба нещата....се пообъркват, и някоЙи клавиши не са там където ми трЕбат...

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 14. 14 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 264 Весело

  Може ли да си сменя ЕГН- то с 20 години по- късна дата и да си направя пластична операция за нова ЛК?
  —цитат от коментар 10 на Десен екстремист


  Не знам!

  Ама проб'ай функцията "фейс'рекогнишън" в смартфона си-ще се изненадаш.

  Преди месец два почнах да ползвам Редми Нот 4, щото старияt Nokia XL не поддържаше най новата версия на Уатс'Ап.

  Та...снимах разни неща в къщи, и цъкнах на "селфи". ПОДМЛАДИМЕ С 20++ г, небръснат! Пише "52 +/- година две мъж"

  После се обръснах , дремнах час+, вчесах се (имам ПЪЛНА коса, ама бяла пустата) и ниско чело, не като на поет....Изкара ме "48 г' мъж". А съм 45 набор, МАМКА МУ!!!

  Утре ще го пробвам на чаталишните ми части....МАЙТАААП


  До коментар [#10] от "Десен екстремист":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 15. 15 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5289 Весело

  Въпрос: Случвало ли се е в България поне едно от описаните събития по-горе, които са невъзможни съгласно процедурата в нормална държава?
  Отговор: Да, всичките

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 16. 16 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5289 Весело

  До коментар [#2] от "hamiltonf":

  Потвърждавам :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 17. 17 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Начи да обобщя отговорите на НАП на човешки език:
  С данните за имота или за колата ви + данните от личната ви карта, през всеки пробит нотариус, едни момчета могат да направят всичко. Па вие чакайте смс от АП да ви кажат, че вече нямате жилище. Фирмите за бързи кредити са известни с коректността си и никога не биха се възползвали от данните в личната ви карта. Особено ако е изтекла и инфо, че сте платили повечко данъци т.е. имате доходи.
  Ма нема а се пуашите- всичко това ще е направено от престъпници т.е. може да изядете и един бой, ако нещо се отваряте на когото не трябва.
  Става все по-хубаво да се живее в България

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 18. 18 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Начи да обобщя отговорите на НАП на човешки език: С данните за имота или за колата ви + данните от личната ви карта, през всеки пробит нотариус, едни момчета могат да направят всичко. Па вие чакайте смс от АП да ви кажат, че вече нямате жилище. Фирмите за бързи кредити са известни с коректността си и никога не биха се възползвали от данните в личната ви карта. Особено ако е изтекла и инфо, че сте платили повечко данъци т.е. имате доходи.Ма нема а се пуашите- всичко това ще е направено от престъпници т.е. може да изядете и един бой, ако нещо се отваряте на когото не трябва.Става все по-хубаво да се живее в България
  —цитат от коментар 17 на Dexx


  Бая точно описание на нещата в "територията". Която се нуждае от рестарт (или преформатиране) за да заприлича на държава.

  Наблюдение "от вън":

  -До сега се крадяха евро/държавни пари от разни евро/държавни проекти. Не засягащи директно и веднагистически средно статистичния българин със салатка и 3 ракии пред ТВ/монитора на компютра/лаптопа. Не му пукаше много...

  -Ама сега всеки по умен измамник може:

  -Да му купи талигата за 50 кинта, вместо 250 пазарна цена... И да му я вземе, РЕАЛНО!!!!!!!!!

  -Да му "купи" наследственият 'партамент за 1/4 от реалната му цена (на книга, ПЛАТЕНИ В НАЛИЧНИ), и утре да го изгони от него!

  -Да го направи собственик на няколко фирми дължащи МИЛИОНИ.


  Файс дъ брайв ню уорлд (май така се казваше книгата на един от футуристите...Уолдоус Хъксли, ако не греша...
  До коментар [#17] от "Dexx":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 19. 19 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 615 Неутрално

  До коментар [#18] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  И аз вече се замислям дали да не ида да гледам тоя цирк някъде "отвън"

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 20. 20 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 264 Разстроено

  Може би НАП трябваше да разпрострянят първо едно писмо с извинения...Де да знам..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 21. 21 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Гражданите, чиито номера на валидна лична карта, датата на издаване и валидността й е била неправомерно разкрита, в комбинация с трите им имена, ЕГН и адрес, ще бъдат лично информирани от НАП възможно най-бързо."

  защо само те? и защо когато на вас ви е удобно? или законът е врата у полЕ и не важи за мафия-ГЕРБ?

  яж бахур
 22. 22 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Може би НАП трябваше да разпрострянят първо едно писмо с извинения...Де да знам..
  —цитат от коментар 20 на Noise


  извинения не ядем, мерси

  яж бахур
 23. 23 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Въпрос: Горанов кога ще си подаде оставката?
  Отг.: Когато Доган даде разрешение.
  —цитат от коментар 5 на 4u4o


  +1

  яж бахур
 24. 24 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  1. Да споделя във форума че хамилтона дължи две месечни вноски на НОИ
  —цитат от коментар 11 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ


  ко не бъркам и изпълнителни дела има у теча

  яж бахур
 25. 25 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Льольовци и льохмани на български ли е?
  —цитат от коментар 12 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ


  льохман си е баш лафът -- шех ти го пиша още предния тост

  яж бахур
 26. 26 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Гражданите, чиито номера на валидна лична карта, датата на издаване и валидността й е била неправомерно разкрита, в комбинация с трите им имена, ЕГН и адрес, ще бъдат лично информирани от НАП възможно най-бързо.

  Общият брой на тези граждани е 189.
  ===
  Аз съм един от тях. Чакам да се обадят.
  И визуалното ми усещане беше, че става дума за хиляди като мен.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 27. 27 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И визуалното ми усещане беше, че става дума за хиляди като мен.
  —цитат от коментар 26 на Полковник за европейско развитие на България


  кофтито е че в тва поле/номер на айди/ има много егн-та. треа го погледна. девет цифри ли бяха номерата на личните карти? хух ма кат не отбирам от регулар експрешънс :D инак са две файлчета с по ~300 000 записа

  яж бахур
 28. 28 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#26] от "Полковник за европейско развитие на България":

  има ли ти ги и печалбите/загубите от залозите? :D

  яж бахур
 29. 29 Профил на Пуйката
  Пуйката
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тайпи на какво си днес?

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  Май не са само бивши другарю милиционер.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И визуалното ми усещане беше, че става дума за хиляди като мен.
  —цитат от коментар 26 на Полковник за европейско развитие на България


  И визуалното ми усещане беше, че става дума за хиляди като мен.
  —цитат от коментар 26 на Полковник за европейско развитие на България


  вероятно бъркам у тоа час ма 17715

  Result: 17715 rows returned
  At line 1:
  select distinct * from PLAYER_H where ID_NO regexp '^(\(|\)|\d{9})$'

  а има и паспорти, включително чужди и кой знае още кво. много се и дублират

  Result: 16499 rows returned
  At line 1:
  select distinct ID_NO from PLAYER_H where ID_NO regexp '^(\(|\)|\d{9})$'


  До коментар [#29] от "Пуйката":

  яж бахур
 32. 32 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  До коментар [#26] от "Полковник за европейско развитие на България":има ли ти ги и печалбите/загубите от залозите? :D
  —цитат от коментар 28 на Моа Преател Тайпи


  Няма. Аз всъщност не играя.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 258 Неутрално

  До коментар [#26] от "Полковник за европейско развитие на България":

  Разбира се, че са хиляди, ако не и стотици хиляди. Нали никой не вярва на долнопробните лъжци от НАП, че само 189 души в България са се регистрирали в сайт за залагания....

 35. 35 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  До коментар [#26] от "Полковник за европейско развитие на България":Разбира се, че са хиляди, ако не и стотици хиляди. Нали никой не вярва на долнопробните лъжци от НАП, че само 189 души в България са се регистрирали в сайт за залагания....
  —цитат от коментар 34 на Джони Глупавия


  Не съм се регистрирал в сайт за залагания. Имам регистрация в тото.бг.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 36. 36 Профил на Kamen Iliev
  Kamen Iliev
  Рейтинг: 48 Неутрално

  Измами могат да бъдат направени не само в следващите месеци, а след по-голям период от време, напр. година и повече, когато доста хора ще са забравили за този теч на данни.

 37. 37 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Трябваше арести на хора от Нап, Оставка на корумпираното мафиотско правителство и безплатна улеснена смяна на документи, плюс безплатна правна защита в случай на проблем с измама. Както и разследване на практиките на правителството и затвор.

 38. 38 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#35] от "Полковник за европейско развитие на България":

  И аз съм така. Само в тотото имам, не съм хазартен тип, но ме има в онези файлове...

 39. 39 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1916 Гневно

  Дрън, дрън ярина! Бързите кредити ти ги дават по телефона, без да ти видят очите, камо ли личната карта. Стига само да си въведеш данните в сайта им. Имотната мафия купува и продава апартаменти на нищо неподозиращи собственици с помощта на безсъвестни нотариуси. Безимотни и неграмотни цигани се оказват собственици на фирми, дължащи милиони. И всичко това, преди да се затъркалят из нета пълните лични данни на хиляди хора. (Разгледах файловете - в директорията GAMON има файлове с пълните лични данни на хиляди)
  Но важното е да си сменим паролата на имейла!

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 40. 40 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 264 Весело

  “....Дори някой да е узнал Вашите лични данни, за да продаде имот или автомобил, то трябва да извърши едно или повече престъпления....“ Това няма никакво значение за този, който пряко цели да използва личните ви данни дори да осъзнава, че върши престъпления:) Я да видим колко тролчета от вчера започнаха да пишат по нормалният начин в този форум, защото яйцето им опря до 4 буквието и разбраха, че са много лесно уязвими, защото и техните лични данни са изтекли от НАП, въпреки, че са платени политически тролове и уж партията им ги пази?:):):) Стъжни ли ви се живота, смешници? Малко ви е- още може:)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK