България покани компании от 4 държави да дадат оферти за сухопътни бойни машини

България покани компании от 4 държави да дадат оферти за сухопътни бойни машини

© Юлия ЛазароваМинистерството на отбраната е изпратило вчера покани за предоставяне на предложения RFP (Request for Proposal) до четирите компании, поканени за участие в проекта за придобиване на бойна машина на Сухопътните войски, съобщи Министерството на отбраната.


Покани са изпратени до ARTEC GmbH (Германия), Patria (Финландия), NEXTER Group (Франция) и General Dynamics Land System – MOWAG (Швейцария).


Крайният срок за подаване на оферти е 17.00 ч. на 31 октомври 2019 г.
През юни 2018 г. Народното събрание одобри покупката на 150 броя бойна и специална техника за три батальонни бойни групи, на системи и допълнително оборудване, както и обучение на състава. Прогнозната стойност е 1.464 млрд. лв. с ДДС. Времето, за което трябва да се осъществи е 12 години.


Междуведомствената работна група за избор на изпълнител на проекта за инвестиционен разход "Придобиване на основна бойна техника за изграждането на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада" трябва да приключи работата си по анализа и оценката на подадените оферти до 20 декември 2019 г., се казва в съобщението.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK