Подкрепа за "България ер" и презокеански полети обещава бъдещият концесионер на летище "София"


Летище "София" ще се превърне в отражение на града и околностите му, а пътниците ще се почувстват потопени в българската култура. Първото нещо, което хората ще виждат, когато влизат в летището, ще бъде България. С тази заявка френско-германският консорциум "Соф кънект", който спечели концесията на столичната аерогара в средата на юли, представи своите планове за развитието на летището пред журналисти в Мюнхен.
Изборът на "Соф кънект", в който акционери са френският фонд Meridiam и строителната компания "Щрабаг", а консултант е летище "Мюнхен", беше определен за изненадващ. Офертата на победителя предвижда да заплаща на държавата 24.5 млн. евро годишно възнаграждение и да инвестира в следващите 35 години от концесията 608 млн. евро (плюс исканата от всички сума от 550 млн. лв. първоначално плащане). Офертата беше третата по сила на база годишното плащане към държавата. Предимството, което осигури избора на "Соф кънект", е техническата оферта.


Подкрепа за "България ер" и презокеански полети обещава бъдещият концесионер на летище "София"

© Михаил Стоянов


На 26 юли, в последния възможен ден за обжалване на избора на "Соф кънект" за концесионер, процедурата беше атакувана пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от всички загубили търга компании. Антимонополният орган обаче отхвърли жалбите вчера.


Meridiam за първи път ще развива бизнес в България. Френският фонд, който участва с 99% в "Соф кънект" е базиран в Париж и е фокусиран към инфраструктурни проекти в Европа, Северна Америка и Африка. За консултант не случайно е избран летищният оператор на аерогарата в Мюнхен. Свършеното там през последните години е убедило Meridiam, че може да разчита на същите хора, за да реализира идеите си и на българска почва.


Силен национален превозвач е гръбнакът на едно летище


Ако КЗК одобри "Соф кънект" за концесионер на столичното летище, първата задача ще бъде да се увеличи трафикът, което от своя страна ще доведе и до по-големи приходи. Засилването на позициите на националния превозвач "България Ер" е друг приоритет.


"Това е много важно. Един силен национален превозвач е гръбнакът на летището. Когато това се случи, ще се мисли и за директни презокеански полети от България", обясни пред "Дневник" зам.-директорът по "Продажби и маркетинг" на летище "Мюнхен" Лоренцо Ди Лорето.


Той показа и добри познания за България, като уточни, че знае колко голяма е българската диаспора в Чикаго. Именно американският град може да се окаже първата подобна линия.


Но за да се случи всичко това е нужна и добра инфраструктура. За целта двата терминала на летището ще бъдат преустроени, за да се подобри тяхната оперативна ефективност, а фокусът ще бъде върху повишаване на удовлетвореността на пътниците. Предвидено е реновиране на първия терминал и модернизиране на втория. Проверката за сигурност и паспортният контрол за международните полети ще бъдат засилени с допълнителни филтри.


Как ще се променят двата терминала и ще има ли нов


Терминал 2 не само ще увеличи капацитета си, но планът за развитието му ще включва нови локации на атрактивни търговски площи, подобрявайки по този начин преживяването на пътниците. Освен модернизацията на съоръженията за обслужване на пътниците, търговската зона също ще бъде разширена с нови магазини, предназначени за заминаващите пътници, както и обособени места за хранене.


Подкрепа за "България ер" и презокеански полети обещава бъдещият концесионер на летище "София"

© Михаил Стоянов


До 2022 г. ключовите инвестиции ще са за новото конфигуриране на двата терминала. Предвидени са промени в ръкавите за качване в самолета, както и нов паркинг за автомобили. Ще се направят инвестиции във водоснабдителното съоръжение, пречиствателната станция за отпадни води, система за наблюдение на диги по бреговете на река Искър. Ще бъдат направени инвестиции в летищното оборудване и инфраструктура, които ще подобрят значително оперативната ефективност на летището.


До 2030 г. пък ще бъде изграден новият Терминал 3. Това ще стане с извеждането от експлоатация на Терминал 1, който най-вероятно ще се използва само за пренасянето на товари.


Рекламите на летището стават табу


Едно от нещата, които операторът на летище "Мюнхен" иска да приложи в София при изграждането на новия терминал е той да бъде почти изцяло от стъкло. По този начин ще бъдат намалени до минимум разходите за електричество през деня. Друг любопитен детайл е видът на стените на летището.


"Не искахме на летището да има каквито и да е реклами. Преценихме, че с бели стени пътниците няма да се натоварват от постоянно атакуващите ги реклами. Масово летищата по света, особено в Азия, са изцяло брандирани с реклами. Ние обаче си зададохме въпроса дали искаме да печелим пари или да печелим повече пари. Решихме просто да печелим пари и да не натоварваме зрението на пътниците с позиционирането на реклами по стените", обясни още Лоренцо Ди Лорето.


Подкрепа за "България ер" и презокеански полети обещава бъдещият концесионер на летище "София"

© Михаил Стоянов


Ще бъде поставена и максимална цена на продуктите, които се продават на територията на летището. Те трябва да са максимум с 50% по-скъпи от средната им цена на пазара.


Как летище "Мюнхен" успява да постигне печалби от близо 700 млн. евро на година от неавиационна дейност, което е близо половината от общия му приход, четете в "Дневник" в понеделник.

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. Презокеански полети?
  Че защо са ни?
  Новоизпечените каубойци и така досаждат излишно във форума тук....
  Да го правят и на живо от бегето ще ми дойде малко в повече....
  Да си седят зад океана, не липсват на никой:)

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 2. 2 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До Чикаго и назад, муха хаа. А да видим.

 3. 3 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  Оператор на летище Мюнхен. Ама оператор на Йозеф Щраус или това в Меминген или както братята сигани на галено му казват Миминген.

  SHADOWS of SOFIA
 4. 4 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 900 Весело

  Хммм...

  Цитат от статията:

  "...Ще бъде поставена и максимална цена на продуктите, които се продават на територията на летището. Те трябва да са максимум с 50% по-скъпи от средната им цена на пазара...."

  Ай Лайк Дат! Ама к'о пра'им като бутилка 1/2 л вода е...да кажем 2 лв, АМА Я НЯМА?!?

  Ако се вЕрва на написаното в статията от линка относно цените (и нещата) в Терминал 2:

  https://www.flagman.bg/article/198970

  П.С. Да питам разбирачите: Моля интерпретирайте ми написаното относно подкрепата на ЕйрБГ. Опрощават борчовете, барабар с лихвите?

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 5. 5 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Летището сега е пълна скръб. Много регионални терминали са в пъти по-добри и като обслужване и като търговска оферта. Не знам дали спечелилите ще го променят коренно. И не знам какво означава, че пътниците веднага ще се потапят в българска атмосфера - бели стени? Те ли са определение на българска атмосфера?
  Дано да става дума само за пропуски в статията.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 6. 6 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2672 Неутрално

  До коментар [#4] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Очевидно концесионера не се притеснява за вземанията от България Ер, нито за плащания към кувейтския фонд се притеснява. 2+2 и сметката излиза, и "отбора" не е загубил

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 7. 7 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4475 Любопитно

  Бих попитал кое му е немското на "френско-германският консорциум Соф кънект"? Френският фонд Meridiam или астрийската Щрабаг? Операторът на летището в Мюнхен е само консултант, без отговорности - утре може да се откаже!

 8. 8 Профил на nevermindme
  nevermindme
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Първото нещо, което хората ще виждат, когато влизат в летището, ще бъде България" - хората вече десетилетия го виждат то - мизерия! Няма такова смотано летище в европейска столица.

 9. 9 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Летището в Мюнхен е едно от най уютни и комфортни в Европа, които съм ползвал.

 10. 10 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 528 Неутрално

  И досега терминал две пустее, нито пътници, нито адекватна техническа поддръжка, като изоставено е. Наистина ли има нужда от трети терминал в близките 30 години? Нужно ли е всичко от София да хвърчи? Защо не се стегне Пловдив вместо това? И едно в Северна България. По-добре няколко малки, отколкото стъклен паметник на столицата. Българският дух е ясен: пана с рози и бъклици, носии и народна музика по радиоточката. И плочки като на Седмочисленици.

 11. 11 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#9] от "001":

  Прав си, в Мюнхен е супер. Обаче ще стане като чуката след сафари: лос нали сте виждали? Е нема нищо общо! Мюнхен обслужва големи части от Чехия, Австрия и Швейцария и почти цяла Бавария. Освен това е в един от най-богатите региони на ЕС. Не виждам предпоставки в София някога да стане като там.

 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6930 Неутрално

  "Летище "София" ще се превърне в отражение на града и околностите му"
  Точно от това се страхуваме.

 13. 13 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Летището в Мюнхен е едно от най уютни и комфортни в Европа, които съм ползвал.
  —цитат от коментар 9 на 001


  Може.
  То и израелската авиокомпания Аркия щеше да прави Балкан успешна авиокомпания с добър продукт, но малко след като Гад Зееви купи авиокомпанията ни, се оказа че Аркия са си свършили работата и нямат повече ангажименти.
  Иначе вярвам, че пътниците веднага ще се потапят в българската атмосфера - вместо да слизат по модерни, остъклени гейтове като във всички съвременни летища, пътниците ще се бутат в студени и осмърдяни на изгорели газове автобуси за отвеждане.
  Такива са плановете на този консорциум, който получи подозрително силна подкрепа в медиите на Пеевски.

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2672 Неутрално

  До коментар [#12] от "Роси":

  Към страховете ви от Путин, Гешев, нарушена свобода на словото ..... се добавя още едно страхуване?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5429 Неутрално

  ...нетърпеливо :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 16. 16 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2163 Весело

  Да , ама и придвижването на някои при наложителност ще става бързо и незабележимо....

 17. 17 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2878 Любопитно

  Директните полети до Чикаго никак няма да се харесат на турците! Те ще направят всички възможно единствената възможност до се лети до САЩ да бъде през Истанбулското летище иначе каква столица на Новата османска империя ще бъдат!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 18. 18 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ако може самолетите да паркират до терминала и да минаваме по ръкавите няма да е лошо. Стига вече с тия рейсове по пистата, в 21 век сме все пак.

 19. 19 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3134 Неутрално

  "Това е много важно. Един силен национален превозвач е гръбнакът на летището. Когато това се случи, ще се мисли и за директни презокеански полети от България"

  И Мустафата ще подпре с яко рамо за визите, и на някои другаре най-после ще им се сбъдне американската мечта. Другите ще останем да пасем патките.

 20. 20 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1269 Весело

  До коментар [#12] от "Роси":

  "Летище "София" ще се превърне в отражение на града и околностите му"Точно от това се страхуваме.
  —цитат от коментар 12 на Роси


  10:30 сутрин в почивен ден и вече готови за хейт… Вижте какво слънце е навън, сигурно имате деца, съпруг, усмихнете се поне за малко, излезте навън, стига сте висяли във форума ...

  ПП Въпреки че с рейтинг 9.000 надали имате нито деца, нито съпруг...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 21. 21 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 279 Весело

  Значи, в Щрабаг главен акционер беше Дерипаска, което обяснява множеството обществени поръчки, които спечелиха! Френският фонд силно подозирам е по същата схема! Та така!

 22. 22 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1269 Весело

  До коментар [#19] от "Judjuk":

  Другите ще останем да пасем патките.
  —цитат от коментар 19 на Judjuk


  Кой за каквото е учил...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 23. 23 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2154 Неутрално

  До коментар [#17] от "Julian Mall":

  До САЩ може да се лети през Франкфурт, Париж и Лондон.

 24. 24 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3134 Неутрално

  "Кой за каквото е учил..."

  До коментар [#19] от "Judjuk":
  —цитат от коментар 22 на nv


  Кой си ти и на кого му пука кво си учил!?

 25. 25 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 855 Весело

  Колкото Лукойл е холандска компания, толкова е 'френски' и този фонд :)

 26. 26 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#17] от "Julian Mall":До САЩ може да се лети през Франкфурт, Париж и Лондон.
  —цитат от коментар 23 на Нинов


  И от Истанбул, Виена, Цюрих....
  Отвсякъде може, ама говорят хората за дирекни полети от/до София.

 27. 27 Профил на stable
  stable
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Като идея е добре, като изпълнение да видим. Че летище София в момента е пълна скръб отвсякъде е ясно на всеки. Нито има инфраструктура, нито удобства, нито комбинация от полети и авиокомпании.
  Но по-важното е защо всичко трябва да е в София? Защо постоянно се блокира развитието на Пловдив? Летище в Пловдив, във Варна би било много по-успешно и за туристи и бизнеси, които също минават транзитно.
  Бруталната централизация и лакомия в София няма да доведе до нищо.

 28. 28 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Тимаджиите и досега си ползват летището като бащиния, не им трябва допълнителна подкрепа. Основния брой пътници са от Райънер и Уизер. Няма нужда от фаворизиране на авиокомпании.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 29. 29 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#18] от "lino_santino":

  Не летиш с авиокомпании, които си плащат за ръкав.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 30. 30 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#27] от "stable":

  На майните кой точно им пречи да си развиват летището? Защо си изгониха и малкото превозвачи от там?

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 31. 31 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#18] от "lino_santino":Не летиш с авиокомпании, които си плащат за ръкав.
  —цитат от коментар 29 на zo


  Я ми кажи кои са, та да летя с тях.
  Почти всички ползват второстепенни компании за втория полет до София.

 32. 32 Профил на stable
  stable
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#27] от "stable":На майните кой точно им пречи да си развиват летището? Защо си изгониха и малкото превозвачи от там?
  —цитат от коментар 30 на zo


  Политиката на София пречи, кой определя правилата за концесия, къде се взимат решенията и т.н. Кои превозвачи са изгонени от там? Защото всички нискотарифни ще искат да кацат в Пловдив заради по-ниските летищни такси и т.н., ама това е в ущърб на София и летището там...
  Да не говорим за кацането и излитането като релеф, за мъглите в София и т.н... ясно е че някои хора нямат интерес летището в Пловдив да се развие.

  Същото и за Варна и Бургас, макар че там заради лятото е ок.

 33. 33 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#32] от "stable":

  Мрън-мрън, извинения, като че ли всичко се решава само в София от софиянци.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 34. 34 Профил на stable
  stable
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#32] от "stable":Мрън-мрън, извинения, като че ли всичко се решава само в София от софиянци.
  —цитат от коментар 33 на zo  Ти очевидно не си въобще наясно как функционира системата, бюджет, агенции, комисии, администрация, стратегически инвестиции, т.н. Вярвай си, че нещо сериозно може да се случи някъде извън София без зелена светлина от там.

 35. 35 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  До коментар [#1] от "МъНиЧкО СиНиЧкО с МаЛкО ЧеРвЕнИчКо и МаЛкО БеЛиЧкО Що Е тО":
  Ходи се разходи някъде бе пич!! Събота е все пак!!!!!

 36. 36 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  До коментар [#9] от "001":


  Да добавя и Виена!

 37. 37 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1106 Весело

  До коментар [#23] от "Нинов":


  И не само!)))))

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4075 Весело

  До коментар [#37] от "angeles":

  Дори сърбите имат вече директен полет до САЩ

  klimentm
 40. 40 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4075 Весело

  До коментар [#1] от "МъНиЧкО СиНиЧкО с МаЛкО ЧеРвЕнИчКо и МаЛкО БеЛиЧкО Що Е тО":

  Ми сега като се счупи правителствения Фалкон Методиев как ще долети до Фашингтон?!

  klimentm
 41. 41 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 491 Неутрално

  До коментар [#9] от "001":

  Терминал 2 е ок, но е доста далеч от най-доброто. Не съм бил по всички европейски летища, но примерно тези във Виена и Амстердам са по-добри. Може би дори Прага. А терминал 1 в Мюнхен си е направо зле.

 42. 42 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Презокеански полети - глупости на търкалаци. Как се пълни всеки ден самолет с 300-500 места, освен ако не се затворят летищата в Истанбул, Атина, Белград и Букурещ. Това ако беше рентабилно, немаше да чакаме концесионера. Те да запазят сегашните линии, друго не очакваме. А тея Щрабак няма търг, в който да не са участвали и всичката им работа не е по немските, а по българските стандарти. Не съм доволен от избора на концесионер, не че съм очаквал да съм де.

 43. 43 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Презокеански полети - глупости на търкалаци. Как се пълни всеки ден самолет с 300-500 места, освен ако не се затворят летищата в Истанбул, Атина, Белград и Букурещ. Това ако беше рентабилно, немаше да чакаме концесионера. Те да запазят сегашните линии, друго не очакваме. А тея Щрабак няма търг, в който да не са участвали и всичката им работа не е по немските, а по българските стандарти. Не съм доволен от избора на концесионер, не че съм очаквал да съм де.

 44. 44 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1960 Неутрално

  Дано да пооправят тоалетните, най-гнусно е летище с разбити и мръсни тоалетни, и без фонтанчета за вода. И дано да ограничат глупавите услуги за извозване до самолета с автобусчета с цел авиокомпаниите да икономисат някой лев. А най-хубавото което може да се случи е някоя голяма компания да си избере София за "хаб" в Източна Европа.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Презокеански полети - глупости на търкалаци. Как се пълни всеки ден самолет с 300-500 места, освен ако не се затворят летищата в Истанбул, Атина, Белград и Букурещ. Това ако беше рентабилно, немаше да чакаме концесионера. Те да запазят сегашните линии, друго не очакваме. А тея Щрабак няма търг, в който да не са участвали и всичката им работа не е по немските, а по българските стандарти. Не съм доволен от избора на концесионер, не че съм очаквал да съм де.
  —цитат от коментар 43 на zlo38528262


  За това за как се пълни самальот са САЩ си прав, безусловно!

  За Щрабаг...Ами кучето скача според тоягата, а строителния предприемач-според нивото на тех'контрола!

  Шрабаг е изпълнявала КУП ГОЛЕМИ инженерни проекти в Израел през последните 2-30++ години. Между тях (по памет) част от новия терминал на летището Бен Гурион+ един логистически хъб там (те са няколко), един куп тунели под баирите в Ерусалим и един такъв за водоснабдяване, барабар с помпите, вече ВТОРИ завод за преработка на боклук , един сложен транспортен възел с куп мостове и тунели, и т.н. С местни подизпълнители, и с местен тех'контрол. Безпроблемно изпълнение и в срок.
  До коментар [#43] от "zlo38528262":

  -------------------
  Дано да пооправят тоалетните, най-гнусно е летище с разбити и мръсни тоалетни, и без фонтанчета за вода. И дано да ограничат глупавите услуги за извозване до самолета с автобусчета с цел авиокомпаниите да икономисат някой лев. А най-хубавото което може да се случи е някоя голяма компания да си избере София за "хаб" в Източна Европа.
  —цитат от коментар 44 на Таралеж


  Прав си за кенефите на Терминал 2. От как ги помня бяха (май и сега са) УЖАСЯВАЩИ!!! Мръсно, неподдържано, СМЪРДЯТ като...кенефите по време на соц'а!

  Апропо, нещо за тоалетните в софийските ресторанти. Между 2000 и 2010 не съм идвал до София. След 2010 две неща ме впечатлиха НЕИМОВЕРНО:

  1. Тоалетните в почти всеки ресторант в който съм бил бяха чисти, добре поддържани, с тоалетна хартия. салфетки/работещ сушоар за след миене на ръцете, и...всичко както трябва да е.

  2. 90% от шофьорите (през уикенда 99%) в центъра и южните квартали спираха за пешеходци на пешеходна пътека. Знам че не е станало изведнъж, взело е 10 г. Но за някой като мен който го е нямало 10 години това беше приятна изненада. Преди се чувствах като дивеч по ловен сезон.
  До коментар [#44] от "Таралеж":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 47. 47 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1133 Разстроено

  До коментар [#32] от "stable":Мрън-мрън, извинения, като че ли всичко се решава само в София от софиянци.
  —цитат от коментар 33 на zo


  Ами..да!

 48. До коментар [#35] от "angeles":

  Разхождам се де :)

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 49. До коментар [#40] от "klimentm":

  Той фалконя убуу са счупи, ама кога ли ние българите сме имали късмет?
  Счупил се ама само малко .....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  И досега терминал две пустее, нито пътници, нито адекватна техническа поддръжка, като изоставено е. Наистина ли има нужда от трети терминал в близките 30 години? Нужно ли е всичко от София да хвърчи? Защо не се стегне Пловдив вместо това? И едно в Северна България. По-добре няколко малки, отколкото стъклен паметник на столицата. Българският дух е ясен: пана с рози и бъклици, носии и народна музика по радиоточката. И плочки като на Седмочисленици.
  —цитат от коментар 10 на dasho


  Дашо, дашо. Отдавна чакаме да дадат зелена светлина за летище Пловдив, че Враждебна ни е писнала на всички от южна България. Но ако поне се доближи малко до летище Мюнхен, пак ще е много добър напредък.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 52. 52 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  И досега терминал две пустее, нито пътници, нито адекватна техническа поддръжка, като изоставено е. Наистина ли има нужда от трети терминал в близките 30 години? Нужно ли е всичко от София да хвърчи? Защо не се стегне Пловдив вместо това? И едно в Северна България. По-добре няколко малки, отколкото стъклен паметник на столицата. Българският дух е ясен: пана с рози и бъклици, носии и народна музика по радиоточката. И плочки като на Седмочисленици.
  —цитат от коментар 10 на dasho


  Дашо, дашо. Отдавна чакаме да дадат зелена светлина за летище Пловдив, че Враждебна ни е писнала на всички от южна България. Но ако поне се доближи малко до летище Мюнхен, пак ще е много добър напредък.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 53. 53 Профил на pi4er
  pi4er
  Рейтинг: 228 Неутрално
 54. 54 Профил на evakoseva
  evakoseva
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "Ако КЗК одобри "Соф кънект" за концесионер на столичното летище..."
  Защо ако? КЗК вече ги е одобрила, и то 2 дни преди да си публикувате статията :)

 55. 55 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1269 Весело

  До коментар [#24] от "Judjuk":

  Става дума за тебе... Аз патки не съм пасъл и не смятам да пас и в бъдеще.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK