Публикувани са упътвания за кредиторите на фалиралата "Олимпик"

Публикувани са упътвания за кредиторите на фалиралата "Олимпик"

© Велко АнгеловСлужбата за контрол върху застрахователните компании на Кипър публикува допълнителни упътвания за кредиторите след откриване на производство по ликвидация на Olympic Insurance Co. Ltd. - дружеството, извършващо дейност на територията на България чрез "Застрахователна компания Олимпик - клон България", съобщи Комисията за финансов надзор.


След като на 30 юли съд в Никозия реши да открие производство по ликвидация на компанията, вече е публикувано и "Упътване (под формата на въпроси и отговори) за кредитори за подаване на претенции спрямо застрахователна компания "Олимпик" за застрахователни полици, издадени в други държави - членки на ЕС" ("Упътване"). То може да бъде прочетено тук.


Отговорността за определяне на масата на несъстоятелността, процесът по предявяване на претенции, както и изплащането на обезщетения са изцяло в юрисдикцията и прерогативите на кипърските органи, а именно надзорният орган на Кипър и ликвидаторите, назначени във фалиралата компания, припомня комисията. Тя е публикувала на страницата си превод на български на упътванията. Той може да бъде видян тук.


В тях има информация за това какво се очаква от засегнатите, за да предявят техните претенции, регламентираните за това срокове и документи, които трябва да се предоставят за доказване на претенциите си.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. Тая не беше ли застрахователна компания на мутрите, като всички останали без една?

    Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK