Строителите искат да работят и между 14 и 16 ч.

Строителите искат да работят и между 14 и 16 ч.

© Юлия ЛазароваСтроителните компании настояват да отпадне скорошно изменение в законодателството, което им забранява да вдигат шум при строителни работи между 14 и 16 ч. Писмо с това искане е изпратено до премиера Бойко Борисов чрез Асоциацията на организациите на българските работодатели.


Забраната в Закона за защита от шума в околната среда беше прокарана от вече бившия вицепремиер, а сега депутат и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Освен ограниченията за шума в курортите беше приета и разпоредбата, която забранява шума от строителни дейности между 23 ч. и 8 ч. и между 14 и 16 ч.


Бизнесът пише, че в разпоредбата е нарушен балансът между защитата на човешкото здраве и развитието на икономиката. Работодателските организации предлагат забраната за шум в часовете за почивка да остане за курортите, за районите около болниците, училищата, детските ясли и градини и социалните домове, но кметовете да получат правото да разрешават строителството между 14 и 16 ч. в жилищните райони.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK