Липсата на работна ръка и на електронно правителство трови бизнеса

Липсата на работна ръка и на електронно правителство трови бизнеса

© Надежда Чипева, КапиталЛеко се подобрява оценката на фирмите за бизнес климата в България, а самооценката за състоянието на предприятията е "слаб растеж, но по-скоро застой". Това показва традиционната анкета, която Българската стопанска камара провежда сред членовете си.


Проучването отчита известен песимизъм за 2020 г., който в голяма степен се дължи на неудовлетвореност от работата на институциите, притеснения за ръст на цените, данъчна и регулаторна тежест, както и дефицит на качествена работна ръка.


Сериозни притеснения будят забавянето на глобалния растеж и очертаващата се нова икономическа криза, както и "позеленяването" на Европейския парламент, предполагащо нова доза регулации в областта на околната среда.
За поредна година сред ключовите приоритети на фирмите е именно работната сила, която е проблем и в количествено, и в качествено отношение. Най-голямо търсене има за тесни специалисти и изпълнителския състав, а в по-малка степен - за административен и помощен персонал.


Проблем е попълването и на мениджърските позиции. Преобладаващата част от работодателите изразяват готовност да инвестират в обучение на персонала и в увеличение на трудовите възнаграждения, но на база постигнати задоволителни нива на умения и компетенции.


В коментарите, които участниците в анкетата са оставили, след като са отговорили на конкретните въпроси, преобладаващата част са свързани с неудовлетвореност от работата на администрацията и липсата на електронно правителство. Друг водещ проблем са промените в Наредба Н-18 (за касовите апарати) и неяснотите по отношение на тяхното прилагане, особено с оглед наближаващия краен срок за влизане на промените в сила (31 януари 2020 г.). Сред проблемните сфери е и липсата на качествено професионално образование, както и необходимостта от по-тясна връзка между образованието и бизнеса.


Проучването е проведено в периода 10 ноември – 10 декември 2019 г. и обединява отговорите на 792 мениджъри на фирми. 81% от анкетираните предприятия са микро- и малки (с до 50 заети), 11% са средни (с 50 до 250 заети), а 8% са големи (с над 250 заети).


51.5% от участниците в анкетата представляват предприятия от сектор "Услуги", 12.9% - от "Преработваща промишленост, 27.7% - от сектор "Търговия", 6.1% от сектор "Строителство", 1.5% - "Селско стопанство", и 0.4% - "Добивна промишленост".


29% от анкетираните предприятия оперират в Югозападния регион за планиране, 37% - в Североизточния, 14% - в Северен централен, 10% - в Южен централен, 6% - в Северозападния, 4% - в Югоизточния.

Ключови думи към статията:

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Да, наистина е голям проблем с недостига на евтина работна ръка. За съжаление този дефицит се отразява вече на всякакви позиции - и от ниско квалифицираните, до най-високо квалифицираните управленски кадри.
  До там се докарахме, че всички искат пари, пари, пари, а нещат да си вдигнат производителността. Дори наглеците си позволяват да казват "плащай ми като на немец и ще ти бачкам по немски".
  Докога ще продължава това безобразие?

  Бог да благослови Америка за България!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  И двата проблема са нерешими в обозримо бъдеще. Томето тотлно се провали с електронното а герб с демографията като цяли. Единствено успешно морят пенсионерите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 908 Весело

  "Единствено успешно морят пенсионерите."

  Еми те комунистите ограбиха пенсионния фонд през 1953 и след това през 1990.
  Тъй щото мое да да се жалваш на алменскио поп...

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#3] от "palav_nik":

  Верно ли миличък ? И тогава защо не ги разстреляхте? Знаеш ли къде са онези пари ? Питай някой по-умен да ти обясни.
  Я кажи за демографията и електронното - сигурно пак бащите и майките ви са ви виновни !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти пък кво знаеш за е-правителството, че се пениш...

 6. 6 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ами бизнеса да се бръкне малко в джоба по-надълбоко и да започне да дава европейски заплати и ще има работници. А колкото до електронното правителство, то ще стане, чак когато ГЕРБ отидат в канала.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 7. 7 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Евтината работна ръка умря! А живата емигрира завинаги. Нерешим проблем, за който знаем всички на кого трябва да благодарим.
  https://www.youtube.com/watch?v=f4EVh2Qvwfs&fbclid=IwAR0laCg2QWJ3Qcqsg5M_jCQKMZa_UxbXl_lQYK33Qc74-u9E_KOSBx6FR48

 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, че два пъти (може тайно да са били и повече) съпартийците ти опоскаха пенсионния фонд е всеизвестно и безспорно! Сега аз помагам на майка ми със сума три пъти по-голяма от пенсията и, че да живее прилично!

 9. 9 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 908 Весело

  "Ами бизнеса да се бръкне малко в джоба по-надълбоко и да започне да дава европейски заплати и ще има работници."

  Ми ти що не станеш бизнесмен и не раздаваш кинти, бе Тикво загубена...

 10. 10 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4770 Неутрално

  За електронното правителство един вицепремиер от Габрово каза, че ще стане утре! Всички му повярвахме! Особено след въвеждане на нова трудова книжка!

 11. 11 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Евтината работна ръка умря! А живата емигрира завинаги. Нерешим проблем, за който знаем всички на кого трябва да благодарим. https://www.youtube.com/watch?v=f4EVh2Qvwfs&fbclid=IwAR0laCg2QWJ3Qcqsg5M_jCQKMZa_UxbXl_lQYK33Qc74-u9E_KOSBx6FR48
  —цитат от коментар 7 на оuzo


  На тия двамата ли:
  https://www.youtube.com/watch?v=3L4b3UeOHTI

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 12. 12 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 135 Неутрално

  Има и голям проблем с качествените работодатели. Повярвайте, има фирми, за които даже хора без работа не искат да чуят или само минават през тях докато намерят нещо по- нормално. Драги работодатели, влезте в сайта на" БГ Работодател" и вижте мнението на работната сила за Вас. Като пренебрегнете най- крайните и очевидно емоционални мнения, ще получите доста реална обратна връзка!

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#5] от "palav_nik":

  Научи нас неуките дето вкарахме Ай БиЕм и Майкрософт в Бг. Ооо забравих - светът започва с ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Да, наистина е голям проблем с недостига на евтина работна ръка. За съжаление този дефицит се отразява вече на всякакви позиции - и от ниско квалифицираните, до най-високо квалифицираните управленски кадри. До там се докарахме, че всички искат пари, пари, пари, а нещат да си вдигнат производителността. Дори наглеците си позволяват да казват "плащай ми като на немец и ще ти бачкам по немски". Докога ще продължава това безобразие?
  —цитат от коментар 1 на Günther


  Нали на немците в Германия им плащат по немски??? Защо и там има дефицит на работна ръка във всички сектори???

 15. 15 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 908 Весело

  "Научи нас неуките дето вкарахме Ай БиЕм и Майкрософт в Бг. Ооо забравих - светът започва с ГЕРБ !!!"

  Тцъ-тцъ. И що не го направихте това е-правителство още по времето на Жан Виденов...

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Разстроено

  До коментар [#9] от "palav_nik":

  Ама тикавта ли загубихте, малкия ? Лошо, много лошо. Сега кой ще ви води към светлото милиционерско бъдеще ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1231 Любопитно

  всички искат пари, пари, пари, а нещат да си вдигнат производителността.
  —цитат от коментар 1 на Günther


  Я па ти!
  А шофьора в градския транспорт по-малко ли кара от немския си колега?
  А сервитьорката на Витошка? Бармана по-малко кафета ли прави?!

  В Русия съм! В Русия съм!
 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4387 Неутрално

  Ще дам пример, свързан със заглавната снимка. Много работодатели не се съобразяваха с човешкия фактор, примерно за заварчици става дума, които работеха по над 10 часа, в студ, в пек, на високо, и взимаха макс 1000 лв. Същите, заварчиците, щяха, нещяха, тръгнаха на гурбет, далеч от семейството си, да работят за 1000 - 1500 евро./месец. Сега същите тези работодатели, като "видяха хурката" на къде се завърта, взеха да внасят работници от чужбина. Едните дори внесоха бригада от 8 човека заварчици, познайте от къде, от Бангладеш, на които плащат по 1 000 евро/месец. Същите се предвождат от бригадир, индиец, който взима 3 000 евро на/месец....
  Та така, български предприемачи/хитреци в действие. А резултата е ясен...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 19. 19 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1231 Любопитно

  [quote#6:"Тиква загубена"]Ами бизнеса да се бръкне малко в джоба по-надълбоко и да започне да дава европейски заплати и ще има работници. /quote]

  А нов мерцедес?Кога?!

  В Русия съм! В Русия съм!
 20. 20 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да, наистина е голям проблем с недостига на евтина работна ръка. За съжаление този дефицит се отразява вече на всякакви позиции - и от ниско квалифицираните, до най-високо квалифицираните управленски кадри. До там се докарахме, че всички искат пари, пари, пари, а нещат да си вдигнат производителността. Дори наглеците си позволяват да казват "плащай ми като на немец и ще ти бачкам по немски". Докога ще продължава това безобразие?
  —цитат от коментар 1 на Günther


  Я ти да видиш???
  А как се вдига производителността ?

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Разстроено

  До коментар [#8] от "vassilun":

  Няма да споря с теб. Само моля, ми кажи точните дати да уведомим органите и си кажи мнението за Дянков и ония милиарди от Сребърния фонд ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 908 Весело

  "А сервитьорката на Витошка?"

  Ей, го и тоя.
  Ми стани наемател на кафене на Витошка и плащай на сервитьорките по 3 бона...

 23. 23 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#12] от "liz31552545":

  В този сайт проверяват ли дали публикуваното мнение е от човек, който наистина е заемал някаква позиция в дадено дружество, за което той пише? Защото е лесно да платиш на армия от тролове и да унищожиш репутацията на конкурент, нали?

 24. 24 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1231 Любопитно

  Ми ти що не станеш бизнесмен и не раздаваш кинти, бе Тикво загубена...
  —цитат от коментар 9 на palav_nik


  Щото не е нито връзкар, нито му се плащат подкупи на хеи, пожарна, данъчни, агенция по храните, труда, общината и кой ли не.

  В Русия съм! В Русия съм!
 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#15] от "palav_nik":

  Защо ще ти кажа ако ме помолиш уважително. Ти кажи кой ви пречи на вас да го направите 10+ години. Жан ли ви е виновен ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1231 Весело

  Я ти да видиш???
  А как се вдига производителността ?
  —цитат от коментар 20 на Тиква загубена


  Много е просто. Правил си 100 кафета по 1,20лв.
  Почваш да ги правиш по 3,60 и уааааууу, ооооо - 200% се вдигнала производителността!

  В Русия съм! В Русия съм!
 27. 27 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 908 Весело

  "Щото не е нито връзкар, нито му се плащат подкупи на хеи, пожарна, данъчни, агенция по храните, труда, общината и кой ли не."

  След декемврийският пленум на БКП през 1989 г. имаше пресконференция на другарете Лилов и Луканов. Та тогава стана дума, че още преди 10 ноември е имало 1532 червени милионери. Те кви са били - връзкари или да...

 28. 28 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 847 Неутрално

  "Ако планината не идва при Мохамед - Мохамед отива при планината"

  Ако работната ръка не иска при тези чорбаджии , по-лесно е да сменим чорбаджиите , отколкото работната ръка !

 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#17] от "Веселин Дечев":

  В Германия работниците влагат доста по-малко като здраве и енергия. Затова и живеят повече като цяло.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#14] от "4ort":

  В Германия НЯМА дефицит на работна ръка. Лъжите на либералните медии за подобен проблем нямат нищо общо с действителността. Там имат предостатъчно безработни. Проблемът е, че НЕ искат да работят, защото вземат огромни помощи и няма никакъв смисъл да работят на нископлатените работни места. За високо платените нямат квалификация.

 31. 31 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1231 Весело

  "А сервитьорката на Витошка?"Ей, го и тоя.Ми стани наемател на кафене на Витошка и плащай на сервитьорките по 3 бона...
  —цитат от коментар 22 на palav_nik


  Не мога!
  Първо, няма места.
  Второ, не съм нито мутра нито имам политически гръб.
  Тея дето имат разрешение само за маси на тротоара, но са построили цели къщички тях никой не ги търси, но аз ако го направя ти да видиш какще се изсипе цялата строгост на закона отгоре ми!

  В Русия съм! В Русия съм!
 32. 32 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 135 Неутрално

  До коментар [#23] от "truly":

  Това също е възможно, но повярвайте, в основната си част мненията са абсолютно верни. В много случаи за международните фирми съвпадат и с мнения в сходни чужди сайтове като Джобвот и Кунуну. Пък и не виждам как чрез тролене в сайт за работна ръка ще увредиш бизнеса на някого.

 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#19] от "Веселин Дечев":

  А нови цици за плеймейтката или нова къща в Барцелона ? КОГА !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 908 Весело

  "Не мога!
  Първо, няма места.
  Второ, не съм нито мутра нито имам политически гръб.
  Тея дето имат разрешение само за маси на тротоара, но са построили цели къщички тях никой не ги търси, но аз ако го направя ти да видиш какще се изсипе цялата строгост на закона отгоре ми!"

  Е като не моеш на Витошка, направи кафене у Дойно Уйно и там плащай на келнерките по 3 бона...

 35. 35 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  До коментар [#18] от "hamiltonf":

  И аз съм гледал нещо подобно... Някои български работодатели са готови да се разделят и с най-добрите си работници, само и само да не им плащат. После наемат нови и съответно хем им плащат повече, хем и работата не върви както преди. Обаче няма... Тоя манталитет не може да бъде изтръгнат. Както казваш и хора от Бнгладеш ще докарат, заплати на българи не вдигат или само в краен случай, колкото да не е без нищо.

  Бивш tww09306483.
 36. 36 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2529 Любопитно

  А шофьора в градския транспорт по-малко ли кара от немския си колега?
  А сервитьорката на Витошка? Бармана по-малко кафета ли прави?!
  —цитат от коментар 17 на Веселин Дечев


  Шофьора за по-малко, не кара по-малко от немският си колега, но в повечето случи кара по-мърляво, все едно че вози компири (или барабои), слуша силно музика, фамилиарничи с пътниците и не идва на минутата. Та услугата не е като немската.
  За сервитьорката и бармана не мога да преценя - преди три дена гледах един немски филм за българското черноморие и там показваха някакъв Цветелин, дето имитирал от 30 години Елвис, който взима по 100 евро на представление. А на вечер в сезона имал по три... Та ти ще кажеш като морски, този Цветелин малко или много взима


  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 37. 37 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 492 Неутрално

  "Щото не е нито връзкар, нито му се плащат подкупи на хеи, пожарна, данъчни, агенция по храните, труда, общината и кой ли не."След декемврийският пленум на БКП през 1989 г. имаше пресконференция на другарете Лилов и Луканов. Та тогава стана дума, че още преди 10 ноември е имало 1532 червени милионери. Те кви са били - връзкари или да...
  —цитат от коментар 27 на palav_nik


  Тези червени милионери/милиционери са създателите на ГЕРБ...

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#34] от "palav_nik":

  Айде малко по-ун=мно и сериозно. Да поговорим за електронното, томето, демографията , герб и работещите бедни !!!
  Покажи виновните ви да зарадваме Новия главен с пресъпници на тепсия.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#35] от "Petleshev":

  Масово вече докарват персонал от Молдова и Украйна. Никой българин не им се връзва.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#36] от "DDR":

  Цецо Елвиса е доста нисък по хонорари. Голямата работа са чалгарките дето си падаш по тях.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2322 Неутрално

  До коментар [#17] от "Веселин Дечев":

  Хаха... точно барманите и сервитьорите са като на забавен кадър у нас в сравнение с Гърция. Примерно честотата с която свиркат стоките на баркод четците на касите тук и в Гърция е със забележима разлика

 42. 42 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 908 Весело

  Ето една реална обява за работа.
  Стругар със средно образование:
  https://www.zaplata.bg/proizvodstvo/dragor/465724/strugar-na-universalen-strug/
  Заплата 1500 - 1800 лв.
  Ма никой не иска да става стругар.
  Секи сака на баницата мекото и на работата лекото...

 43. 43 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2529 Любопитно

  До коментар [#36] от "DDR":Цецо Елвиса е доста нисък по хонорари. Голямата работа са чалгарките дето си падаш по тях.
  —цитат от коментар 40 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти от къде знаеш за хонорарите на чалгарките? Да не са давали и за тях някой немски филм?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#42] от "palav_nik":

  Ти можеш ли да работиш на струг или на ЦПУ !?!?!? Съмнявам се.
  Защо бягаш от дебата по другите теми ? Колко герберастко !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#41] от "karatista":

  Толкова разбираш що е то барман щом го съдиш по баркодовете и четеца !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#42] от "palav_nik":

  Мамин, ти чете ли я тази обява ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1231 Любопитно

  До коментар [#42] от "palav_nik":

  Ама това е бруто. Реално ще взема 1000

  В Русия съм! В Русия съм!
 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#43] от "DDR":

  Ами знам. Не можеш да си ги поръчаш с твоите доходи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#47] от "Веселин Дечев":

  И това не е сигурно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 908 Весело

  До коментар [#38] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не си ми в категорията по темата за е-правителство.
  Изобщо си немаш на представа какво е това електронен документооборот и електронен архив, срокове за съхранение, маршрутизация, стандарти за дигитализация на е-документите, класификационни схеми и так далее...

 51. 51 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2322 Неутрално

  До коментар [#45] от "КМЕТ В СЯНКА":

  За баркода ставаше дума за касите в лидъл и подобни. Иначе никъде не съм виждал барман с четец.

 52. 52 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  [quote#17:"Веселин Дечев"][/quote]

  Дрогарьо Дечев и московският шофьор не кара по-малко от немския, и ленинградската сервитьорка не сервира по-малко кафета от немската и Германия не продава повече газ от савцкия саюз. Та защо заплатиъе е Путинова Рус са по- малки от немските???

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#50] от "palav_nik":

  Верно ли - значи ти си оня герой от Агенцията по вписвнията ! Евалла !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  Работна ръка има, робите свършиха. Най ми е смешно, как някой имал много работа, ама не давал повече от 600лв., защото това във Варна е масово. За тия пари, само балъци ще навиеш.

 56. 56 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2529 Весело

  До коментар [#43] от "DDR":Ами знам. Не можеш да си ги поръчаш с твоите доходи.
  —цитат от коментар 48 на КМЕТ В СЯНКА


  Абе Кмете, сериозен човек изглеждаш ама от време на време големи глупости трескаш.
  Е как като не знаеш колко им е хонорара и като не знаеш какви са ми доходите стигаш до разни изводи? 😂😂😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 57. 57 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  Както винаги Пелтешев-Ойтопода и Кмета недоволни.
  А преди ГЕРБ какви заплати имаше ей, а пък по времето на Костов-по-високи от немските.
  А пък за Виденов-Гечев няма даже да коментирам. Там бяхме малко над швейцарските.
  Обаче злият Бойко за 10 години ни направи от първи в света последни в ЕС.

 58. 58 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#51] от "karatista":

  Нашите са в пъти по-добри. Нямаш представа в Германия какви тутки са на тези позиции. Особено туркини и рускини.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 59. 59 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#52] от "4ort":

  Там как стои въпросът с работещите бедни и ЗАЩО вие управлявате ВСЕ по путински модел а не по меркелски ???
  Ай гиди алчни корумпета ненаяли се !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 60 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2322 Неутрално

  До коментар [#58] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Дада, че не съм виждал. Само в латинска америка са по-утрепани от нашите флегми

 61. 61 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#18] от "hamiltonf":Да, предприемачите виновни, герберската шайка и Рапон (управлващите) невинни.Ами стани и ти предприемач, и дай 3000 евро заплата!
  —цитат от коментар 53 на historama


  +++

  При герберите виреят само чуждестранни финансови анаристи, перачи на пари от местната олигархия и Италия, офшорковци от Панама Гейт , сводници и т.н. Бизнеса на българите след избори е по-зле от колкото след априлското въстание само се коли и беси (и в буквалния смисъл няколко хиляди за застреляни) за конкуренция!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#56] от "DDR":

  Питай конкретно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2529 Любопитно

  До коментар [#56] от "DDR":Питай конкретно.
  —цитат от коментар 62 на КМЕТ В СЯНКА


  Я кажи какъв ми е дохода?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 64. 64 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#57] от "Да вярваме на истината":

  Ти кажи за електронното и постиженията на твоя градски. И да те питам-къде е роден вашия кмет?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 65. 65 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#60] от "karatista":

  Вервай си. Ти меринджей в Лидл ли си ? Защо ви е такова текучеството ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 66. 66 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#63] от "DDR":

  Недостатъчен за подобни екстри.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 67. 67 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5767 Неутрално

  Фолксваген, а?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 68. 68 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2529 Весело

  До коментар [#63] от "DDR":Недостатъчен за подобни екстри.
  —цитат от коментар 66 на КМЕТ В СЯНКА


  Не се измъквай 😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 69. 69 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2529 Весело

  Фолксваген, а?
  —цитат от коментар 67 на penetrating


  Холцваген!😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 70. 70 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2322 Неутрално

  До коментар [#65] от "КМЕТ В СЯНКА":

  хахаха... с бързите изводи. само клиент съм на лидъл, но се съм се заслушвал като сканират стоките, с каква скорост става. В България лидъл е най-високата честота... най-зле са фантастико и била.

 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#68] от "DDR":

  Отговорът е според въпроса.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#70] от "karatista":

  За толкова пари е доста добре. Знаеш ли случайно какви са им задълженията на тези хора ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2322 Неутрално

  До коментар [#72] от "КМЕТ В СЯНКА":

  не знам. сигурно като на тези в Гърция?

 74. 74 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#52] от "4ort":Там как стои въпросът с работещите бедни и ЗАЩО вие управлявате ВСЕ по путински модел а не по меркелски ???Ай гиди алчни корумпета ненаяли се !!!
  —цитат от коментар 59 на КМЕТ В СЯНКА


  Кметичке, нали ги победихте немците, защо получават повече от вас питай Путин.
  Кметичке, какво значи меркелски модел? Прочети колко незаети работни места има при меркелския модел, колко са работещите бедни и защо внуците ви калинки плащат като дядовците кубадинки????
  Все въпроси, които можеш да зададеш на нЕкой Пленум на Партията.

 75. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#74] от "4ort":

  Миличка , милисионерките веднага си личите по опитите за обиди и педалирането . Доста сте елементарни.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 76 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Работна ръка има, робите свършиха. Най ми е смешно, как някой имал много работа, ама не давал повече от 600лв., защото това във Варна е масово. За тия пари, само балъци ще навиеш.
  —цитат от коментар 55 на chepokalipsis


  Все пак има тясна връзка между цената на кафето и заплатата на сервитьорката. В София кафе под 3 лв не можеш да намериш, а във Варна на тая цена е май само в Коста и Старбъкс

 77. 77 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#74] от "4ort":Миличка , милисионерките веднага си личите по опитите за обиди и педалирането . Доста сте елементарни.
  —цитат от коментар 75 на КМЕТ В СЯНКА


  Кметичке, кажи за бащите ви кубадинки как направиха милицията, кажи как вземаха народни пенЦии, как децата ви, калинки, ги инсталирахте на властови позиции, как ги направихте капиталисти!

 78. 78 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1231 Любопитно

  [quote#17:"Веселин Дечев"]
  —цитат от коментар 52 на 4ort
  Дрогарьо Дечев и московският шофьор не кара по-малко от немския, и ленинградската сервитьорка не сервира по-малко кафета от немската и Германия не продава повече газ от савцкия саюз. Та защо заплатиъе е Путинова Рус са по- малки от немските???[/quote]

  защото билетът за метрото е лев, бензинът е лев и десет, а платен преглед при лекар специалист е 12лева.Затуй.

  В Русия съм! В Русия съм!
 79. 79 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Проблемът е нито в работната ръка, нито в е- правителството.

  Проблемът е в наработещата съдебна система.

  Колкото се отлагана истинската реформа, толкова Бг. ще затъва в блатото.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 80. 80 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  [quote#78:"Веселин Дечев"][/quote]

  Дрогарьо Дечев, защо след като сте пАстроили тези прелести, изпрАтихте тавагишчите Кобзон и Лужков да ги лекуват скъпо и пре скъпо в Германия, а не ги лекуваха савецките лекари срещу 12 лева???

 81. 81 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1231 Весело

  [quote#78:"Веселин Дечев"]
  —цитат от коментар 80 на 4ort
  Дрогарьо Дечев, защо след като сте пАстроили тези прелести, изпрАтихте тавагишчите Кобзон и Лужков да ги лекуват скъпо и пре скъпо в Германия, а не ги лекуваха савецките лекари срещу 12 лева???[/quote]

  Демокрация е. А и климатът е по-здравосовен

  В Русия съм! В Русия съм!
 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#77] от "4ort":

  Дори И това не знаеш - питай учителя ти в Пазарджик да ти обясни кой ви е направил милицията. Бай ти Пенчо направи БЛРС заедно с генерал Русков и бригадирското дето са се срещнали твоите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Весело

  До коментар [#79] от "The sphere":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Защото бг фирмаджията ако не харчеше толкова да "майбаха" коври в Майбаха можеше да не е баш така....

 85. 85 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#77] от "4ort": Дори И това не знаеш - питай учителя ти в Пазарджик да ти обясни кой ви е направил милицията. Бай ти Пенчо направи БЛРС заедно с генерал Русков и бригадирското дето са се срещнали твоите.
  —цитат от коментар 82 на КМЕТ В СЯНКА

  Партията, кметичке, Партията създе и милицията и кубадинките и АБПФК и калинките, внучките на кубадинките.

 86. 86 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#14] от "4ort":

  Немското плащане е добро само за някой професий и нискоквалифицирани, който работят на черно.

 87. 87 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#85] от "4ort":

  Ти като потомствен партиец ги знаеш тия уйдурми.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7946 Неутрално

  Да питат Томислав Дончев , след като изхарчи милиарди за електронно правителство, защо 10 години няма и следа от него.

 89. 89 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Да питат Томислав Дончев , след като изхарчи милиарди за електронно правителство, защо 10 години няма и следа от него.
  —цитат от коментар 88 на Роси


  Без Електронно правителство е жива мъка ..

 90. 90 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4387 Любопитно

  До коментар [#53] от "historama":

  И по повече даваме другарко, бъдете спокойна... А вие, освен празни приказки, нещо друго давате ли?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 91. 91 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#64] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Нашият кмет е родена на "Брянска" 56 вход Б.
  А електронното Правителство въобще не ме интересува.
  Но в Габрово общината е електронна. Мога да не стъпваме и да си получа документа.
  Благодаря.

 92. 92 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2358 Весело

  До коментар [#64] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Половината габровчета мой човек се раждат в Плевен или в София бе Кмете. Смятат, че там акушерството е университетско и напреднали:)

 93. 93 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  Другари и другарки, нека си кажем истината в очите. Като наемаш някого единствения въпрос е дали ще е напълно бавноразвиващ се, или наполовина бавноразвиващ се.

 94. 94 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  До коментар [#91] от "Да вярваме на истината":

  Това ви е голямото предимство пред софия - вашият милее за родното място.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 95. 95 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Да бе, точно електронното правителство е проблем... Много се съмнявам, че електронното правителство ще бъде по-различно от ходещото на два крака.

 96. 96 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  [quote#17:"Веселин Дечев"][/quote]

  Ти да не си завършил икономика в Милиционерското училище?

 97. 97 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Тия боли ли ги, сърби ли ги...май и те не знаят. Как пък тъй цял ЕС работна ръка не могат да намерят? Още, след като липсата на е-правителство е голяма пречка, що не натиснат администрацията? Пари имат, медии имат, журналисти има, недоволни има. Да се организират и да се почва с натиска.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 98. 98 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  До коментар [#91] от "Да вярваме на истината":

  Електронното правителство, не само тебе не те интересува. Бойко също не го интересува! :)))
  Сега, като се замисля... Нали Томислав отговаряше за него? Експерта от Габрово, за който не се знае по какво е експерт. :)))

  Бивш tww09306483.
 99. 99 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#12] от "liz31552545":

  Качествените работодатели обаче не искат да имат нищо общо с ГЕРБ, мошеници и мутрафони и така работата им стана несигурна, под натиск и орязана от прасчовците дето налапаха цели сектори в бизнеса.

 100. 100 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  До коментар [#53] от "historama":И по повече даваме другарко, бъдете спокойна... А вие, освен празни приказки, нещо друго давате ли?!
  —цитат от коментар 90 на hamiltonf


  4 работни места на постоянен ТД, лятото още 4.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK