Държавата направи пореден жест към теца на Доган

Държавата направи пореден жест към теца на Доган

© Анелия НиколоваПореден жест от държавата ще получи почетният председател на ДПС Ахмед Доган при реализирането на бизнес начинанията си, съобщава "Капитал".


Държавната компания "Булгартрансгаз" ще инвестира над 1 млн. лв. в реконструкцията на станция "Страшимирово", която захранва ТЕЦ "Варна", чийто мажоритарен собственик е Доган. По този начин още през следващата година ще могат едновременно да работят и трите блока на централата, докато сега газовата инфраструктура позволява пускането на само по един от тях, отбелязва изданието.


То припомня досегашните жестове към Доган - не бе проверен произходът на парите, с които бе купен тецът, безпроблемното издаване на всички разрешителни за работата, както и предоставянето на многомилионните договори за поддържането на студен резерв.
Газопроводът не може да се ползва от друго предприятие, а докато ЧЕЗ бе собственик на теца държавата отказваше да осигури газ, поради което и централата бе затворена.


Проектът за трасето предвижда увеличаване на капацитета на газовите доставки към централата до 200 хил. куб.м на час при 120 в момента.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK