Водният регулатор: Вместо да намали загубите, ВиК - Перник ги е увеличило

Язовир "Студена" е основният водоизточник на Перник.

© Георги Кожухаров

Язовир "Студена" е основният водоизточник на Перник.При 9 от общо 28 показателя за качество ВиК Перник е показала пълно неизпълнение, се вижда от анализ на Комисията за енергийно и водно регулиране за дейността на ВиК дружествата през 2018 г., публикуван тези дни на сайта на институцията.


Градът е на воден режим от средата на ноември, а вчера бедственото положение там беше удължено с 30 дни. Заради задълбочаването на кризата правителството взе решение пречиствателната станция на града да се изгради приоритетно в режим "обект от национално значение". Миналата седмица премиерът Борисов обяви, че единственият виновник за водната криза в града е "некадърното управление на ВиК сектора в града".


Ето какво още пише в анализа на КЕВР за 2018 г., приет от регулатора преди празниците:
По показателя "общи загуби на вода" неизпълнението на разчета е с 368.85%. Дружеството е трябвало да намали през годината загубите от 25.4 куб. м на км на ден на 23.42 куб. м, но вместо това ги е увеличило на 32.73 куб. м, установява водният регулатор.


Оценката за борбата с авариите на водоснабдителната мрежа е добра. (Това е най-високата оценка по 4-степенната скала на КЕВР). През 2017 г. авариите са били 175.60 на 100 км мрежа, а през 2018 г. са намалени на 134.75 при план 166.3. Все пак Перник остава градът с най-голям брой аварии по водоснабдителната мрежа, изпреварван единствено от Видин, се вижда от документа.


При намаляването на авариите на канализационната мрежа обаче е установено пълно неизпълнение на плана и увеличение на произшествията от 227.76 на 279.62 на 100 км.


Пълно неизпълнение има и при покритието с услуги за пречистване и извеждане на отпадни води.


Анализът сочи, че дружеството не поддържа база данни за изчисляване на неизмерената законна консумация на вода, няма запровед и процедура, по която да се води регистърът за оплаквания на потребителите и на лабораторните изследвания на качеството на питейните води.


Констатациите на водния регулатор потвърждават подозренията на прокуратурата за това, че длъжностни лица от общинската и областната администрация в периода от 2017 г. до ноември 2019 г. не са положили достатъчно грижи съответно за водопреносната и водоснабдителната мрежа в община Перник и за стопанисването на водния ресурс в яз. "Студена" и от това са настъпили значителни вредни последици. Спецпрокуратурата води разследване на обстоятелствата, което главният прокурор Иван Гешев вчера взе на специален надзор.


В средата на декември Окръжната прокуратура посочи като отговорни за кризата министрите на околната среда и на регионалното развитие Нено Димов и Петя Аврамова. Досега заради кризата бе сменен областният управител на Перник.


Петнадесет доброволци от пернишкия квартал "Църква" почистват Владайския канал днес, съобщи кметът на района Радослав Динев, цитиран от БТА. Инициативата цели да се увеличи дебитът, който влиза в язовир "Студена". Сега Владайският канал осигурява около 60-70 л/сек. за питейния водоизточник на Перник.


Друга група граждани организира утре "Пернишки съботник" също за почистване на Владайския канал и затрупани шахти от клони и пясъчни наноси. На 17 декември доброволци от пернишкия квартал "Църква" и селата Драгичево, Рударци и Кладница почистиха гористия терен към водосборната зона "Сива грамада" във Витоша. Акцията им завърши с успех - водите, течащи под морените, бяха заустени към Витошкия водопровод и дебитът му увеличен с 10 л/сек.


БНР съобщава, че утрев града ще се проведе гражданско шествие и ще бъде отслужен молебен за преодоляване на безводието. Участниците ще бъдат с жълти светлоотразителни жилетки.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Споко бе. Пак няма да има виновни. Я вижте в съседната статия как оправдават един по един виновниците за КТБ.

 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  Всичко на концесия, иначе....
  Не че в софия всичко е ок, но все пак има най- ниски загуби.

 3. 3 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 967 Весело

  Перничани ги имах за доста по-радикални и корави хора. Явно и те са се превърнали в послушни котенца - доброволчески дейности, молебени. Митът за винкела отиде в небитието.

 4. 4 Профил на Sar
  Sar
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#3] от "Големи яйца:)":

  Ама защо само перничани? Проблемът е общ за всички нас.

 5. 5 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#2] от "boevbisser":

  Загубите се докарват на хартия. Включително и Софийска вода го прави. Няма ВиК дружество, което да мери истинските загуби. Просто струва много. Освен това да не се забравя, че голяма част от представените загуби са си чисти кражби, с които ВиК дружествата не могат да се оправят. Проблемът с кражбите е политически, защото не променят законодателството и Полицията не иска да прави нищо по тоя въпрос.
  Да не ти казвам, че над определени големи фирми, които крадат задраво вода има чадър. Лично аз съм имал големи неприятности на тая тема, когато работех във ВиК сектора.

  Бивш tww09306483.
 6. 6 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 306 Неутрално

  При всички прояви на безстопанственост на ВиК службите, Борисов иска да направи едно общо държавно ВиК. Така че и София да подлежи на воден режим. При положение, че Софийска вода намали съществено загубите от течове. И има сериозна инвестиционна програма за подмяна на остарели водопроводи. Не искам държавно (т.е. безстопанствено) ВиК в София.

  vesela
 7. 7 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 967 Весело

  До коментар [#4] от "Sar":

  Съгласен, ама... Ситият не вярва на гладния... Спасението на давещите се е дело на самите давещи се...

 8. 8 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1379 Неутрално
 9. 9 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#6] от "vesela":

  Тоест искаш да кажеш, че управлението на държавата е безстопанствено?!? :)))

  Бивш tww09306483.
 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Неутрално

  Затова винаги казвам “некадърността и корупцията е опасна за вашето здраве”

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#2] от "boevbisser":

  Когато, учителката по руски фандъкова встъпи в новия мандат на кмет, й зададоха въпроса за концесията на Софийска вода, фандъкова отговори твърдо нье. От къде е била толкова сигурна или е очаквала да се случи предизвестената криза в Перник и банкянския бек да предлижи "гениалната идея" - ВиК на всички вик оператори. Като гледам в какво състояие са Напоителни системи след миро-мършата и харизановия си представям новата шапка!

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Неутрално

  " Анализът сочи, че дружеството не поддържа база данни за изчисляване на неизмерената законна консумация на вода, няма запровед и процедура, по която да се води регистърът за оплаквания на потребителите и на лабораторните изследвания на качеството на питейните води."

  Мафия с/под държавни протекции - това е констатацията, казано с други думи на по - разбираем език !

 13. 13 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Перничани са виновни, те са си спукали тръбите, те са се къпали по 3 пъти на ден. Оставяли са градските чешми и фонтани, да текат безспирно. А министрите ни лук яли, ни на лук мирисали.

  мурзилка
 14. 14 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Да, герп изобщо не са виновни, ръишли. Мутри противни, БСП 2

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 15. 15 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Тоест искаш да кажеш, че управлението на държавата е безстопанствено?!? :)))
  —цитат от коментар 9 на Petleshev

  В Перник определено е било безстопанствено

 16. 16 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  Доброволец работил по водоснабдяването, е едно ниво по-горе от мрънкачите.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 17. 17 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  Доброволец работил по водоснабдяването, е едно ниво по-горе от мрънкачите.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 18. 18 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#12] от "samoedin":

  Остави, какво дрънка регулатора...! Те сега гледат да се изкарат невинни и, че не знаят какво става във ВиК Перник. Баси регулатора, а? Чак сега разбрал, че нямало нещо си...?!
  Лично аз съм носил запитвания в регулатора, които са се чудили как да скрият или да загубят. Някои директно са ги хвърляли в кофата... Именно регулатора е тоя, който покрива големите крадци и бърка батаците във ВиК дружествата. Иван Иванов се оказа страхливец, който се продаде за едната заплата...!

  Бивш tww09306483.
 19. 19 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Основателя на ДСБ – Иван Иванов - е направил такъв доклад, че да скрие кражбите, вместо директно да запише „Крадат от ремонтите!“

 20. 20 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Основателя на ДСБ – Иван Иванов - е направил такъв доклад, че да скрие кражбите, вместо директно да запише „Крадат от ремонтите!“

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Неутрално

  Имам неправомерно начисление на базата на прогнозна кубатура от местното ВиК дружество. някакви 70 - тина кубика вода. Постоянно ми се обаждат някакви жени и поставят въпроса, а аз им обяснявам какъв е казуса ! Те казват добре, разбира ме ви и след това - същата песен ! Платете, та платете ! Друго не знаят ! Или ела да се обясняваме в наше представителство и пуснете молба за еди какво си - просто губене на време и висене ненужно по опашки ! Това е положението с обикновенния гражданин ! Ако източиш цял язовир обаче, никой не поставя въпроса за персонална отговорност ! КОЙ ще съди Нено или Петя ? Гешев ? Айде малко по - сериозно, още не сме в новогодишната нощ, та да си разказваме вицове....Милиони кубици вода потънали - къде ? В мрежата ? Или в частните джобове на сараите ? КОЙ да ти обясни !
  Виновни няма да има ! Толкоз ! свикнахме вече 30 години !

 22. 22 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  ..,,дружеството не поддържа база данни за изчисляване на неизмерената законна консумация на вода, няма запровед и процедура, по която да се води регистърът за оплаквания на потребителите и на лабораторните изследвания на качеството на питейните води."...

  Ами сега всички БЕЗотговорници вън от дружеството. Да спят някъде другаде!!!

 23. 23 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  Интересно... Дежурните ГЕРБ-ерчета ги няма под тая статия да коментират. Нещо им се губят указанията. :)))

  Бивш tww09306483.
 24. 24 Профил на zzk41596346
  zzk41596346
  Рейтинг: 237 Неутрално

  ГЕРБ завинаги ще останат като символ на управлението на калинките - хора прости, нагли, арогантни, кресливи, лъжливи.

 25. 25 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#12] от "samoedin":

  Просто липсва кадърност и контрол!

 26. 26 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  Абсолютно безполезен регулатор. Сигурно и премии са си раздали за нова година.

 27. 27 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#3] от "Големи яйца:)":

  Винкелът явно е омекнал.... "Панта рей"!!!

 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#19] от "ebf52574941":

  Ама... чакай сега! Кой краде от ремонтите? Управляващите ГЕРБ-ери или някой от Марс? Иван Иванов е един пъзльо, който си мисли за пенсията и спокойствието. Иначе, защо мислиш Борисов ще сложи човек от ДСБ на този пост? Борисов търси такива мижитурки от други партии, за да си измие ръцете с тях в удобния момент. Нали се сещаш, колко председатели на регулатора се смениха, когато правителството на ГЕРБ го удари тока през зимата на 2013-та година? Регулатора е тоя, който покрива мафията в енергетиката. ВиК сектора е малък проблем и може да се оправи за кратко време. Просто не искат...!

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Неутрално

  Освен това ясно се вижда от доклада, че проблемът е в тръбите. По-скоро сито, а не тръби. Въпросът е може ли да пренесеш вода в сито? Отговорът на Перник и Борисов : може ако сипваш много повече вода от тази, която доставяш.
  И тези тръгват да строят пречиствателна станция, а не тръбопроводна мрежа...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#24] от "zzk41596346":

  Тоест, типичните комунисти...! :)))

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#15] от "gonz0104":

  Ти да не си мислиш, че Перник е някакво изключение...?!?

  Бивш tww09306483.
 32. 32 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Весело

  До коментар [#29] от "penetrating":

  Така е за жалост! Да се хвалиш че си нсправил нещо ново(макар и неадекватно на нуждите и на времето!) е къде къде по-важно, от това да ремонтираш нещо жизнено важно в точния момент...

 33. 33 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  ВиК Перник стана олицетворение на едно СПЯЩО ДРУЖЕСТВО, чийто синоним е думата ,,инерция"!

 34. 34 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Е то в цяла българия така правят ВиК тата

 35. 35 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Неутрално

  Боце да си признае, че е бил толкова жаден, след едно мачле край язовира, че е пил директно от него. Резултатът е налице...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 36. 36 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#19] от "ebf52574941":...Иван Иванов е един пъзльо…Борисов търси такива мижитурки от други партии, за да си измие ръцете с тях в удобния момент....!
  —цитат от коментар 28 на Petleshev


  Борисов най-лесно намира мижитурки в ДСБ. Други примери са П.Москов, Р.Кънев и Иван Костов, които гласуваха той да е Премиер. За разлика от тия ***** Деница Златева от БСП отказа да е министър в правителство на Тиквиний.

  ДПС и БСП никога не са гласували, Премиер да е Борисов!

  До коментар [#28] от "Petleshev":

 37. 37 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#25] от "Зори":

  Само баце липсва или по-точно едно водно хъбче. След газовия хъб и хранителния хъб редно е да има главн воден хъб! Чудя се как не се е сетил да се направи национална водопроводна мрежа с преносимост на водомерите (по аналогия с преносимост на номера за телекомите)?

 38. 38 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  Освен това ясно се вижда от доклада, че проблемът е в тръбите. По-скоро сито, а не тръби. Въпросът е може ли да пренесеш вода в сито? Отговорът на Перник и Борисов : може ако сипваш много повече вода от тази, която доставяш.И тези тръгват да строят пречиствателна станция, а не тръбопроводна мрежа...
  —цитат от коментар 29 на penetrating


  Не са само тръбите. Скоро писаха как автомивки бръмчат на питейна вода и сега измислиха някаква "авария" в Стомана дето се губели 90 литра/секунда. Само ни баламосват с тръбите.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  ...от анализ на Комисията за енергийно и водно регулиране за дейността на ВиК дружествата през 2018 г.

  Излиза, че и от тази комисия файда няма. Направила анализ, но действия няма. Защото имаше избори.
  Сега пък вода няма.
  А началник и на ВиК, и на КЕВР е Бойко Борисов, но Путин е отворил чадър над него, май?

 41. 41 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Оставка за Бойко Борисов! Той е персонално отговорен, защото управлява държавата от десетилетие!

 42. 42 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  А ГЕРБ като харчеха десетки милиони за "водни цикли" да бяха помислили за течовете в различните градове, като се похарчиха парите по техни обръчи, сега що не били намалени течовете.

  А с какво да ги намалят, ако не е с ресурса събран от Данъколатеца, дето ГЕРБ си раздава по обръчите.

 43. 43 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 708 Неутрално

  ДПС и БСП никога не са гласували, Премиер да е Борисов!
  —цитат от коментар 36 на ebf52574941
  Да ама ДПС и БСП са гласували Премиер да е Орешарски. А също и са гласували за Пеевски!! БСП са гласували, премиер да е Луканов, Беров Виденов, ; които скъпи №39 са ни докарали много повече беди.
  А че ББ е некомпетентен е ясно, но от горните е по малко зло! лошото е че ГЕРБ няма кадърни кадри! има калинки! То кадърни има и в БСП и сред "десните:
  Но... докато Нинова води откровено антибългарска(пропутлеристка) политика, ИЛИ/И докато "десните" не се обединят и не покажат на хората че са алтернатива или поне коректив - ГЕРБ ще ни мъчи с некомпетентното си управление.

 44. 44 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Защо няма арестувани!? Да се почне с министъра Димов.

 45. 45 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Нещата вървят към бай Ставри...
  Но, някои ще мигрират в Русия или ЮАР, скоро.

 46. 46 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Закупих жилище в Перник, а инкасаторката вика:
  -водомера е от 2002г има 20 кубика топла вода, а не е живяно от 3 г. в жилището.
  Да ги пишем по 2-3 кубика да ти е по леко.
  ПП
  Пиши, каквото виждаш и казах, но в Перник всички са овързани, като свински черва...

 47. 47 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  "Спецпрокуратурата води разследване на обстоятелствата, което главният прокурор Иван Гешев вчера взе на специален надзор.
  В средата на декември Окръжната прокуратура посочи като отговорни за кризата министрите на околната среда и на регионалното развитие Нено Димов и Петя Аврамова. "

  Обаче:

  "Миналата седмица премиерът Борисов обяви, че единственият виновник за водната криза в града е "некадърното управление на ВиК сектора в града".

  И така , предстои да видим главният прокурор в кого ще се вслуша, в Окръжната прокуратура, която обвинява за водната криза Бойковите министри или ще слуша какво му казва Борисов , който вече произнесе присъдата си. Виновен е единствено управителя на В и К Перник.
  Ако Гешев не подкрепи Окръжна прокуратура и не обвини министрите от Бойковото правителство , това ще е поредното доказателство , че новоизбраният главен прокурор е на служба при Борисов. Той ще защитава гербаджийската мафия по усмотрение на нейния тартор.

 48. 48 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  Хора.... къде е Маямата!!!! Гражданския стожер и защитник, как не е отпред пред камерите на протестите???? Вече 5 дена ни кост ни вест от Маямата! Липсва ми нейното грачене и лай срещу камерите. Хората мизерстват без вода, а тя си вее перчема по топлите острови!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 49. 49 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  Дремджиев:

  "Гешев наистина е радост. За някои. Взе под свой контрол разследването за Перник и... вече няма следа от твърдението на окръжната прокуратура, че вина носят и двамата ресорни министри Димов и Аврамова. Познато - както в разследването за КТБ ги няма Пеевски, "Путин и Обама".

  Бих добавил , че Гешев може да накаже окръжните прокурори , че са се осмелили да обвиняват Боковите министри.
  Иначе прокуратурата , според Гешев била независима... Под "прокуратурата" в България той очевидно има предвид себе си. Но и това не е сигурно. В България дефакто няма разделение на властите. Има единоначалие. Знаем кой е върховният началник , бащицата, който некачественият български материал го избира вече трети мандат.

 50. 50 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 636 Неутрално

  ОК!
  Всичко е наред; Контролните органи са си свършили работата; Статистиката също; ВОДА НЯМА!
  Точка...

 51. 51 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Сетих се за най-виновните, метеоролозите, че не са прогнозирали повече валежи, че да се покрият мизериите.

  мурзилка
 52. 52 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#48] от "chichka":

  чичка,няма ли какво друго да тролиш

 53. 53 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  До коментар [#52] от "САЩ се управлява от Риад":

  Липсва ми, а на теб?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 54. 54 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5659 Неутрално
 55. 55 Профил на gaq09398612
  gaq09398612
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Водата в Татковината е "политическо оръжие ", с нея се полива машината за гласуване,за да не ръждяса...

 56. 56 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Чета аргументите в анализа на КЕВР и си задавам един прост въпрос:
  Ако ВиК Перник си беше изпълнило плана нима днес пак нямаше да има воден режим. Ами, че нали самите те са прадлагали да има режим още през април. Защо тогава никой от техните софийските величества не им обърна внимание. Вината разбира се е в София и няма защо сега Гешев и Борисов да си смучат пръстите. Министрите на околната среда и на регионалното развитие са виновните за ситуацията в Перник, а не "лошото" управление на надупчените като швейцарско сирене тръби. Ще ви питам кой дава разрешение за източване на язовирите - Нено Димов.

  не съм избягал
 57. 57 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Мързел, некадърност, безхаберие, корупция ....

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Толкова могат хората, те не са виновни. Виновен е , който ги избира.

 59. 59 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5545 Неутрално

  Време е Гешев да оправдае избирането му и да си свърши работата.

 60. 60 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5545 Неутрално

  Време е Гешев да оправдае избирането му и да си свърши работата.

 61. 61 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#60] от "Peni Nikol":

  Според Районната прокуратура виновните са еко министъра Нено Димов и министърката на регионално развитие. Обаче Гешев, който съвсем скоро обясняваши как прокурорите били независими, иззе делото и без изобщо да е гледал доказателствата вече произнесе обвинението - виновни са местните управляващи. Властта фалшифицира реалността, а после ни обвинява, че ние сме разпространявали своето черногледство и песимизъм. Вчера по национална телевизия показаха как освен свинското месо поскъпнало с над 50%, са поскъпнали и всички хранителни продукти с над 12%, но според главния манипулатор на републиката - НСИ, инфлацията била 3%...

 62. 62 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Весело

  До коментар [#32] от "Зори":

  Затова ремонтът винаги започва от главата :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 63. 63 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  Неграмотни са, нямаше призив към насилие ч, сексуална или верска основа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK