Българите са пътували в чужбина през юни повече от лятото на 2018 г.

Българите са пътували в чужбина през юни повече от лятото на 2018 г.

© Анелия НиколоваБългарите са пътували повече през юни в сравнение със същия месец на миналата година, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Пътуванията са общо 717.1 хил., или с 5.9% повече от миналия юни. Най-голям ръст на пътуванията има към Турция - с 15.4%, Румъния - със 7.8%, Гърция - с 6.2%, Германия - с 5.1%, Австрия - с 3%, Северна Македония - с 2.9%, Италия - с 2.7%, Испания - с 1.8%, и други.


Същевременно намаляват пътуванията на български граждани към Белгия - със 7.9%, Сърбия - с 1.9%, Русия - с 0.8%.


Най-голям относителен дял от общия брой пътувания формират пътуванията с други цели (гостуване, обучение, посещение на културни и спортни мероприятия) - 41.6%, следвани от тези с цел почивка и екскурзия - 35.6%, и със служебна цел - 22.8%


През юни посещенията на чужденци в България са 1.537 млн., или с 0.9% по-малко в сравнение с юни 2018 година. Регистрирано е намаление при пътуванията със служебна цел - с 4.5%, и "почивка и туризъм" - с 2.5%, докато тези с цел "други" се увеличават с 3%. Транзитните преминавания през страната са 22.6% от всички посещения на чужденци в България.
От общия брой чужденци, посетили България през юни 2019 г., делът на гражданите от Европейския съюз е 55.9%, или с 5.4% по-малко в сравнение със същия месец на предходната година. Увеличават се посещенията на граждани от Ирландия - с 11.1%, Испания - с 5.1%, Обединеното кралство - с 4.3%, Унгария - с 0.7%, и други.


Същевременно намаляват посещенията на граждани от Полша - с 13.6%, Германия - с 8.9%, Франция - със 7%, Румъния - с 3.7%, Гърция - с 3.2%, и други.


Посещенията на граждани от групата "Други европейски страни" се увеличават с 4.6%, като най-голямо е увеличението на посещенията на граждани от Украйна - с 33.2%.


През юни 2019 г. преобладава делът на посещенията с цел почивка и екскурзия - 50.1%, следвани от посещенията с други цели - 36.0%, и със служебна цел - 13.9%.

Най-много посещения в България през юни 2019 г. са реализирали гражданите от: Румъния - 252.0 хил., Гърция - 161.2 хил., Турция - 140.8 хил., Германия - 123.1 хил., Украйна - 123.1 хил., Руската федерация - 108.5 хил., Обединеното кралство - 70.6 хил., Полша - 64.7 хил., Сърбия - 59.5 хил., Република Северна Македония - 43.1 хиляди.

Ключови думи към статията:

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Да очакваме ли глоби за туристите консумиращи домати по плажовете в Гърция?

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Къде е биволицата - ездачка немедленно да обясни "колко сме зле"?!
  В краен случай дрОгара Свиленски може да свърши тази работа!!!

 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  Това е отвратително, бе!!

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 599 Неутрално

  И най-вече с еднопосочни билети!

 5. 5 Профил на Влакчо
  Влакчо
  Рейтинг: 272 Неутрално
 6. 6 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#2] от "selqnin":

  Ами на морето е пълно с руснаци, а вие ни обяснявате, че при тях е зле. Та, по същата логика, и в гърция, ако е пълно с българи, сме зле!

 7. 7 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 793 Любопитно

  И най-вече с еднопосочни билети!
  —цитат от коментар 4 на bobbyperu


  Благодарение на стабилната държава, нали?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 8. 8 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Съсипаха я тая държава!

  The best way to predict the future is to invent it.
 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#2] от "selqnin": Ами на морето е пълно с руснаци, а вие ни обяснявате, че при тях е зле. Та, по същата логика, и в гърция, ако е пълно с българи, сме зле!
  —цитат от коментар 6 на ban


  Глупости. Броя на руснаците е надолу с над 20% спрямо миналата година. И вече украинските туристи са повече от руснаците. Което е просто чудесно.

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  До коментар [#2] от "selqnin": Ами на морето е пълно с руснаци, а вие ни обяснявате, че при тях е зле. Та, по същата логика, и в гърция, ако е пълно с българи, сме зле!
  —цитат от коментар 6 на ban


  Най-голямо увеличени на туристи има от Украина. Цели 33%

  SHADOWS of SOFIA
 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#6] от "ban":

  Кой съм аз, че да провалям душевният Ви оргазъм от това, че "ние сме зле"?!?!?!
  Случаят е описан в специализираната медицинска литература!

 12. 12 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Преди няколко дена бях на летището на път за работа и там един Бай Ганьо се секнеше на тротоара и се държеше меко казано невъзпитано. Беше млад. И си викам чужденците се запознават рано рано с българската действителност.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 13. 13 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#11] от "selqnin":

  Банският старец винаги ще бъде зле. И по-зле ще става. Защото завижда на успелите и прогресиращите.

  The best way to predict the future is to invent it.
 14. 14 Профил на Милош
  Милош
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Гербавите кратуни коментиращи тук колко сме добре нямат капацитет да се сетят, че пътуваме в чужбина повече по 2 основни причини:
  1. Повече еднопосочни билети
  2. Все по-лош български туристически и ресторантьорски сектор

 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Гневно

  До коментар [#14] от "Милош":


  Гербавите кратуни коментиращи тук колко сме добре нямат капацитет да се сетят, че пътуваме в чужбина повече по 2 основни причини:1. Повече еднопосочни билети2. Все по-лош български туристически и ресторантьорски сектор
  —цитат от коментар 14 на Милош


  Абсолютно, кратуните му с кратуни!
  А не се сещат, че допреди 30 години имахме такъв туристически и ресторантьорски сектор и такава любов към родината, че никой не пътуваше извън пределите й! До такава степен, че понятието "еднопосочен билет" не съществуваше, защото беше НЕНУЖНО!!!!
  Само Дайнов пътуваше и Иво Христов, евентуално Сергей Станишев и Людмила Живкова, но това беше с омерзение и защото им се налагаше!!!!

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Къде е биволицата - ездачка немедленно да обясни "колко сме зле"?!В краен случай дрОгара Свиленски може да свърши тази работа!!!
  —цитат от коментар 2 на selqnin


  Неадекват, по-големата част от пътуванията зад граница са именно защото народът "е зле" и търси препитание. А ако мислиш че почивката на Аспровалта с пълен багажник буркани е показател за висок стандарт на живот ...

 17. 17 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Половината "туристически пътувания" са еднодневни "екскурзии" до Македония, Турция, Румъния и пр. с цел пазаруване на евтини прах за пране, кашкавали и т.н. Тоест, дори в графа Туризъм ръстът е от немотия.

 18. 18 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#2] от "selqnin":

  Ми ако се напънеш да схванеш инфото, нема да ти е нужна биволица.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 19. 19 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#16] от "izt21595181":

  На Аспровалта в бурканите беше преди десетина години, другарю. Българинът осезаемо се замогна и ходи по островите. А северна Гърция просто я изкупихме. Много българи имат имоти там и броя им се учеличава. За първи имот данъците не са високи.
  Знам, че комунистите мразите българите и не желаете да бъдем богати, но напук на вас сме.

  The best way to predict the future is to invent it.
 20. 20 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Весело

  Спадът на чужди туристи за юни е 2,5%. И това след рекордната 2018-та, след връщането на европейския турист в Турция и арабските страни и пр. А какви гръмки заглавия бълваха грантаджиите за "празни плажове", "невиждан отлив" и пр.

 21. 21 Профил на Georgi Georgiev
  Georgi Georgiev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "EU defender":

  Това е защото и работещите чужденци по морето ги пишем като туристи. Не е лесно да си правителствен статистик и да трябва да скриеш срива на сезона.

 22. 22 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#8] от "EU defender":

  Факт.
  За всеки с два грама мозък, картинката описва тоталния крах на родния туризъм, и то до некво цинично дъно. Първите две дестинации, с които родният турист замества лайноморието са Турция и Гърция - евтни дестинации, но поне са морски и има логика да отидеш там.
  Третата дестинация е пълен срам, да предпочиташ Вама Вече и Констанца, означава че качеството на предлагането тук е преминало и подминало най-мизерното си състояние, което изобщо е възможно.

  Ако някой си мисли, че ходенето в Турция, Гърция или Румъния е символ на благополучие, то той е тотално катастрофирал откъм мозъчни функции. Повод за хвалба ще има, когато ей тия последните дестинации от картинката станат първи.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 23. 23 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1736 Любопитно

  До коментар [#2] от "selqnin":
  Простата сметка показва, че само 5% от населението си е позволило да излезе от територията и то в Турция на пазар заради спада на лирата и в Гърция, че пътя до нашето море идва скъпо на софииските бюрократи. Русенци и видинчани отскачат да пазарят евтин зарзават от мамалигарите, същото правят и отскачащите до т.н северна македония, само че пазарят и месо. Като изключим търговците на коли, пазаруващи от Германия и Италия и ходещите на гости при роднини в Испания ни остана самовнушението че цъфтим и всеки момент ще вържем.

  ум море, глава шамандура
 24. 24 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  А северна Гърция просто я изкупихме
  —цитат от коментар 19 на EU defender


  Така си я изкупил, че на Халкидики нема живо меню или реклама на български. Всички софиянци и дупничани се врат по разни Аспровалти и пр. забити села из делтите на Струма, Места и Вардар, при тръстиките и миризмата от свинеферми, дето бел човек не стъпва.

 25. 25 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#21] от "Georgi Georgiev":

  Има квоти, другарю. Работещите украинци в България са 5000. Годишно.
  Откъсването от руските окови дава много бързи резултати и Украйна е поредното доказателство.

  The best way to predict the future is to invent it.
 26. 26 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  До коментар [#6] от "ban":Кой съм аз, че да провалям душевният Ви оргазъм от това, че "ние сме зле"?!?!?!Случаят е описан в специализираната медицинска литература!
  —цитат от коментар 11 на selqnin


  начи ногу верно
  и боледуват наивече тея дет са фалеха че биле емигранти и ногу успешни па кесаат у форумите кат плъхове

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 678 Неутрално

  До коментар [#19] от "EU defender":

  пхахаахаха.ти ли купуваш у гръцко ве.ти нали лъжеше че обилакящ швейкария с 300 евро.пхахахахаха.само трамвая в цюрих е 15 франка на ден.пхахаха

 29. 29 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Весело

  Неприятна изненада за грантаджиите - статистиката отчита ръст на бъларските туристи във всички черноморски курорти през 2019-та!

 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#24] от "izt21595181":

  Абе, да немаш карта на Аспровалта под възглавницата си? Тва чудодейно местенце го споменаваш на всеко изречение, а аз от 15 години ходя из Гръцко и още не съм достигал до него. Впрочем, забелязал съм, че на двата от три ръкава на Халкидики, както и на цялото крайбрежие на континенталната част, почти навсякъде менютата са И на български, и в заведенията почти винаги има българоговорящ. В Аспровалта може и да няма, не знам.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#28] от "uej03527584":

  Седмица в Швейцария 200 Евро https://www.airportrentals.com/search/530864 |530864|20190916T1000|20190922T1000|BG|30|EUR|en|225539

  Знам, че ги нямаш.

  The best way to predict the future is to invent it.
 32. 32 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Гневно

  До коментар [#22] от "Darth Plagueis":

  Изсилваш се. Ама много. В Испания, Португалия и Италия има места, където можеш да почиваш на много по- прилични цени, отколкото на места в Гърция и Турция. И обратното. Големи държави с разнообразни възможности. Ако, някой смята, че Гърция и Турция са места за почивка само на бедни туристи, то той е много по- тежко катастрофирал откъм мозъчни функции. Втори вариант, никога не е излизал от България. Трети и най- вероятен вариант, тъп трол е. Ай стига сте се опитвали да ни изкарате по- зле, отколкото сме.

 33. 33 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1375 Весело

  Неприятна изненада за грантаджиите - статистиката отчита ръст на бъларските туристи във всички черноморски курорти през 2019-та!
  —цитат от коментар 29 на izt21595181


  и азека кат идем с фемилито после некои и другден ша дигне още статистиката
  требе да кажа че тва лето немам познат къде е ходил у чужбина
  сите са тука на море
  не че нещо ма факт

 34. 34 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#27] от "EU defender":

  Където има имоти на българи има и български туристи, съответно и менюта на български, балко куха. На Халкидики нема, защото им е скъпо, но е пълно със сърби и македонци.

 35. 35
  Неделчо
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 36. 36 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  Нормално. Отдавна не ходя по на изток от Пловдив. Сънародниците ни ни третират като някакви натрапници. Услугите са на същите цени като в чужбина, а стоките по черноморието са по-скъпи.
  Защо да си причинявам унижения и стомашни разстройства?

 37. 37 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2876 Любопитно

  Е, ако е вярно....то народът се подготвя за масова имиграция....

 38. 38 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#18] от "Darth Plagueis":

  Прав сте - биволицата ездачка е напълно ненужна и излишна, но тя е единствената, която все ощене го знае- моля Ви не и го казвайте ще се разстрои и ще страда!!!

 39. 39 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 678 Неутрално

  До коментар [#31] от "EU defender":

  а ве спрел ти швейкария си я сънувал само.там два тунела да минеш те бръснат 50 франкав едната посока.пхахахахаха

 40. 40 Профил на Georgi Georgiev
  Georgi Georgiev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#25] от "EU defender":

  5000 са били преди 15 години. Защо според теб няма статистика колко души са със по 4-ри почивки за по един месец това лято. Колкото до "дрогаря", питай истинските другари за що никой не ще да ходи в Русия.

 41. 41 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#29] от "izt21595181":

  Абе, образ, някога чел ли си в детайли статистика за родния туризъм, и опитвал ли си се да схванеш картинката, която описва?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 42 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Забогатяха българите,благодарение на либералите!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 43. 43 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#14] от "Милош":

  3. Защото сме адски бедни.

 44. 44 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Впрочем, забелязал съм, че на двата от три ръкава на Халкидики, както и на цялото крайбрежие на континенталната част, почти навсякъде менютата са И на български
  —цитат от коментар 30 на Darth Plagueis


  Посочи таверна или каквото и да било заведение на Касандра с меню на български. Аз съм обиколил доста и такова нещо не съм видел досега. Да, на всеки плаж може да се чуе българска реч - в края след шезлонзите винаги има по 10 човека, дето си постилят кърпите на пясъка, защото не им се свиди да поръчат дори фрапе за да ползват шезлонг гратис - там със сигурност ще чуеш българска реч.

 45. 45 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#19] от "EU defender":

  Ако няма бедни, няма да има и БКП. Затова шумкарите имат интерес българите да са бедни, за да има кой да гласува за тях. Затова и циганите са им основен електорат.

 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#32] от "zle_platen_trol":

  Нещо се обърка. Места в Испания, които да са евтини, безспорно има. Там пък транспортът струва повечко. И да доста по-малко. В Северна Гърция е достатъчно да запалиш таратайката и след 3-4 часа си топиш задника в разкошно море, на цени, които не ти променят ежедневните разходи.
  Изобщо не иде реч за спор между Испания и Гърция. Иде реч, че евтини дестинации като Гърция и Турция изместиха като предпочитани родното черноморие в очите на родния турист. Нещо не успях да го обясня добре, или нещо бъркам?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#44] от "izt21595181":

  Ми 5те стъпки до рая, или както там се казваше. Е са бях там.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#28] от "uej03527584":

  Е, ти пък дебнеш да заредиш в газпром на промоция. Пхахахах

 49. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#44] от "izt21595181":

  Впрочем, това с плажа е некво тъпо клише. Ако ти е вярно твърдението, че никой не иска да си поръча дори фрапе, то това означава, че тия хора цял ден не поръчват нищо. Дори по един сладолед за децта, дори без бира, без нищо. Ае лека, пополека?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 50. 50 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#47] от "Darth Plagueis":

  Точно име и локация.

 51. 51 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#32] от "zle_platen_trol":

  Ти не разбираш. Щом ГЕРБ управлява, няма начин да не сме зле. Дори и когато сме добре.

 52. 52 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#41] от "Darth Plagueis":

  Кое те притеснява в статистиката бе, гламчо?

 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#52] от "izt21595181":

  Че не е верна.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#50] от "izt21595181":

  Е ти може би най-известната кръчма на Касандра ако не моеш да намериш, то си ебаси разбирача.
  https://lmgtfy.com/?q=five +steps+to+the+sands

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 55. 55 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2726 Неутрално

  До коментар [#32] от "zle_platen_trol":

  Дали сме добре или зле се вижда от графиките, които измерват стандарт, доходи и покупателна способност. Това, дали някой е ходил на пазар до Турция или Македония, не го прави турист или активно пътуващ, та да си правим някакви невероятни изводи.
  Дали сме добре или зле става ясно, като се разходиш из затънтената провинция, където масовият пейзаж е все едно, че до вчера сме били във война. Някои от селата са толкова зле, че и кучета няма по улиците им. Да не говорим за асфалт, магазин, поща или други достижения на цивилизацията.
  Без да сме излишно черногледи, на фона на почти всички държави из Европа, изглеждаме доста зле. Виж, на фона на някои африкански или азиатски държави, изглеждаме добре. Но мисля, че нямаме за цел да се сравняваме и успокояваме с тия, които са по-зле. Трябва да имаме за пример и да гоним тия, които са по-добре.

  Бивш tww09306483.
 56. 56 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#50] от "izt21595181":

  На Каламици, Талата даже и сайтът им е на български.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 57. 57 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#49] от "Darth Plagueis":

  Носят си всичко необходимо от лидъла по найлоновите торбета. Да, по Аспровалтите има и българи, които поръчват бира/фрапе и я лигавят цел ден - втора никога. По Халкидики на плажовете, на които освен пиене требва и да доплатиш евракис, българин не стъпва - отива в края след шезлонзите и си постиля на пясъка, където логично се образува група българи и като минеш покрай тях се чува само българска реч. Как така българин ще се прекара да им плаща ...

 58. 58 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 950 Весело

  Бедният български народ съвсем е обеднял! :D

  В Русия съм! В Русия съм!
 59. 59 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 950 Любопитно

  До коментар [#2] от "selqnin": Ами на морето е пълно с руснаци, а вие ни обяснявате, че при тях е зле. Та, по същата логика, и в гърция, ако е пълно с българи, сме зле!
  —цитат от коментар 6 на ban


  Не е зле. Сам Проверих по маршрута Москва-Казан-Оренбург-Екатеринбург-Новосибирск.
  Не вярвайте на един файтон хетъри във форума. Хванете един лоу кост полет до Русия и се разходете сами. Ще бъдете в културен шок, гаранция!

  В Русия съм! В Русия съм!
 60. 60 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#46] от "Darth Plagueis":

  Обърках се друг път. Стига вече с тая северна Гърция, която гърците изобщо не я броят. Аз ти казвам и това със сигурност е така, че Гърция не е по- евтина дестинация от Испания. Все повече българи избират Закинтос, Наксос, Миконос, Родос, Санторини, Скиатос, Крит и т.н. да не ги изброявам, и това не е, защото нямат пари. А, че нашия туризъм е ударил дъното е факт, който никога не съм отричал. Самия аз се върнах от Корфу преди десет дни. И в тази връзка да споделя с теб, че средно, една вечеря за двама родители и едно дете на Корфу излиза горе- долу, колкото в Калея и Фуенхирола, вярвам знаеш, къде са и двете места. Знаеш ли, къде наистина е малко скъпичко и въпреки всичко е пълно с българи? В Хърватска. Учудиха ме и цените им. Учуди ме и колко български коли срещнах.

 61. 61 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#60] от "zle_platen_trol":

  А, не мое да бъде? Хърватска? Мястото, известно с къмпингите си? Лоши българи, що ходят там.

  И не знам що реши да отричаш половината от територията на Гърция. Не е логично да се нагласят ситуациите, така, че да ни излезе твърдението вярно.

  Все повечето българи не знам къде твърдиш, че ходят, но ПОВЕЧЕТО българи ходят в Северна Гърция. А това напълно подкрепя твърдението ми.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 62. 62 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 950 Весело
  Глупости. Броя на руснаците е надолу с над 20% спрямо миналата година. И вече украинските туристи са повече от руснаците. Което е просто чудесно.
  —цитат от коментар 9 на EU defender


  От което правя извода, че при нас идват само най-най-бедните туристи. А руснаците са се замогнали. Освен това те имат много други места. При нас идват основно от близката част на Русия. От азиатската част им е по-близо до Тайланд и Китай. Освен това имат доста добри плажове и по самата Русия. Например в Самара по брега на Волага- два много много добре поддържани плажа в самия град. Отделно езерата в Челябинска област, която е надупчена като швейцарско сирене от езера. Хич не си мислете, че горките руснаци няма къде да идат на плаж.
  ПП Имам една камара снимки от плажовте по Волга и Челябинска област в блога ми.

  В Русия съм! В Русия съм!
 63. 63 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#57] от "izt21595181":

  Чакай ся, последно, поръчват по фрапе и бира, които ги лигавят целодневно, или са на хавлийки до шезлонгите? Я вземи си изясни собственото си твърдение.

  И в тия торбички от Лидъл и сладоледите ли държат?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 64 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Весело

  До коментар [#56] от "Darth Plagueis":

  Аахаха на къмпинг при палаткаджиите ли бе ... а и това не е на Касандра. Аз питам за таверна в нормален курорт.

 65. 65 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#40] от "Georgi Georgiev":

  5000 са сега, русначе.

  The best way to predict the future is to invent it.
 66. 66 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#63] от "Darth Plagueis":

  Не си разбрал, защото си проста кратуна. Масово си постилят на пясъка, а изключенията по Аспровалта, които се жертват и поръчват бира, я лигавят цел ден и не поръчват втора. Сложно, а?

 67. 67 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 950 Весело

  До коментар [#9] от "EU defender":Това е защото и работещите чужденци по морето ги пишем като туристи. Не е лесно да си правителствен статистик и да трябва да скриеш срива на сезона.
  —цитат от коментар 21 на Georgi Georgiev


  Едва ли е точно така. По-скоро се водят туристи всички преминаващи от Сърбия към Турция. А трябва да се броят само нощувките. Другото е Алла-Балла!

  В Русия съм! В Русия съм!
 68. 68 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#61] от "Darth Plagueis":

  В твоя леко инфантилен стил, ами българите ходят в Хърватска вероятно, защото заради шайката стават все по- бедни. По същата причина и вместо да си броят стотинките вкъщи, те взели, че отишли в северна Гърция да харчат макар и малко. А може би, някъде в северна Гърция им излиза по- евтино, отколкото да си останат вкъщи.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Весело

  До коментар [#53] от "Darth Plagueis":

  А кое е верно, на Тома Белев и сектата му лозунгите ли?

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 950 Весело

  Ако някой си мисли, че ходенето в Турция, Гърция или Румъния е символ на благополучие, то той е тотално катастрофирал откъм мозъчни функции.
  —цитат от коментар 22 на Darth Plagueis


  ИМЕННО!
  Затова не планирам дори да ходя до Гърция или Турция. Вместои това планирам месец и половина велопоход София-Белград-Виена-Варшава-Санкт Петербург. И от там с кола до Новосибирск и 3 месеца Новосибирск-Байкал-Владивосток, с отбивка 15 дена до Монголия. Пък вий си ходете по циганските дестинации :)

  В Русия съм! В Русия съм!
 73. 73 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Изведнъж във форума се разсмърдя отвратително. Оказа се, че Шопов, несретник плод на кръвосмешение, е успял да изпълзи от септичната яма.

 74. 74 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 272 Весело

  Е ти може би най-известната кръчма на Касандра ако не моеш да намериш
  —цитат от коментар 54 на Darth Plagueis


  Не знаех, че "най-известната кръчма на Касандра" се намира на Ситония. Ама и ти си един разбирач ...

 75. 75 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#69] от "EU defender":

  Чичак(50+), кажи нещо за Израел - докато си допушвам Жетана...да се посмея)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 76. 76 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 225 Неутрално

  И вече украинските туристи са повече от руснаците. Което е просто чудесно.
  —цитат от коментар 9 на EU defender

  Но дали са туристи или гастарбайтери?
  Гледам, че разбивката по цели на посещението сочи, че с цел "Почивка и екскурзия" руснаците са по-многобройни.
  Украинците са повече в графите за посещение по работа и други.

 77. 77 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#60] от "zle_platen_trol":

  Вау! Слугата от созополските села била в...Миконос? 100 про реструм сървис)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7445 Неутрално

  И защо така намаляват към Русия. Уж много от българите обичат Русия, а не им се ходи там.

 79. 79 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Любопитно

  До коментар [#77] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":

  Я, Асанчо, цигане бавноразвиващо се, къде се загуби?

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 225 Весело

  Туристи, каскет. 5000 разрешения за работа годишно. Пет хиляди. Как да ти го напиша?
  —цитат от коментар 80 на EU defender

  Каскет ще викаш на сина на майка ти!

  Данните от сайта на НСИ:
  Цел на пътуването

  Почивка и екскурзия
  Русия - 100 474
  Украйна - 98 219

  Служебна
  Русия - 1 665
  Украйна - 4 085

  Други
  Русия - 6 337
  Украйна - 20 795
  (В колона "други" са включени следните причини за пътуване - "гостуване", "транзит" и "други")

 82. 82 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 225 Неутрално

  И защо така намаляват към Русия. Уж много от българите обичат Русия, а не им се ходи там.
  —цитат от коментар 78 на Роси

  Ами скъпо е.
  По-евтино е да отидеш до Португалия или Великобритания отколкото до Русия.
  Иначе всеки който е бил в Русия споделя отлични впечатления.

 83. 83 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 950 Весело

  И защо така намаляват към Русия. Уж много от българите обичат Русия, а не им се ходи там.
  —цитат от коментар 78 на Роси


  Не вяно. Аз бях 3 месеца, последните десет дни поканих жена ми. На нея много й хареса.
  На Третяковската галерия се засякохме на гардероба с огромна българска група.
  Ходят си хората, просто не бият тъпана. Както не бият тъпана тея, които ходят във Финландия.

  В Русия съм! В Русия съм!
 84. 84 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 950 Любопитно

  И защо така намаляват към Русия. Уж много от българите обичат Русия, а не им се ходи там.

  —цитат от коментар 78 на Роси

  Ами скъпо е.
  По-евтино е да отидеш до Португалия или Великобритания отколкото до Русия.
  Иначе всеки който е бил в Русия споделя отлични впечатления.
  —цитат от коментар 82 на Panda

  Безспорно!
  ВИзата е минимум 70 лева и то ако сам се оправяш, без фирма.
  Отделно там е много скъпа храната-2 пъти по-скъпо по магазините и 3 пъти по-скъпо по ресторантите и кафетата. При намалени грамажи. Салатите например са в диапазона 125-150 грама. Хотелите са около 50% по-скъпи за същата категория в България, без да са на същото реално ниво. За същите пари можете да видите в пъти повече из Европа, така е, спор няма.

  В Русия съм! В Русия съм!
 85. 85 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#81] от "Panda":

  Каскет, щом не работят тези хора тук, тогава за какво идват? За туризъм. Знам че ти е трудно да мислиш.

  The best way to predict the future is to invent it.
 86. 86 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 950 Любопитно

  До коментар [#81] от "Panda":Каскет, щом не работят тези хора тук, тогава за какво идват? За туризъм. Знам че ти е трудно да мислиш.
  —цитат от коментар 85 на EU defender


  Минават транзит с колите за Гърция и Турция?

  В Русия съм! В Русия съм!
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Шопов
  Шопов
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#87] от "EU defender":

  МРЪСНА украинска СВИНЬЯ ,
  марш обратно в КОЧИНАТА СИ ,
  да ПРОДАВАШ майка си за 500 ГРИВНИ ! ! !

  Every little helps
 89. 89 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 225 Весело

  Това са хора посещаващи България, а не транзитни. Транзитните не се броят, каскет.
  —цитат от коментар 87 на EU defender

  За бавноразвиващите се, повтарям:

  Почивка и екскурзия
  Русия - 100 474
  Украйна - 98 219

  Служебна
  Русия - 1 665
  Украйна - 4 085

  Други
  Русия - 6 337
  Украйна - 20 795
  (В колона "Други" са включени следните причини за пътуване - "гостуване", "транзит" и "други")
  http://www.nsi.bg/bg/content/1967/посещения-на-чужденци-в-българия-по-цел-на-пътуването-и-по-страни

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  5000 работещи. Останалите какви са, каскет?Или може би тези 5000 пътуват по 40-50 пъти годишно ХАХАХХАХАХАХА
  —цитат от коментар 90 на EU defender


  Над 5 000 са работещите по двустранно споразумение за изпращане на украинци в България.
  Тези които самостоятелно си намират някакво препитание са повече.
  Включително и проститутките при които се оказа че ходиш.

 92. 92 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4719 Любопитно

  Нали сме бедни ве, нали комунетата ревът за тато си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK