КНСБ пусна мобилно приложение за сигнали срещу работодатели

Снимката е архивна

© Юлия Лазарова

Снимката е архивнаКонфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) обяви мобилно приложение, чрез което могат да бъдат подавани сигнали за некоректни и коректни работодатели. Приложението, наречено VOX KNSB, бе представено на пресконференция в присъствието и на представители на приходната агенция и инспекцията по труда. Информацията за нередности или за добри практики може да засяга както даден работодател, така например и търговски обекти, където клиент е получил лоша услуга или пък е забелязал измама за фиска.


Вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков заяви, цитиран от БТА, че от години организацията се бори срещу сивия сектор, като за 10 години чрез съвместните усилия с държавната администрация делът му е намален от 30% на 21 на сто. Нанков призова гражданите да използват VOX KNSB за сигнали срещу некоректни практики на работодатели и фирми.


Приложението е безплатно и чрез него всеки може да подаде анонимен сигнал до КНСБ, а оттам - и до всички държавни институции, посочват от синдиката. Оттам уточняват, че единствено администраторите на КНСБ разполагат с данните на подателя. Същевременно приложението дава възможност подаваните сигнали да бъдат споделяни и в социалните мрежи, както и да се прилагат снимки. VOX KNSB автоматично регистрира локацията, откъдето се подава даден сигнал.


Приложението е достъпно тук за "Андроид" и тук за iOS.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK